hát nem indult jól ,a vége csak jobb lesz:) 1,5óra késés a gépünk párizsból jövet beszipkázott pár madarat+ vihar miatt is várni kellett a felszálással,a szálláson beletört a külső rács zárjába a kulcsot,elkapott az eső
egyetlen pozitivum,h nincs wifi,ig kaptunk egy végtelenitett windes kártyát netezni,meg hivhatjuk az összes haver olasz számot:)
Nekem is elég sok tapasztalatom van..., csak egyszer voltunk olyan szálláson, ahol volt olyan kapcsoló is, amit nem tudtunk használni..., de ott is többségében használhatóak voltak.
Köszönöm mindenkinek aki megosztotta tapasztalatait vagy véleményét, számomra hasznos volt. Természetesen a döntés és az esetleges rizikó is az enyém, ezért Ti ne vesszetek össze :) Örülök, hogy van egy ilyen fórum ami valóban működik is és tényleg kaphatnak tanácsot a hozzám hasonló zöldfülűek. Köszönet mindazoknak akik életben tartják!
Mi is betévedtünk egy egyetembe, az az Universita degli Studi di Milánó volt, mint utólag megtudtuk...
Az is nagyon hangulatos volt, a környékén rengeteg kis kajáldával. Épp ebédidő volt, mind teli volt diákokkal, még a közeli templom előtt is ebédeltek a köveken, fűben a fiatalok. Tökre hangulatos volt...
A villamosról leszállva, egy hangultos kis átjáróba indultunk útnak, és ebbe botlottunk bele. Kellemes meglepetés volt...
Irreleváns !az olvtárs akinek tanácsot adtál ,nem biztos,hogy rutinos utazo ( főleg a desztináció és a fapad ami számít),neki adni ilyen tanácsot szerintem nem helyes. Ha nekem írod ,hogy a mediolanum fórum így vagy úgy ,nem gond,mert Milano nálam rendben van. Viszont ha nincs szerencséje ,akkor pont az az egy centi fog számítani,ügyész meg van amikor váradi is panaszkodott a handling dolog miatt ( az mas kérdés ,hogy pont ő lehet a legnagyobb fejvadász ) .
Szóvják lehettek százszor is Milánóban ( Inter pfujjjj),ha félrevezetés a kezdőt( sorry ha a lelkedbe gázoltám)
Nem mondom, hogy sikerült kipihenni a tegnap hajnali három órás kelést, de a kertben elköltött reggeli határozottan megvidámította hangulatunkat. Konkrét útiterv nem volt, csak ötletek, abból viszont rengeteg. A „meglepetésekről” nem beszélve.
[...] Bővebben!Tovább »
Tudtam hogy két terminál van Malpensán, de abban tévedtem amikor azt mondtam hogy át lehet sétálni egyikből a másikba (elvileg át is lehet - ha engednék - csak kicsit hosszabb túra mint Ferihegyen) - ennyi a történet, hülyének azért nem kell beállítani.
Mentségemre szóljon, még nem utaztam Easyjet-tel, és Malpensán csak ők használják a kettes terminált.
A csomaggal kapcsolatban meg be kell tartani a méret szabályokat. Ha nagyobb és belefér akkor lehet örülni, de ha nem fér bele, akkor meg lehet csengetni és nem a légitársaságot szidalmazni.
Persze, nem érdemes rizikózni, de ha mégis "ügyeskedni" próbálunk, mindig érdemes egy "B" verziót is a tarsolyban tartani. Az utóbbi időben én többször utaztam nagyméretű kézipoggyásszal, egy praktikus, kifejezetten erre méretezett gurulós bőrönddel, de ugye ezért már fizetni kell,de ezt is felviheted magaddal a fedélzetre. Viszont egy ideje, e mellé már elvileg nem vihetnéd fel ezt azt ingyenes kézipoggyászt (régebben ezt még engedték), viszont nekem mindig volt egy kisebb hátitáskám, amibe egy pulóver, egy fényképezőgép, egy laptop, könyv, olyan dolgok amik jó ha kéznél vannak és nem kell érte a bőröndöt nyitni. csukni, cincálni. Viszont mindig úgy pakoltam, hogyha ebbe belekötnének, akkor még bele tudjam gyömöszölni ezeket a cuccokat a bőröndbe, vagy ha többen utaztunk, akár érdemes előre ezt megbeszélni és egyeztetni, hogy ilyen esetekben hogyan lehet a gondot okozó plusz motyókat elosztani a felszállás előtt.
Akkor megállapítható,hogy nem a légitársaságon múlik,hanem a handling cégen ? ( a jártam már úgy dolog ugye nem jatszik,ha az ő gépe nem késik! Persze majd biztosan elenfedik a büntetését ,ha a posztodat megmutatja....)
Kb. ezer helyen töltöttem már telefont, laptopot, fényképezőgépet Olaszországban, kezdve a különböző vonatoktól, szállodák, de akár éttermek és repterek, pályaudvarok csatlakozóit is beleértve, de tényleg egyetlen helyen nem kellett még átalakító.
Valóban néhány helyen, nem a nálunk megszokott az aljzat, de oda is gond nélkül csatlakoztatható, és még olyan nagyon feszegetni sem kell.
Nem dísznek van, de jártam már úgy, hogy olyan csúszásban volt a gép, hogy a konkrét beszállásnál már semmivel nem foglalkoztak, csak hajtották felfelé az embereket, máskor meg valóban, egy fix bőrönd vagy táska esetében 2-3 centit sem engedtek.
Ez a wizzairnél nagyjából attól függ, hogy mennyire kell hajtani a beléptetést, a ha sietni kell mert csúszásban vannak, nem nagyon sz*roznak a méretekkel, ha viszont van idejük, akkor kukacoskodhatnak. Van egy méretes sablonjuk ott, egy oldalt és felül nyitott fém keretet képzelj el, ha abba bele lehet tenni a hátizsákodat és össze tudod úgy nyomni hogy ebből a sablonból nem lóg ki, biztosan felengedik.
Amikor átestek a biztonsági ellenőrzésen, és már a tranzitban várjátok a beszállást, ott van egy jó csomó (és drága) bolt, étterem, de onnan már mindent fel lehet vinni a gépre, akár egy 2 literes ásványvízzel, vagy egy üveg vodkával a kezedben is beszállhatsz a gépbe. :)
Egyébként egész nyugodtan megeheted az otthonról hozott szendvicsedet a gépen is, senki nem szólhat érte.
a táskát egy keretbe,- aminek az élei vannak meg csak ugye,- kell bele gyömöszölni,a 45 centis hátizsák igazítható,simán elmegy,de ha merev bőrönd mondjuk,akkor volt már olyan útitárs aki csengetett 2 centi miatt 16ezret
innivalót/folyadékot úgy vihetsz fel,hogy 10 db. 100 ml. flakonban,zárható műanyag zacsiban elhelyezve,tehát ha van 3db. tusfürdő+arcszesz+samponod akkor 7. db. 100 ml. joghurtos flakonban vihetsz innivalót,akár szilvapáleszt is,a reptéren a biztonsági ellenőrzés után vett folyadék vihető
kajáért nem tudom,hogy szólhatnak-e,szenyáért tuti hogy nem fognak
Rutinosabb fapados utazókat kérdeznék, hogy mennyire szigorúak a beléptetésnél a biztonságiak? A Wizzairnél megadott ingyenes kézipoggyász méret 42 x 32 x 25 cm, ami sztem egy átlagos normál méretű hátizsák, bár most lemértem és 45cm magas :(, de nem merev, így be tudom nyomni a tetejét, és oldalt a külső hálós zseb is +1-2 cm. Akkor azt vihetem nyugodtan, vagy inkább ne reszkírozzak, nincs kedvem több ezret kifizetni 2-3 cm pluszért.
Folyadékot felvinni a gépre tilos, ezt is ellenőrzik ez világos, de ha a reptéri boltban veszek vizet azt sem vihetem fel?
3 - 4 szendó az mehet, vagy kaját sem lehet? Az vili, hogy a gépen nem kezdem el enni a házi rántott husis zsömit :), de landolás után esetleg jólesne pár falat.
Egy 10 és egy 70 éves utitársam lesz, ha van jó tanácsotok, ami hasznos lehet, szívesen veszem - uticél Milánó.