Nem azért tiltott le a moderátor, mert szabályt szegtem vilna meg, hanem mert egy buzgómócsing balos volt, de ez már lényegtelen. A Topic továbbra is a címe értelmében működik, itt a rövidített topicindító:
"A topic kérdése magáért beszél.
Sok hónapja már, hogy a Wallis(MSZP közeli cég, ök szokták a többi között a BMV-ket a komcsi kormányoknak szállítani) rátette a kezét az Indexre(Webigenre). Eleinte nem lehetett semmi különöset tapasztalni, de most már feltünő a változás. A moderálás önkényes lett a fórumon, a moderátorok mindenféle ürügyekkel a nekik politikailag nem tetsző írásokat, szerzőiket kinyírják...
Maga az Index, mint Inet ujság kezd arra emlékeztetni mitha a Népszabadság és a Magyar Hírlap/Magyar Narancs online melléklete lenne. A hírek tendenciózusak, ollózottak, a kommentárok a legszebb rákosi időket idézik...
Más is így látja ezt?"
Nos ezzel kapcsolatosan hangzanak el érvek pro és kontra. Voltak akik alapjaiban próbáták állításomat aláásni: A Wallis(Index) nem MSZP közeli cég: Bebizonyítottam, de az. Vannak akik egyetértenek stílusával, gondolataival - mint pl. Te(újság) vannak akik nem. Mint látható kérdést tettem fel pro és kontra érvek hangzottak el.
És mindaddig, míg úgy látom, pártosan működik az Index, finoman felhívom erre az olvasók figyelmét (mert nem biztos, hogy mindenki tudja a kapcsolatokat és az sem, hogy észre veszi. Persze van aki erre azt mondja "teleszarod jobbos hírekkel", nos mindezt csak a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében teszem. És teszem mindaddig, míg:
a/ Ki nem írja az Index fejlécére: Az MSZP online lapja, vagy baloldali online lap, tulajdonos a Wallis,
b/ A közvéleményben nem tudatosul, mint a Népszabóságnál, hogy ez egy baloldali elkötelezettségű lap - ettől még nagyon messze vagyunk.
Köszömöm, hogy maradhatok:-), köszönöm, hogy nem zavarlak. Köszönöm, hogy még levegőt is vehetek, nem csak Népszabadságot.
Köszönöm jól érzem magam, és kívánok magamnak sok türelmet és jó egészséget (Neked is) a "küldetésem, pártfeladatom" elvégzéséhez (én csak véleménynyilvánítási jogom gyakorlásának nevezném)!
Nem általánosítok, kijelentettem, hogy a amit írtál, az hazugság. Ha valaki nem mond igazat, az hazudik. Így van?? Akkor hazudtál. Nem mondtam, hogy a többi hírben is hazudtál, azt mondtam, most hazudtál. Ezen a tényen nem tudsz változtatni.
még annyit, hogy téged sem azért tiltottak le egy időre, mert a wallis itt vagy ott áll. Ez nyilvános fórum, szabályokkal. Ugye nem gondolod, hogy összeült az igazgatótanyács, hogy "most mi legyen, mert a kis naiv berajzolt valamit az indexbe és az a miénk?" :))
Még az is lehet, hogy igazad volt, nem tudom, de a modera így döntött és a modera végzi a dolgát. Pereld be, vagy mittudomén. De ezen hőbörögni a választások óta...
(egy esetben egy irc-s beszélgetésből dobtak ki, mert kritizálni mertem Orbán egy - szerintem - nem okos megnyilvánulását. Visszamentem, kidobtak. Többször nem mentem vissza a csatira. Én nem akarok senkit sem megváltoztatni. És nem ordítok, hogy micsoda szemétség volt...)
nem, nem a más vélemény zavaró. Az a zavaró, hogy klisékben gondolkodsz.A butaság zavaró, mert akliséket jobbról elfogadod, akárki írja, csak a gondolán vagy az MN írja.
A már képtelenek vagytok jobb/bal nélkül gondolkodni. Minden vállalkozás jobbos vagy balos? Ha én vállalkozást indítok az balos lesz? Ha te akkor meg jobbos? Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Valszeg én is megvettem volna az indexet, ha olyan helyzetben vagyok és üzletet látok benne. De nektek minden fekete-fehér.
Engem nem zavar az, hogy ide rajzolgatsz, csak mivel nem érzed jól magad és küldetéstudatod van a látókörünkkel kapcsolatban, gondoltam, hogy az elvbarátaid között jobb lesz. Menj, vagy maradj, rajtad áll. Engem Te nem zavarsz. Csak érezd jól magad, az a lényeg.
