Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Attila0402 Creative Commons License 2008.11.26 0 0 280

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni!Nekem van egy 1.7 dti (isuzu,2002-es) Astrám.A motor diagnosztika alsó csatlakozóján gázolaj jelenik meg.Ha valaki tudja a probléma okát kérem jelentkezzen!!Előre is kössz!

horvszil Creative Commons License 2008.06.29 0 0 279
 Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni! Opel Combo C1.7 DT, Y17 DTL-mot kód.Az autó menet közben leállt, azonnal nem volt indítható. Kötél,fél óra vontatás, pöccre indult egy percet sem ment leállt. Leállást követően fél óra után ismét elindult, de egy perc után leállás. Műszerfalon világít egy autó szimbólum benne egy villás kulcs. Az előzmény, hogy egy hónappal ezelőtt ez volt a hibajelenség ami most. A kulcs csere megoldotta. Idáig. Megint meghalt volna a kulcs? Vagy valami vezérlő probléma? Van az autóban motor szimbólumú hibajelző,  az szépen kialszik. Ez az autó szimbólum az immóé, vagy ez is a mot. vezérlőé? A kez. utasítás szerint, ha világít folyamatosan, vezérlő hiba. Ahogy én értelmezem, a villogó mód az immó.
De nem csavarom tovább ,mi tévő legyek? Kérlek adjatok valami tanácsot nekem légyszi !
Köszönöm előre is!
.Bala. Creative Commons License 2008.06.25 0 0 278
Új Opel Monterey típus felirat és TurboIntercooler felirat. Eredeti GM gyártmány. Külön-külön 1500/db, egyben a kettő 2000Ft. Érdeklődni a következő e-mail címen lehet: max23@vipmail.hu

sooty Creative Commons License 2008.06.10 0 0 277

Helló,

véletlenül nincs valakinek sos-be két hajtókara 1.7 szívó diesel vectrához? 90-es évjáratú. 203464279

steffe Creative Commons License 2008.04.17 0 0 276

Sziasztok!!

Érdeklődnék,hogy tudja-e valaki hogy lehetne egy 1994-es 1.7 td isuzu motoros opel astra f-nek az előtöltését jól beállitani,vagy hogy kell azt egyántalán beállitani??

Meg még egy olyan kérdés,a résolajcsöveit(fém),hol tudom megvenni ha leszeretném cserélni??

A segitséget előre is köszönöm!!

steffe

imate Creative Commons License 2008.04.16 0 0 275
Ez még légtömegmérő is lehet szerintem elöbb azt nézzétek meg.

Üdv
Előzmény: Törölt nick (274)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.16 0 0 274

hi

sziasztok lenne egy kérdésem,tudjátok-e hogy milyen tipusú porlasztócsúcs való az én astrámba  ??????(X 20 DTL ) sport automata.mert alapjáraton egyre sürübben és egyre jobban kezd remegni a motor,ezért erre gyanakszom a km állás 400 000 km.és egyre többet eszik 5,8 L/100 km autópályán,amugy 5,1.

az adagolómat 370 000 km-nél már felujitottuk!!!

elöre is köszönöm a válaszokat

üdv:dieber

DjBalo Creative Commons License 2008.03.15 0 0 273
Hali. November óta egy 1.7es CDTI motoros G Astra is a családunk tagja. Idáig nagyon meg vagyunk vele elégedve. Én meg apám vezetjük. Lassan 8000km lesz benne. Rendszeresen vezetjük róla a tankolásokat és a megtett kilométereket. Az eddigi átlagfogyasztása 4.7l 100km enként :-)) az olajat sem eszi és egész jól húz. Remélem ez így is marad ;-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 272

hi

sziasztok nekem van egy X20DTL-es astrám és azt szeretném megkérdezni hogy tudja e valaki,hogy hol hejezkedik el az olaj nyomás szabályzó szelep????

mert álitólag  fel tud akadni.

illetve hogyan jelentkezik hogyha nagy az olajnyomás ill. kicsi??

opelke Creative Commons License 2008.01.30 0 0 271
mINDEKINEK hELLO!
Az alábbi linken található egy letölthető ASTRA F javítási kézikönyv.
Sajnos, némelyik ábra nem jól látszik, de hátha tudjátok használni.

http://opelke.uw.hu/

Add tovább a linket másoknak is! Sok sikert!
DJuri2 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 270

Sziasztok,

új családi autót szeretnénk venni. 2004-05-ös dízel H astrát néztünk ki. Lebeszéltek a 307-esről, így ez maradt.

