Keresés

Részletes keresés

szabika Creative Commons License 2001.02.27 0 0 708
Sokallni sokallom, de hát ennyibe kerül. Most csinálnak a japánok egy geotermikus erőművet ami kb. 600 ezerbe kerül egy KW. Azt hiszem az atomerőmű még drágább ennél. A Bős eddig 800 Mrd-ba került úgy hogy egy darabot sem termel. Az az igazság hogy a zöldek egy részét sem értem, mert betíltanák a vizi as az atomerőművet de nem nagyon látom a részletes javaslatot ami ezt pótolná.
A környezetvédelmi adóval semmi probléma ha szerves része egy egyensúlyi adórendszernek ami valamilyen szerves kapcsolatban van a hozzáadott értékkel. Ha úgymond egy jobbítási javaslat akkor akár több kárt is tehet mint ami haszonot hoz.
Előzmény: z.p.e (704)
xyron Creative Commons License 2001.02.26 0 0 707
Az ember személyes szabadságában nem korlátozható, függelten lény, aki oda megy, ahova kedve tartja. Személyes szabadságában nem korlátozható.

dragonman

Ps.:Egyébként miért nem müxik az, hogy 10x es áron azt vesz, amit akar? Legalább tőke áramlik az országba, ellopni, kivinni úgyse tudja, ha meg megveszi, akkor azért a többség ezt azért teszi, hogy néha itt is legyen. Attól nem lesz egy másik ország része, mert egy másik ország állampolgára birtokolja, a magyar törvények vonatkoznak rá stb. Meg aztán mi is tudunk fillérekért egész birtokokat vásárolni afrikába, mégsem teszi mindenki.

Előzmény: coolabi (705)
Népi Angyal Creative Commons License 2001.02.26 0 0 706
Fölmerült a szombati találkozón, hogy az adórendszert át kellene alakítani. Az alábbi javaslat nem EU-kompatibilis, de kit érdekel.

Tehát: az ÁFÁ-t teljes egészében környezetterhelési díjjal kellene kiváltani, amelynek mértéke nem az adott terület szociálisan kényes volta, hanem ökológiai károkozása szerint változna. Legyen mondjuk 5%, 20%, 35% (csak példaképpen). 5%-os lenne a kerékpár és alkatrészei, a hulladékfeldolgozás, mint szolgáltatás, a bioélelmiszer és az újrahasznosuló forrásból előállított áram. A legmagasabb kulcsa lenne az autónak, akkumulátornak, dohánytermékeknek (szabika - NEM, nem tekintem őket főbűnösöknek!), eldobható pillepalacknak (a visszaválthatónak nem!), stb.

Prostitúció: éppen azért kell legálissá tenni, hogy ellenőrizhető legyen. A bordélyházban ellenőrizzék folyamatosan a lányok egészségi állapotát (üzemorvos:), szedjék be az összes olyan adót és járulékot, amelyet minden vállalkozónak amúgy be kell fizetnie. Erre ugyan vannak bátortalan kezdeményezések, de ez nem az igazi még. Ráadásul ezek után valóban azt lehetne mondani, hogy az utcai strichelés visszaszorítható.

A parlament és a váasztási rendszer reformjánál ügyelni kell arra, hogy:
1. Listás rendszernél a parlamenti erőviszonyok összességében tükrözik a választók akaratát, de nem lehet az egyes személyekre voksolni, márpedig nem pártlistákat, hanem felelős személyeket kéne megválasztani.
2. Jelöltállításos rendszerben viszont a parlamenti üléshalyeknek gyakran köze nincs a szavazók akaratához, és a kis pártok kiszorulnak, hiszen hiába ér el a jelöltjük 10-15%-ot sok helyen, ha sehol se 50-et. Sok szavazat elvész.
Itt viszont jobb lehet a civil kontroll, könnyű megoldani a képviselő visszahívását is.

Ez listás rendszernél sem lehetetlen (én a kiegyensúlyozottabb és igazságosabb mandátum-elosztás miatt feltételesen ezt támogatom): kellő számú aláírás összegyűjtése az adott képviselő tagságának megszüntetéséhez vezet.

