Nagyon részletes és értékes volt a beszámolód, amit köszönök szépen. Jó érzés, hogy megemlítetted az El Muradi Menzelt. Remélem, hogy majd mi is jól fogjuk érezni magunkat, amit már nagyon várunk. Kicsit megnyugtat, hogy talán a Menzellel a mi választásunk sem rossz.
A tengerpart nagy csalódás volt számunkra - nem is értettem, itt a fórumon mindenki szépített?! Tényleg érdekes, de kifejezetten köves, kavicsos, kényelmetlen volt a part. Egy kb. 5 méter széles rész van kijelölve a kölcsönzős előtt, ahol viszonylag jól be lehet sétálni és max 1 méter részen van kavics. Beljebb viszont határozottan jó volt, még sekélyebb is, mint a szélén, kristálytiszta vízzel, finom homokos tengerfenékkel, sehol egy kavics, kő! Jó lett volna, ha a szélén is ilyen szép, tiszta és sekély! Hínár is volt rendesen, bár hál Istennek, csak az utolsó napokban állt nagyon szembetűnően a parton hegyekben, ekkor túrták is traktorral.
Egyébként túltettük magunkat csalódottságunkon és sokat voltunk a vízben, a gyerekek is nagyon élvezték, rohangáltak a parton, ők csak derékig merészkedtek a vízbe, de ez is nagyon jó volt, hisz a tenger miatt jöttünk ide, nem a medencék miatt! Esténként be nem lehetett őket rángatni a partról, annyira elvoltak. A parton egész nap járkálnak az árusok, persze mindenkit megkínálnak a portékájukkal, de nem szemtelenek. Ha valami tetszik, arcátlanul kell alkudni, mert elég magasról kezdik - mint ahogy a bazárokban is mindenhol. Egész nap jönnek-mennek a lovasok, lehet velük fotózkodni, lovagolni, nem tudom mennyiért, nem próbáltuk ki.
Sajnos az időjárás sem volt velünk a héten, eléggé fújt a szél, nem mondom, tényleg kellemes lett volna egy kis szellő, mert így nem éreztük a nagy meleget, de ez már túlzás volt. Estére kimondottan hűvös lett, a gyerekekre elkelt egy kis kardigán, meg néha mi is megborzongtunk. És a hullámok miatt is sajnáltuk a nagy szelet, végig eléggé hullámos volt a tenger, de utolsó 2 nap határozott nagy hullámok voltak, gyerekekkel csak nagyon a szélén tudtunk játszani.
Egyébként a parton mindig találtunk szabad nyugágyakat, lefoglaltuk, nyugodtan ott hagyhattuk a holminkat, senki nem nyúlt hozzá. A recepción kell kérni törölközőkártyát - 10 TND, visszaadják kijelentkezéskor - ezzel lehet a medencénél törölközőt bérelni, ezt minden nap lehet cserélni. A medencékben kellemes hőmérsékletű a víz, de nem meleg, inkább hűs. Van wellness rész is, ezt nem használtuk, nem tudom, benne van-e az all inclusive-ban. Csak a benti medencében csobbantunk egyszer, amikor kinn nagyon fújt a szél.
Gyerekeknek van játszótér játszóházzal, itt minden van, mi gyerekszem-száj ingere! A kinti játékok - a csúszdától a hintáig, a trambulin, kisházikó, ugrálók, homokozó, van egy épület, benn is mindenféle játékok, lehet rajzolni, kézműveskedni, ugrálni, eszetlenkedni az animátorokkal, akik aztán mindent bevetnek, hogy a csemeték jól érezzék magukat (lsd. 35 fokban Piroska és a farkas jelmezben rohangálnak a tengerparton) Esténként Tini-Mini Disco a színházban, 21kor kezdődik, előtte 1 órával már toborozzák a gyerekeket és énekelve, táncolva mennek végig az egész szállodán, cél a színház! Nagyon édesek! 22től minden este különböző műsorok, a hastáncostól a kígyóbűvölőn át a moulin rouge-ig!
