Szerző: Sztrugackij, Arkagyij és Borisz / orosz Cím: Piknik az árokparton. Stalker Eredeti cím: Piknyik na obocsinye, Sztalker Fordította: Földeák Iván Oldal kb.: 304 Formátum: 110x185 Kötés: kötve, védővel Bolti ár kb.: 2200 Ft ISBN 963 07 7827 0 Várható megjelenés: 2005. július
Nincsenek ilyen összefüggések a Kultúra-regények között legjobb tudomásom szerint.
Amúgy én a felénél járok, és egy cseppet sem élvezem: komolyabban kellett volna vennem a fülszövegben a Csillagok Háborújára való hivatkozást... :-(
Semmi ötlet, vagy egyéni íz: unalmas, terjengős űropera*. Nyoma sincs a Játékmesterre jellemző tartalomnak, könnyed filozófikusságnak, iróniának. stb. Persze tudom, hogy sokan szeretik az ilyesmit...
(...és akkor a "csillogóra fényezett matt fekete űrhajókat" még nem is említem. :-()
Most olvasom az Emlékezz Phlebasra-t. Nekem tetszik. :) Valaki aki nagyon járatos a Kultúra világban, belőné hogy mennyi az időkülönbség, a Játékmester meg e között?
Az örök háború nagyon jó kis könyv. Állitólag van folytatása is de szerintem az nem jelent meg magyarul. A Figyel az ég sem rossz. De kezdek már kicsit tele lenni ennyi Dick-kel :) Olvastam a halál útvesztőjét, eddig az tetszett a legjobban. Az a legjobb hogy tud irni végét a könyvnek :) Most gondolkodom azon hogy miután megint elolvastam a Játékmestert, hogy újból nekiállok a Sötét háttér előttnek :) Elsőre nem sikerült mert untam. Talán most :)
Még nem. De el fogom olvasni. Utoljára a Magánvéleményt (imposztor, stb. ?) novelláskötetet olvastam. DVD-n megvan az Imposztor, és az óriási kedvenc: a Szárnyas fejvadász. :-) (megvan DVD-n, CD, az eredeti, CD-n, LP-n a feldolgozott filmzene, VHS-en egy feliratos, és VHS-en egy rendezői szinkronos verzió.) :D Szerintem telitalálat, és a szereplók is. Na ez ugye off.
Szvsz könyvben nem tetszett a fejvadász, de pl. az imposztor igen, sokkal jobban mint filmen.
Sajna én is a (papír) könyvet szeretem. Sőt imádom. Képes vagyok horgászni elmenni úgy, hogy éjszaka a bódémba behúzódva olvasok a halfogás helyett. :-)
Oszt' valaki megdühödik, beszkeneli, és felrakja az egészet a netre. :-)
Nagyon jónak tartottam a Csillagdagályt, de ezek az árak? Ha egy egész ezressel olcsóbban adnák, akkor biztos vagyok benne, hogy kétszer annyi fogyna. Bár, mint lentebb írtam, pl. a Idlewilde-et el se olvastam, nekem olyan sz*r volt, egy fillért se adnék érte. :-)
6 kotetes a sorozat. az ulpius azt nyilatkozta, hogy naluk van brin osszes konyvenek kiadasi joga, es a kill'n people-lal fognak kezdeni. remelem, idovel eljutnak az uplift sagaig is, bar 2500 ft/db aron (vagy addigra ki tudja, mennyiert) huzos lesz...
Jújj, a Csillagdagály tényleg több kötetes? Mert én műveletlen vagyok, :D nem igazán olvasok angolul, és azt azért elvártam volna, hogy ha elkezdenek megjelentetni valamit, akkor kijöjjön az összes, vagy legalábbis, egy érthető adag. Mint pl. A Beholder szépen nyomja a sorozatokat (Battletech). Miért nem lehet követni őket? A Walhalla nagyon lekonyult. Nekem pl. igen tetszett Stackpole-tól a Dementia (magyar címe Örjöngés I-II) egy egész érdekes cyber világ (Mutant Chronicles), és erre semmi több? Pedig még humoros is volt. Bár már látom úgy jártunk a StarTek könyvekkel is. Mire érthető-gyűjthető lenne, nem jelenik meg több. Hiába mondják, hogy nézzük a TV3-at, ha a munkánk nem engedi, stb.
koszi! utananeztem kozben, egy trilogia elso kotete ez. (mar az is valami, hogy nem a kozepebe valasztott bele a valhalla, mint david brin csillagdagalyaval...)
ulpiusek valoban visszavehetnenek az araikbol es surithetnek a megjeleneseiket, mert igy nem lesz jo, ha esetleg elkezdenek sok-sok engem is erdeklo konyvet kiadni :) (eddig csak az uj atjarok erdekeltek (a rama-ciklust beszereztem harmad ennyiert angolul), meg a luciferrel tettem egy probat, de utana gyorsan tuladtam rajta).