1. tényleg nem érdekes
2. kapcoslati tőke mindig is volt és kihasználták, akik ki tudták. Ha csak a wallis esetében baj, akkor veled van a baj. Bár fejtsd ki kérlek, hogy ki és mit használt ki.
2.(két kettes van) a csőlátás nem a mi bajunk. Nem kívánom, hogy bárki az én látókörömmel bármit is kezdjen, ergo ha az én akaratom ellenére teszed, nem fogok örülni. Az index csak egy lap. Ha nem tecc=ne olvasd.
3. van ilyen sajtó
4. más is sok éve van az interaktív fórumokon, de engem pl. még sosem tiltottak ki, pedig nem sokkal utánad jöttem a nettóról ide. Pártkatonaság az amit csinálsz. A mindenbe belekötést központi utasításra, rosszabb esetben magadtól.
5 gondola: ott vannak a szimpatizánsaid. Meggyőzhetetlenek, mert olyanok amilyenek. Mint az itteni balosok. Nem az ő látókörüket kell tágítgatni, nincs küldetésed. Írd le amit gondolsz, vitázzunk, de ne tényeken.
6. Irigy vagy. Ez nem baj, szíved joga. Szíved joga, hogy ne szeresd azt a láncot amit leírtál, de mi lenne, ha tennél ellene? Ha nem akarsz marionettfigura lenni (ha már te ilyennek látod a láncot) akkor tegyél ellene.
7. példa volt, hogy mindenbe beleköttök.Nem érdekel, hogy mit tűrsz vagy mit nem.
8.Az első mondatodhoz gratulálok. Atöbbi zöldség, mert ha a népszabira hivatkozol, akkor ezek nem újdonságok, publikusak, akkor mia baj? Nincs sunnyogás.
Figyuz, a nevemet örököltem még az Internettoról(bár bevallom, nem ezzel indítottam, hogy mivel azt még Neked sem árulom el) és kár lett volna megváltoztatni, hisz oly hálás témát ad a Fórumlakóknak, főképp az újszülöteknek :-)
3, persze, lehet, hogy azok a hírek tények, amiket leírsz, de az mocskolodás, hogy mindig hozzáteszed, hogy ezt sem láttad a Wallisos Indexen.
1 állítottál valamit, ami nem igaz. Ergo ez hazugság.
1. Nem hazugságba, tévedésbe maximum, ezt sajnálom. Neked ezért az értelemező szótárt ajánlom figyelmedbe.
2. Általában használom a keresőt, ezúttal elmulasztottam.
3. Nem mocskolódok , tényeket, gondolatokat fogalmazok meg (ismét a már említett szótár... - "mocskolódni" néhány újságíró szoott az Indexen pl.). Ezt még egyelőre még az MSZP közeli Wallis által tulajdonolt Indexen is lehet.
Látom, te nem nagyon olvasod az indexet. Most hazugságba kerültél! Szóval most már leállíthatod magad. Az a hír már réges régen megjelent az indexen, máskor használd a keresőt a folyamatos mocskolodás helyet!! Íme a link: Százezer forintra büntették Demszkyt
"Megbírságolták Demszky Gábort
Szabálytalan közbeszerzési eljárás miatt Demszky Gábornak százezer, a fővárosi önkormányzatnak pedig egymillió forintos pénzbírságot kell fizetnie új pályázat kiírása mellett.
2003-01-23 23:40:05
Szabálytalan közbeszerzési eljárás miatt Demszky Gábornak százezer, a fővárosi önkormányzatnak pedig egymillió forintos pénzbírságot kell fizetnie új pályázat kiírása mellett.
Az Erzsébet híd korrózióvédelmi munkálatával összefüggő közbeszerzés ügyében, a főpolgármesterre és a Városházára a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) mondta ki az ítéletet, helybenhagyva a Közbeszerzési Döntőbizottság tavaly őszi határozatát. A Főpolgármesteri Hivatal szaktestülete tavaly a 440 millió forinttal drágább ajánlatot fogadta el az Erzsébet híd korrózióvédelmi munkálataira kiírt tender elbírálásakor.
Deák András (MKDSZ), a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának elnöke szerint Demszky Gábornak végig kellene gondolnia, hogy- korábbi állításaival szemben- rendben mennek-e a városházi közbeszerzések."
1: mire gondolsz pl?
2: hmm...