Láttam, hogy viszonylag sok fajta motor van, 1.7-esben kettő is: 82 és 101 LE-s. Elsősorban ezeket láttam. A totalcaron olvastam, hogy már van 1.3-as is, de gondolom az fiatalabb.

Melyik jó? Elsősorban meghibásodás és fogyasztás érdekel. Nem lényeges szempont a gyorsulás, mert családi autó lesz, de nem ártana, ha menne is..

Előre is köszönöm.

Djuri

Bezzeggyerek Creative Commons License 2008.01.11 0 0 269
Sziasztok!
Új vagyok itt,Üdvözlök mindenkit aki e villámos márkát választotta.
Nekem is van egy ,mégpedig egy Kadett 1,7D.1989es.
Riasztó,központizár,szervókormány,meg természetesen rozsda itt ott.

A gondom a köv: Hidegen nehezen indul,sokat kell gázadással köszörülni/10-15 sec/,ha elkapja noncs alapjárat,csak ha tartom a gázpedált.Korábban kb 2év és 70.000km simán röffent -20ban is.
Csinál továbbá olyat,hogy inditás után mig nem pörettem meg a motort egy erősebb gázfröccsel,elég kopogósan jár/ mint egy öreg FIAT diesel/.Ilyenkor elindulva vele gázadásra a kopogás már nekem fáj,de egy -üres-gázfröccs -korom kombináció után lehalkul normális diesel csattogásra.
Illetve részterhelésen rángat.kb olyan 3ik seb 50km/ó körüli fordulatoknál.Először csak kicsit,aztán jobban,végül már ki akar esni a motor.Kuplung ki-be,megint előlről.
Fölé kell váltani,akkor nem rángat be.De ez nem normális szerintem.
Ha az adagoló nem kapja meg a motorról a "meleg" jelzést az egyik vezetéken a kettőből, a csattogást nem lehet elmulasztani.

Erre varrjatok gombot.
Mihez nyuljak?
Műhelyünk van,Fater,meg egy haver is autószerelő,bár az Öreg már nem praktizál.

Köszönettel
B.István

Ui: Ezt először elküldtem aZ Astra Kadett topikba is,de ide kellett volna.
Ha valaki kétszer olvassa,és zavarja ,attól elnézést kérek.
izirajder29 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 268
Sziasztok!

95-ös diesel F astrához x17dtl keresek vezérműszíj burkolat alsó részt.

Előre is köszi!

www.izé.hu Creative Commons License 2008.01.02 0 0 267
Sziasztok!

Astra G-ben kellene egy pár vezetéket átjuttatnom az utastérből a motortérbe. Van erre valakinek ötlete, hogy hol lehetne ilyennel próbálkozni? A gyári átvezetést elég bonyolultnak találom, hogy oda berakjak plusz vezetékeket. Azon kívül nem találok egyéb lukat, hacsak nincs elburkolva. Mert hát a tüzfal hangelnyelővel van borkolva. Az autó egyébkként egy GM motoros dízel változat. X17DTL
OpelesLacika Creative Commons License 2008.01.01 0 0 266
Szia Nutty! Érdekelne a dolog bár kicsit sokallom... de legyen. Kivitelezés?
Előzmény: Nutty (265)
Nutty Creative Commons License 2007.12.31 0 0 265
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=74680544&t=9060648
Előzmény: OpelesLacika (264)
OpelesLacika Creative Commons License 2007.12.30 0 0 264

Sziasztok!

Szerintetek hol tudom elérni ezt a könyvet, nem tudom kihez is kellene irnom, van ötletetek???

Előzmény: Törölt nick (262)
OpelesLacika Creative Commons License 2007.12.30 0 0 263

Üdv.

Engem érdekelne ez az e-book, akár minél hamarabb, merthogy 2 hete vagyok egy nekem új vectra új tulaja... Hogy tudlak elérni?

tel.:0630/354-9171

garupeti Creative Commons License 2007.11.11 0 0 261
Sziasztok én opel astra h hoz keresnék váltót M32 es tipust ha esetleg van valakinek.1.9 diesel az enyém és 2005 évj.Ha valaki tud hivjon 06705110340
Előre is köszi
Mogyis Pitty Creative Commons License 2007.09.30 0 0 260

Előszőr  is mikór volt olajcsere azzal kellene kezdeni mert lehet hogy régi az olaj és híg, másrészt az olaj gombát kell megnézni mert az ad jelet a lámpának. Olaj sártól koszos lehet és ragadhat , Ha kiveszed van rajta egy kis lyuk és talán ki tudod pucolni kicsit negjáratni egy tűvel  a benne lévő pici lapocskát, azt nyomja az olaj.

