Keresés

Részletes keresés

fold Creative Commons License 2003.01.22 0 0 322
Akkor most ne csökkenjen a tananyag, mert nem lesz munka?
Előzmény: lerr (321)
lerr Creative Commons License 2003.01.22 0 0 321
"Mégegyszer: számítógép és internet nélkül is meg lehet tanulni írni-olvasni, a szorzótáblát. Meg lehet tanulni verseket, minden számítógép nélkül meg lehet tanulni hol van Spanyolország, meg Munkács, vagy Pozsony. "

Igen, ezeket mind meg lehet tanulni szg nélkül is.
CSak éppen ezen kívül még egy csomó mindent meg kell tanulni, különben nem lesz munkád a suli után...
Azért ne kezdjünk más el azon vitatkozni, hogy a papír alapú, vagy az elektronikus terjesztésű tananyag olcsóbb-e, meg ilyenek...

Mondjuk nyilván, kisebb korban kisebb a jelentősége a szg-nek, nagyobb korban nagyobb. De azért ne vigyük túlzásba a dolgokat...
Van kicsi gyereked? Láttál már direkt kicsi gyerekeknek való ismeretterjesztő progikat?

Előzmény: ohrana (319)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.22 0 0 320
1etértek
Előzmény: ohrana (319)
ohrana Creative Commons License 2003.01.22 0 0 319
AliceCsodaországban (291) Ma volt a tévében, hogy egy csomó térképet, albumot szótárt stb kiváltandó, inkább elektronikis könyvtárra lenne szükség, hogy ne legyen olyan nehéz az iskolatáska Persze. Aztán a bivalybasznádi gyerekek majd projektoron nézik a noteszgépeiken bevitt házifeladatokat. Tudod, a tanulásban éppen az a szép, hogy egy asztal-szék-petróleumlámpa és szorgalom is elég hozzá. Esélyegyenlőség - szdsz módra. (Az iskolatásak meg már nekem is nehéz volt. Gyerekeimnek nehéz, hétfőn segítek, a többi nap viszont csak egy-két füzetet kell hazahozni.)
Meg amikor a tankönyveket sem fizeti ki Petru majd az elektronikus szarokat kifizeti? Tiszta üzlet, a HP meg IBM ígért egy valag pénzt, ha kiírnak olyat, amiből jól kereshetnek, erről van szó. Van olyan pénzösszeg, ami után a szakember az iskolai lövöldözést is hasznosnak és követendőnek ítéli.
Egyébként - nem sértésnek szánom - de tapasztalatomalapján ppen a félművelt emberek azok, akik a számítógépek és elektronika és technika mindenhatóságában hisznek. Nekik lehet ilyen dumát eladni, hogyha mindenkinek lesz internete, akkor lesz itt a jóvilág, és minden bajok okozója, hogy nincs elég számítógép az iskolákban.

AliceCsodaországban (303) ... A leállított sulinetet újra elkezdték hálistennek A sulinetet nem állították le. Az elején nagy elánnal bevezették a budapesti, városi iskolákba, amivel ugye igen kevés munka volt, és szépen hozott a konyhára. A kisvárosok, falvak iskolái már gázosak, mert oda már nagyobb munka, nem lehet átszaladni a szomszéd utcába... Hát persze, hogy lassan csinálták. (Egyébként a sulinet qrva jó... Nekem a tűzfal szűrőjébe kompletten benne vannak a sulinetes címek. Biztos a gyerekek izmosan nézik az e-térképeket :-)))

Az egész minisztérium az üzlettől bűzlik: mindegy mi, cak jó jutalák legyen rajta, oszt azt meg jól benyomatjuk az oktatásba, és megkommunikáljuk, hogy anélkül a frinc-franc nélkül nincs EU kompatibilis oktatás.
Mégegyszer: számítógép és internet nélkül is meg lehet tanulni írni-olvasni, a szorzótáblát. Meg lehet tanulni verseket, minden számítógép nélkül meg lehet tanulni hol van Spanyolország, meg Munkács, vagy Pozsony.

