Akkor ugy látszik nagy szerencsénk volt. Amugy meg érdekes is lett volna az interjú két magyar, Finnországból, Londonban (ráadásul egy 3. személy adta be a kérelmet) nem szivesen utaztam volna el Londonba csak egy vízum interjú miatt :-)
Ja az élelmiszer bevittelre nagyon kényesek, ahogy sz is irta.. Nekünk a repülőn ajánlották, hogy együk meg az otthonrol hozott (vésztartalék) banánt, különben kidobathatják velünk a reptéren. Szóval rud márkás szalámit még csomagolásban is necces kivinni, mert beleköthetnek ( már a repülőn ki kell tölteni egy lapot, hogy mit viszel be az országba és az élelmiszert mind fel kell sorolni..)
Én csak sima turista vízumot kértem egyszeri beutazásra, szóval én megusztam szerencsére a keresztkérdéseket. Én ajánlom, hogy hangsúlyozd a későbbi ITTHONI munkaszerzéshez szükséged van jó angoltudásra, és Kanadában kitűnően megtudnál tanulni angolul.. vagy valami hasonló...
nálam abba kötött bele a csaj, hogy milyen sok tárgyat nem teljesítettem az egyetemen - ezen lovagolt, aztán finoman felvilágosítottam, hogy nem vagyok zseni és a műegyetemen előfordul, hogy a félév tárgyai közül 1-2 elcsúszik a vizsgaidőszakban.
erre építette volna az összes keresztkérdését, de sikerült korán leszerelnem. a másik meg az volt, hogy a nyári utazáshoz miért decemberben kérek vízumot, "ez nem szokás".
ne készülj semmire, teljesen kiszámíthatalan. legyél magabiztos, ha kukacoskodik valamin, akkor kulturáltan védd meg az álláspontod :)
általában élelmiszert nem lehet bevinni, csak az eredeti csomagolásában. húsfélékkel abszolút felesleges próbálkozni; csoki, keksz és hasonlókkal nem lehet probléma. ha alkoholt akarsz vinni, akkor érdemes a kereten belül maradni, bár mi múltkor jóval többet vittünk és nem volt semmi gond.
Köszi! :D lehet szükségem lesz rá. Majd próbálok nyugodtnak meg magabiztosnak tűnni. Tőletek miket kérdeztek? csak hogy lelkiekben fel tudjak készülni. Az igazság az hogy nem sokra emlékszem a két évvel ezelőtti meghallgatásomból mert akkor is tiszta ideg voltam. :D És még valami. Miket nem lehet bevinni az országba? Mert a múltkor elvették a szalámit... :(:( Remélem legalább ízlett a vámosoknak. ;-)
Lehet nem kellett volna beleolvasnom ebbe a topicba. Holnap megyek vízumért és tiszta ideges lettem.:D Igaz egyetemre járok és két éve nagyon rendesek voltak velem. Konkrétan semmivel nem tudtam alátámasztani hogy nem maradok kint mert akkor érettségiztem és a felvételi eredmények még nem voltak meg. Szóval én nem igazán értem hogy ha engem kiengedtek (rokonlátogatóba) akkor másokat akiknek biztosabb a hátterük miért nem.
Mindenesetre én nagyon remélem hogy most nem változik a hozzáállásuk. :) Két és fél hónapra szeretnék menni nyelvtanfolyamra. Lehet nem fog nekik tetszeni ez a hosszú időtartam meg a többszöri beutazásos vízum..
Lehet nem kellett volna beleolvasnom ebbe a topicba. Holnap megyek vízumért és tiszta ideges lettem.:D Igaz egyetemre járok és két éve nagyon rendesek voltak velem. Konkrétan semmivel nem tudtam alátámasztani hogy nem maradok kint mert akkor érettségiztem és a felvételi eredmények még nem voltak meg. Szóval én nem igazán értem hogy ha engem kiengedtek akkor másokat akiknek biztosabb a hátterük miért nem.