Ha ez sem segít akkór az olaj szivattyúba is van szelep , és állás után elejti az olajat, vagy maga a szivattyú kezd kopott lenni de ezt betudják mérni órával a gomba helyén. Remélem tudtam valamit segíteni sajnos sok az összetevője de elöszőr méresd be az olajnyomást.

Előzmény: nknorbi (258)
nknorbi Creative Commons License 2007.09.29 0 0 258
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogyha 1-2 orát áll az autóm az olaj visszajelző lámpám kb 5-6 másodperc múlva alszik el!???? astra classic II 1.7cdti 82le
Mogyis Pitty Creative Commons License 2007.09.29 0 0 257

Sziasztok.

van egyproblémám astra 1,7tds isuzu autómmal. Néha nem úgy megy ahogy kellene olyankor hangossabban is jár és kokszol is kicsit, olykor meg megy mint a meszes és halkabb a járása. Mi lehet vele ? A porlasztók csinálhatják  vagy a turbó szarakszik?

Lehet benne légtömegmérő 93 -as az autó és azt eheti a fene? segitsetek kideríteni niért csinálja.

erneszt70 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 256
Sziasztok!Nekem van egy (Y17DT)Isuzu1.7dti astrám 2001-es.Menet kőzben szaggat,rángat(nem mindig) Az OPEL -nál nem irt ki hibakódot,de elmentem egy au.vill.szer.-hőz,akinek jóbb a müszere.Nála a mot.vezérlő elektronikát irta.Állo helyzetben +93'C-fok a beszivott levegőt érzékel!! Ha a légtőmegmérőről lehúzzuk a csatlakozót nem áll vissza -40'C-ra , ill. nem ír kábelszakadást.Ezzel szemben +100'C-ra megy fel az érték.Egy másik szerelő azt mondta ,az autó hamis adatokat add vissza,és nem az a baj,hanem az adagolóvezérlő elektronika a hibás.Most nem tudom kinek van igaza.Állítolag szokták javítani,nem kell drágán másikat venni.Ha tud valaki tapasztalattal segíteni , megköszönöm!!                                          Email: erneszt70 @citromail.hu
erneszt70 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 255
Szia! Nekem is (Y17DT)isuzu motoros astrám van ,ezzel a problémával.Neked sikerült már megjavítattni?Cimem:erneszt70@citromail.hu  Ha igen mi volt a hiba?
Előzmény: tjsz (173)
jabba1 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 254

Sziasztok!

Sajnos sorra jönnek elő  a hibák a B-s zafirámon......1.9 cdti 150 Le.

Ma jöttem vele haza, autópálya 160 tempomat...és már majdnem haza érkezvén furcsa erős hangot hallottam a motortérből(zene mellett!!!!!) majd mikor lassaban mentem úgy 50 körül, akkor égett gumi vagy égett kuplung szagot éreztem....

Haza értem és a garázsban felnyitottam a motorháztetőt és erős szag csapott meg +++füstölt vmi!!

Nem tom mit tegyek? el merjek e vele indulni holnap? mondjuk az bisztos h beviszem a szervíbe!!!

Diagnosztikával ki lehet az ilyen hibák okát mutatni????

üdv : jabba1

index27 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 253

Hi,

van egy egyeves Opel Astra Classic 1.7CDTi-s kocsim aminek immar masodszor jelzett hibat a kipufogo osszetetel lampa. Az elso esetben olaszorszagban javitottak nem kis bonyodalmak aran es mivel nem tudtunk olaszul es a GM sem nem tudom miert jelezett , masodszor magyarorszagon vittem szervizbe ahol is azt mondtak hogy a computer a fojtó szelep hibajat jelezte es csak nyugtazni kellet.

A KERDES:

Mi is az a folytó szelep es milyen hibajelensegeket okoz a hibaja?

Elore is THX.

fecó38 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 252
Nagyon szivesen ,máskor is.
Üdv. Fecó
Előzmény: xmanti (251)
xmanti Creative Commons License 2007.07.23 0 0 251
Sziasztok !
fecó38 köszönöm a segítséget, megkaptam az emailt is KÖSZI.
Megvettem az olajat szűrőt, holnap csere.
Üdv. xmanti.
Előzmény: fecó38 (250)
fecó38 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 250
Szia !
4.5 Liter 15w40 est ír a kadett E kezelési könyv.
Előzmény: xmanti (249)
xmanti Creative Commons License 2007.07.22 0 0 249
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek! Olajat szeretnék cserélni a barátnőm kocsijában, 89-es Opel kadett 1.5 TD (Isuzu motoros) eddig a szerelő cserélte. Sajnos nem tudom milyen olaj kell hozzá. Könyve nincs meg, kérnék egy kis segítséget.
Köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!