Keresés

Részletes keresés

betyár1976 Creative Commons License 2018.01.24 -1 0 25261

A Sínai vízum csak a keleti partszakaszra, tehát az Aqabai -öböl részre érvényes 15 napig. A Ras Mohamed NP-ra nem érvényes egyáltalán. Ennek tükrében kérdeztem, hogy ad-e annyival többet az a rész, hogy a vízumot kiváltsuk 25, vagy 60 dollár/ főért.

Remélem, ez valakinek segítséget nyújt vízum választás kérdésben.

betyár1976 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 25260

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Mivel RCI tagok vagyunk, ezért a szállás azon keresztül megy.

Amúgy pedig minden egyéni.

Ez az oka, hogy az utazástól kezdve mindent egyénileg oldunk meg.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Betyár1976

Vén Halász Creative Commons License 2018.01.23 0 0 25259

A sok kérdés közül néhányra tudok válaszolni. 

1. Voltam a Shores Amphoresben. Nagy területen fekszik. A beach elég jó, van pancsolós rész és mélyvíz sznorizóknak rövid mólóról. van élővilág, de voltam jobb szállodákban is Egyiptomban. Természetesen tengerparti szálloda, és az AI ellátás szerintem megéri, nem kell bajlódni az állandó fizetgetésekkel. benn van a városban, gyalog el lehet sétálni. 

Néha adok borravalót.

Az igazán profik egyénileg utaznak, a kényelmesek és ügyetlenebbek irodával, mint én pl.  

Előzmény: volt.bull (25258)
volt.bull Creative Commons License 2018.01.19 -1 0 25258

1. Volt-e valaki a Sharm Dreams Vacation Clubban, vagy a Shores Amphoras Resortban és mi a véleménye róluk?

nem

2. Lehet-e kerékpárt bérelni a nyaraláskor a városban?

nem

3. Melyik szállástól mennyire van a tenger és ott jó-e a korallzátony? (gyalog)

melyik szállásról van szó?

4. Megéri fizetni all inclusive ellátást? Nem az a pihenős turisták vagyunk a párommal, hanem a mászkálós fajták. :)

ezt rajtatokon kívül senki sem tudja megválaszolni hiszen nem ismer innen titeket senki

5. Hogyan lehet bejutni a városba a legolcsóbban?

gyalog 

6. Mindenért borravalót várnak a szállásokon? Mennyit szokás adni?

elvárni elvárnak,de tőled függ,h adsz-e  attól függ miért 1USD

7. Milyen pénzt érdemes váltani oda?

http://www.cibeg.com/English/Pages/default.aspx

Ezt mind beváltják:

Currency

BuySell

USD17.6417.74

EUR21.460821.7581

GBP24.353824.6409

CHF18.249518.5081

SAR4.68464.7304K

WD58.391359.0251

8. Dolláron kívül mással is lehet-e fizetni a vízumot?

lsd mint fent

de az ár USD-ben fixált 25USD/fő

visszadni nem igen tudnak

9. Létezik ott helyi járatos busz, érdemes-e használni?

nem,de van iránytaxi

az ottani szokásos tarifa városon belül 1-2EUR/fő azaz 20-40EGP

Azt olvastuk, hogy a vízumot 60 dollárra emelik júliustól, a sínai ingyenes megmarad. Mi szeretnénk elmenni búvárkodni a Ras Mohamed nemzeti parkba, ahová a sínai nem jó. Érdemes csak emiatt befizetni kettőnkre a 120 dollárt a rendes vízumért, vagy annyival nem ad többet az a nemzeti park?

minden,ami a Sinai félszgeten van arra a Sinai Visa vonatkozik

esetleg érdemes megnézni a térképet

A vízum emelés folyamatosan napirendben van,de állandóan attól függ,h mennyire félnek attól,h mennyire esik vissza a turizmus. Szerintem nem fogják emelni,m Egyiptom nem a legbiztonságosabb hely, persze az oroszok megjelenése esetleg módosíthatja a képet.

10. Milyen árakra számítsunk az éttermekben?

Erre is érvényes az e=mc2 vagyis attól függ mit és hol akarsz enni.