Mindenesetre én nagyon remélem hogy most nem változik a hozzáállásuk. :) Két és fél hónapra szeretnék menni nyelvtanfolyamra. Lehet nem fog nekik tetszeni ez a hosszú időtartam.
jovi80... ha edesapad annyire beteg hogy honapokrol van szo, megfelelo orvosi igazolas mellett szinte biztos hogy meg fogod kapni a vizumot (erre tudok ket peldat is). Ha konnyebb betegsegrol van szo, a legjarhatobb ut valoban az amit elottem mar javasoltak. Szponszoralas. Csalad tagoknak szinte 100%-os es akkor mesz-jossz amikor akarsz.
A 15 eves fiam valasza arra hogy a barataink nem kaptak meg a vizumot az volt... "ki az a hulye aki Magyarorszagrol itt akarna maradni amikor egesz Europa nyitva van elottuk?" Nem mondom hogy mar senki nem szeretne kivandorolni de azok az idok mar elmultak amikor Kanada olyan fenyes lehetosegnek tunt. Azt hiszem a kanadaiak (vagyis legalabb azok a burokratak bent a kovetsegen) me'g mindig a 70s evekben elnek.
Ami az iskolaztatottsagot illeti, en egy torontoi egyetemen dolgozom es annak ellenere hogy bizonyos szakokon nagyon szinvonalas a program, nem bannam ha a gyerekeim egy otthoni egyetemen toltenenek el egy par evet.
Na de ez van. Remelem hogy hamarosan eltorlik a vizum kerelmet, szerintem most is csak a kervenyi dij beszedese miatt van.
Én nem adtam be bankszámlakivonatot. Pontosan ezért!
Ne haragudjon már meg a világ, de hol élünk? Nehogymár az egész napi életvitelem kiszolgáltassam. Honnan és mikor mennyi pénzt kapok,kinek mikor és mennyit fizetek stb... Az égvilágon semmi köze hozzá SENKINEK!!!
Na hát ez egy kicsit sok! Alapvető emberjogi méltóságomat sértik. Elégedjen meg azzal hogy van rendelkezésre álló összegem az utazásra! Banki hivatalos igazolással.
Egyépként meg ha meghívásról van szó, nem is nagyon érdekli a bankszámlája a kérelmezőnek, ha a meghívó igazolhatóan tudja állni a teljes költségeket akkor miért kéne hogy százezrek legyenek tartalékba? Vagy egyátalán pénze legyen az illetőnek?
Az én esetemben nem is érdekelte hogy miért nem számlakivonatot vittem. Pedig van rajta pénz bőven!
Csak azt hajtotta hogy szerinte dolgozni akarok kint!
Ja meg az is baj volt neki, hogy egy helyet se tudtam mondani amit látni szeretnék.
Én úgy gondolom ha az ember látogatóba megy egy idegen országba valakihez, akkor az a valaki, aki ott él mutassa meg mi az amit érdemes megnéznem.
Miért kell nekem összeszedni mindenféle dokumentumot arról mit érdemes ott megnézni? Fölösleges időpocsékolás és nem bizonyít szerintem semmit! Persze más az ha az ember turistaként megy és nem valakihez látogatóba...
Egyépként meg abszolút korhoz van kötve!
25-40 év közöttieket nem engedik ki, csak nagyon nagyon kivételes esetegben!
A gondolkodásmódjuk a következő: Egy 18 éves kezdő főiskolást vagy egyetemistát kiengednek tanúlni egyértelműen. Úgy is mondhatjuk nekik ez jó befektetés. Ha befejezi ott kint az iskolát biztos hogy kérni fogja a hívatalos letelepedést és máris gazdagottak egy eminens polgárral! Egyépként Kanada az "agyon" iskolázottakat szivesen látja, mint legális bevándorlók! Hivatalos procedúra után ami általában 1-2év ha megfeletek a követelményeknek akkor akár családostúl is ki lehet költözni!