...joe haldeman 'orok haboru' cimu konyve... Nekem is megvan, eléggé tetszett, és a háború oka is, :-( emberi. Egy pillanatra azthittem, hogy a Heinleini Starship Troopers utánzat, de nem. Amúgy nekem nagyon tetszik a Starship Troopers (Csillagközi Invázió) Megvan DVD-n (gyári! :-)) az első rész. Valahogy beleéreztem az akció mögé :-)
Üdv!
A Pohl féle Hicsik 1-3 ig, lementek, nem volt nagy durranás, de végigolvastam a 3 kötetet, Most áltom, hogy már van 4.-ik kötet a Hicsik Krónikái címmel.
A Miéville könyv, a Perdido végállomás egy érdekes világba vitt el, de nagyon távoli volt, nem éreztem át. Nem tetszett, de elolvastam. Nincs igazán főszereplője, elment.
Sagantól az Idlewildet nem tudtam végigolvasni, nem volt türelmem hozzá. Azt se tudtam követni, ki mikor, kivel, mit, hol? Hehe. Lehet, hogy zseniális, de inkább olvasok egy kis Terry Pratchettet. Vagy Nemerét :-)
Ezek az ulpiusház könyvek, a maguk kis 2480.-Ft-s áraikkal... Papirkötés, szar anyag, olcsó.
nem rossz, szerintem tágabb értelemben kötelező (mármint, hogy ott legyen a polcon:) , próbálja jól megfogni a űrutazásból adódó időproblémákat is, figyelni kell, hogy követhető legyen, jó pár aktuális társadalmi problémát is feszeget, lehet , hogy újra kiolvasom
btw, a dune sorozat koteteit erdemes elolvasni szerintetek? most persze az elso utaniakra gondolok, mert az elsot kb tizszer olvastam. aztan a dune messiasanak egeszen penetrans modon elbaszottul forditott es hibaktol hemzsego kiadasa eltavolitott ettol a vilagtol. az uj kiadasok jobbak?
ja, es a Brian Herbert/Kevin J. Anderson paros altal irt elozmenyekkel mi a helyzet?
az mas kerdes, h utalom, ha ket evet kell kondizni ahhoz, h egy konyvet a bkv jaratain is olvasni tudjak. tegnap ota pl egy programozasi szakkonyvel jarom a varost es mar egesz klassz izomlazam van.
Kiadó: TYPOTEX KFT. Oldalak: 332 Borító: KÖTVE Formátum: B6 119 ISBN: 9639548456 Fordító: KERESZTES GÁSPÁR Nyelv: MAGYAR
Ára: 1850 Ft
Ez a könyv az aktuális "korszellemet" szedi ízekre. Lem ezen esszéiben az itt és most eseményeinek keserű hangú kommentátora.
Elemzi az Egyesült Államok és Oroszország kormányainak legújabb lépéseit, mérlegeli az Amerikát ért terroristatámadás konzekvenciáit, képet ad a mai Lengyelország geopolitikai vetületeiről, valamint kritikus ítéletet hirdet az irodalom és a képzőművészet legfrissebb alkotásai fölött, nem kímélve a divatos áramlatokat. Haraggal kommentálja a tömegkultúra rémes süllyedését, aminek legékesebb bizonyítékai a reality show-k. Továbbá hangot ad a tudomány legújabb eredményeiről alkotott véleményének – főleg a genetika területéről, hiszen itt merül fel az emberi faj és az emberi kultúra evolúciójának alapkérdése.
Stanislaw Lem a tudományos–fantasztikus irodalom mestere, és ez esetben a tudományos előtagot tessék a legkomolyabban venni!
Stanislaw Lem teljes science fiction univerzuma 1. - SCIENCE FICTION (Az Asimov sorozat mintájára készülő kiadás az SF egyik legnagyobb klasszikusának munkásságát foglalja össze. A négykötetesre tervezett sorozat tartalmazni fogja a szerző valamennyi science-fiction témájú írását, köztük számos eddig még hazánkban kiadatlan regénnyel és novellával. Az első kötet 5 regényt tartalmaz: Éden, Solaris, Visszatérés, A legyőzhetetlen, Az úr hangja.) megjelenés dátuma: 2005. április 28. ár: 4500 Ft terjedelem: 688 o. kötés: kötött, cérnafűzött méret: 168 x 238 mm ISBN: 963 497 067 2
Nem tudom ismeritek-e a Farscape / Csillagközi szökevények c. sci-fi sorozatot, amit a Viasat3 levett a műsoráról, megvonva tőlünk a 3. és a 4. évadot, ja és a 2. évad záróepizódját. Emiatt indítottunk egy petíciót, kérlek titeket, írjátok alá minél többen: