jövő hétvégén mennénk ki alapvetően P-ba, kocsival, egy hétre. A városból szerintetek, mégis kocsival, vagy tömegközlekedéssel célszerűbb kimenni? a kérdés költségoldalról merül fel, mert az autópályán gondolom gyorsan ki lehet érni, a benzinköltség nem számít (a BP-Párizs ktg-hez képest, főleg ha osztjuk 4-gyel), egyedül a parkolási díj marad, ami vagy van vagy nincs. másik odlalon van a RER költség négy főre, és az utazási idő.
Nem ismeri véletlenül valaki az Eurodisney-s felvonulás zenéjét? Úgy értem, vajon le lehet-e valahol tölteni, mert naon teccik, fülbemászó, még ma is dúdolgatjuk... :-)
Szia. Gyakorlati dolgokról nem tudok beszámolni, mi ugyanis busszal voltunk, az mindent elintézett )Párizs külvárosában szálltunk meg egy Formula-1 nevezetű "hotelben", ami végül is mindent összevetve nem is volt annyira rossz, de csak háromágyas szobák vannak, egy franciaággyal, és fölötte egy fenti egyszemélyessel. mondjuk, ha az egyik gyermek elfér veletek lent, akkor okés, gondolom, de erről érdeklődni kell szerintem).
Szóval ott tartottam, hogy gyakorlati tanácsokat nem tudok adni, az élmény viszont fantasztikus!!!!!!
(egy társasutazás keretében voltunk kint (Loire, Párizs, Versailles, és a végén Disney), zömében tizenévesekkel - mi harmincasok vagyunk. nem is nagyon volt kedvünk menni a Disney-be, mert gondoltunk, gyerekes, úgyse élveznénk. azután, amikor beléptünk, és láttuk a mesevilágot, azonnal rabul ejtett minket.... nagyon klassz volt, mindenkinek ajánlom, akár felnőtt fejjel is, bizony.
próbáljátok ki például a függőhídon való ugrabugrálást heves sikongatások közepette. Isteni!)
Mi a München,Stuttgart,Karlsruhe,Saarbrücken,Metz,Párizs útvonalon mentünk.Reggel 5-kor indultunk Pestről, Bécsben felvettük a férjemet,(fél 9-kor), kényelmesen,végig autópályán mentünk,2x 1 órára álltunk meg pihenni(enni), éjjel 11-kor leparkoltunk a kemping előtt.Négyen voltunk,de csak ketten vezettünk(olyan nagyon el sem fáradtunk,mindketten jól bírjuk a hosszú utakat).Versailles-ban kempingeztünk,a gyorsvasút pillanatok alatt bevitt a városba bennünket,nem kellett parkolókkal bajlódni.Párizsban szerintem nem túl egyszerű kocsival járkálni,a tömegközlekedés meg nem drága és nagyon jó a hálózat,bárhová metróval,gyorsvasúttal el lehet jutni. Kisgyerekekkel persze nem biztos,hogy sikerül 18 óra alatt Párizsba odaérni.Disneyland-nél meg olyan óriási a parkoló,attól tartottam,meg sem találjuk a kocsit (ott mi szervezett úton és busszal voltunk.Benn is lehet lakni,vannak szállodák,kemping is volt régebben).
Sziasztok!
2 gyerekkel, autóval szeretnénk május-junius környékén Párizsba és Disnayland-ba menni.
Nagyon hálás lennék, ha aki járt már kint megosztaná tapasztalatait velünk.
Hol lehet olcsón, de aránylag jó szállást találni parkolási lehetőséggel. Milyen útvonal a legjobb, érdemes-e megszállni útközben?? Stb. Minden infót, élménybeszámolót szeretettel várunk.
Esetleg Párizsi vagy környéki szállás lehetőségért cserébe tudnánk felszerelt nyaralóban nyarálási lehetőséget adni gyógyfürdő mellett Magyarországon.
ludas3274@freemail.hu
Bár a Disney Studiosban vannak az inkább felnőtteknek szóló attrakciók, én mégis azt ajánlom, hogy a Disneyland Parkot válasszátok. Ott is vannak felnőtt játékok, de több a mulatság, jobb a hangulat és nagyobb is a hely.
A Studiosban található Rock and Roller Coaster majdnem ugyanaz, mint a Discoverylanden található Space Mountain Mission 2.
Esetleg, ha elvagytok egyedül is, akkor egyikőtök ide, másikótok oda vegyen jegyet, aztán néha cseréljetek. A ki-bejárás asszem szabad a napijeggyel is, csak átjárni nem lehet. :-)
A nejemmel a héten készülünk Párizsba egy hosszú hétvégére. Mindenképpen programba vesszük a Disneyland-et is, azonban sajnos csak egy nap jut rá.
Azt szeretném kérdezni, hogy a Disneyland Park-ot vagy a Walt Disney Studios Park-ot válasszuk-e? Sajnos csak november 07-e után kapható az egynapos, átjárható jegy, így már most el kell döntenünk, hogy melyik látványosságot válasszuk. Ti mit ajánlatok?
