Keresés

Részletes keresés

oldadore Creative Commons License 2009.10.22 0 0 5666

A Nők Lapja (okt.20.) Spamalot-ajánlójának képfelirata rendben is van,

csak éppen nyugodtan írhatták volna apró szórend cserével,

sokkal találóbb lenne :), így:

"A fantasztikusan éneklő Szervét Tibor és Polyák Lilla"

+ két újabb   S p a m a l o t   kritika idézet:

"Az általam látott szereplőgárda brillírozott. Arthur király szerepében Szervét Tibor mutatkozott be, akit e sorok írója még nem hallott énekelni, de kellemes meglepetést okozott. Szervét Arthur-ja nyugodt, jámbor figura, aki szentül hisz a céljaiban, és még ha kijön a sodrából, akkor is fékezi magát, mint ahogy az egy királyhoz méltó. Külön pluszpont volt a közönség szemében, hogy az apróbb bakikat fergeteges humorral és kreativitással oldotta meg." (Kultúr Kavalkád)

"Szervét Tibor a király szerepét jól hozza" (24ora.hu)

oldadore Creative Commons License 2009.10.21 0 0 5665
bdana 5662-es hozzászólása, amire válaszoltam, így hangzott:

"Tibi, Jack O'Neil magyarhangjaként volt a legjobb sztem, kár hogy elkezdett színészkedni utána."

Időközben sajnos a hozzászóló "összhsz-törléssel egybekötött root áldozata lett".

Bdana, egy szabályos új nickkel azért írhatsz még, szerintem.

Előzmény: oldadore (5663)
oldadore Creative Commons License 2009.10.21 0 0 5663

...igen, az a pontos, szikárhumorú hang Jack O'Neil volt maga :))

ebben a topikban összegyűjtöttük a Csillagkapu-fórumozók 2002-2004. közti véleményeit (a 4752, 2140-es bejegyzésben és a szervet.szinhaz.org honlapon a Róla írtákban)

érdemes visszaolvasni, magávalragadó a lelkesedésük.

vajon melyik színdarabokban láttad játszani? amúgy 1988. óta "színészkedik", és minden színházban elnyeri a közönség Legjobb színész díját...
Előzmény: Törölt nick (5662)
oldadore Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5661
...csak rá ne szokjál ;) te is! novemberben háromszor játsszák az Emberbarátot:  6., 10., 29.
Előzmény: alminar (5660)
alminar Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5660
Ha ennyire dicséred, akkor lehet, hogy én is....
Erre talán nem olyan lehetetlen a jegyvétel, mint a Madáchba...
Előzmény: oldadore (5657)
alminar Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5659
Akkor én, hogy II. Rákóczi Ferencet idézzem:

"Mint fű a hó alatt, várjuk a tavaszunk"
Előzmény: oldadore (5658)
oldadore Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5658

Spamalot előadások decemberben:

(a hármas szerep beosztásokat sajnos még nem lehet tudni)

20. vasárnap  15.00,  19.00

21. hétfő                     19.00

22. kedd                     19.00

23. szerda                  19.00

26. szombat   15.00,  19.00

28. hétfő        15.00,  19.00

29. kedd                     19.00

31. csütörtök  15.00,  19.00

oldadore Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5657
Fotó: Ilovszky Béla

Az Emberbarát még mindig milyen jó! Egyre jobb, ha létezhet olyan. Teltházzal megy kilenc éve (szerintem közel 200-szor játszották már), és megunhatatlan. Az összes szereplő körül változatlanul izzik a levegő, minden szavuk és mozdulatuk célba talál.

A nézők mindig nagy együttérzéssel és derültséggel fogadják Szervét Tibor/Philip kedves tétovaságát. Haás Vander Péter/Don magabiztossága otthonosan közvetlen, Jánosi Dávid/Braham elsöprő fölényessége nemhogy töretlen, de nőttön nő, és minden egyes alkalommal sajnálom, hogy nem játszhat tovább Bank Tamás/John.

Szőlőskei Tímea a létező legjobb Celia, és ebben az évadban végre visszajött a természetes kedvességével Horváth Lili/Araminta.

Szóval függőség ide vagy oda, meg fogom nézni még egy párszor...

(De jó lenne, ha tartanának időnként újra fotóspróbát, mert például erről az előadásról mindössze 1 fotós készített képeket még 2000-ben (ami nagyon rég volt), és ráadásul a képei hozzáférhetetlenek.)
oldadore Creative Commons License 2009.10.14 0 0 5656

Fotó: Schmidt Barbara

"Az Artur királyok közül a karakter – a produkció jelenlegi stádiumában – Szervét Tiborhoz áll a legközelebb."

