Keresés

Részletes keresés

Gyötör Creative Commons License 2012.01.12 0 0 24559

Szia Josh,

legyen hozzá szerencséd! Aztán kérem "követéses" beszámolóid - szerintem többünket érdekel.

Ünnepek jövősmenősen, egyébként meg pörgök. :-)

Egyébként: a 2008-ban történt második műtét óta csak Salofalk-ozok - papíron napi 125mg immurant is nyomok, de már kilenc hónapja abbahagytam. Negyedévente járok kontrollra+vérvételre...néha volt masszív vashiány, de a spenót (pl. pennével) egy-kettőre helyretette. Most decemberben pl. hat hetes követéses vashiányos vizsgálatba szerettek volna bevonni (a csapat fele tablettában, a másik heti egy vénás injekcióban kapja) de olyan jó lett a vérképem (vas is), hogy nem vettek be.

Előzmény: Törölt nick (24554)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 24558

:D

Én sem akartam téríteni, csak leírtam.

De tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogsz alakulni!

Köszönöm a fiam nevében is :D Most vizsgaidőszak van, sok a stressz, az éjszakázás és most is jól van :))))))

Előzmény: Törölt nick (24557)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 24557

Szia Menyusanya,

Köszönöm a bíztatást! :) Nem tervezem, hogy bárkit is megtérítsek, viszont szívesen elmondom majd, hogyan alakulnak a dolgok. :) 

Gratula a fiadnak!

Előzmény: Törölt nick (24555)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.07 0 0 24556

sziasztok,

bocsi a hosszu posztert, muszaj elmondani, hogy jartam:) 1995 ota kezeltek es diagnosztizaltak tobbszor is colitis u-val, persze felmerult a chron is, de nem tudtak megerositeni. Tavaly szeptemberben egy kullancstamadas miatt elmentem lyme - szuresre, es kiderult, hogy kronikus lyme-om van, nem is colitis. Az antibiotikum hatasara azota a colitis jellegu panaszok teljesen megszuntek es hal istennek nem tomtem magamba a szteroidot (dieta es koromvirag tea mint szintfenntartas), igy annyira maradano karosodast nem okozott. Szoval ha nektek is megvannak az alabbi tunetek, akkor erdemes elmenni egy szuresre (nem emlekszem kullancscsipesre, talan ezert nem merult fel soha a lyme:

- láz, izzadás, hidegrázás
-súlyváltozás (fogyás vagy hízás)
-fáradtság, rossz állóképesség
-hajhullás
-duzzadt nyirokmirigyek
-torokfájás
-herefájdalom / kismedencei fájdalom
-menstruációs szabálytalanságok
-vizelettartási panaszok
-szexuális problémák
-gyomorfájás
-székrekedés / hasmenés
-légszomj, köhögés
-ízületi fájdalom vagy duzzanat
-szívdobogás, változó pulzusszám
-mellkasi fájdalom vagy érzékenység a borda környékén
-tarkófájdalom, tarkómerevség
-izomfájdalom vagy görcsök
-fejfájás
-arcbénulás (Bell-féle bénulás)
-kettős látás, homályos látás
-szédülés, egyensúlyproblémák
-fülzúgás
-remegés
-zavartság, nehezen gondolkodás
-tájékozódási zavar
-feledékenység, rövid távú memória romlása
-hangulatváltozások, ingerlékenység, depresszió
-alvászavarok, túl sok, túl kevés
-alkohol hatására erős másnaposság érzet
-romló koncentrációkészség
-romló helyesírás
-nehézkesebb beszéd
- recsegő nyak / mellkas "popcorn" -érzés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.06 0 0 24555

:D

sok sikert!

(érdekes, hogy engem innen kiutáltak a paleo miatt----------de azért neked hallkan csendben megjegyzem, hogy a fiam hónapok óta tünetmentes vele)

Előzmény: Törölt nick (24554)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.06 0 0 24554

Sziamia :) Neked is boldogot. :)

Hát igen.