A Porte de Vincennes-nél van a szállásunk lefoglalva.
Ha valakit esetleg érdekel, ezen az oldalon egy Disneyland mániákus házaspár frissítgeti a parkokban található éttermek információt. Élménybeszámolók, fotók, étlapok, árakkal: http://www.dlpfoodguide.com/
Akkor a Carte Orange nem játszik. De azt még mindig nem mondtad, hogy Párizsból ingáztok majd minden nap Disneybe vagy disney Hotelbe fogtok lakni... mert nem mind1.
Felesleges Paris Visite bérletet venni. Sima bérletet kell venni, ami egy hétre jóval olcsób az 1-5 zónába, mint a 3 napos Paris Visite (túrista bérlet) bérlet. Csak egy fénykép kell hozzá és egy száj, ami azt mondja, hogy "Carte Orange plííííz, " :-)
Nem tudok róla, hogy van kiegészítő jegy. De van! Veszel egy jegyet 5,95 Euroért disneylandbe. Ha csak egy napot vagy párizsban a többit meg disneybe (szállás is), akkor napi bérlet ajánlott (12 euro).
Mi is szeptemberben készülünk Párizsba elsősorban Disneyland-látogatás céljából, de máshol is körül szeretnénk nézni. Ahogy nézem, a "máshol" az nagyjából belefér az 1-es 2-es zónákba, csak Disneyland van ezeken kívül.
A kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy 1-3 zónába szóló Paris Visite bérletet, akkor Disneyland-be utazáshoz (5-ös zóna) tudok-e kiegészítő jegyet venni a bérletemhez, vagy egy teljes jegyet meg kell vennem? Ha tudok, akkor kb. mennyiért?
Van egyébként valami inteligens jegyautomata, vagy marad a kézzel-lábbal magyarázás? (Nem tudok franciául, a jegyárusítók meg valszeg nemigen beszélnek se magyarul, se angolul)
Aki ott jár, annak mindkét park egyformán ajánlott. De ha már meg kell jelölni valamelyiket, akkor a stúdió park. Ott van autós-motoros kaszkadőr bemutató, imitált földrengés, szimulátorok, hullámvasút... kevesebb a kisgyerekeknek szánt móka. De a fő park is ugyanolyan ajánlott minden felnőttnek!
Egy jegy Disneylandbe Párizsból 5,95 Euro. Ha párizsban van a szállás és Orlyra megy a repcsi, akkor heti bérletet kell venni (28,90 Euro). Érvényes hétfőtől vasárnapig, teljesen mind1, hogy mikor veszed.
Orly-Párizs: RER 8,80 Euro; busz 5,7 Euro, vagy a fent említett heti bérlet 28,90 Euro
Beauvais-Párizs távolsági busszal 10 Euro, mással nem lehet bejutni (kb 70 perces út)
A jegyárak oda útra vonatkozik, vissza megint ugyanennyi :-) Jaa és 2004-es árak!!!
Remélem tudtam segíteni. Ha van valami kérdésed, akkor szívesen válaszolok, ha tudok.
Szülinapomra kaptam, hogy szeptemberben elmehetek 5 napra Disneylandbe, ez volt minden álmom.
Szeretném tőletek megkérdezni, hogy emékeztek-e arra, mennyibe kerül a RER jegy 1 napra az 5. zónába?
A másik kérdésem, hogy oda-vissza másik légitársasággal megyünk, és gondoltam hátha tudjátok hogy lehet a legrövidebb úton, illetve legolcsóbban :-) odamenni és vissza?
A két reptér: Orly a Sky-al, és a Wizzair-rel pedig a Beauvais.
Én nem igazán értek veled egyet. Mi idén másodszor voltunk a párizsi Disneyland-ben (nyugodtan vessék reánk a követ, mi eddig kétszer négy napot voltunk, mindkétszer csak a parkban, és ott is szálltunk meg). Az én kisfiam 4 és fél majd öt évesen volt a parkokban és teljesen elvarázsolta. Az élmény talán olyan tekintetben volt feldolgozhatatlan, hogy a szíve majd mexakadt, hogy haza kellett jönnünk. Egyébként a park szállodáiban megszállni sem olyan vészes árú ha jól kiválasztod az időpontot: nekünk idén március közepén a szálloda reggelivel, három személyre ("kids-go-free") a négynapos parkbelépővel (Hopper Jegy mindkét Parkra érvényes) olyan cirka 115e körülibe volt. A legocsóbb 2 csillagos szállodában voltunk, de még itt is volt fürdőszoba, tv (Disney-csatornával), etc. Szal szvsz 1általán nem vészes.
Azt nem felejtem el soha, hogy mikor a Peter Pan repülő hajójával a végére értünk, a kisfiam azt hitte, hogy Sohaországba érkeztünk, és kivolt, hogy mégsem. Hja, nem nagyon akar felnőni (valamit tudhat).
Kedvencünk a Big Thunder Mountain, a Phantom Manor, a StarTours, a Peter pan Flying, meg még egy csomó minden:-)))
Szerintem remek egy hely, az első, ahol meglett embereket láttam visszalényegülni gyerekké.