Népi Angyal
párttag

coolabi Creative Commons License 2001.02.26 0 0 705
Esetleg azt is be lehetne vezetni, hogy akinek itt van ingatlajna es kulfoldi, annak mondjuk 3 havonta meg kell jelenni egy kozgyulesen. Itt minden ingatlantulajdonos (mar aki kulfoldi, csak annak szol a dolog) regisztralja magat. A dolg csak annyi kotelezettseg, hogy minden nap meg kell jelenni a regisztralas celjabol egy heten kersztul. Ez ugye azt jelenti sok esetben, hogy itt van a muki 1 hetet minden 3 honapban. Kiesik a munkabol, stb.... Tehat nem fogja magat utre*fore vasarolni, csak ha nagyon kell neki a lakas/fold/stb.... Meg aztan a dolog jot tenne az idegenforgalomnak es a szallodaknak is.....

cool

Előzmény: z.p.e (677)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 704
Szabika
Nem sokallod egy kicsit az 1 KW 500e.-1 mill. Ft-ot ?
:)
z.p.e
szabika Creative Commons License 2001.02.26 0 0 703
Sziasztok.

1.Az előző írásomból lemaradt egy fontos rész, miszerint én is nagyon fontosnak tartom a képviselők visszahívtóságát, ami az egyéni képviselőknél esetleg adott, de a listás esetekben lehet hogy el kell gondolkodni a megvalósíthatóságon.
2.A két kamarás parlamentről meg annyit, hogy nem a fizetésként felvett összeg a nagy, hanem ami kárt most csinálnak a hiányos kontroll és ellenőrzés nélkül. Ha a második kamara az állandó kontrollal radikálisan csökkenteni tudná ezeket a pazarló döntéseket, akkor a részükre fizetett juttatások a megtakarított összeg töredéke lenne. Szerintem nem az az alapkérdés hogy most 6 vagy 12 Mrd-ba kerül a döntési mechanizmus ami tulajdonképpen kicsi a GDP-hez képest, hanem hogy minél jobb döntések szülessenek.
3.A gyerekek születésénél szerintem fordítva ülünk a lovon ha úgy közelítünk, hogy 2-4 vagy hat gyerek. Szerintem nekünk azt kellene kezdeményezni, hogy történjen valami megállapodás a születendő gyerek jogairól (Lakás, oktatás, iskola, bölcsöde, ovoda, egészség, kúltura, sport stb.) s ezeket kinek, kiknek kell biztosítani (egyén , család, önkormányzat, állam s milyen arányban). Ha egy gyereknek joga van születése után valahol lakni s a fiatal szülőknek erre még nincs anyagi lehetősége akkor az államnak, az önkormányzatoknak kell lépni mert egyébként csak az egymásra mutogatás marad utólag amikor már megszületett. Egy szegényebb de családcentrikus házaspárnak is lehessen akár 10 gyereke is ha bizonyíthatóan harmonikus életet tud biztosítani akár állami segítséggel. Most úgy tudom hogy az állami gondozottak eltartási költsége úgy 100000 Ft/hó s közben rohamosan növekszik azok száma akik pár százezer Ft adósság utáni végrehajtás és kilakoltatás miatt állami gondozásba kerülnek. Ha már előre láthatóak a feltételek az átalakíthatja a gondolkodást s növelheti a felelőséget minden szinten. Egy gyerek készülhet sok évi latolgatás után, vagy egy diszkó után a kapu alatt a kukán, s azért is hogy minél több segélyt kapjon a család s lassan már géntechnológiával is. Az sem igazán jó megoldás hogy az állam hírdeti hogy szüljetek minél több gyereket mert fogy a magyar s közben az alany egész élete jövedelmében nincs benne a lakás. Most ha valaki minden hónapban félretesz 20000 Ft-ot akkor 42 két év után jön össze neki 10 millió Ft ami most pesten egy családnak való lakás ára. A kamattal ugyan nő az összeg de az úgy néz ki hogy még hosszú távon nem tud versenyezni az ingatlan árak s az építőipari árak növekedésével.