Az étterem rész hatalmas, már maga az a helyiség is, ahol a svédasztalok állnak,ebből nyílik 4 külön klímás étterem és kinn a kerthelyiségben is lehet étkezni. A választék nagyon pazar, el sem lehet mondani az egy hét alatt hány féle ételt kóstoltunk meg! És senkinek nem lett semmi baja! Hál Istennek nem volt senkinek hasmenése, pedig volt este, amikor nem tudtunk nemet mondani a sok-sok finomságnak és jól bezabáltunk! A reggeli kínálat minden nap ugyanaz, de nagyon bőséges volt! Ott helyben sütik a bagetteket, péksüteményeket - isteni finom! Szintén helyben sütik az omlettet (petrezselyem zölddel, paradicsommal csodafinom!, kihagyhatatlan!) tükörtojást, de van lágytojás, keménytojás is. Virsli, felvágottak, sajtok, paradicsom, paprika, ubi, hagyma. Frissen helyben sütik a palacsintát, fánkot, isteni finom, nekem legjobban fügelekvárral jött be, de a többiek szerint a sárgabarack a nyerő! Vaj, lekvár, joghurtok, natúr, gyümölcsös, reggelipelyhek, szintén sokféle. Voltak még ilyen sült, párolt dolgok, paradicsom, cukkini, stb. de ezeket nem kóstoltuk. Üdítő gépi, víz van nagy automatás, de van palackos is, ez ittuk inkább. Kávé nescafé :-), de nagy választékban!
Palackos vizet a bárokból lehet kérni fel a szobába is. Mi kettesével kértük és vittük fel, a babák miatt sokat fogyasztottunk - ez teljesen megbízható - bár egyébként minden, mert nem lett semmi bajunk semmitől.
Az ebéd és a vacsora óriási választékú, tényleg felsorolhatatlan, mennyi féle finomsággal találkoztunk a héten. Mindig van 3-4 féle tészta, salátákból kb 6-7 féle, sütnek frissen halat, de van mindig valami párolt, egybensült nagyobb hal is, köretekből szintén vagy 5-6 féle. Sütnek frissen pulykát, csirkét, van grill rész is, itt még bárányt is sütöttek, kis kolbászkákat, de van párolt csirke is, sőt mindig van valami helyi specialitás kuszkusszal - nekem ez nagyon bejött, szerintem nagyon finom! Süti költemények, isteni finomak - tényleg óriási a választék és szerintem nagyon finomak! Bevallom, volt azért 1-2 dolog, amit visszaküldtünk - a grillezett cuccokból a kisebbeket, vékonyabbakat érdemes választani, hogy tuti átsüljön - de általában ízlett minden! Minden önkiszolgáló, a kaja is és az ital is, de a pincér is szívesen kihozza, bár mi nem éltünk vele.
Kellemes élmény - párom szülinapja pont akkorra esett. Előző este kérdeztem az egyik pincért, hogy valami meglepi lehet-e ilyenkor. Cinkos kacsintás, mindent bízzak rá! Következő este gyönyörűen terített asztal várt, gyertya, mindenhol virág, még a gyerekszékek is fel voltak díszítve virággal! Megvacsiztunk, összekacsintottunk, villanyok leó, torta, gyertya, tüzijáték, hepibörzdéjtújúúúú kórus 8 pincérből! Majd elájultunk! Kellemes meglepetés volt - még nekem is! :-)
Esténként 3 helyen buli - élőzene általában, de volt még ilyen vetélkedős, zenés műsor is, az animátorok itt is kiválóan megállták a helyüket! Asszem éjféltől volt disco is, de ez minket már nem érintett...
Fakultatívokra nem mentünk a gyerekek miatt - egyedül a krokodilfarmot fizettük be az idegenvezetőnél - nála is ugyanannyi, mintha önállóan mennél (12TND/fő), csak kap valami jutalékot még belőle, így nála fizettük, hogy neki is jó legyen :-) Taxival mentünk 1,2 TND. Nagyon megdöbbentő volt az a rengeteg óriási szörny, ahogy mozdulatlanul feküdtek a vízben vagy a partján. Sajna nem etetéskor mentünk, etetés H-SZ-P 16 óra.