3: naná - hiszen egy korlátozott terjedelmű hetilap
4: nem elfogult - a saját értékrendje mentén megmondja a tutit mindkét oldalnak
De semmi gond, az általad felsorolt négy pont szerintem maradéktalanul illik az MNO-ra:-)
A MN offline változatához nem szokott szerencsém lenni, így arról nem tudok vélemény nyilvánítani...
A csehek lassan beadják a derekukat, a magyar külügyminisztérium csak hátrál mint a rák, ezt sem láttuk az Indexen:
"2003. január 3., 13:15
Svoboda gesztust tesz Ausztriának a Benes-dekrétumok ügyében
Cyril Svoboda cseh külügyminiszter szerint Prága esetleg hajlandó a Benes-dekrétumok ügyében gesztust tenni Ausztriának, de nem külföldi nyomásra, mert akkor értelmét vesztené a lépés.
Svoboda a Profil című bécsi politikai hetilap szombati számában megjelenő, de pénteken előre közreadott interjújában kiállt a két ország közötti hosszabb ideje feszült kapcsolatok javítása mellett.
Ugyanakkor a Benes-dekrétumok kapcsán hangsúlyozta, hogy a németeknek és az osztrákoknak sokkal több idejük volt saját múltjuk alapos feldolgozására, mint a cseheknek, ezért a vitatott dekrétumok ügyében idő kell a megoldás megtalálásához.
A kétoldalú kapcsolatok másik feszültségforrását, a temelíni atomerőművet illetően Svoboda úgy nyilatkozott: feleslegesnek tartja, hogy a vonatkozó osztrák-cseh megállapodások peres úton követelhetők legyenek. (Ezt Ausztria szorgalmazta a koppenhágai EU-csúcson, de a többi tagállam elutasította az elképzelést.) A cseh miniszter hangsúlyozta: a kérdésben Brüsszelben mind az osztrák, mind a cseh küldöttség egyértelműen leszögezte, hogy Prága be fogja tartani és végre fogja hajtani a kérdésben aláírt megállapodásokat.
Végül Cyril Svoboda hangsúlyozta: a kétoldalú kapcsolatok egyáltalán nem olyan rosszak, mint amilyennek gyakran minősítik őket. Ausztria Csehország harmadik legnagyobb gazdasági partnere, az országban nagy osztrák beruházások vannak, s jól fejlődik a határokon átnyúló együttműködés, valamint a testvérvárosi kapcsolatok sora, s nincs ok arra, hogy a két vitás kérdés - a Benes-dekrétumok és Temelín - miatt bárki úgy lássa, hogy e kapcsolatok veszélyben lennének."
Egy, a Wallison nem népszerű hír, minekután a Kovács
féle kommunista utódőárt mindent igyekszik annak érdekében megtenni, hogy szocdemnek látszódjon:
"Szűrös Mátyás, hazánk rendszerváltás utáni első, ideiglenes köztársasági elnöke belépett a "történelmi" Szociáldemokrata Pártba (SZDP), ahol az elnökség felkérésére elvállalta az általános elnöki posztot. Mindezt a politikus jelentette be a mai sajtótájékoztatóján.
Teljes cikk »" /MNO
1. Nem állítottam, hogy 2002-ben vette meg a Wallis a Webigent(nem mintha érdekes lenne).
2. Graboplast, Rába jó nagy falatok, kell hozzá némi "kapcsolati tőke" - ez egy szinonimája a pártközeli cégnek, amely ellen ebben a topicban egynéhányan élesen tiltakoztak?
2. Mivel nagyon balos az Index, pont ezért próbálom az olvasók ( a Tiédet is!) látókörét szélesíteni máshonnan vett hírekkel. Ha tudjátok merre nézzetek, az jó, bár a csőlátásra orvos szokott szemüveget írni.
3. Én csak objektív/elfogult jó/vagy rossz/szélsőségesen elfogult sajtót ismerek, on line vagy nyomtatott ez a különbség nem érdekel.
4. Sok éve működök interaktív fórumokon, nem szaladt el velem semmiféle ló, soha, inkább a moderátor volt annyira pártkatona, amilyet már szellemi munka végzésre nem szoktak lakalmazni, hanem mondjuk portaszolgálatra. A gyülölet kifejezés ugyan mostanában divatos, de mivel itt nagyon nem vagyunk szinkronban az értelmezés tekintetében(én csak véleményt nyilvánítok, érzelem mentesen) javaslom tanulmányozásra az értelmező szótárat.
5. A Gondolán is szoktam nézelődni, de hasonló véleményüekkel ritkábban ütköztetem a gondolataimat, de Neked melegen ajánlom.