4.A tömegközlekedés a maximális energiatakarékosság, a párhuzamos energia kinyerési módszerek fokozott támogatása, s a környezetszennyezés csökkentése részemről támogatott. Most úgy tudom hogy 1 KW energia teljesítmény létrehozása 500 ezer és 1 millió között van amivel már az egyéni és családi megoldások is veresenyezhetnek akár már építésnél is. Csak azt kérném hogy ez ne legyen valami környezetszennyezési fajelmélet amikor kiválasztjuk a dohányosokat akik az összes szennyezés ezrelékét adják s mindent csak itt akarunk megoldani. (Egy dohányos az ország 40%-ából.)
5.A prostitúcióval kapcsolatban megpróbálok óvatosan fogalmazni mert már kaptam leszúrást hogy nagyon konzervatív vagyok. Ez azért van mert eleve bűnnek tartom mivel amilyen esetekket én olvastam hallottam abból az derül ki hogy minimális az esélye az alanynak hogy valamikor később normális életet alakítson ki. A legtöbben azt hiszik hogy csak néhány eset vagy egy-két év s majd ha megoldja a problémáját, vagy ha elég pénzt keres megint visszatér a normális kerékvágásba ez általában nem jön be s ezt a leépülést a sok pénz sem kompenzálja. Itt általában nem a francia szépregényekben történtekről van szó amikor a kurtizán palotát, kap hintóval, gyémántokkal s a szalonjába csak a kiválasztottak járhatnak, hanem valamilyen szexis, forró nadrágban kirakják a csajcit a merciből egy teával s hóban esőben fagyban nyomja a fuvart egész nap mosdás s minden szükséglet feltétele nélkül amit semmilyen munkavédelmi feltételben nem fogadnának el. Ki van szolgáltatva a stricinek, a szobáztatónak, a hatóság egy részének, az agresszív vendégnek, a betegségeknek stb. s egyedül nem tudja megoldani őket, ezek mellett vonzza a bűnözést (lenyúlás, markecolás, kábítószer, zsarolás, s sok a sok betegség). Azt már hallottam hogy szóba került a megadóztatás, de azt még senki nem javasolta hogy kelljen nekik fizetni mondjuk 20%-ot valamilyen alapba ami a sajátjuk de kötelező s ebből lehetne megoldani a rendszeres orvosi vizsgálatot ellenőrzött módon, a tisztálkodási lehetőségeket, a gyógyítást, esetleg valamilyen támogatást, továbbtanulást, szakképzést, jogi védelmet vagy amire még szükség van.
Az nem érv igazán hogy társadalmi igény van rá mert minden zűrös dologgal így van kezdve a kábítószeren, a pedofílián, a fegyvereken, az alkoholon, a cigin, a bármilyen méretű kocsihasználaton, vagy az egyéb fűtési környezetszennyezésen keresztül sok mindenre. Ha megszüntetni nem is lehet de emberibb körülményeket ki lehetne alakítani amit állami beavatkozás nélkül nem vagy csak nagyon soká hoznának létre. Az hogy a női test árúcikk az máshol is gyakorlat, reklám, munkahely (főnök-beosztott), házasság (szép nő gazdag férfi) üzeleti kapcsolat (előnyszerzés) stb. sokkal kultúráltabban történik ami nem azt jelenti hogy ez jó dolog.