(Mittelholcz Dóra - Metropol)

Előzmény: oldadore (5655)
oldadore Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5655
Fotó: Petró Adri

S p a m a l o t

"A Graham Chapmant játszó Szervét Tibor remek választás, a hangjában lévő arisztokratikus finomkodás mulatságossá teszi Arthur királyt." (Teslár Ákos - Revizor Online)

"A torokpróbáló dalokat színvonalasan éneklő Polyák Lilla remekül adagolt (ön)iróniával hozza elő az ellenállhatatlan dívát a Tó Úrnőjéből. Szervét Tibor - akinek a finom önreflexió amúgy is mindig hatásosan alkalmazott színészi eszköze - kitűnően váltogatja Arthur király alakjának hol bölcsességet és türelmet, hol hülyeséggel határos naivitást hordozó vonásait." (Urbán Balázs - Kultúra.hu)
oldadore Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5654
Pillanatok alatt lehet cserélni, eladni jegyet a Spamalot fórumon, mindig többre lenne szükség, mint amennyi van. Kockázat nincs, csak esély arra, hogy láthatod :)
Előzmény: vincere (5651)
alminar Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5653
Teljesen egyetértek, én is ezért nem veszek előre jegyet sehova (vagy max. a Centrálba, olyan darabra, ahol nincs kettős szereposztás).
Előzmény: vincere (5651)
alminar Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5652
Hajaj, ha anyagilag megengedhettem volna, én is hosszabb időre mentem volna Milánóba Daniel Auteult nézni vendégjátékon (franciául olasz felirattal), de csak két este fért bele (ugyanaz a darab), ebből a második az már a záróelőadás volt, olyan jó volt az olaszokkal tombolni meg bravozni. :)
Londonban olyan hidegek voltak abban a színházban, ahol egy Pinter-darabot láttam....:( Alig tapsoltak, vissza se jöttek a színészek.
Előzmény: vincere (5650)
vincere Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5651

múltkor  CC-nek már  kifejtettem, miért nem vagyok a híve a Madáchban előre jegyet vásárolni (röviden: a szereposztást soha nem lehet tudni, még ha hónapokkal előtte van is terv róla. előadás előtt egy órával is képesek megváltoztatni a nevet). csak Sz.T-vel nézném meg, drága jegyet meg nem fogok utolsó pillanatban cserélgetni.

ez a problémátok gondolom nektek is ugyanígy megvan, de én nem tudok hipp-hopp más előadásra elmenni, mikor meg vannak számlálva otthon a napjaim....

na nem offolok tovább. nézzétek Sz.T-t minél többször, helyettem is!

Előzmény: oldadore (5648)
vincere Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5650
én még csak egyszer voltam Londonban, de akkor 5 estéből 4 színház volt (azért csak 4, mert vasárnap szünnap a színházakban....), láttam Kevin Spacey-t is. most rövidebb időre megyek, de mindkét este színház, és ismét Kevin - unalmas, tudom... :-D
Előzmény: alminar (5649)
alminar Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5649
Londonban nagyon jó a színházi élet, én folyton csak színházba és filmpremierekre járnék ott... :D
Előzmény: vincere (5647)
oldadore Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5648

Üdv, üdv, üdv neked, rég jártál erre. Londoni előadások... szuper lehet.

Ha Karácsonykor hazajössz, akár meg is nézheted a Spamalotot, mert december végén újra játszani fogják. A jegyekre nov. 2-án érdemes szert tenni, interneten is rendelhető: http://madach.jegy.hu

Előzmény: vincere (5647)
vincere Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5647

én Balogh Annát már (és eddig csak...) a gimiben hallottam énekelni, már akkor látszott rajta, h. viszi valamire :-)

minimális esélyt látok rá, h. én eljussak egy Sz.T-s előadásra, mint ahogy bármilyen otthoni színházi előadásra. de örülök a híreknek, h. ezek szerint ekkora sikere van kedvenc színészünknek :-)

(itt színházba a nyelvi akadály miatt nemigen fogok járni, bár van 1-2 angol nyelvű előadás is. az az érzésem, Londonban gyakrabban fogok előadást látni...)

Előzmény: alminar (5640)
oldadore Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5646

Idézetek   S P A M A L O T   kritikákból:

"Két színész volt mindössze a színpadon, aki pontosan tudja, hogy a kevesebb több, rajtuk látszik is, hogy tanulták a mesterséget: Szervét Tibor lubickol Artur király szerepében, meglepődünk, hogy tud énekelni, azon nem, hogy remek a humora, már többször bizonyította. A Tó úrnőjét alakító Polyák Lilla pedig egészen kiváló, ha nem ide születik, már világsztár lenne." (Lovardi Tibor, Exit24)

"(...) ebben a darabban bizony helye van! Akárcsak Szervét Tibornak, akiről szintén nem gondoltuk volna, hogy tud énekelni, azt meg pláne nem, hogy ennyire jól. (Ez nyilvánvalóan a mi hiányosságunk, hiszen szerepelt már zenés darabban.)" (Dó, Footer.hu)

"Szervét Tibor Arthur királyként remek fazon. Részint olyan, mint egy túlmozgásos, ugrabugráló, mindenre rácsodálkozó, szájtáti kölyök, másrészt azért tapasztalat, méltóság, tartás is van benne, és ebből különös keveréket alkot." (Bóta Gábor, Népszava)