6. Nem irígyelek senkit, de azt nem szeretem ha elindul a bank > ipar,kereskedelem > media > pézcsináló gép > viszza az elejére rendszer(media=marionettfiguragyártó=mi, mint nyájas olvasók) és ebben nekünk csak a "marionettfigura" szerep van kiosztva. És a Wallis esetében ezt a láncom vélem engedelmeddel felállni.
7. Nem szoktam a dolgokat vallási, származási alapon megitélni és ezt Töled sem tűröm el!
8. Beismerem vannak önálló, szabad gondolataim, uram bocsá még tévesek is lehetnek esetleg. Dehát a gondolatrendőrséget sok ezer év alatt Kajafástól Sztálinon át Hitlernek és másnak sem sikerült még bevezetnie és nem is fog. Ugyanakkor gondolataimat többnyire tényekre igyekszem építeni mint pl. a 62. hozzászolásomban láthatod, ahol a Wallis párkapcsolatait Interneten, sajtóban pl. Népszabóban bárki által elérhető információk alapján mutattam be.
a wallist létrehozó (akkor) fiatalok nem kiszvagyon lenyúlásból szerezték a vagyonukat, hanem kapcsolati tőkét használtak ki okosan.
ha szerinted balos az index akkor miért szarod tele az index topikját jobbos hírekkel? Veled ellentétben mi tudjuk merre nézzünk és azért nem olvassuk a MN-t mert nem érdekel.
A nyomtatott sajtó és az online között van soksok különbség, amit szemmel láthatóan nem értesz.
Azért mert a választási kampoányban elszaladt veled a paci és letiltottak egy hétre nem a modera a hülye feltétlenül, de ahelyett, hogy gondolkodnál gyűlölködsz.
Ha annyira undorító baloldali a zindex, akkor menj vissza szépen a gondolára és ügyeskedj, hogy nagyobb legyen az olvasottsága az indexnél. Vagy az origónál.
és végül:
Már írtam párszor, hogy egyszerűen az irigység beszél belőletek. A wallis nem állami pénzekből indult el és nőtte ki magát, hanem jó üzletemberek irányítják. Keresnek sok pénzt. Dolgoznak sokat. Nem a sufni mélyén a félhomályban nyüszögnek, hogy nekik milyen nehéz, mint te. Nekem nincs közöm a wallishoz, de sokmindent tudok róla. De persze gyűlölködni kell, nem vettétek észre, hogy a wallisnak olyan zsidós a neve? És ledózerolja a kékestetőt?
bizonyítatlan állításokat pufogtatsz a levegőbe és csodálkozol, ha hiteltelennek nézünk
mégvalami.
Kérdezed mi van az Index-el. Nem dőlnek oda az állami megrendelések. Nem is ez az elsőrendű célja, hanem az MSZP-SZDSZ hatlamának megtartása, egy sugallt szellemiség (én manipulációnak nevezném) segítségével. Igy tudja legjobban szolgálni a tulajdonosok, a Wallis, a Rába, a Graboplast érdekeit, hiszen a Wallis mint Index tulajdonos mindezen cégekben jelentősen érdekelt. Az egy más kérdés, hogy az Index a határozott "balra" tolódásával eléri e ezt a célt. Nem biztos, mert túlzottan kilóg a lóláb, Környezetemben még a politikával legkevésbé beoltottaknak is feltűnt az Index sajátos "sodródása", ez pedig egyszerüen rontja a lap hitelességét. Ma láttam a HírTV-n Kuncze-t. "Jó a hír, ha a tények nem keverednek a politikai véleményekkel, elkötelezettséggel a mediában (milyen jól tudja a leckét az vén gazember), ezt a kettőt el kell választani egymástól" nos, az Index tavaly nyár óta jelentősen ebbe a "nem jó" irányba mozdult el. A kommentárjai pedi egyszerűen elképesztően elfogultak lettek.
(Az utóbbi időben tapasztalok egy kis higgadást is, tegyük hozzá)
"Ha én téged korlátolt seggfejnek nevezlek azért mert azt írod hogy M.P. az előző érában él, és nem veszed észre hogy pont hogy itt van, és sikeres? És tudod ehhez nem kell bevetnie sajtó korlátozó, sem ferdítő dolgokat sem mint jobbos barátainknak.(pl. állami pénzből támogatott Heti Válasz) Tessék csak körül nézni. Nem nevezlek így persze, mert ez nem az én stílusom:-)"
A többihez, meg csak annyit mondok, a vagyonok itt "lenyúlt" módon keletkeztek, a lenyúlás pártvonalon indult. Nézz utána, milyen pártorientációjuak a nagy vagyonok. Meg fogsz lepődni, óriási többségben szoclib. Ez nem lobbizás, itt kenések, lopások voltak, vannak. Szokták mondani eredeti tőkefelhalmozás történt. Szó sincs róla, ez egy marhaság. Az azt jelentené, hogy mondjuk, a volt párttitkár feltalálta a gőzgépet és kihasználva a nagy konjuktúrát gyárát 10 év alatt 1000x-re növelte(ez volna az eredeti tőkefelhalmozás).