Én most belevágtam a paleolit életmódba, miután egy volt kollégámon láttam az előnyeit. Majd beszámolok a fejleményekről.

Veled mizujs, hogy teltek az ünnepek, hogy vagy?

Előzmény: Gyötör (24553)
Gyötör Creative Commons License 2012.01.02 0 0 24553

BOLDOG ÚJÉVET!

Amúgy jó kis terv, én is megszavazok nekik három évet, de aztán hozzák már az új "bélést"! :-)

Előzmény: Törölt nick (24552)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.30 0 0 24552

A legújabb:

http://www.betegszoba.hu/hirek/muszervvel_kezelnek_a_belbetegeket/

Amúgy Mindenkinek BUÉK! :-)

sans souci Creative Commons License 2011.12.02 0 0 24550

Örülök! :)

Előzmény: MaMy. (24549)
MaMy. Creative Commons License 2011.11.30 0 0 24549

Nekem meg olyan betyárosan szuper lett ma a laborom, hogy kétszer is megnéztem, tényleg az én nevem szerepel-e a papíron. :-)

Előzmény: MaMy. (24548)
MaMy. Creative Commons License 2011.11.26 0 0 24548

Örülök! :-)

Előzmény: sans souci (24547)
sans souci Creative Commons License 2011.11.26 0 0 24547

Elszállt. Na mindegy, akkor biztosan túl ömlengősre sikeredett. A lényeg itt van. Begyógyultak 8 év után és nincs csodaszer. Isteni kegyelem.

Előzmény: sans souci (24546)
sans souci Creative Commons License 2011.11.26 0 0 24546

írtam egy hosszú hszt, mert begyógyultak a sipolyaim és nem jelenik meg ?

Krisztina7 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 24545

Sziasztok!Krisztina vagyok a paromnal 2 eve diagnosztizaltak a crohn betegseget Angliaban.Sajnalatos modon egy vegbeltukrozessel kijukasztottak es haza engedtek a korhazbol mert nem vettek eszre mit csinlatak.Szerencsere pon akkor utaztunk haza Magyarorszagra es mivel mar nagyon rosszul volt elvittuk orvoshoz.Eletmento muntetet hajtottak vegre (ezuton is koszonet Zalaegerszegi korhaz minden dolgozojanak es Dr Szenes Marianak) 2 es fel liter genny volt a hasuregeben,vermergezest kapott,hashartyagyulladast, egy het az intenziven es ket honap korhazban.Sajnos a genny miatt akkora volt a gyulladas a kijukasztott belszakaszon hogy sajnos egy masodik mutetre is sor kerult Pecsen ahol kb 25cm -es belszakaszt vettek ki.A ket mutet kozott sajnos elzarodott a bal vese vezeteke a gyulladas miatt igy kapott egy stentet de azt mar eltavolitottak es minden rendbe jott.Mielott meallapitottak hogy crohn beteg napi 6-7 szer ment a hasa,lefogyott,foltok jelentek meg a testen stb.A masodik mutet ota tunetmentes.Persze biztos szerepet jatszik hogy gyogyszereket (pentasa imuran pantacid maltofer)rendesen beszedi ,nem dohanyzik, nem iszik alkoholt,sportol,es SZIGORUAN TARTJA A DIETAT, es persze hisz abban hogy egyszer meg elnovi(26 eves).En mindenkinek azt javaslom hogy a legfntosabb fejbe rendbe tenni a dolgokat es szigoruan betartani a dietat.Tudom hogy egyeni tolerancia fuggvenye de mindig valamivel boviteni kell az etrendet.O a ket ev alatt jutott el addig hogy most mar tud enni paradicsomot es paprikat(persze nem nagy mennyiseget meg most sem kb 2 paradicsom egy heten).

