v_sanya! Még mindig ezzel (Sigma 10-20mm) dolgozol? Ha igen érdekelne pár dolog, ha szakítanál rá időt örülnék! Ilyenkor autofocust használsz vagy manualt, ha manualt mire állítod? PTGUI-ban amikor templatet mentesz akkor az mindig működik? Hiszen a +- 45 fok nem mindig pont annyira sikerül vagy igen?
röviden annyit, hogy teljesen manuális optika. így a vázat az M módba kell használnod. f8 értékre állítva az optika, szinte 1m-röl a végtelenig éles. éppen ezért könnyű a fókusz vele /mint minden nagylátóval/. f3,5 nyílással /legkisebb érték/ elég mosott képet produkál, sokan azt mondják kiválló portréra. személy véleményem szerint még arra is használhatatlan. ezt leszámítva egy jól összerakott cucc, határozottan járnak a gyűrűk, masszív darab. az árát megéri.
Bérelni/vásárolni (kb. 1 hétre kell) szeretnék cirkuláris halszem optikát K-bajonettel vagy M42 csatlakozással (Pentax-hoz). Esetleg kedvező ár esetén más típusú fényképezőgéphez való is érdekel.
Aki tud segíteni, kérem írjon a publikus e-mail címemere.
én írtam nekik egy emailt és úgy tettek whitelist -re, de az a link amin annó csináltam már nem él.... szóval nem tudom,hogy azóta mit változtattak meg! elvileg egy swf video embed request kell neked
Még egy kérdés: a honlapom oldalait a facebook "nem biztonságos"-nak ítéli meg a flash tartalom miatt (legalább is azt hiszem, hogy amiatt). Nem tudod véletlenül hogyan lehet a whitelist-re kerülni? Olvastam valahol, hogy kérelmezni kell, máshol meg valami olyasmit írtak, hogy a headerbe kell beírni valamit.
Az Entrance_Pupil_Database szerint a te géped és obid használatával a következő adatokat kell tudni: kép középpont magassága a gép aljától 41.6 mm, optikai középpont távolsága az állványmenet középpontjától 37.2 mm + 57.8mm.
Ezeket az adatokat felhasználva állítsd be a gépedet a Nodal Ninja állványon. Ha jól csináltad akkor a keresőbe nézve, és a gépet elforgatva azt fogod tapasztalni, hogy a közeli tárgyak által kitakart távoli tárgyak átfedése nem változik, azok együtt mozdulnak.
Ezen a videón be van mutatva az egész folyamat, amely a számok ismerete nélkül is végigvihető.
Nekem egy PENTAX K20D + PENTAX 10-17mm fisheye obi + Nodal Ninja 5 cuccom van. Tudna valaki segíteni a helyes beállításokban gömbpanorámázáshoz? Sajnos a Nodal Ninja honlapján nincs fenn, de levelet is írtam nekik és azt javasolták, hogy álltsam be magamnak! Jó fejek!
Ha tud valaki segíteni, légyszi a cunderboy@gmail.com címre írjon nekem!
nagyban fugg attol, hogy mekkora latoszogu obival csinalod. lentebb vannak okolszabalyok, hogy ha teheted, legalabb 30%-os atfedes legyen a szomszedos kepek kozott. ebbol mar egyszeru kalkulalnod kepszamot. scarabesu mester irasait lasd nehany napra visszamenoleg. ha mar keszitettel sikpanoramat, akkor ezzel gondolom tisztaban vagy. a sorrend is tetszoleges, hogy eloszor vizszintesen, utana fuggolegesen mopzogsz, ugyis a programbol allitod a sorrendet. programok listajat is megtalalod nehany hsz-el lejjebb. en sikpanoramahoz hugint hasznalok. gombot pedig nem csinaltam meg.