Noch dazu senki sem igazán örömmel turkálna a ti zsebetekben.

Nem utazási irodával megyünk, így melyik a legolcsóbb módja a reptérről a szállásra jutni és vissza?

ha gyalog mentek ingyen van, ennél olcsóbb nincs

Csak egy kérdés:

nem értem az egyéni szervezés indokát.

Mi ketten a nejemmel 2 hétre összesen (nem fejenként hanem 2 főre!!) 490EURért ( az ár mindent tartalmaz 2 főre, repülő, transfer, HB, szálloda).megyünk tavasszal Sharm-ba 4 csillagos közvetlen vízparti szállodába 

Igaz mi irodával fogunk utazni.

Persze gondolom ti ennél biztosan sokkal kedvezőbben tudjátok egyénileg megszervezni.

Hajrá

Előzmény: betyár1976 (25257)
betyár1976 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 25257

Sziasztok!

Néhány dolgot szeretnék kérdezni Tőletek a Sharm el sheikh-i utazásommal kapcsolatban.

A következő dolgok érdekelnének:

1. Volt-e valaki a Sharm Dreams Vacation Clubban, vagy a Shores Amphoras Resortban és mi a véleménye róluk?

2. Lehet-e kerékpárt bérelni a nyaraláskor a városban?

3. Melyik szállástól mennyire van a tenger és ott jó-e a korallzátony? (gyalog)

4. Megéri fizetni all inclusive ellátást? Nem az a pihenős turisták vagyunk a párommal, hanem a mászkálós fajták. :)

5. Hogyan lehet bejutni a városba a legolcsóbban?

6. Mindenért borravalót várnak a szállásokon? Mennyit szokás adni?

7. Milyen pénzt érdemes váltani oda?

8. Dolláron kívül mással is lehet-e fizetni a vízumot?

9. Létezik ott helyi járatos busz, érdemes-e használni?

Azt olvastuk, hogy a vízumot 60 dollárra emelik júliustól, a sínai ingyenes megmarad. Mi szeretnénk elmenni búvárkodni a Ras Mohamed nemzeti parkba, ahová a sínai nem jó. Érdemes csak emiatt befizetni kettőnkre a 120 dollárt a rendes vízumért, vagy annyival nem ad többet az a nemzeti park?

10. Milyen árakra számítsunk az éttermekben?

Nem utazási irodával megyünk, így melyik a legolcsóbb módja a reptérről a szállásra jutni és vissza?

Előre is köszönöm a segítséget!

Varró Anita Creative Commons License 2018.01.16 0 0 25256

Köszönöm,az infót !!! Remélem nekünk is "bejönn"... nem vagyunk extra igényüek.Mi tavaly voltunk a Sharm Plazaba....én arról a hotelrólse  panaszkodok...a sok negativ véleményel kapcsolatba amit olvastam vagy hallottam róla.Anita

Előzmény: Törölt nick (25255)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.15 0 1 25255

Én nem voltam a Siva Sharm-ban, csak annyit tudok, hogy amikor jöttünk haza, és a busz összeszedte az embereket a különböző szállodákból, egy hölgytől aki pont jött a Siva Sharm-ból, megkérdeztem milyen volt, akkor szó szerint azt mondta: Minden tökéletes, és ez egy álomnyaralás volt. Remélem nem csapott be, és Neked is az lesz. Én ugyanezt nem mondhatom el a Sharm Resort-ról, bár nem volt rossz.

Előzmény: Varró Anita (25253)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.15 0 0 25254
Előzmény: Törölt nick (25251)
Varró Anita Creative Commons License 2018.01.15 0 0 25253

Sziasztok! Mi idén junius legelején megyünk a Siva Sharmba.Valaki volt már ott mert nem sok véleményt tudtam olvasni,Azt mondták van ott valami" szép korall rész,most nem a partra gondoltam,mert azt tudom hogy koralos,azért is megyünk :) ...csak ha van valakinek egyéni véleménye,bármiről azt szivessen veszem! Előre is köszönöm....Anita

Fata Morgana1 Creative Commons License 2018.01.14 0 0 25252

Szia!