o

stones Creative Commons License 2003.01.22 0 0 318
visszasírjuk még a chillei cseresznyét!
PuPu Creative Commons License 2003.01.22 0 0 317
Mennyé kecske vissza az ólba, ne itten potyogtasd a drazsécskáid!
:O)))
Előzmény: Mek Mörfi (313)
evangeline Creative Commons License 2003.01.22 0 0 316
Rá meg nagy szeretettel emlékezem, bár nekem ő mást tanított!Lehet, hogy azért?:-))))
Előzmény: Tomek Asru (252)
stones Creative Commons License 2003.01.22 0 0 315
nem a célokkal van a baj - bár, mindig is ezek voltak az elvek - hanem az eszközökkel (és Magyarbálinttal)
Előzmény: békörmen (310)
stones Creative Commons License 2003.01.22 0 0 314
Újabb agymenés, gumicsont.
Elektronikus könyvtár: megvan a gomb a kabáthoz!
Számítógépet is adnak minden diáknak a fenti USB portos memóriához!? A jóval olcsóbb CD-Rom miért nem jó erre?
- valaki jó üzletet szimatol az "üvegzsebű" Minisztérium táján...
Előzmény: AliceCsodaországban (291)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.22 0 0 313
Agyar Bálint tényleg alkalmatlan minden közéleti pozicióra, nem értem miért nem tűnik el már a sülyesztőben. Persze tudom, hogy izraelből támogatják!.-)
Sebastian Independent Creative Commons License 2003.01.22 0 0 312
no persze nem csak a komáknak meg a rokonoknak

Ezt ugye te is tudod hogy nem igaz?

Előzmény: AliceCsodaországban (311)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.21 0 0 311
Védem hát. Minden jobb annál, ami most van, már régen kellett volna tenni valamit. Végre valaki az oktatással törődik és nem az ideológiával. Már régen fel kellett volna fejleszteni pl. a szakmunkásképzést is, teli vagyunk csökött agyú egyetemistákkal meg betanított munkásokkal. Az EU-nak pedig szakképzett munkaerőre lenne szüksége.
Már régen a családok többségében szükség lenne arra, hogy legyen pc és legyen internet.
Ahelyett, hogy itt siránkoznánk azon, hogy jajígyazeu, meg jujjigyazeu, jajdenagyon szerencsétlenek leszünk, inkább be se lépjünk, tán inkább tenni kéne valamit. Mindenkit védek, aki ilyet akar.
(De most ne gyere nekem a Széchényi tervvel, mert azt a keretet tavaly már teljesen elköltötték még a fideszesek. Bár kétségtelen, hogy szükség lenne valami hasonlóra, no persze nem csak a komáknak meg a rokonoknak.)
Előzmény: magyarpolgar (308)
békörmen Creative Commons License 2003.01.21 0 0 310
az pl. oktatáspolitikailag semmi, hogy csökkentsük a gyerekek leterheltségét, használható tudással lássuk el őket, ne buktassunk alsóban?

aki ért hozzá, az miért ir ilyet?

Előzmény: magyarpolgar (307)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 309
Remélem is, hogy alátesznek, mert inkább elfogadom az mszp ellentétes racionalitását mint az szdsz barom irracionalitásait.
Előzmény: AliceCsodaországban (304)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 308
egyébként Te meg élből véded szdsz-t
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 307
és az egész mögött semmi nincs legalábbis oktatáspolitikailag. Legfeljebb úgy próbálják eladni.
Előzmény: magyarpolgar (306)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 306
értsd már meg, hogy gazdasági programokat próbálnak eladni oktatási programként
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 305
én nem vagyok tanár de úgy hallottam vissza, hogy sokkal érdekesebben és jobban tanítottam, talán azért mert értettem is hozzá.

ha valakinek adnak 1 évet és nem képes feldolgozni az anyagot, nem biztos, hogy az a hibás aki leadta, sőt legkevésbé sem kormányszinten kell keresni a felelősöket.

Előzmény: AliceCsodaországban (301)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.21 0 0 304
Az egyik cél az, hogy mindenhol legyen elég pc, ha nem vetted volna észre. A leállított sulinetet újra elkezdték hálistennek.

Ez a program egyik része egyébként, de te csak ezt jegyezted meg.
www.om.hu - nézd át a tervezetet, ott van teljes egészében.
A tananyag átstruktúrálása nem abban van, mert azt nem törvényben kell szabályozni.