Ez alatt az ido alatt rengeteg nagyon jo receptet kiserleteztem ki szamara es magamnak is mert En laktoz erzekeny vagyok.Ha barkinek tudok segitseget nyujtani akar receptek vagy csak tancsokban nyugodtan irjatok.Egy kamu dietat sem csinaltunk vegig csak mindig azt ette ami jol esett neki.Ket ev alatt meg nem ment a hasa vissza hizott ,dolgozik,sportol,es boldogan el.Ha tudok segiteni irjatok nagyon szivesen barkinek.

joohnnie Creative Commons License 2011.11.13 0 0 24544

Megmaradt 3karton (36*400g)Nestlé modulen ibd olcsón eladó.....mail:fagyisjani@freemail .hu

Bubsu Creative Commons License 2011.11.08 0 0 24543

Hello! Én egy 16 éves lány vagyok:) 4 éve fedezték fel, hogy crohn beteg vagyok, bár a panaszaim 3 éves koromban kezdődtek, így nem tudjuk, hogy mikor is alakult ki... 6 éves koromig nagyon pici, nagyon vékony voltam (17kg) nem engedtek miatta iskolába se... ekkor kezeltek laktózérzékenységgel... mindeközbe kiderült, hogy nem is vagyok laktózérzékeny:-/ leáltam a diétálval, elkezdtem hízni 2 év múlva túlsúlyos lettem:-/ és most 12 éves koromra jöttek rá, hogy mi is a bajom... ahogy elkezdtek kezelni elkezdtem fogyni is... ledobtam röpke 20 kg-ot és így se vagyok vékony:) de pont ideális:) persze a sok kivizsgálás alatt sok mindent találtak... leokémia gyanus voltam... csontvelőt vettek, de szerencsére ott nem volt semmi baj... PH-mérést csináltak kiderült hogy refluxos vagyok... emellett asztmám is van... izületi fájdalmak is előjöttek mek klausztofóbiás is vagyok-.- jópár dolgot össze szedtem már:-/ és csak 16 vagyok:-/ a crohn szerencsére beált és mostanában nem szoktak bajok lenni vele... de a jövőre ézve nagyon félek tőle:S Sok crohn beteg ismerősömnek nem lehet miatta gyereke... vagy csak egyszerűen nem szedhet fogamzásgátlót vagy ilyesmi...:-/ persze ezek nekem még odébb vannak de egyszer eljön az ideje, és nagyon félek tőle:S

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.21 0 0 24542

Engem azért érdekelne a cucc, ha 13 nap alatt megszűnt tőle a pánikbetegség! :-D :-D

Ismerőseim évek óta nem tudnak kigyógyulni... :-/

Még ilyet!

Előzmény: Gyötör (24541)
Gyötör Creative Commons License 2011.10.20 0 0 24541

Ígen, igen, meg mint a jó öreg Biri nénnye főzetei vagy nagyanyám "alólam" krémje. :-D

Közben ismét eltűnődtem...

Csodás egy ember fajta az ügynök...bocs: termékmenedzser.

A kitartást, álhatatosságot eltanulhatnánk tőlük. :-)

Előzmény: MaMy. (24540)
MaMy. Creative Commons License 2011.10.19 0 0 24540

Úgy látom, ez a szer is mindenre jó, mint a babakrém, meg a Kalmopirin. :-D

Előzmény: MaMy. (24539)
MaMy. Creative Commons License 2011.10.19 0 0 24539

Inkább nevess!! ;-)

Előzmény: Gyötör (24538)
Gyötör Creative Commons License 2011.10.19 0 0 24538

Jesszum pepi, még egy ügynök!

Sírjak vagy nevessek?

Előzmény: októberi liliom (24537)
októberi liliom Creative Commons License 2011.10.17 0 0 24537

Sok keresgélés után rájöttem, hogy nincs mit vesztenem és én úgy érzem jól választottam, ezért osztom meg veletk is. Mindenki eltudja dönteni, hogy mit tart jónak. Én gyógyszer melett is tudom alkalmazni. 