Tavaly szeptemberben voltam a Sharm Plazaban. Onnan többször elúsztam a Naama Bay

"bejáratáig", ami a part melletti szép korallos rész mentén úszva a Sharm mólójától kb. 1,5 km oda.

A Naama Bay északi csücskétől még kb. 2 km a Ghazala partja. Vagyis oda összesen kb. 3,5 km. Ennyit

úsztam kb. naponta átlagosan, amikor ott voltam (érdemes a másik irányba is elúszni, ki egészen a bin Laden család villáján/mólóján túl, ahonnan látszik a Tiran-sziget). Nekem is megfordult a fejemben, hogy átúszok Naama Bayre, bár jó úszónak tartom magam, de az oda-vissza 7 km-t egy napra nem akartam

bevállalni, az azért időben is elég sok... Gondolkodtam még az "úszva oda, gyalog körben, az úton vissza"-

változaton is, de macerásnak tartottam, ezért elvetettem. Viszont naplemente után, a nagy meleget

kikerülve (de azért feltankolva ivóvízzel) besétáltam, amikor kirándulásra fizettem be egy helyi utazási

irodánál.

A táv oda-vissza kb. 10-11 km, tehát menettempótól függően kb. 50-80 perc alatt meg lehet tenni az

utat gyalog egy irányban. Végig van rendes kiépített járda, sok helyen a főút két menetirányát elválasztó középső sáv és a szállodák előtti terület igen szépen parkosított, fű, pálmafák, leanderek, zöld felület is van, és lehet találkozni gekkókkal is, a lámpaoszlopok környékét valahogy nagyon szeretik, talán mert ott

éjjel is "napozhatnak" ... :-)

A másik kérdésedre szerintem sajnos senki nem tud érdemi választ adni, hogy mennyire kockázatos,

mert félsz a cápáktól. Én nem találkoztam velük (pedig elég sokat úsztam, a lehető legtöbb időt a vízben töltöttem, mert kifejezetten az élővilág megfigyeléséért mentem oda), de ez olyasmi, mint a befektetési

alapok; a múltbéli történések semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőbeli eseményekre... :-)

Az tény, hogy volt a múltban a környéken cápatámadás, halálos kimenetelű is, és a Sharm

Plazaban nyaraló németek mesélték (törzsvendégként évente többször visszajárnak, egyszer mér egy planktonevő cetcápát is láttak az öbölben), hogy ők találkoztak is sznorkelezés közben egy kisebb cápával,

de annak esze ágában sem volt megtámadni őket.

Tehát, hogy amikor Te ott leszel, találkozol-e cápával, és az éppen emberevő lesz-e, és az adott pillanatban

éppen éhes lesz-e...?

Ezt a kockázatot ismerve mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy vállalja, vagy nem, aztán maga is viseli

a felelősséget és a következményeket a döntéséért..., szerintem.

ÜDV

FM1

Előzmény: Tamás19870408 (25250)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.14 0 0 25251

Most töltöttem fel a videót, már órák óta konvertálja. Egyszer csak kész lesz.

Egyébként sehogy se tudsz elgyalogolni a Sharm Plaza-ig, mert a Naama bay után nincs út, és a part is sziklás, tehát tényleg sziklát kellene mászni. A Naama bay vége a Ghazala beach hotel-tól talán 1 km, és onnan már korallos a part tehát mindenképpen elég odáig gyalogolni, ott már biztos van látnivaló bőven. A Sharm Plaza-nál lévő partot úgy tudom Shark bay-nek hívják. Lehet nem véletlenül. Amúgy a Sharm Plaza-ban mindig volt egy két ember, aki a tilalom ellenére etette a halakat. Az egyik fél sík hülye nő nylon zsák számra öntötte a reggelinél ellopott kaját a halaknak. Ezzel csak az a baj, hogy egy idő után odajönnek a nagyobb halak is, arra meg odajön a cápa is. Az etetéstől a halak  teljesen bediliznek, és az egyébként békés halak is agresszívak lesznek. Az egyik magyarnak a vádlijából haraptak ki egy mogyorónyi darabot, nekem a csuklómba harapott bele egy amúgy teljesen ártatlannak tűnő 20 centis hal. Szerencsére csak egy kisebb véraláfutás lett a harapás helyén. De láttam 10-20 kilós halakat is, fél centis fogakkal, annak a harapása már biztos más érzés lett volna.

