Próbáld meg picit több zsiradékkal (olaj/vaj/margarin) készíteni a tésztát, az ellensúlyozza a cukorragadást. Vagy olajjal kikened a formákat (kis darab papírra pár csepp olaj, vagy ecsetel). Én nem kenem, de kicsit több olajat teszek bele, és amikor kész, pihentetem 5-10 percig a formában, aztán egy fakéssel körbekanyarítom mindet, és felfordítom a tepsit, nem szokott gond lenni. ribizli
hogyan lehet rávenni a muffinokat, hogy önként és szétesés nélkül hagyják el a tepsit?
amiben cukor van, az fogja magát és rettenetesen beleragad. itt is van a fórumban egy narancsos csokis finomság. nem bírom kivarázsolni. papírt pedig nem szeretnék használni. abból ki kell rágni mindig.
HÚÚÚÚ! sokkal többet másoltam ki, gombásat meg mindenfélét, lesz most töprengés, hogy melyiket csináljuk meg. a rossz hír, hogy csak 6 darabos formám van (de az legalább szilikon, és minden kifordítható belőle, nem ragad le. Köszi a RECEPTEKET!
Csokiimádóknak ajánlom az alábbi muffint, hétvégén csináltam a család nagy örömére :))
Csokikrémes muffin
(igazából cupcake recept, tehát nem sitty-sutty összedobom, és tömörebb is, mint a normál muffin)
100g vaj
100g kristálycukor (én fele-fele arányban nádcukrot és kristálycukrot használtam)
75g liszt
3g sütőpor
2 tojás
25g kakaópor
50g étcsoki
A csokit megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. A vajat és a cukrot robotgéppel kihabosítjuk, belekeverjük az olvasztott csokit. A tojásokat egy tálkában felverjük, majd apránként hozzákeverjük robotgéppel a vajas-cukros keverékhez.Ha úgy látjuk ki akar csapódni, akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet. Hozzászitáljuk a kakaóporos-sütőporos lisztet és gyorsan elkeverjük.
Papírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk (elég kevésnek tűnik a tésztamennyiség, de nem kell a muffinnak nagynak lennie!) és 200C-on 15-20 percig sütjük.
Csokikrém
90g étcsoki 125g puha vaj
130g porcukor, átszitálva 1 tk vaníliakivonat
A csokit megolvasztjuk, hagyjuk kicsit kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a csokit, jól elkeverjük. A kihűlt muffinokra adagoljuk és késsel csúcsosra formázzuk vagy habzsákba töltjük és formázzuk (előtte jó egy kicsit hűtőbe tenni, hogy szilárduljon)
Ha bp-i vagy, a Vasedény boltokban szinte mindig lehet kapni dr Oetker márkájút. De nekem is jobban bejött a KIKA-ban kapható, ami ráadásul olcsóbb is. Sajnos nem tudom, most is van-e, én is karácsonykor vettem.
ugyanaz, mint lent: savas közegben (gyümölcsös muflon) a sütőpor másként viselkedik, mint semleges töltelékesben. ha túlkevered, akár lapos is lehet, mert idő előtt kifúj, de ha csak épp csak összedobod, a sav segít az emelésben, így az lehet a magasabb.
a nagyon muffintapasztalt tudosokat szeretném meginterjuvolni.
készitettem két féle muffint a recept ugyanaz, de az egyiket nutellával töltöttem a másik aszalt sárgadinnyekonyakban áztatva és durvadarabos dio keverékével lett sütve.
az eredmény ugyanolyan méretü muff sütöben az egyik szépséges a,hogyan elvárható(nutellás) a másik látványosan csucsosra nött sütés közben.