Voltunk benn Midoun-ban 2x, először csak "tanulmányi kiránduláson", aztán vásároltunk. Bazároztunk, én nagyon élveztem, egyébként ők is, van 1-2 szemtelen árus is, de ha határozott nemet mondtam, nem jöttek tovább utánunk. Határozottnak kell lenni. Volt hogy egy szép felsőt 48ért kínált, ezt 12ért hoztam el :-) Hungarian maffia! - de a férjemnek megdicsért, milyen jó üzletasszony vagyok! :-) És biztos vagyok benne, hogy még így is szép haszna volt az üzleten!
Egyébként ajándéktárgyakat, szuveníreket itthonra fixárasban vásároltunk, utolsó nap már nem volt türelmünk végigalkudni ezeket! Viszont fixárasok között is érdemes szétnézni, mert üzlet-üzlet között is lehetnek jelentős különbségek!
Összességében fantasztikus nyaralás volt, a szálloda egyszerűen csodálatos mind látványra, mind szolgáltatásra, a tunéziai emberek nagyon kedvesek, sokukkal összebarátkoztunk kinn is és a szállodában is. Kíváncsi lennék még, hogy az anyaország milyen - bár Djerbából sem láttunk sokat! Ide már biztosan nem, de Tunéziába még lehet, hogy valamikor visszatérünk.
Hajnal 5 órás indulás volt kiírva, 2re a reptéren voltunk, a Best Reisen képviselője már ott volt és osztogatta a részvételi jegyeket, majd rögtön be is álltunk a sorba, ahol már 3 előtt elkezdődött a becsekkolás. Érdemes rögtön utána átmenni az útlevélen, csomagellenőrzésen, mert ha mindenki ott van, előbb indulhat a gép. Nálunk is így volt, igaz, csak 1/4 órával korábban, de elindultunk. Travel Service gép volt, kb. 50%-os kihasználtsággal, így volt bőven hely, ha valaki még aludni szeretett volna akár 3 ülésen :-) 2,5 óra volt az út, teljesen sima, zökkenőmentes, élveztük!
7,30-ra, ottani idő szerint 6,30ra értünk ki, az idegenvezető várt minket, a Rimeleseket feltessékelte egy kisbuszra, szerencsére nem kellett végigjárnunk az összes szállodát, egyből oda vitt minket, fél óra múlva már megpillanthattuk a hotel érdekes épületét, amit már képekről láttunk eleget, így az útról egyből felismertük!
Kipakoltunk, a recepciós fiú Lotfi nagyon kedvesen eligazított minket, kitöltöttük a szükséges papírokat, összebarátkoztunk, kértük, hogy lehetőleg ne 700-as szoba legyen, és ha megoldható, szomszédos szobát kérnénk, sőt próbálkoztunk az útlevélbéléssel is, amit nagyon kedvesen visszautasított, mondta, hogy ő csak barátságból és családszeretetből - látva a pici csemetéket - intézi úgy, hogy nekünk jó legyen!
Viszont itt jött a feketeleves, barátság, kisgyerek, szeretet ide vagy oda, 14 óra előtt ne számítsunk szobára! :-( Vagyis még 7 óra! Átöltöztünk a mosdóban, elmentünk reggelizni, szétnéztünk a szállodában, lementünk a tengerpartra, bejártunk mindent, de csak nem akart telni az idő! Ha előző éjszaka tudtunk volna pihenni, ennek a plusz 7 órának tulajdonképpen nagyon örültünk volna!
Tehát jó tanács: Indulás előtt, esetleg még utazás alatt aludni, aludni, kézipoggyászba a fürdőruha, naptej, megérkezés, reggeli, átöltözés és irány a tenger, 1-2 órakor odasettenkedni a recepcióhoz, hogy van-e már szoba!