Előzmény: Tamás19870408 (25250)
Tamás19870408 Creative Commons License 2018.01.14 0 0 25250

A videót valamiért nem tudom megnyitni. Amúgy jó úszó vagyok, el tudnék úszni a Sharm resort-plaza mólójáig a Ghazala beach mólójáról, de félek a cápáktól.Szerinted kockázatos volna?Ha a parton sétálva biztonsági őrrel találkoznék akkor egy dollár lehet megoldaná a problémát:)

Előzmény: Törölt nick (25249)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.14 0 0 25249

Most láttam, hogy pár hozzászólásommal ezelőtt rosszul írtam, miszerint:  "Sharm Plaza - Resort-nél homokos a part". Ez természetesen tévedés, mert a Ghazala Beach-re gondoltam, ott tényleg homokos, a  Sharm Plaza - Resort-nál kb. 10-20 méter homokos part van, egyébként korallos a part, és úszó mólóról lehet bemenni.

Előzmény: Törölt nick (25243)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.14 0 0 25248

#Tamás19870408 

"Köszönöm a választ, azt kérdezném még, hogy a Ghazala beach partjáról el elhet-e sétálni a Sharm resort-plaza partjára?"

Ha a tengerpartra gondolsz, ott nem. A Naama bay-nél van ugyan kb. 2 km-es sétány, de mindegyik szálloda őrzi (ha nem is túl szigorúan) a saját partját. Közúton természetesen el lehet sétálni, úgy 5-6 km, de nem biztos hogy beengednek a szállodába. Ha búvárkodni akarsz valami látványosabb helyen,pl. Blue Hole vagy Ras Mohamed, vagy Tiran szigeti hajótúra, akkor befizetsz valamelyik utazási irodánál kb 20-30 € - ért elvisznek egész napra, étkezéssel, tevével, kocsival, hajóval. A tapasztalataim elég jók voltak. A szállodánál ugyanez kb. 50-80 €, de azokat nem próbáltam.

Itt ( http://indavideo.hu/video/2016_Sharm_el_Sheikh ) van a tavalyi videóm, ennek a nagy részét a Ghazala beachnél vettem fel, szóval van ott is látnivaló.

Előzmény: Tamás19870408 (25244)
volt.bull Creative Commons License 2018.01.11 -2 1 25247

Sosem értettem, hogy az ilyen kérdéseknek mi értelme van, ha csak trollkodni tudsz, miért válaszolsz?

Előzmény: Replay (25246)
Replay Creative Commons License 2018.01.11 -1 1 25246

Sosem értettem, hogy az ilyen hozzászólásoknak mi értelme van, ha csak trollkodni tudsz, miért válaszolsz?

Előzmény: volt.bull (25245)
volt.bull Creative Commons License 2018.01.11 0 2 25245

Persze,h el lehet ha elég kitartó vagy és ügyes a sziklamászásban is.

Egy pillantást ha vetnél kérdés előtt a maps.google-ra akkor látnád ,h ez a "séta" nem 5 perces lenne s nem sík terepen történne.

Egyébként

Hajrá!

Előzmény: Tamás19870408 (25244)
Tamás19870408 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 25244

Köszönöm a választ, azt kérdezném még, hogy a Ghazala beach partjáról el elhet-e sétálni a Sharm resort-plaza partjára?