De legyél egészen nyugodt, az mszp úgyis alátesz majd ennek, mint mindennek amit az szdsz kezdeményez.

Előzmény: magyarpolgar (300)
békörmen Creative Commons License 2003.01.21 0 0 303
nekem is ez a szakmám, de már a nicked alapján is azt gondolom, hogy teljesen politikailag közelitedd meg a kérdést. azonkivül kiragadtátok ezt a számitógépes problémakört az egészből és ezen csámcsogtok. felesleges. ahogy irtad, ez csak egy eszköz. a lényeg: a hasznos, használható, a jövőbeli társadalmi felemelkedést elősegitő tudás megszerzése. történetesen ennek egyik eszköze ma a számitógép. ennek előtérbe helyezése nem hiszem, hogy elitélendő, főleg az ne irjon ilyet, aki "szakmailag" ért hozzá.
Előzmény: magyarpolgar (298)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 302
5. számítógépet minden otthonba, minden iskolába!
ez ok. de ez nem oktatási program hanem gazdasági.
Előzmény: AliceCsodaországban (297)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.21 0 0 301
Hát akkor lehet hogy pl. az unokahúgomat is olyan ember tanította mint te, mert az már 16 éves, és NEM üti-vágja a számítógépet. Biztos neki is azt mondtad, hogy negyed óráig magyarázok, aztán nézz utána és tanuld meg. Vannak akikre ragad a pc ismeret és vannak akikre nem. Feltételezem, hogy annyi pc ismeretet fognak csak tanítani, amennyire szükség van.
De persze könnyebb mindent csípőből elutasítani.
Előzmény: magyarpolgar (298)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 300
4. akkor ha tfh lesznek ilyen iskolák - (a számítógéppel való ellátottság az kell természetesen az egy világos cél)

szóval ha lesznek ilyen iskolák. Akkor lesz néhány ilyen iskola . de miért erre épül az egész M.B.-féle oktatási program?

magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 299
1. írni és olvasni - ehhez nem kell számítógép.

2. számítógéppel nem lehet tanítani.

3. A számítógép nem cél csak egy eszköz.

magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 298
valamit - mivel ez a szakmám
ráadásul még tanítottam is úgyhogy arról az oldalról is van tapasztalatom.
Előzmény: békörmen (296)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.21 0 0 297
A hiradóban láttam, és képzeld még meg is jegyeztem mit mondtak, ugyanis ezzel kezdték.
Feltételezem, hogy úgyis csak azok az iskolák fognak élni vele, ahol erre mód van. Pályázni lehet rá ugyanis, tehát nem kötelező. Csak egy lehetőség. Egy olyan iskola, ahol öszesen 1 számítógép van csak vagy egy sincs, persze hogy nem fog élni vele.No de minek is magyarázok, vissza a pálcát, a lúdtollat, palatáblát, kalamárist, mer akkor még rend volt, a büdös kölyök azt csinált amit mondtunk neki és kész.

A béka segge alatt vagyunk a pc-ket illetőleg, végre valaki fel akarja hozni ezt az elmaradást, hiszen csak az nem tudja, hogy ez a jövő, akinek a nyála folyik, de rajta, csak szörnyűlködjetek tovább.

Előzmény: magyarpolgar (292)
békörmen Creative Commons License 2003.01.21 0 0 296
te értesz hozzá (nem akárhogy: "szakmailag")?
Előzmény: magyarpolgar (295)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 295
szerintem Alice pont az a céltartomány akit be lehet ilyen marhaságokkal palizni.

Szakmailag nem ért hozzá ja de a szavazatára szükség van.

Előzmény: Sebastian Independent (293)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.21 0 0 294
persze. mindenkinek kiutalnak egyet 500000 forintért ja és plusz egy nagy kivetítőt minden osztályterembe mert azért a mohácsi csatát is el kell majd magyarázni úgy hogy mindenki lássa a térképet.

Röhej.

Előzmény: Sebastian Independent (293)
Sebastian Independent Creative Commons License 2003.01.21 0 0 293
És akkor most mi lesz? Minden kisdiák notebookkal fog iskolába járni?
Előzmény: AliceCsodaországban (291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!