z.p.e.

A lenti összeg az a személyi jövedelm, a társasági adó, az ÁFA, a jövedéki, a fogyasztási, a súly, stb. adó és a vám. A TB. és az egészségügy ezen kívül van. Az összes elvonás kb. 41-42% körül van a GDP-hez viszonyítva s amit kb. 30%-ra akarnak csökkenteni az oktatás, az egészségügy, a szoc támogatás s egyéb ilyen tételek rovására. Ez a Valutalap ajánlása hogy csökentse a vállalatok elviselhetetlen terheit.

A végén egy megjegyzés: jó lenne ha sikerülne pártot alakítani, de ha nem jön össze szerintem akkor is tanulságos hogyan próbálunk egy jól működő országot kialakítani mindent átgondolva s hol tudunk kompromisszumot kötni a mostani egyre kevésbé toleráns világban.

z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 702
Nemtom mennyi suli és kórház lehet összesen,de mondjuk 1000 kórházat havi 15-20 milliárd Ft-ból simán jólétre lehetne terelni.Az iskoláknak is hasonló mértékű támogatást elégnek vélek.Ami viszont nagyobb pézt igényel,az a nyugdíjak kiosztása :( .
De arra is elég kell,hogy legyen 60-70 milliárd Ft. havonta! A katonaságnak,ha megreformáljuk kb. 5-6 milliárd is elég lenne havonta. A rendőrségnek kb. 10-15 a mentőknek is 10-15.
A civil szervezeteknek kb. 3-4 ,a börtönöknek 1-2.
A különböző családi,szociális juttatásokra is marad akkor még bőven pénz és nem elhanyagolható a kutatás-fejlesztés támogatása sem (kb. 4-5 milliárd).
z.p.e
pt
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 701
Az is lehet,hogy egy marha nagy kamu szöveg,mert elvileg már a sikerült kifizetnünk az adósságainkat és már csak nekünk tartoznak pl.:oroszok(komcsi ügyek),románok(ciánügy),szóval szerintem az nagy habi .
z.p.e
Előzmény: Mustafa Halifax (699)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 700
HA a bevételi adatok valósak,akkor havi 316 milliárd forintok körülbelül .Ez szerintem elégnek kell,hogy legyen,ha normálisan,csalás nélkül van szétosztva. És még marad is.
z.p.e
pt
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 698
Ok köszi !!!
Egyébként tényleg SZJA+ÁFA+cégadók+üzemanyagadó+TB+nyudíjhozzájárulás+...(tudjafenemégmilyenhülyeadókvannak) :)
De szerintem nagyot kamuznak,hogy ennyi pénzből nem lehetne megoldani a problémákat és lehet,hogy az egyenlegadat is egy nagy kamu.Talán azt mutatja,hú de nehéz a dulguk a politikusoknak,nincs elég péz az adókból emelni kéne még :(( -a fenébe - .
z.p.e
pt
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 696
THX Mustafa
De akkor ez most csak az Áfára vonatkozik ?
z.p.e
Előzmény: Mustafa Halifax (695)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 694
Valaki meg tudja most mondan,hogy kb. mennyi Mo. havi adóbevétele ?!
z.p.e
ForestGoku Creative Commons License 2001.02.26 0 0 693
Az lx.hu-n könnyen meglehet ezt oldani, amennyiben igény van ZÁRTKÖRŰ levlistára vállalom a létrehozását.
Előzmény: Mustafa Halifax (670)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 692
Szegeden is megvan a lehtőség,de eddig egy szegedivel tudtam erről komolyan beszélni,aki pedig egy másik párt elnöke. Szóval itt egy kicsit más a pöri.
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 691
Igen Mustafa igazad van!
De azé néha ki lehet térni szerintem egyéb problémákra,mert valamikor foglalkozni kell majd ezekkel is! Persze tényleg,most az a legfontosabb,hogy "olyan állapotba" kerüljünk.
De a megalapulást tényleg a pestieknek kellene megszervezni,mert egyenlőre ott van a legtöbb párttag!
z.p.e
pt
Kilroy Creative Commons License 2001.02.26 0 0 690
Ez igaz, de abból rossz nem származhat, ha bármit tisztázunk.

Kil,
pt.

Előzmény: Mustafa Halifax (689)
Kilroy Creative Commons License 2001.02.26 0 0 688
Aha, tehát ha már megfelelt a tag, akkor már legyen meg gyorsan, de a megfelelés legyen vmi jó szigorú ellenőrzés eredménye... végülis korrekt.

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (687)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 687
Egyszerűbbé kellene tenni,ugyanakkor jobban odafigyelni arra,hogy ki kaphatja meg!
z.p.e
pt
Előzmény: Kilroy (684)
Maganyos Lovag Creative Commons License 2001.02.26 0 0 686
dragonman

Bocs, az előbb elírtam a nickedet!

Előzmény: Maganyos Lovag (685)
Maganyos Lovag Creative Commons License 2001.02.26 0 0 685
drgonman (# 269): "A gimiben a következőképp oszlik el a társaság: ha vki tudja a matekot, akkor logikusan a nehezebb, szintjéhez való reálos pálya felé orientálódik, ... a többi meg, aki semmihez sem ért, csak beszélni tud meg képes a kreatív gondolkodásra való vágy nélkül órákat ülni egy tök kocka könyv felett, ... az meg megy az ELTE-re."

Ha a Te osztálytársaid közül tényleg csak ezek mentek jogásznak, akkor az már régen rossz. Éppen az ilyeneknek NEM LENNE SZABAD menni jogásznak! Ha jogszabályokat csak bemagolni képes, lehet, hogy bekerül, esetleg el is képes végezni az egyetemet, de hogy jó jogász nem lesz belőle az biztos, mert "kocka könyvből be lehet magolni a paragrafusokat, de nem megtanulni a jogot. (Ettől még lehet sikeres; a pálya általános felhígulása során csökkent a szerepe a szaktudásnak, az ált. műveltségnek és a kreatív gondolkodásra való képességnek, de fokozottan nőtt a nagypofájúság jelentősége a boldogulásban). A jogi gondolkodáshoz, egyáltalán nem hátrány, ha valakihez (mint pl. jómagamhoz) középiskolában közel állt a matek, és volt esze hozzá (valszeg ezt úgysem hiszed el).