"Mindazonáltal nekem kellett ide Szervét Tibor, az ő melankolikus-szarkasztikus színpadi modora és hangvétele. (Megdermedt az ereimben a vér, amikor utóbb láttam, hogy Arthur király szerepében akár Szerednyey Bélával is sújthattak volna.)" (Stuber Andrea naplója) 

"Szervét Tibort Artúrként és Polyák Lillát a Tó tündéreként élvezet nézni." (Mesterházy Fruzsina: Kulturpart)
oldadore Creative Commons License 2009.10.12 0 0 5645
jajj, nagyon nem mindegy, hogy mikor nézitek meg a Spam-ot. molnársz visíít, nagys megpróbálja túlordítással követni, szerednyeib úgy és olyan á-san énekel, mint anno sárdyj... vagy csak én vagyok túlságosan a legjobbhoz szokva?!

oldadore Creative Commons License 2009.10.10 0 0 5644
Kiegészítés: A fotót Szofi készítette.
Előzmény: oldadore (5643)
oldadore Creative Commons License 2009.10.10 0 0 5643

"várom, hogy Balogh Annát összerakják SzTvel, ő is kedvencem" - írtad, erre válaszoltam az előbb.

Balogh Annát sajnos csak videókon láttam énekelni, tényleg elementárisan parodizál és énekel. Egy előadáson láttam Molnár Szilviát, akkor  playback-elt  egy kórustag énekére, mert éppen elment a hangja - ő egyébként a féltékeny dívát karikírozta.

Eddig Polyák Lillával háromszor láttam az előadást, és nekem a legjobban ő tetszik. Gyönyörű a megjelenése, erős, nagy hangja van, tisztán énekel, és eleganciával átszőtt ötletes humorral parodizál. Az egyik dal közben fergeteges magánszámot improvizál, amihez Szervét Tibor kontrázik is... :D ez kihagyhatatlan, látni-hallani kell!

Ma az első sorból láttam az előadást (mindig oda vegyetek jegyet!), nagyon élvezetes a színészek mókás arcjátékát és tökéletes táncmozdulatait közelről látni.
Előzmény: alminar (5642)
alminar Creative Commons License 2009.10.10 0 0 5642
Ezt most mire írod? :)
Előzmény: oldadore (5641)
oldadore Creative Commons License 2009.10.10 0 0 5641
:)) azt én is megnézném akár ötödszörre is :D
Előzmény: alminar (5640)
alminar Creative Commons License 2009.10.09 0 0 5640
Köszi, de teljesen ki vagyok merülve fizikailag, meg most szinte minden pénzem külföldi pénzre van átváltva...
Talán majd ha lecsengett a kezdeti tömeg, sikerül bejutnom rá....

Egyébként azt nagyon várom, hogy Balogh Annát összerakják SzTvel, ő is kedvencem az Ájlávju és az Avenue Q óta.
Előzmény: oldadore (5639)
oldadore Creative Commons License 2009.10.09 0 0 5639

alminar, egy jegyet ajánl Doris (a Spamalot fórumon):

"Eladó 1 db jegy (Interticketes foglalás) a 10.10.-i délutáni Spamalotra. Erkély, bal oldal 2. sor 13.-as szék. 2200 Ft. Érd.: 06-20-961-29-77"

oldadore Creative Commons License 2009.10.04 0 0 5638

Bóta Gábor: "Szittya, aki a feszültséget szítja”

Népszava Online, 2009.10.03.

"Szervét Tibor Arthur királyként remek fazon. Részint olyan, mint egy túlmozgásos, ugrabugráló, mindenre rácsodálkozó, szájtáti kölyök, másrészt azért tapasztalat, méltóság, tartás is van benne, és ebből különös keveréket alkot."
alminar Creative Commons License 2009.10.03 0 0 5637
Egyetértek, szerintem ott is megcsillogtatta tehetségét és humorérzékét is. :)
Előzmény: oldadore (5636)
oldadore Creative Commons License 2009.10.03 0 0 5636
... az Egy rém rendes család Budapesten kedvezőtlen fogadtatásának pedig számos oka volt (például már az indulás előtti földbedöngölés, a vetítés közbeni médiaharc), de Szervét Tibor színészi kvalitása soha, sehol nem kérdőjeleződött meg!

Előzmény: oldadore (5634)
oldadore Creative Commons License 2009.10.03 0 0 5635

... azért nem szorul ő semmilyen kisegítésre a tánc- és ének közegében sem. Láttuk őt már fergetegesen ropni a Mágnás Miskában, nagyot énekelni Tigrisként, vagy szívhezszólóan dalolni Anconai/Tomaóként, és a kritikák tanúsága szerint Miskolcon a Csárdáskirálynőben és a Cirkuszhercegnőben is varázsolt már. :)

Most pedig meg lehet nézni például ezt az rtl-videót  01:05-nél. Tanítani lehetne a 'lován' büszkén vágtató Arthur király pontosan kimunkált mozdulatait és a paripa megfékezéséhez szükséges hej! hoooó! sztepptáncát... :)

...és így tölti ő ki mindenhol, - egyedien, különlegesen - azt "az adott keret kicsi lehetőségét", amiről a Hatórai tea-videóban beszélt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!