Csak a magyar változat másképp nézett ki:
Volt párttitkár 1 millio forintos Kft-je pillanatok alatt lenyelte az 1 milliárdos állami céget. Kéz kezet mos alapon. A Wallis is így született/gyarapodott.
Azt írod: "...Egy semmit nem tisztelő, minden jobboldalit-nemzetit bicskanyitogató pofátlansággal gúnyoló, újság, gyakorlatilag a szélsőbaloldali revolverlap Magyar Narancs... "
Nos, miért is lenne kedvenc MagyarNarancsom szélsőbal?
Miért is lenne "semmit nem tisztelő"?
Miért is baj, ha gúnyolódó?
Ha neked nem tetszik, ne olvasd.
Nekem pl tetszik.
Kedves Naiv. Alpári stílus az ha más a véleményem? Az MSZP és az alpári szó között csak számodra van összefüggés, ráadásul nem vagyok MSZP szimpatizáns, viszont annál inkább a Wallis RT. nevű cégnél dolgozom, és azt kell hogy mondjam neked kedves barátom, hogy nincsenek olyan összeesküvéselméletek mint amiben hinni tetszenek. Piacgazdaság van, és gazdasági megfontolásból döntenek vezetők, elemzések után, nem pártszimpátia alapján. Azt persze hogy a gazdasági szférában van politikai lobby, senki nem kérdőjelezi meg, de hogy ezek mögé olyan dolgokat látni amiknek semmi közük nincs a profitorientáltsághoz. Azt gondolod hogy egy ekkora ségcsoport érdeke a profit helyett egy eszmeiség támogatása? Ezeken érdemes elgondolkodni. A Torgyán féle megszólalásokkal pedig ne fárasszuk egymást, mert hála istennek vége annak a korszaknak. Az hogy politikusokat, akik amúgy üzletemberek összefüggésbe lehet hozni cégekkel amíg nem összeférhetetlen, csak nálunk gyanús, a világban ezen mosolyognak. Ha most egy elenderes vezető hirtelen szakmát váltana, és politizálni kezdene, és pont a Fideszt választaná akkor a Wallis fidesz közeli cég lenne???
Tehát ha szamárvezetőre lenne szükségem, majd szólni fogok neked, addig is dolgozom tovább egy profitorientált cégnek, aki mind mindegyik cég a világon lobbyzik, amit pedig az aktuális kormánynál szoktak. Tetszik ezt érteni? Ez lehet szimpatikus, és nem szimpatikus, de így van.
Ilyet meg én is írhatok: Deutch Tamás nem kedves testvére részére utalt 50milkót, hanem annak a cégnek amelynek az igazgatója volt. Na itt már több alapja lehetne egy összeesküvés elméletnek...
Az pedig eszdbe sem jut hogy a média egy része azért ír az egyik, vagy másik oldalról mert az ott publikáló stb, iróknak az értékrendjéhez az az oldal áll közelebb? Természetes hogy az adott oldalon álló ilyen cégeket azok támogatják akiknek ez érdekük. Például a MN annak idején az állami megrendelésekből tartotta el magát. Itt is érdemes lehetne összesküvés elméletet emlegetni. De vajon hogy van ez az Index esetében? Vagy a Mancs esetében. Nem úgy látom hogy dölnének oda az állami, vagy "pártközeli" megrendelések.
Nem érdemes erről túl sokat beszélni. Volt már pár levélváltásom egy-két szerkesztővel, meg magával UP-vel is, és "furcsamód" mindig akkor maradt el a válasz, amikor valami kényes kérdést tettem föl.
Az Index mára már nemhogy nem független, már nem is balliberális, hanem egyszerűen szélsőséges. Egy semmit nem tisztelő, minden jobboldalit-nemzetit bicskanyitogató pofátlansággal gúnyoló, újság, gyakorlatilag a szélsőbaloldali revolverlap Magyar Narancs második online kiadása. Nemcsak UP népszabadságos, de jópár szerkesztő a Magyar Narancsé is (pl. Bodoky, Tóth-Szenessi).
A többiek, ha nem is narancsosok, szellemiségükben mindenképp oda tartozók.