Szóval visszatérve...ha meg az egyetemsita hazajön megszakítva a tanulmányait sem félnek attól hogy bevándorló lesz mivel maradhatott volna legálisan és nem tette.
Egy 40 év feletti ember már eltöltötte az élete felét a szülőföldjén. Valószínű hogy családos régóta, és régóta dolgozik a foglalkozásában. Ennyi idősen az embert már nem fűti a kalandvágy. Teljesen beágyazódott mint az iszap. Minimális az esély hogy kint akarna új életet kezdeni.
A nyugdijjasokról nem is beszélek. Tök egyértelmű.
Ez sajnos egy burkolt diszkrimináció.
Ezért inkább ráfogják más indokra az elutasítást.
Ha nem vagy jó illegális bevándorlónak, akkor jó vagy illegális munkavállalónak! :D
Kivéthetetlen őrdögi kör!
Az amerikai vizumnál direkt ki is kell tölteni ennek a korosztálynak egy külön kérdőívet. Vajon miért? :D
... most utasitottak el a baratnom es a ferje vizum kerelmet. Egyszeruen me'g mindig nem fogtam fel. Hozattunk ki mar latogatoba fiatalt, idoset, egyedulallot, egesz csaladot- de ez me'g egyszer sem fordult elo. Az indok? "Nincs nagy mozgás a folyószámlán." Szoval most mar az is baj ha penz van de nincs mozgas! A legrosszabb hogy sem o ott, sem en itt -nem tudunk semmit csinalni. Egy burokrata burokrata itt is, ott is, mindenhol.
Mi csak információért hívtuk fel Magyarországot.. Amugy azért sem érdemes otthon intézni, mert csak MKB-s csekket fogadnak el, amitt személysen lehet csak befizetni, és akkor mindenféle képpen haza kell utazni.
Köszi az infókat. Megnéztem én is részletesebben a kanadai külügyminisztérium lapján, ha jól látom, levélben is be lehet adni, ez lesz a legegyszerűbb. Mindenesetre úgy tűnik, felesleges hazaküldeni Magyarországra.
Ki kell töltened a vízumigénylő lapot, magyarul megtalálod, a magyar követség honlapján, de angolul vagy franciál kell kitöltened. Szükséged lesz 2 darab igazolványképre, munkáltatói igazolásra, meghivó levél ha van, számlakivonat (angolul), útlevél, a befizetésről szóló csekk ( vízumdíj: 75 CAD )nemárt csatolni a repjegy másoltatát, és az utitervet (ha van). Reggel bemész ha minden jól megy délutánra már az útleveledben lesz a vízum. Szerintem Londonban könnyebben ellehett intézni a dolgot.
Helló, én is Londonban lakom, és úgy néz ki, hamarosan Kanadába kell mennem munkaügyben (előadást tartok egy konferencián). Magyar állampolgár vagyok. Mi a módja, hogy lehet elintézni innen? Csak simán besétálok a brit kanadai nagykövetségre, vagy kell valamit intéznem a magyar nagykövetségen is? Mit kell vinnem?
Azért mehet be egy Finn vízum nélkül mert ott az átlagkereset kb 500E Ft-nak megfelelö Euro. Eszébe nem jutna egy Finnek hogy Kanadában munkát válaljon mikor tökéletesen megvan mindene. Valamint bevándorlási szempontból is kizárható szintén az élet szinvonal miatt. De ez igy van az összes nyugati országokkal. Ahol meg alacsony a fizetés és a szinvonal keleten pl:szlovákia,csehország,románia,horvátország,stb... sajnos igy jártunk!
Az a helyzet hogy hiába vagyunk Uniós tagállam a béka segge alatt van az életszinvonal és ez nem is változik meg sajnos az elkövetkezö 50 év alatt sem sajnos, sööt mégjobban sülyedünk lefele és ez a folyamat csak gyorsul mint ahogy azt mindanyian érezzük!