Nagyon érdekes dologra bukkantam azt gondolom erről mindenkinek tudnia kell ! Igazából most került be ez a hír teljesen véletlenül Európába!

A tengeren túl már több mind 15 éve használják!
Ez a módszer egy nagyon komoly felfedezésen alapul, amire rájöttek.

KUTATÁSOK AMIK ELVEZETNEK A MI SZÁMTALAN PROBLÉMÁINKHOZ IS :
Végül is az az, hogy az AIDS és betegeket kutatva felfedeztek egy anyagot az emberi szervezetben.
Amit a szervezet, mint kiderült saját maga állítja elő saját maga számára. Meglepő módon teljesen hagyományos táplálékból!!   Ez az anyag nem más mind a Glutahtion aminó sav.
Megfigyelték pl., hogy ez az anyag az AIDS betegek szervezetében különösen alacsony szinten van.

Ami a poén az, hogy a különböző betegségben szenvedőknél megfigyelve azt vették észre, hogy az AIDS betegek szervezetéhez hasonlóan nagyon alacsony ennek az aminosavnak a szintje.

Hosszas kísérletezések során közel 30 év után felfedeztek az Immunrendszer fő alkotóelemét, ami mind a példa mutatja.  Úgy tűnik nagyon sok betegség kötődik hozzá.
Illetve ennek hiányától tud kialakulni a betegség, mert nincs ami az emberi szervezetet megvédje a mérgező anyagoktól, behatolóktól és kialakuló betegségektől. Ez már nem csak feltételezés, hanem TÉNY!! Orvosilag, Klinikailag igazolja,  ja és több mind 15 ÉVE!!!
Ez az anyag nem más, mint a  Glutation amino sav.
Erről a felfedezésről talált nagyon sok érdekességet a Londonban élő barátom aki saját maga problémájára keresett megoldást és így bukkant rá.
Igaz minden angolul van, viszont irt egy dokumentumot magyarul ahol erről a felfedezésről beszél, hogy mi is az, és hogy mit lehet ezzel kezdeni illetve, hogy a legyengült immunrendszer hogyan állítható vissza és miért is fontos illetve mi az útja.
Most már közel 2 éves kutatása és több száz emberen tett tapasztalata megdöbbentő és meglepő.
Azt gondolom erről a hírről mindenkinek tudnia kell.
Az AIDS
CROHN BETEGSÉGEK
RÁK
SZKLEROZIS MULTIPLEX
PARKINZON KÓR
LYME
INFARKTUS
ÉRSZŰKÜLET
CUKORBETEGSÉG
IDEGRENDSZERI BETEGSÉGEK
LÉGZŐSZERVI BETEGSÉGEK
EMÉSZTŐ RENDSZERI BETEGSÉGEK, SZINTE MAJDNEM MINDEN BETEGSÉG
SZEMÉLYES TAPASZTALATAI MINDENT IGAZOLNAK, AMIT ÁLLIT ILLETVE AMIT TALÁLT
Amennyiben ez komolyan érdekel, úgy megkapod ajándékba tőlem az e-bookot, csak kérned kell,küldj e-mail címet.
Én most kezdtem alkalmazni október 07-tól,  a crohn és pánik betegségemre, a pánikom már megszünt.
Az első nap reggel sokkal sűrübb volt a székletem. Van amikor fáradt vagyok, de többször vagyok friss. és van amikor rettentően jól érzem magam. Természetesen én ugyanúgy visszajövök ide hozzátok, hogy beszámoljak, hogy milyen változásokon mentem keresztűl.
Éjjelente nem tudtam rendesen aludni, most már azt is tudok. a.

KÖNYVBEN SOK MINDEN KIDERŰL AMIT MOST tE JOGOSAN HITETLENKEDVE IS FOGADSZ !