Előzmény: Törölt nick (25243)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.11 0 0 25243

Először is tisztázzuk le. a Sharm Plaza - Resort szálloda sokkal jobban néz ki, van köztük minimum 1 csillag különbség, ennek ellenére nekem jobban tetszett a Ghazala beach. Az étel minősége nagyjából hasonló, de inább a Ghazala beach volt jobb, bár némileg kisebb volt a választék. Mind a két helyen svédasztalos étkezés van, de a viszont a  Ghazala beach-ben csak kétszer, míg a Sharm Plaza - Resort-ban háromszor. A Ghazala beach-ben a vacsoránál nincsen benne az italfogyasztás, ingyen még egy pohár víz sincs. A Ghazala beach enyhén lepukkant állapotban van, viszont benn van a központban, a közeli kis boltokban, viszonylag normál árakon azt veszel amit akarsz. A szobák felszereltsége hasonló, de a Ghazala beach-ben kb 10 évvel régebbi, és ezért sokkal jobban le volt pukkanva. A takarítással sehol nem volt gond, nagyon nagy volt a tisztaság, de azért hozzá kell tegyem, hogy a takarítók minden esetben meg lettek támogatva pár dollárral. A snorkel szempontjából a Sharm Plaza - Resort sokkal jobb helyen van, egy korallokkal szegélyezett partja van, fantasztikus az élővilág. A Sharm Plaza - Resort-nél homokos a part, gyerekesek számára ideális, snorkel szempontjából már nem annyira, bár ha beúszik valaki 50 métert, ott is telel van korall szirtekkel, és van azért látnivaló. Mint már írtam, nekem a Ghazala beach sokkal jobban tetszett, és ez nagy részt a Sharm Plaza - Resort személyzetének (egy részének) bunkóssága, és pénzéhsége miatt volt, de komolyabb gond ott se volt, bár szívem szerint szívesen alkalmaztam volna testi fenyítést( magyarul úgy pofánb...tam volna némelyiket, hogy leszakadt volna a feje). A Ghazala beach személyzete teljesen rendben volt. Nálam sokat számított, hogy a Sharm Plaza - Resort kinn van a prérin, és nehézkes a bejutás, bár állítólag létezik ingyenes buszjárat, de én még nem találkoztam senkivel, aki utazott volna vele. Ha nem akar valaki rohangálni, vagy szeret pénzéhes taxisokkal alkudozni, akkor viszont tökéletes a Sharm Plaza - Resort.

Előzmény: Tamás19870408 (25242)
Tamás19870408 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 25242

Hello, a Ghazala beach-ről érdeklődnék, milyen volt a kaja, a szoba, snorkel szempontjából milyen?

Illetve a Sharm Resort-ról is ugyanezek érdekelnének.

Előre is köszönöm a választ.

Előzmény: Törölt nick (25240)
tengeri csillag74 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 25241

Köszönöm szépen,nézegetek tovább!A Fanara öböl nagyon tetszik az biztos!

Előzmény: Gibs (25239)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 25240

Na most én úgy csináltam, hogy rögtön az első este kigyalogoltam a szállodából az első főútra, úgy cca. 1-2 km-t. Ott megállítottam az első taxist, és 5 perces alkudozás után megegyeztem vele a szállodai taxi ár negyedében (a telefonszámát elkértem). Beutaztam Sharm központjába, és vettem egy egyiptomi vodafone telefonkártyát 10 euróért, amiben benne volt pár száz perc belföldi beszélgetés, és 3 GB (4G hálózattal) adatforgalom. A viber fiókomat még gondosan itthon feltöltöttem 5 euroval, hogy a viber out (tavaly VOIP-al - neophone - próbálkoztam, de legtöbb wi-fi hálózaton blokkolják, a viber viszont működött) hívást tudjam használni. Ezek után szinte minden probléma megoldódott, otthoni árakon - néha még annál is olcsóbban - tudtam mindenhová telefonálni, és a taxi is versenyképes árakon érkezett, max. 15 percen belül. Mindenkinek javaslom ezt a megoldást, a telefonkártya ára az első taxizásnál kamatostul megtérül, és csak egyszer kényszerülünk rövidebb-hosszabb alkudozásra. Amúgy most voltam másodszor Sharm-el-Sheikh-ben, de a tapasztalataim vegyesek. Tavalyelőtt a Ghazala beach hotelben, tavaly a Sharm Plaza - Resort-ban. Ha érdekel valakit, kérdezzen. ha tudok válaszolok. 