Mit képzelnek ezek magukról ? Megjegyzem, ha van Eu akkor miért mehet be pl. egy finn vízum nélkül, mi magyarok meg csak vízummal ? Ez az interjú sem tiszta nekem, szerintem csak arra jó, hogy beleköthesenek az emberbe. Miért kell végigalázni a vízumkérő embereket ?
Fiatal 30-35 év körüli, barna válig érö enyhén göndör haj, vékonynak tünt.
Szemüveg nem volt rajta azt hiszem de nem vagyok benne biztos, mert annyira ellenszenves volt a második kérdésnél már ha nincs üveg köztünk ki is szedtem volna az ülésböl. Direkt provokálni akart. Pedig alapjáraton elég türelmes és higgatt vagyok.Viszont a vizsgáztatást világ életemben nagyon rosszúl viseltem. Bevalom férfiasan kezem lábam remeg az idegeskedéstöl. Ezért is kértem többszöri beutazásit hogy ne hozzam magam ilyen helyzetbe többet!
Hiába maradt itthon a családom! Nem is a kötödést firtatta mert ez nyilvánvaló volt hogy vissza fogok jönni!
Azt bizonygatta hogy nem vagyok rokon és a akik a rokonok nem kisérnek el még a párom sem, és mivel többszörit kértem úgy vázolta fel a helyzetet hogy Én majd illegális munkához jutok kint majd valahogy, és ingázni fogok Kanada és Magyarország között!
Valjuk be hogy ez feltehetően elképzelhetö is lehetne akár.
De ott van a Munkáltatói igazolásom ami határozatlan idö aránylag jó fizetéssel 4 éve, a szabadság engedélyem, és hogy abszolút számitanak a munkámra a jövöben! Ezen kívül hogy kellene bizonyítanom hogy én nem akarok ott munkát vállalni illegálisan????
Ha ez lenne a szándékom tényleg ott az Unió legálisan többszörösét keresném!
Sajnos nem lenne erőm itthagyni a családomat hetekre vagy hónapokra!
egyébként nagyon sajnálom, bár tudom, ez kevés és nem is számít. őszintén szólva nem értem, hogy miért kaptad meg, ha a párod és a gyermek egyébként is maradtak volna itthon. :(
Most jöttem vissza a követségröl. Sajnos nem kaptam meg a vízumot. :-(
Minden papírom rendben volt. jónak számitó fizetés , 4 éve bejelentett munkaviszony határozatlan idöre, szabadság engedély,kb 1 milla bankszámlán, családom (éllettárs és a kislányom akik maradtak volna magyar honba)
Meghívólevél az élettársam rokonától.
interjú volt!
Fő problémák ezek voltak: Miért pont maga és miért egyedül megy? Élettársa vagy a többi családtag miért nem megy? Miért kér többszöri beutazási vízumot?Párja miért nem kíséri el?
Válaszok: Azért megyek pont én mert jelenleg nekem vannak meg a feltételek a vízumhoz a rokon mindenkit hívott egyépként. Azért kérek többszörit mert ha jövöre ki szertnék látogatni esetleg megint, ne kelljen bejönni megint minden papírt összeszedni és ismét itélőtábala elé állni. Nekem ez keményebb volt mint egy vizsga drukk! Egyépként jövöre valószínű jött volna több családtag is.Párom azért nem kisér el a 10 napra mert a gyereket semmiféle képpen nem hagyná itthon! Gyerekkel meg nem utazna el iylen messzire mert kicsi még hozzá (4éves) Ja meg a munkályával akadékoskodott de nem értettem mi köze van az én vízumkérelmemhez....
Ítélet: Potenciális illegális munkaválaló vagyok! Kerek perec ezt mondta! (Teljes mértékben sz@rt rá hogy 4 éve bejelentett jól fizető (100E Ft fölött) állásom van igazoltan egy nagy logisztikai cégnél.)