Gyötör Creative Commons License 2011.10.11 0 0 24536

Nő az érdeklődés a féregterápia iránt
2011. október 10., hétfő, 15:47

Míg a fejlődő országokban a bélben élősködő horogférgek több tízezer ember halálát okozzák évente, a nyugati országok kutatóorvosai között egyre nagyobb az érdeklődés a féregterápia iránt. Vannak már olyan kísérleti eredmények, amelyek alapján a "féregoltás" védhet az allergiás és autoimmun betegségektől.

"A viszketés, ahogy átfúrják magukat a bőrömön, egyszerűen leírhatatlan" - mondta korábban a The New York Times-nak David Pritchard immunológus, a Nottinghami Egyetem kutatója, miután nyüzsgő horogféreg-lárvákat telepített alkarjára, azzal a céllal, hogy azok utat találjanak a mélyebb szövetek felé is. Pritchard még 2004-ben végzett bizarr önkísérlete nem az önsanyargatás, hanem a tudományos érdeklődés megnyilvánulása volt. Amikor ugyanis az 1980-as években Pápua-Új Guineában járt, megfigyelte, hogy a Necator americanus nevű, bélben élősködő horogféreggel (lásd az alsó képen) fertőzött őslakosok körében jóval ritkábban fordulnak elő az olyan allergiás és autoimmun jellegű kórképek, mint a szénanátha, az asztma vagy a gyulladásos bélbetegségek, amelyek a nyugati világban egyre növekvő számú embert kínoznak.

Egyre több a klinikai vizsgálat

A féregterápia klinikai vizsgálata egyelőre világszerte gyerekcipőben jár. Az első kontrollált vizsgálatokat a 2000-es évek második felében végezték, döntően gyulladásos bélbetegségben (fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn-betegség) szenvedőknél. Azóta évről évre egyre több kórkép esetében vizsgálják a terápia hatásosságát. Legutóbb az amerikai Winsconsin Egyetem és a dániai Koppenhágai Egyetem kutatói jelentették be, hogy idegsejteket elpusztító immunsejtek okozta sclerosis multiplexben szenvedőknél fogják vizsgálni, hogy a férgek miként befolyásolják a betegség lefolyását. Ugyanilyen vizsgálatot tervez Pritchard is (lásd a clinicaltrials.gov honlapon).

A férgek allergiás betegeken is segíthetnek. David Pritchard elmélete szerint a pápua-új guineai őslakosok körében az allergiás válasz eredetileg a férgek leküzdésére fejlődött ki, a férgek azonban megtalálták a módját, miként tudják az immunrendszert a túlélésük érdekében takarékra állítani. A férgekkel fertőzött emberek ezért kevesebb allergiás tünetet mutatnak. A tudós meggyőződése, hogy az ellenőrzött körülmények között előidézett, korlátozott mértékű féregfertőzés segíthet kivédeni a téves, eltúlzott immunreakcióval járó betegségek kialakulását.

A tudós kis mintaszámú vizsgálattal igazolta is hipotézisét. Egy 30 allergiás beteget érintő klinikai próbában a résztvevők felének placebót adott, 15 résztvevőt viszont ténylegesen megfertőzött fejenként 10 féreglárvával. Utóbbiak különösebb panaszról nem számoltak be, viszont az immunválasz szabályozásában kulcsszerepet játszó T-sejtjeik a kontrollcsoporténál kimutathatóan kevesebb gyulladásos jelmolekulát termeltek, ami arra utalt, hogy a férgek hatékonyan megkezdték az immunrendszerük "lehalkítását". A férgeket kapók allergiás tünetei olyan látványosan enyhültek, hogy rövidesen a placebo-csoportba osztott betegek is követelni kezdték a férgeket.