1 óra után megkaptuk a szobákat, 114, 115, ezek majdnem kinn vannak a végén, de nagyon jó helyen, mert kb 30 m a tenger és az esti banzájokból nagyon sokat nem hallani, vagyis kisgyerekkel teljesen ideális. Földszinti szobák voltak, ami azért is jó, mert van terasz, így esténként tudtunk kinn üldögélni kicsit együtt. Az emeleti szobáknak nincs erkélyük. Egyébként a szobák tágasak, szépek, van egy kis hűtő, tv, klíma, amit akkor állítgattak, mikor ott voltunk. Előtte is működött - volna, de mi nem használtuk. 25-26 fok volt így a szobában, átállítása után a takarító mindig bekapcsolva hagyta, lement 22-23ra, gyorsan kikapcsoltuk :-) Érdemes vinni hosszabbítós elosztót, mert konnektor csak az a kettő van (hűtő,tv). Mi kértünk babaágyat - hááát, elég rozoga volt, de a célnak megfelelt. :-) Minden nap takarítottak, megágyaztak, felsöpörtek, felmostak, törölközőt cseréltek. 2 naponta hagytam a párna alatt 1-1 dollárt, ezért minden nap kaptunk valami szép formát az ágyneműből (legyező, virág)
Hazafelé a reptéren váltottunk pár szót egy családdal, akik az El Mouradi Djerba Menzelben voltak pici gyerekkel - immár 3. alkalommal,ez azért sokmindent elárul.
Nagy részletekbe nem mentünk bele, nagyon jól érezték magukat, a szálloda jó, a kajától senkinek semmi baja nem volt, a tengerpart néhol kavicsos, de jó volt az is!
Sajna csak ennyi, de reméljük, szuper nyaralásotok lesz!
Mi a Royal Palace Gardenbol jottunk haza szombaton es minden szuper volt. Menjel a Tripadvisor-ra ott irnak a szallodarol, ahova ti mentek. Jo nyaralast!
Nem járt mostanában senki a El Muradi Djerba Menzelben? Én szeptemberben készülök a párommal. Szívesen vennék élménybeszámolót esetleg véleményeket. Előre is köszönöm.
Senki nem jött meg mostanában Djejrbáról? Esetleg közületek járt valaki a El Muradi Djerba Menzelbe? Szívesen fogadnék véleményeket és élménybeszámolókat. Előre is köszönöm.
Mi is izgultunk, milyen lesz az utazás, barátnőmékkel 2 cserfes majdnem 2 éves kislánnyal mentünk. Hál Istennek - ahogy itt mondta valaki - jobban bírták, mint mi! Előző este szokott időben elalvás, éjjel 2re értünk a reptérre vidékről több óra autózás után (amit végigaludtak). 2 órától gépindulásig rohangálás a reptéren - mintha nem is éjszaka lett volna - majd az 5 órás indulás után fél óra alvás a gépen, majd mint aki teljesen kipihente magát felhőtlen játék megérkezésig :-) Még a megszokott alvási ritmus sem borult fel! Délután, este szokott időben alvás!
Hazafelé 5-kor ébredés, ki a reptérre, de megint nem okozott problémát - nekik! Mi persze annál fáradtabbak voltunk! :-)
Szia!Nagyon sajnálom,hogy pont akkor érkeztetek,mikor a szél az összes hínárt kihordta!nekünk,tavaly csak az utolsó 2 nap volt ilyen,de kárpótólt a medence.Remélem nem csalódtatok.
Kisgyerekesekhez kerdes: hogy mertek elindulni ilyen ossze-vissza, hajnali-ejszakai indulasi idopontokkal? Nekem a fo szempont az volt, hogy a repcsi EMBERI idopontban mejen-jojjon. Lehet tul bexari vagyok???
