Én egy picit árnyalnám ezt a képet a szeptemberről :-)
Tavaly voltunk szept.12. -ig, nem volt dög meleg (az egész nyár is eleve egy picit hűvösebb volt), csak szimplán meleg, a vége felé volt 2 eső. A tenger meleg volt 25-26 fok. És valami bődületesen iszonyú sok ember Sartin! Tömve szerbekkel. Ők kocsival jönnek inkább és nem busszal, mint mi magyarok, ezért a szűk utcákon mozdulni nem lehetett. De ez nem csak Sartira volt igaz, meglátogattunk kb. 5 környező beach -et (Kallogria, Kalamitsi, Zoografou - stb.) A helyzet ott is ugyanez: ember-ember hátán, parkolóhely alig!
Mi már kb. 7x voltunk Sartin, mindig (2 kivétellel: 1 elő, 1 főszezon) szeptemberben megyünk - de ennyi embert még soha nem tapasztaltam.
Félek, idén is ez lesz!
A régebbi években az időjárás elfogadható volt, 1-2-3 esőre, viharra lehet számítani, és sok a szeles nap! Az éjszakák/esték kellemesen hűvösek.
Az árak szeptember 1ő 2 hetében nem olcsóbbak, mert van turista dögivel!
Amikor enyhül a tömeg, az szept. utolsó hete, okt. eleje (voltunk már akkor is.) Olyankor tényleg kellemes pangás van. Az idő még akkor is jó, de akkor már szinte biztos 2-3 esős nap minimum. De a tenger még akkor is jó.
Komoly teljesítmény lenne megmondani, hogy az idén 09,06-20 között milyen idő lesz. 2013-ban 09,20-27 között hibátlan volt az idő. Kétszer esett, de mindkétszer éjszaka. Klímára már nem fizettem be mert éjjel kellemesen(alváshoz tökéletesen) lehűlt a levegő. Nappal 28-32°c. A tenger 26 körül volt. Zsúfoltság megszűnt, tök jó volt.
A Blue Sarti apartman Sarti Beachen van, annak is a legdélebbi végén, ami akkor jó, ha gyerekkel mentek, mert csendes hely és sekély, nem hullámos a tenger. 1-2 étterem van, meg pár kisbolt, nagy választékra ne számítsatok. Egy étterem pont az apartman mellett van.
Sarti Ófalu viszonylag messze van (2 km), szóval ha bevásárolni mennétek a nagy szupermarketbe, akkor kocsival érdemes menni.
Laktam már a templommal szemben. Ugye szombaton érkezik a magyar, megfáradva az utazásban és majd kiugrik az alsó nadrágjából vasárnap reggel 7 órakor, amikor is imára vannak híva az ortodox hívők.(harangozás által) Amúgy jó a környék, éjjel 2-3 óra környékéig nincs nagy gond az alvással, mert meg kell győződnie mindenkinek arról, hogy milyen jól szólnak a hmcs.-k robogóinak a kipufogócsövei! Viccet félretéve. 5x voltam ez ideáig Szártin, 3x az ó falu 2x a beach és hát van különbség. A beach-ről be kell sétálni az éttermekbe, bazársorra, sétálóutcába, főtérre, ellenben éjjel csend van. Az ó falu nyilván zajosabb, zsúfoltabb, de minden ott van a szádban. A part ugyanaz, kiváló homokos, tiszta víz,(augusztusban már jó meleg) szóval jó lesz az.
Sziasztok! Újdonsült regisztráltként érdeklődnék, van e tapasztalata valakinek az Aelous-al? Szabi miatt sajnos 2 teljes turnus nem férne bele, viszont szerettük volna kicsit hosszabbra nyújtani a pihenést és persze, hogy legyen időnk a buszt is kipihenni. :) Aug. elején indulunk és a Voula Apartmanban leszünk nem messze a templomtól. Ha tudtok infóval szolgálni nagyon megköszönném. Szép napot!
Azért csak alakul ez az internet roaming dolog. A Vodafone előállt egy nagyon korrekt ajánlattal, az EU-ban (így pl. Görögországban) nyaralók számára ez ideális lehet (bár a lehetőség csak aug. 31-ig adott).