Áruba bocsátott fekália

Az első sikeres eredményeket követően a féregterápia hatékonyságának híre futótűzként terjedt az allergiás és autoimmun betegek berkeiben. A legkülönösebb talán annak a mindenre elszánt amerikai páciensnek, Jasper Lawrence-nek a története, aki régóta szenvedett súlyos asztmától és allergiától, ezért nem sajnálva a fáradságot, egészen Kamerunig utazott, hogy ott a horogféreg-lárváktól hemzsegő falusi latrinákban mezítláb pacskolva összeszedje magának a parazitákat. Hazatért, s következő tavasszal elégedetten tapasztalta, hogy az addig őt gyötrő allergiás tünetek elmaradtak. Ezután - kiváló üzleti érzékkel, ám törvénybe ütköző módon - belevágott a féreglárvák árusításába, melyeket saját székletéből izolált (s állítása szerint a szállítás előtt fertőtlenített).

Lawrence-t hamar nyakon csípték a hatóságok, ám közben a féregterápia hivatalos kutatói sem lustálkodtak, és az élősködők ma már több allergiás és autoimmun betegségben - lisztérzékenységben, gyulladásos bélbetegségekben és szklerózis multiplexben - klinikai kipróbálás alatt állnak. A legtöbben bizakodva várják ezek eredményeit, ám hallani aggályosabb hangokat is.

Az ellenzői szerint túl kockázatos

A féregterápiának komoly ellentábora van. Az ellenzők emlékeztetnek arra, hogy ha egy gyerekben 25 féreg élősködik, az már súlyos vérszegénységet és fejlődési elmaradást okoz, ráadásul az immunrendszer tompítása által az áldozat fogékonyabbá válik az egyéb fertőző betegségekre. Szerintük várni kellene addig, amíg a férgek trükkjének molekuláris részleteit jobban megismerjük, s az élő férgek helyett célzottan csak az immunválasz-elnyomó molekulákat kellene bejuttatnunk.

Bár az eljárás ígéretes voltát általában annak kritikusai is elismerik, hozzáteszik: az élőférges "beoltás" inkább csak az első lépés lehet a végleges megoldás felé, amint a biztonságos himlőoltás is idővel felváltotta az esetek 98 százalékában hatékony, ám a maradék 2 százalékban halálos - tehát a mai mércénkkel mérten elfogadhatatlanul kockázatos - elődjét, a himlős varral történő immunizációt.

Miért baj, hogy nem vagyunk férgesek?

A jelenség az évtizedekkel ezelőtt felvetett és azóta többször finomított ún. higiénia-hipotézissel magyarázható.

Ismert, hogy az immunrendszer számos vonásában rokon az idegrendszerrel: amikor az újszülött megszületik, mindkettő igen fejletlen. Csak a világról szerzett tapasztalatok révén válnak működőképessé, és a korai életszakaszban szerzett benyomások mindkét rendszer egészséges fejlődése szempontjából meghatározók. Így többek között egy állandóan bekötött szemű csecsemőnek nemigen alakulna ki ép látása; de hasonlóképpen, ha az immunrendszert megfosztják azoktól az ingerektől, amelyekhez az évmilliók során hozzászokott, fejlődése zavart szenved, s reakciói könnyen rossz vágányra tévednek. Az evolúció útján az ember mindvégig ki volt téve a benne élősködő parazitáknak, köztük jó néhány bélben élő féreg állandó támadásának.

Az immunrendszerünk erre a helyzetre lett "kalibrálva": az immunválasz karmestereiként működő ún. szabályozó (regulátor) T-sejtek finomhangolásához a jelek szerint elengedhetetlen, hogy már gyermekkorban találkozzunk azokkal a mérsékelt kórokozó képességű mikrobákkal és férgekkel, amelyek a törzsfejlődés során végigkísérték az ember útját. Ellenkező esetben e védelmet nyújtó immunsejtek a későbbiekben hajlamosak lesznek ellenünk fordulni.

Azonban a nyugati civilizációban a higiéniás viszonyok javulása és a közegészségügy fejlődése ahhoz vezetett, hogy a gyerekek egyre kevesebb kórokozóval és parazitával érintkeznek, egyre kevesebb fertőző betegségen esnek át. Ez egyfelől áldás, hiszen a gyermekhalandóságot ily módon drámai mértékben sikerült leszorítani; másfelől viszont úgy tűnik, hogy a túlzottan higiénikus környezetből azokat a kevésbé veszedelmes baktériumokat és férgeket is kiebrudaltuk, amelyek nélkülözhetetlenek volnának az immunrendszer megfelelő "betanításához".