Sziasztok ! Tegnap érkeztünk meg a Diana Rimelből, összességében jó volt,a repülés egyszerűen csodálatos volt ismét a Traver Service gépével no meg a pilótával-személyzettel, bár sok negatív dolog történt velünk, és mi csalódtunk a tengerpartban is ! Akik a közeljövőben mennek és az 5 órai géppel azoknak , mindenkép ajánlom, hogy a kézi poggyászban tegyék bele a fürdő ruhát és a kis tégelyes naptejet (150ml) mert csak du. 14 órakor fogják tudni átvenni a szobát ! Sajna mi is ezt a leszállás után tudtuk meg ! A szél nem fújt, hanem egyszerűen viharos szél volt !!!!!!! a nap szépen sütöt 31 fok volt , de nem érezted a melegét a szél miatt, és ennek köszönhetően a part tiszta hínáros volt, több mint 1m magasságig hordta ki a tenger , a szálloda tengerpartja Nem Jó ! Kifejezetten rossz ! Tele kővel kaviccsal , ha mégis valaki ott szeretne fürödni, vigyen magával fűrdő cipőt !!!!! viszont a szállodától jobbra - ill. balra kb 500-800m re a szabad strand nagyon szép homokos a part, ott lehet fürödni nem kell vigyázni, A szálloda maga szép tiszta , a szállás szintén tiszta (minden nap takarítják, ha kéred ha nem ) a kaja hát...... bőséges és finom, nekünk nagyon ízlett (+ 3kg sikerült felszednünk ) ha tudok esetleg segíteni, kérdezzetek nyugodtan !
Szia Laci! Jó újra "hallani" a hangod!Jó kis nyaralás volt,nem? A tenger hullámzását úgy értettem,hogy szinte semmi kagylót nem hozott ki.Ellentétben az utolsó napjainkra amikor jött a hínár, iszonyat mennyiségben!Tsivilibe megyünk,16 nap és valóban szept.3-án indulunk.Néztem a tiéteket is,tudod sajnos lemaradtunk róla,pedig jó lett volna ismét együtt !
Reggel már korán a szállodában lesztek. Mikor odaértek, rátok teszik az all. inc. szalagot, és mehettek reggelizni. Érdemes külön, könnyen előkapható helyre csomagolni a gyerekek fürcsis cuccait, mivel ha várni kell a szobára, lubickolhatnak a gyerkek a medencében. A bőröndöket a recepciónál hagyjátok, az értékeket magatokkal ragadjátok, és ti is kiterülhettek a medence mellé! Mi legalábbis így oldottuk meg a "várakozást".
Helló Anti! A "fix price" boltban nem lehet alkudni., Tavaly nem mozgott a víz? Olyan szél volt majd elvitt, úgy hullámzott a tenger mint állat, napokig nem vittek ejtőernyőzni. Egyébként hogy most milyen az idő ki tudja ez tavaly szeptemberben volt. Hová és mikor mentek Zakintosra? Mi szept 22-én megyünk Törökbe a Granadába, egyre jobbak az értékelések, szeptemberre reméljük teljesen kész lesz. A kaját nagyon dícsérik a németek meg a hollandok, csak az oroszokkal vannak gondok. Na helló.
strandtörölközővel mi a helyzet? felhívtam a bestet, azt mondja, nincs információja (!!!) viszont a szálloda honlapján olvasta, hogy bérelni lehet. Ez mit takar?
Kauciót teszek le és a végén visszaadják, vagy kicsengetek x dollárt és egy hétig enyém a törölköző?
Szia! A tengerben nincs semmi,és ezt szó szerint értem.Tavaly összesen 2-3 kagylót láttunk,igaz nem is nagyon mozgott a tenger.A városba délelőtt ha mentek 11 felé érdemes,vagy délután 3-4 körül.A "dutty Free" boltokban jó áruk vannak,csak nem lehet alkudni.Többi helyen is gyönyörűek a kézműves/főleg a kerámia/áruk,de szinte kötelező alkudozni,ez adja a vásárlás hangulatát!Jó nyaralást!