Fölöslegesen mondtam azt is hogy ha munkát akarnék válalni van rá lehetöségem az Unióban is LEGÁLISAN nem is kevés, és lehet még jobb fizetésekkel mint amit Kanada nyújthatna ILLEGÁLISAN!!! Egyátalán nem értem mit gondolt? Itthagyom a családom a lányom hónapokra hogy illegálisan dolgozzak Kanadában?kb 10000Km-re az otthonomtól? :D
Ez megtehetném mondjuk Ausztriában is, sőőt onnan még haza is járhatnék akár naponta is :-)
Tanúlság: A rokoni kapcsolat nem mindig jó! Lehet megadták volna ha csak túrista vagyok és nézelődni megyek,pontos utitervel célokkal és nem látogatóba. Többszöri beutazásit csak akkor kérjetek ha sziklaszilárd megalapozott magyarázatotok van rá miért kell. Csak tudnám akkor minek lehet ilyet kérni bárkinek? :-)
Az interjús nő nagyon ellenszenves volt, és istennek képzelte magát vagy nem tudom. Ha igy utólag visszagondolok látszott rajta hogy nem esélyt akar adni nekem hogy meggyözzem,mert az itéletet már eldöntötte, ez az arcára volt írva. Hanem rafináltan zavarba hozzon, és mégtöbb informácíót beszedjen hogy esélyem ne legyen legközelebb megpróbálni a vízumot. Természetesen mindent jegyzetelt.
Egyépként a vízum kiadási arány jónak tűnt. Azt azért hozzá kell tennem hogy főleg nyugdijasok voltak és iskolások meg "fél" családok (pl:Apa+fia feleség marad stb...) akik megkapták. A 25-35év közötti, főleg egyedülállók kerüljék a követséget szerintem esélytelen, hacsak nem keresnek legalább nettó 350E Ft-ot igazolhatóan és több éve alakalmazásban állnak valami nívós cégnél!
Háát én igy jártam sajnos....remélem sokaknak segitettem. Ez egy Vicc az egész!:D
Remélem tényleg hamarosan eltörlik a vízumkényszert. Bár ha a gazdasági helyzet ilyen alacsonyan marad nincs esély rá szerintem. Márpedig a tendencia lefele ível nem fölfele...
Igen szerintem is Jovi80 neked ez lenne a megoldás.
Bár ha apukád nagyon beteg napok számitanak és nem hónapok. Érthetö az ingerültséged. Azért gondolom lehet gyorsítani a dolgokat egészségügyi problémákra hivatkozva. Egy biztos apukádnak szüksége lesz egy immigration ügyvédre a papírok beadásához és intézéséhez ami nem olcsó. Szvsz nem ajánlatos e nélkül belevágni.
Annyit szeretnék csak hozzáfűzni, hogy ha az apukád megkapta az állampolgárságot és előtte ugye a letelepedési engedélyt, akkor miért nem szponzorált téged, hogy ki tudj menni? Mindössze hat hónap és akkor mész ki amikor akarsz, vízum nélkül. Ha édesapád kérvényezi, kitölti a papírokat, feladja, megkapja és befizeti amit kell, már mehetsz is. Ennyi az egész. Mit kell ezen agonizálni annyit. Mert ha azt mondod a nagykövetségen, hogy ő állampolgár és ki akarsz menni, meg fogják kérdezni, hogy akkor miért nem szponzorál téged, hogy te is ki tudj menni és nehezebben fognak adni vízumot, mert hogy biztosan kint akarsz maradni. De ha apukád elkezdi ott és papírokkal bizonyítani tudja, hogy már megy a proc. akkor uzsgyi már mehetsz is! Ha pedig letelepedett lettél, hat hónapod tölthetsz el Kanadán kívül és akkor mész ki amikor akarsz. Na! Szerintem megéri ezért 6 hónapot várni.