A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/egeszseg/20111010-fergekkel-az-asztma-es-a-belgyulladas-ellen.html

októberi liliom Creative Commons License 2011.10.09 0 0 24535

Nem akarlak ilyeszgetni, de nekem 2 hétig alig volt székletem és a fájdalom csillapítokat kellet szedjem. Menj el és nézesd meg magad alaposan. A Heim Pál kórházban mélyre hatóan fogéalkoznak ezekell a crohn féle betegségekkel. Ez olvastam az interneketen. Dr Kovács Ágotára keressél rá az interneten. Sajnos én ezeket nem tudom igénybe venni. Én angliában élek. Én sajnos odajutottam, hogy kilukadt a belem és másnap 5 órás műtétem volt. Ne  hagyd magad, mert bármilyen kis jelei vannak, mást érzel vagy változás van azokat jegyzeteld fel magadnak. Hogy tudj képet adni a közérzetedről.

Előzmény: MaMy. (24519)
októberi liliom Creative Commons License 2011.10.09 0 0 24534

Szia ! Engem ez év márciusában megoperáltak chronnal. Egy hónap után háromszor vitt vissza a mentő, a kórházba. Volt amikor állandóan szédültem és olyan is volt, hogy nem tudtam a lépcsőn felmenni. Egy-két gyógyszert 2-3 napig kelett szednem a kórház után. DE a loperamide Hidrocloridot napi 4x2 ajánlott a nővér.

Közben a véremre is kelett szednem, három hónapig a WARFARIN-t.

A Lansoprasole-t szedtem egészen szeptember 26.ig, amit már elöbb is abbahagyhattam vólna. Ez derült ki, hogy megkérdeztem az orvost,- muszály szednem ? Erre azt kérdezte, hogy fály-e még . Én válaszoltam, hogy hosszú ideje már nem fáj. Erre azt felelte, hogy akkor dobjam el.

Magam kelett rájönnöm, hogy mi jobb nekem.  Sokszor erősen kicsipte a bőröm attól, ami folyékonyan távozott tőlem .  Ezért naponta kétszer cseréltem a táskámat. Határozottan jót tett a bőrömnek. Ugyanis senki nem értette " a NŐVÉR és a KÖRZETI ORVOS ", hogy miért prirosodom ki enniyire és szenvedtem vele oly sokszór. Kértem allergia tesztet és nem kapok. Rájöttem, hogy evés után 45 perccel iszom folyadékot, akkor nem lesz vízes hanem sűrű egészséges állagú lesz a székletem.  Naponta kétszer cserélem a táskám. Az hogy puffadok arra kérek választ a napokban. Tehát a sorsomat a kezembe vettem, mert semilyen megnyugtató érzésem nem volt csak annyit tudtam, hogy ami nem esik jól azt lekell ellenőriznem, utána kell járnom. Azt sem értettem , hogy miért keljen kioperálni belőlem a vastag belet, amikor  jó a közérzetem! Arra gondoltam, hogy inkább tenni kellen érte, hogy ne csonkító mútét legyen, hanem, azért hogy   visszatudjanak operálni.  Én minden betegségnél a felépűlésen gondolnom. Amit a Crohn-nál eléggé összetetnek tűnik.