A lényege, hogy venni kell egy Vodafone TUTI feltöltőkártyás SIM csomagot (pl. itt és így), amely feltöltőkártyás csomagon teljesen ingyen és bérmentve lehet aktiválni egy 30 napra érvényes, az EU országokban felhasználható 4 GB-os roaming csomagot.
Akinek pedig már lenne ilyen TUTI kártyája, annak semmi más dolga sincs, mint az utazás előtt egy-két nappal SMS-ben az ADATPROMO szót elküldeni az 1270-es számra és megnyílik az ingyenes 4 GB felhasználásának a lehetősége.
Nagy szakértő vagyok annak ellenére, hogy sosem dohányoztam:-) Útközben mindenhol olcsóbb mint itthon, kivéve GR-ot. SRB-ban kb. 600ft./doboz árakat lehet számolni. A MK-GR határon(gevgelia-evzoni) levő Hellenic Duty Free Shop 0-24-es. Figyelj, hogy még a kerítés előtt állj meg és úgy kell átsétálni mert a kilépő oldalon van az üzlet. Marlb... 22-24€/csík attól függően, hogy 1-2-3 csík van e összeragasztva. Az olcsóbbak 15-16€ ért is megvehetők. Azt azért remélem tudod, hogy ott is a 2 doboz/ felnőtt a megengedett. Nekem görög vámos még sosem csinált kabin kontrollt vagy csomagtér felnyitást, de én nem is szoktam befele bemenni. Kifelé igen és biztos, hogy van tégla a boltban mert a makedón vámosok már vártak(igaz hiába).
Igen. Én is olvastam. Írtam is nekik, mert pár kérdésem felmerült. Pl: jelenleg aktiválható "korlátlan belföldi internet a nyárra". Ha én aktiválom, akkor az 1GB bennefoglalt adatforgalmam ugye nem lesz használva. Így ha 0 adatforgalmam van Magyarországon, de kimegyek 2 hétre Görögbe ott lemegy az 1GB akkor aktiválódik a "Méltányos használat" felül fizetendő díj?..... nem véletlenül bonyolítják ezt....
Gyakori kérdésekben ez volt:
"A hazai díjakon való roamingolás lehetősége csak az időszakos utazásokra (pl. nyaralás, síelés, üzleti út) vonatkozik az EU Rendelet szerint, tehát NEM állandó, vagy életvitelszerű külföldi tartózkodás esetére.
Ennek megítéléséhez vizsgáljuk:
- a forgalmi adatokat és/vagy - a jelenléti adatokat 4 hónapra visszamenőleg.
Ha a Telekom úgy látja, hogy ezen adatok alapján jellemzően nem belföldön használod előfizetésed, a szolgáltató jogosult - az ügyfél előzetes értesítését követően - többletdíj felszámítására. "
Eléggé zavaros, ráadásul eléggé telekomnyelven van fogalmazva, nem csoda, hogy az ügyfélszolgálatosok se értik minden részletét az új szabályoknak :-))
Én is ezt írtam :) Amúgy volt szó róla, hogy sms-eknél más lesz az ár. Bár indulás előtt mindenképp érdemes megkérdezni a szolgáltatót. Én pl Telekomnál vagyok, és kifejezetten olyan díjcsomagban vagyok, ahol ugyanazok a feltételek érvényesülnek EU-s országban, mint itthon. Tehát akik 30-asok ugyanúgy ingyen hívhatom, illetve az 1GB internetet is ugyanúgy használhatom. Ha engem hívnak az persze nem változik. Ott van roaming díj. (bár amikor bent voltam és kérdeztem az ügyintézőt, akkor azt az infót kaptam hogy: "ők is a hírekből értesültek, hivatalos információt nem kaptak senkitől, úgyhogy passz" :) )
Azután érdeklődnék, hogy a Sithon travel helyi utazásainak (buszos, hajós) árai mennyit változtak a honlapjukhoz képest, ahol 2013-as árak vannak feltüntetve? :)
És ez se teljesen igaz. Az általad leírt internet forgalmazási nagyker. árak csak a 4 hónapnál tovább külföldön tartózkodó személyekre érvényes. Én mivel indexre hivatkoztál, így én is :)