Előzmény: xyron (269)
Kilroy Creative Commons License 2001.02.26 0 0 684
Igen, az állampolgárság bizony elég hosszadalmas procedúra... Egy barátomnak van egy belorussziai születésű, de amúgy szinte teljesen magyar unokaöccse. Itt tanul asszem vagy 5 éve már, talán több is és nem tudom, van-e már állampolgársága... (ti. miután idejött, szinte rögtön beadta a kérelmet...)

Kil,
pt.

PS. Nem is tudom, mi próbáljuk ezt egyszerűbbé tenni, vagy ez maradjon csak nehezen elérhető?

Előzmény: Mustafa Halifax (683)
Kilroy Creative Commons License 2001.02.26 0 0 682
Jó-jó, persze, ez így igaz, semmiből nem kell a luxusszintű.

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (680)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 681
Mustafa osztom a véleményed,de azért kellene,hogy fölvegye a tulajdonjoghoz az állampolgárságot!
De mi az a per kopf ??? :)
z.p.e
Előzmény: Mustafa Halifax (679)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 680
Kilroy
Havi költségei vannak és azok is csökkenthetőek,le lehet szedni a személyre eső költségeket bármilyen támogatás költsége alá:alapszintű kaja,nem kell full,éttermi minőség!
A világítással is lehet spórolni,ha van a cellákban természetes fény,és lehetőleg,minnél kevesebbet égetik a villanyt. Hangsúlyoznom kell Kilroy,hogy valamennyi költséggel mindig,fog járni, tökéletes ez sem lesz!
z.p.e
Kilroy Creative Commons License 2001.02.26 0 0 678
Egyetértek. Talán kemény, de szvsz nagyon korrekt.

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (677)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 677
Külföldiek ingatlanvásárlása:
Ha egy külföldi személy ingatlant,vagy földet akar vásárolni magyarországon,fel kellene vennie az állampolgárságot,és az ezzel járó kötelezettségeket,ha ezt nem teszi,akkor valóban csak bérelheti a pécót vagy a földet!
Kilroy Creative Commons License 2001.02.26 0 0 676
Persze, a börtönbe nem kell luxus, és a költségek is nyilván csökkenthetőek hosszabb távon. Ami azt illeti, hogy nincsenek sokan, gondolj azért arra, hogy mennyi költséget jelent vki, aki 10-20-25 évre kerül be...

Kil

Előzmény: z.p.e (674)
ForestGoku Creative Commons License 2001.02.26 0 0 675
off: on
fun: on
ha lenne halálbuntetés a szappannal sem lenne gond :)

ok ez kicsit durva volt :(
fun: off
off: off

Előzmény: z.p.e (674)
z.p.e Creative Commons License 2001.02.26 0 0 674
Üdv Kilroy
Valóban van költsége,de szerencsére nincs olyan sok sittes arc,hogy az eltartásuk problémát jelentene. Az viszont tény,hogy manapság sokan jobban élnek a börtönökben,mint "kint" a tisztességes emberek egy része. Ez megengedhetetlen,ha büntetés,akkor valóban legyen büntetés,nem kell mindenkinek a börtönbe TV +egyéb luxus ,ezért is kell a különválasztás.
Ha sikerül akkor a költséget is csökkennek,valamint használhatnak a sitten is energiatakarékos izzókat és napkollektoros fűtést!
Egyszer többe kerül,de később folyamatosan kevesebb költséget jelent.
z.p.e
Előzmény: Kilroy (672)
ForestGoku Creative Commons License 2001.02.26 0 0 673
Hát én biztonyos esetekben, még a kijárást sem engedném, büntetésből. A börönbüntetés ne csak sima szabadségvesztés legyen, pl: többszörös en visszaeső gyilkos, sorozatgyilkos, visszaeső nemi erőszak, terrorista cselekedet, különösen nagyértékben elkövetett gazdasági bűncselemény és hasonlók esetében.
De azzal egyetértek, hogy a börtönök/fegyintézetek fenntartása költséges, de nem szabad spórolni rajtuk, csak a megelőzésen keresztül!
Előzmény: Kilroy (672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!