Amit korábban kioperáltak az rákosodásnak indult, ezt akkor a szövettannál állapították meg. És ha fenn állna a rákosodás, akkor én mit tehetek, ha van rák, akkor hogyan lehet ezt kivédeni ? Miért nem alkalmaznak nálam KEMO-t és sok gondolat járt az agyamban ? Hosszas keresgélés után találtam valamit, amit kettő napja, gyógyszer melett lehet fogysztanom.  Most annyival jobb a közérzetem, hogy nem idegsítem magam, amikor akarok napközben is alszom, a közérzetem normális és jobb a kedvem. Álltalában három hónapot mondanak a változásra. Ez mindenkinél lehet változó. Bízom benne, mert sok jót olvastam róla. Én speciel jónak találom ! Mivel most kezdtem el megosztom veletek a tapasztalataimat, képet is készítek magamról, hogy milyen változáson mehetek keresztül. Skype:  Zsuzsi.5411

Előzmény: andor49 (24533)
andor49 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 24533

Kedves sorstarsak!!! 

Nagyvaradon(Romania) elek,1997-ben szazalekoltak le ""Morbus Crohn""nevu nyavalyaval a Debreceni III-as belgyogyaszaton.-Nagyon sok hozzaszolast elolvastam,rohantok az ujabbnal ujabb gyogyszerekert=""halla a gyogyszeripar rohamos fejlodesenek,ma mar nincs egeszseges ember""-es a naturista gyogymodok? Pl. az Alloa Vera,az Agyag,a Kaukazusi Keffir,a Kombucha Tea,az elsot kiveve beszerezhetok es keszithetok hazilag!Gondolom sokan vagytok ugy,hogy szinte eggyik  percrol a masikra szinte elont benneteket a sav!-erre a legjobb az akacvirag tea max. 1 dl naponta 2-3 alkalommal es ne tovabb mint 2-3 nap!-tarolni nem szabad!!! Nagyon jo gyulladascsokkento hatasu meg a es nallam volt hatasa a TAFEDIM tea. Vigyazat Crohn betegeknek nem szabad keseru-""AMARILLO""-t tartalmazo dolgokat fogyasztani(foleg teak) epehajtok stb.

Olvasaom,hogy eggyesek mar tobszor voltak operalva-ez erdekes-mert engem a sok sajnalkozas melett azzal engedtek utra-tisztel XYZ-ur nehogy eszebe jusson,hogy megoperaltassa magat csak ugy!!!!mivel 2-3 ev talan jo lessz? de ugyis recsidivalodik!

Sorstarsaim en ezen dolgokkal probalkoztam!-volt eredmenye-de nagyon nagy kitartas kell,ami hosszu tavon nagyon unalmas! 

DE! allitolag van mas ut is?-tobb evet josolnak tunetmentesen-""A REGRESSZIOS HIPNOZIS"" probalta e mar valaki? ti mit tudtok rolla?egyaltalan tudtok?

Szep estet WA

liza-lany Creative Commons License 2011.10.04 0 0 24532

Sziasztok!

Férjem Crohn-beteg, és kiderült róla, hogy tejcukorérzékeny is. Ebben az esetben mindkettőre jár adókedvezmény  vagy "csak" az egyik után?

Köszönettel:

Liza

Ágnes-Tünde Creative Commons License 2011.09.22 0 0 24531

köszi Azt hittem hogy én vagyok a hibás A dokinéni elöször kiírta a Pentasa tablettát majd a granulátumot 

Ehgyiksem vált be Válasz SZokjam meg Most 26 -án megyek más miatt korházba és csak remélni tudom hogy átküldenek a gasztrora a 40kg.-mal amit sikrült összegyüjtenem Hallottam sokaktól hogy több féle gyógyszer is van Nem értem akkor miért kell szenvedni azzzal amitől rosszabb

Előzmény: szamárkóró (24530)
szamárkóró Creative Commons License 2011.09.18 0 0 24530

Ágnes-Tünde!

A cronht nálam úgy derült ki,  hogy a fekélyektől vérzett már a gyomrom, és kórházba kerültem, tehát nem vagy egyedül. Amit tudok, hogy a Pentasától még jobban fájt, abba is hagytam a szedését. Javaslom, hogy keress egy gaszroenterológus, aki felírja a megfelelő kezelési módot.

szamárkóró Creative Commons License 2011.09.18 0 0 24529

Ágnes-Tündének!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!