Koprivica remek teljesítményével győztük le az Eszéket
KK Vrijednosnice Osijek–Kometa Kaposvári KK 64–81 (13–26, 22–17, 19–17, 10–21) Eszék, V.: Boris Hartman, Dino Barisic, Fran Stefan Andric
Kometa Kaposvári KK: Jackson (6), Puska B. (6), Abell (17/3), Cunningham (5), Koprivica (17) Csere: Fazekas M. (6), Krnjajszki B. (2), Paár M. (11/3), Halmai D. (3), Antalics D. (4), Bogdán B. (4), Szőke Bálint (-).Vezetőedző: Váradi Kornél. Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan. A KK Vrijednosnice Osijek legjobb dobói: V. Divic (15/15), Robert Kujundac (12/3).
"s elsősorban négyes poszton bevethető... a 0-ás mezszámot választotta magának és a csapat többi külföldi játékosaihoz hasonlóan augusztus 21-én kapcsolódik be a közös munkába."
"– Esztendők óta összerázódott a mezőny, ezért minden meccsnek óriási tétje van. A jelenlegi helyzetünkben a reális cél a stabil bent maradás lehet, s az, hogy a magyarjaink fejlődjenek, épüljenek be a csapatba. Természetesen minden mérkőzésen ki fogjuk hozni magunkból a maximumot, de ehhez nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is."
Hát az, finoman szólva is. Négy légióssal, alsó kategóriás felnőttekből illetve reményteljes, de még nem bizonyított, hogy kezdő szintű húzó ember fiatalokkal, mint magyar maggal, nem nagyon lehet más célunk, mint a gond nélküli bentmaradás. Ha jönne is kesőbb még egy légiós, valószínű azért jönne, mert vmelyik légióst cserélni kellene ésvagy mert bajban lennénk kiesés ügyileg. Ahhoz, hogy azért jöjjön, mert esélyünk van a 8-ra, nagyon extra légiós sorunknak kellene összejönnie, amit Abell-ből kiindulva, egyelőre nem latok túl valószínűnek. Nem tartom őt rossznak, félreértés ne essék, de nem topextra.
És akkor arról most ne is essék bővebben szó, hogy Váradi sem az a húdebizonyított edző, akiben látatlanul is hinni lehetne, hogy nem lesz gond vezetőedzői poszton.
Amúgy várom ezt az új csapatot, mert ha hajtós lesz, ha Halmai-Paár-Puska-Antalics igazi szerepet kap és meg is állják a helyüket, ha lesz összerakott védekezésünk végre, és támadásban is látni majd elkepzelest, akkor még a 10-13. hely ellenére is ki lehet járni jó szájízzel a meccsekre, nem úgy, mint tavaly.
Elég szűk ez a keret, bár feltételezem, hogy december-január magasságban várható egy ötödik légiós, főleg ha a sérülések sem kerülnek el minket.
Fiatal játékosaink egytől egyig megmutathatják magukat, megnöveszthetik a tökeiket, mert nagy szerep fog rájuk hárulni és tényezők lesznek a meccsek alakulásában.
"Klubunkkal, a Kometa Kaposvári KK-val kötötte meg élete első profi szerződését a saját nevelésű játékosunk, Antalics Dániel, aki két évre kötelezte el magát."
"– Azért maradtam Kaposváron, mert bízom benne, hogy az előttünk álló idényben a csapat és személy szerint én is jobb idényt tudok produkálni – nyilatkozta a saját nevelésű játékosunk. – Az elmúlt bajnokság után ugyanis nemcsak bennem, hanem – szerintem – a többiekben is maradt hiányérzet."
"Folyamatosan építjük a következő szezon csapatát, a következő lépésként leigazoltuk a szerb Milos Koprivicát, aki az ötös poszton játszik majd. Milos Koprivica a kilencest mezt viseli majd a Kometa Kaposvári KK-ban."
"– Mit üzensz a szurkolóknak? – Kemény szezon elé nézünk, s biztos nagy szükség lesz arra, hogy a legnehezebb pillanatokban is együtt legyünk, összezárjunk, hiszen együtt erősebbek vagyunk. Tudom, hogy Kaposváron fontos szerepet tölt be a kosárlabda, tudom, hogy fanatikusok a szurkolók."
"A klasszikus centerposzton bevethető játékos Kecskeméten már dolgozott együtt új vezetőedzőnkkel, Váradi Kornéllal és egy idényre szóló szerződést kötött klubunkkal, amelyben a 15-ös mezszámban fog játszani."
Ez vékony? Szerintem van bennük lehetőség. Egy hajtós csapat lesz, de majd a 4-es érkezésével teljes képet kapunk. Talán a védekezés idén rendben lesz. Eddig nekem az igazolások (lévén hogy idén sincs tele a kincstár) egy 10-es skálán egy erős 7-es.
Vékonynak valóban vékony. U23-as játékosainknak minden lehetőségük adott lesz ahhoz, hogy bizonyítsák a tehetségüket és, hogy A csoporthoz megvan-e az elegendő tudásuk.
Kornélban bízom, hogy masszív perceket ad ezeknek a srácoknak főleg Márkónak és a Halmainak. Ha ők tudnak élni a lehetőséggel, akkor rendben lesz ez a csapat, ha nem akkor csakis a légiósokon múlik, hogy reális esély lesz a playoffra vagy inkább stabil 11. hely lesz ebből.