Dehogynem, tulajdonképp erről a lemezről szerettem meg őket.
Pont ezért lettem volna kíváncsi ennek a két dalnak a digitális verziójára, mert hát a stúdiómunka mégiscsak jobb...
Hallottátok már a Joinig you-melancholy mix - et?
A maxin volt az első szám (szerintem még jobb lett, mint az eredeti!>:-).
Ha akartok egy jót szörnyűlködni, (vagy inkább röhögni), menjetek a cdnow.com-ra, keressetek rá Alanisre, és hallgassatok bele a String Quartet Tribute to Alanis Morissette-albumba.
Ezt persze meg sem említeném, ha hasonlítana a két előadó zenei stílusa, de szerintem nincs sok közük egymáshoz ilyen téren.
Tényleg, vajon meg lehet állapítani Alanis zenei műfaját?
Nagyon sok megfogalmazást hallottam erről, pl. a J.l.p. - t írták rock-nak,
folk rocknak, alternatív rocknak, adult alternative - nak, vagy egyszerűen other - nek.
Nem mintha lenne az egésznek értelme, (mert szerintem ez számonként változik), csak kiváncsi vagyok, hogy van - e erről valami hivatalos megfolgalmazás?
(Szerintem a legtutibb szó erre az lenne, hogy "alanismorissette".)
Nekem is nagyon szimpi!
"Az "Alanis-függőség" tünetei" - rész különösen tetszett. Volt is benne egy nagyon találó dolog:
miszerint:
"érdeklődni kezdesz a következő előadók iránt vagy megveszed a lemezüket: Seal...stb.
Ez abszolút talált, ugyanis már vagy 7 éve ő az első számú kedvenc énekesem!
(Hú, viszont szegényke tényleg mehetne az uglypeople.com - ra! :- Đ)
Ma este volt a VH1-en (vagy még van is?) a StoryTellersben Alanis Morissette. Most valahogy nem volt kedvem nézni, de remélem, ti láttátok, vagy felvettétek.
üdv
mikkro
Hát azért ennek az is az oka, hogy az első album nagyon jól fogyott, ezért sok klippet engedett a kiadó.
A második albumról már nem jött ki annyi klip. Mennyi is volt? Thank U... izé nem jut eszembe a címe... amelyikben azt énekli, hogy "freestyle in trance"... aztán volt még klip?
Tudom értékelni a külföldi előadókban, hogy egy album számai közül nem csak egy - két számot "klippesítenek meg", mint ahogy a magyarok többsége teszi.
PL: Limp Bizkit, Crazy town stb.
Ahol van pénz rá...
És volt a Head over Feet-nek is. Beült a kamera elé és énekelt, szájharmonikázot, mászkált, vihogott, direkt nem tátogott, ahol kellett volna. Két változat is készült belőle.
A You Oghta Know volt az első klip. Egy bőrönddel mászkál a sivatagban, átöltözik, megint mászkál, néha pedig énekel, mögötte egy bandával.
Tudja valaki, hogy a Jagged little pill - ről készült - e a Hand my pocket-en és az Ironic-on kívül viedóklipp?
Mert én csak erről a kettőről tudok, és érdekelne, így van - e.
Ja, és azt is meg akartam kérdezni ezzel kapcsolatban, hogy nem tudtok egy helyet a neten, ahonnan le lehetne tölteni az Ironic - ot?
Félre ne érts, a "meggazdagodás"-t csak képletesen értettem, szóval tényleg nem sok ez a pénz, csak ilyen téren hasonló az elképzelésem mikkro-val.
Na mindegy, kérlek nehogy megsértődj ezen, abszolút nem akarlak kritizálni - megbántani ezzel Téged.
Én kiadnék, sőt. Már több ismeretlen (irc-ről vagy netről) ismert embernek másoltam zenei cd-ket tök ingyen, amit előzőleg úgy kutattam fel részenként, grabbeltem, összeraktam.
Fordítások esetében meg csak örülnék, hogy más is az én munkám alapján ismeri meg egy előadó szövegeinek jelentését.
De hát mindenki más, rendben.
off.
ismerem az illetőt és nagyon rendes ember. nem ebből akar meggazdagodni de sokat dolgozott vele és ingyen nem szívesen adná oda egy idegennek. esetleg egy barátnak lehet. de Ti nem ismeritek őt ugye? képzeld magad a helyébe: Te kiadnál a kezeid közül valamit teljesen ingyen amivel sokat dolgoztál?
ha jól emlékszem azt mondta, hogy 50 Ft-ot kért Tőled, szerintem ebbe nem szegényednél bele.
Na, válaszolt is.
Az a helyzet, hogy úgy döntött, ebből akar meggazdagodni, én meg azért vagyok annyira skót , hogy ne költsek erre pénzt.
Na mindegy...
Kaptam egy debilt egy emberkétől, hogy meg van neki az összes Alanis szöveg magyarul (ő fordította le), de csak szombaton tud válaszolni.
Majd írok, mi a helyzet!