80-as évek, Nemzeti Dunaújvárosban ... az útvonal keresztben a kecskeméti beton felett ... be kellett jelentkezni a frekin az átrepüléshez ... a harmadik bejelentkező után kis szünettel beszólt a torony: Fiúk, ugye nem gondoltátok ezt komolyan? Menjetek ... a hab a tortán, hogy miután egy valaki leszállt a beton mellé, az egyik kiskatona az őrszázadból vezette ki a szárnyvéget a "terep"vontatásnál ...
De szálltam az "átkosban" a tököli beton mellé is, mert ahova igyekeztünk páros vontatással közben "bezárt" köd miatt ... ott vártuk ki a javulást ...
Tökölön jelenleg cseppet sem komoly gépek repkednek ÁLTALÁBAN.
Régen, 20 vagy több évvel ezelött meg a magángép volt szinte ismeretlen.
A movit is szinte csak az utóbbi 10 évben terjed itthon. Már 100 közeli lehet a számuk. Pedig pl. a németeknél már a 60-70-es években is komoly darabszámban használták és gyártották. Azok (is) jönnek most felénk.
Az MHSZ korában nagyon feszes és kézbentartott volt a kisgépes szálldogállás.
De öreg vitorlázók a megmondhatói hányszor estek be katonai reptérre vagy közelébe egy lehalt időjárásban. Amit az elvtársak aztán telefonon meg egy pálesz mellett elrendeztek.
szukséghelyzetben bemegyunk akárhova, tán Csákvár a kivétel, amire fizikailag lehetetlen. Tudok Movitrol, aki kecskeméten szállt le, mert máshol nem volt normális időjárás, és semmi gond se volt vele, jol nezhetett ki a Gripenek között:)
A nyilvános és nem nyilvános között csak az a különbség, hogy előbbinél a tulajdonos köteles mindenkit beengedni aki ellen nyomós okot nem tudnak felhozni. Szükséghelyzetben még azt is.
Honnan tudod, hogy a látott gép útja nem volt már hetek óta lebeszélve :-?
Volt belőle több is nem ? :) (asszem 3, de lehet 4, egyik pont az ablak előtt nyitotta a futóját)
4-én estefelé nem volt egy. Láttam azt is alacsonyan, de a reptérre ráfordulni már nem láttam. Lehet persze (sőt valószínüleg) csak a házak takarták ki.
Akkor ugye ez olyan, mint a nyilvános és a nem nyilvános WC? A nyilvánosba bárki bemehet, a nem nyilvánosba pedig csak az, akit beengednek. Őt biztos beengedték. :-))
Hát ez kb olyan,mint amikor Kende Péter a Viktor c. könyben idézett egy asszem Kövér és Orbán között történt telefonbeszélgetést....:D Egyébként szombaton voltam kinnt elég sokat Tökölön, akkor senki nem műrepült...igaz, abba a melegbe kevesen mentünk fel (pedig ott hűvösebb van).