Én szeretem a lasagnet és a császármorzsát is. Gáz? :))
Pakolás Kornélnál is nagyon megy, Ő a fiókjait szokta kipakolni, és beleülni. Ő is szól, hogy "anyaaa gyere!" és röhög :) Én meg röhögök vele, mást úgyse tudok tenni :)
Akkor a túrós sütemény:
50 dkg lisztet, 25dkg kirstálycukrot és fél csomag sütőport összekeverünk. Kivajazott tepsibe a felét belehintjük. 75 dkg túrót rászórunk (sztem a zacskós, "szemes" túró jó ehhez a sütihez) Ezt megszórjuk ízlés szerint vaníliás cukorral (én 2-t szoktam), mazsolával, és 2 evőkanál cukorral. Rávagdosunk 10-15 dkg vajat, majd ráhintjük a lisztes keverék másik felét. 3 tojást fél liter tejjel összekeverünk, majd egyenletesen rálocsoljuk a süteményre. Forró sütőben (kb 200 fok) 40-50 percig sütjük.
Nálunk ez nagy sláger. JA, és nagyon nagy adag, ha hármunknak sütöm, akkor 50 deka túróból szoktam (értelem szerűen arányosan csökkentem a többi hozzávalót is), és még úgy is 2-3 napig esszük :)
Jó ez a kipakolás, Lilla a szennyestartóval csinálta ugyanezt: mindent kipakolt, majd belemászott és onnan kukorékolt kifelé. A másik kedvenc kipakolásuk, hogy "most főzőcskézünk" címen minden mozdítható (és nem törékeny) cuccot behordanak a nappali asztalra és ott ügyködnek vele.
lasagnet Én is utálom. De ez a tonhalas is GRRRR, kaptunk múltkor a szomszádból, kukában landolt:(.
Én szeretek főzni DE!!! Főzni úgy jó, ha közben senki nem bújik a fenekembe, h vegyem fel. Ha közben senki nem pakol ki a fiókból, és nem hozza szétszórva menet közben a búzapelyhet, ha közben nem mászik fel, be sehová a lakás különböző pontjain a gyerkőc, ha nem kell figyelni, h simogatás gyanánt kikaparja e a szemét a huginak a csaj, ésígytovább:D
Basszus, tegnap Virág kipakolta a szekrényéből a ruháit!!!, és beleült a szekrénybe, fel a polcra. És onnan sikongatott Nekem, h nézzem meg :). Pedig már nem is pakol annyira...
Tegnap beszéltem BObussal, mellgyulája volt múlt héten:(, és Botond hasfájós, sokat szenved, de megvannak. csak épp netezni nincs ideje.
lasagne nálam császármorzsa kategória, azaz nem értem, egyesek hogy tudják nemhogy megenn, de szeretni is??? :-))
Ildi, a tonhalas cucc király, bár Máté közölte, nem eszik belöle, mert van benne zöldség, de kit érdekel, ebédelt az oviban, majd kajál tegnapi smarnit:-)
Ma eljutottam Lehel térre méteráru boltba, már csak varrni kéne az álomcuccot:-)
és beugrottam a csarnokba, nemtom, ott mindig 150-180ft az ananász?? mert most annyiért adták, nagyon szépek, vettem is gyorsan kettöt.
Nálam új rendszer van. kajarendelést elvetettem, mert ki voltam szolgáltatva, bénák voltak, és gyenge minőségű kaja drágán, nem jó na.
Most az van, h heti bevásárlás (piacon,amit lehet) gyerekekkel babakocsival együtt, jó program:), és heti menü előre. ELőző este előkészítem, így akár rakott krumpli is mehetne.
Ma és tegnap is úgy főztem délelőtt, h közben voltak vendégeink, Virágnak játszópajti.
Jobb a kaja, finomabb és olcsóbb is. És marad családnak vacsorára, én akkor már csak zöldség, és/vagy fehérje.
Ez jól működik, és Én sem hízom.
És ha fene fenét eszik is, én a 7végén korcsolyázni fogok:)
na, ez jó félreérthető volt:) Én minden nap főzök, úgy értettem, hogy én szeretem a különlegességeket is összekotyvasztani, de lassan két éve még lazannyát se csináltam. SZóval, hogy mostanában csak a gyors kajákra van idő.