http://indavideo.hu/video/2017_Sharm_el_Sheikh_-_Sharm_Plaza

https://www.youtube.com/watch?v=7b5Jda20YFA&t=27s

http://indafoto.hu/iszompacsirta/2017_egyiptom_sharm_el_sheikh

http://indafoto.hu/iszompacsirta/2017_egyiptom_kairo

Előzmény: Tomyy___bp (25232)
Gibs Creative Commons License 2018.01.08 0 0 25239

Északon, a Nabq-bay-ben az összes szálloda előtt homokos, széles parti sáv van, sok szállodában van csúszda park is. A parttól a széles reef pereméig, a mély vízig változóan sekély a víz, kisebb-nagyobb "teknőkkel". Sok helyen csak dagálykor van kb. térdig érő víz, amibe ilyenkor kijön rengeteg  színes hal. Olyan szállodát válasszatok, ahol van a vízbe vezető stég, erről lehet a halakban is gyönyörködni, dagálykor. Ezt különösen a gyerekek kedvelik. Ebben az öbölben én egy hatalmas ördögrájával találkoztam! A reef pereménél kiválóan lehet sznorkelezni is, csak a ki-be jutás hosszadalmas és a sok sünre kell nagyon ügyelni, ha valaki "gyalogosan" megy ki a permre.

Előzmény: tengeri csillag74 (25234)
Replay Creative Commons License 2018.01.07 0 0 25238

A Fanara öbölben is lassan mélyülő homokos part van.

Előzmény: volt.bull (25235)
volt.bull Creative Commons License 2018.01.05 -1 0 25237

ezt írtad:

idézet

A kérdésem az lenne hogy tudnátok-e olyan szállodát ajánlani Sharmon ahol lassan mélyülő homokos part van csúszdákkal.

idézet vége

Ebből nekem nem jött át,h

idézet

nem közvetlen partiak az igaz,de annyira nem is volt ez feltétel

idézet vége

Pontosabb fogalmazás esetén nem említettem volna Tunéziát.

Egyébként a Vörös tenger valóban nem összemérhető a Földközi tengerrel

Előzmény: tengeri csillag74 (25236)
tengeri csillag74 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 25236

Szia,köszi,Tunéziában voltunk már,de ugye ott mégsem a Vörös tenger van.Találtam csúszdás szállodát azóta,Albatros Aqua park,és Aqua Blue,nem közvetlen partiak az igaz,de annyira nem is volt ez feltétel.A Vörös tenger után ha fontos a sznorizás már nem annyira vágyunk más sós vizekbe.Azért köszi.

Előzmény: volt.bull (25235)
volt.bull Creative Commons License 2018.01.04 -1 0 25235

Sharm El Sheikh-ben egyedül a Na'ama Bay-ben van lassan mélyülő homokos part.

Ott viszont csúzda egyik szállodában sincs a közvetlen parton.

Ha mindkettőt szeretnéd talán meg kéne fontolnod más úticélt választani

pl

Tunézia Sousse Marabout Hotel

Előzmény: tengeri csillag74 (25234)
tengeri csillag74 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 25234

Sziasztok!

Tavaly a Sunwing Hotelben voltunk nyaralni a Makadi öbölben,,teljesen meg voltunk elégedve.Idén Sharm el Sheiket és Marsa Alamot nézegetjük.A kérdésem az lenne hogy tudnátok-e olyan szállodát ajánlani Sharmon ahol lassan mélyülő homokos part van csúszdákkal.8 éves gyerekkel mennénk,szeret sznorizni,de a fürdés és csúszda éppolyan fontos neki.

Marsa Alamon az El Malikia Abu Dababb nevű szállodát nézegettem,de Sharmon nem nagyon találok ilyet.

Ha valaki tudna segíteni ebben nagyon megköszönném.

TLLaci Creative Commons License 2018.01.03 0 0 25233

10-15-ért elvisz bárki,ha nappal érkezel.Mi itt rendeltük mert éjfél körül nem akartunk alkudozni:http://www.dahabsafari.info/transfers2.html

Előzmény: Tomyy___bp (25232)
Tomyy___bp Creative Commons License 2017.12.30 0 0 25232

Sziasztok.tud esetleg vki olcsóbb reptéri transzfert sharmba mint a taxisok 20 dollár/ út ára? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!