Igaz, az Antony-lemez is, épp emiatt megbocsátom Jordinak az összes beírását sőt a pénteki dídzsészettjét is, sőt ki merem mondani, hogy szeretem őt, mert egy érző szívű Ember.
Nem tudom, kicsim, nem én adom a neveket a zenekaroknak, de amúgy a metálszíntéren is jó sok a Wolf. Ezt nem tudom, miért írtam, mert semmi jelentősége nincs.
Viszont legalább pótoltam az elmaradásaim.
waxi, betoldottam a 3. helyre azt az izét, amit beírtál, de tudnod kell, hogy sokaknak szomorúságot okoztál, mert így a Sufjan kiesett a 10es listádból, egy szavazattal kevesebb megy rá, és ez bizony sokat jelenthet a végén. És meg ne próbálj most már január 15-ig újabbakat kavarni BASZKI!!!
puhapöcs ábécésorrendes listáját nem tudom számolni, bobi pedig sajnos nem ismeri a számokat, de azért én úgy vettem, mintha 1-10. helyezettet írt volna (Arcade Fire-t kihagytam, DE EZT MÁR MONDANOM SEM KELL BAZMEG!!!!!!)
45-en írtunk eddig listát, ez elég franyeszos szerintem, 190 szar lemez szerepel, ennyit a statisztikákról.
No, január 15-ig még mehet a móka, már ami a számolgatásomat illeti, ígértek még listát egy páran. Engi? szopi?
mi ez a sok wolf-zenekar? nekem egy is elég lenne, a wolf eyes, ami ugye tavaly az év egyik legjobb lemeze volt, idén patrick wolf-tól kezdve a wolfmother-en át az aidswolf-ig elmehet az összes a francba.
1. tom vek - we have sound 1. whitey - the light at the end of the tunnel...is a train 3. m ward - transistor radio 4. lcd soundsystem - lcd soundsystem 5. maximo park - a certain trigger 6. arcade fire - funeral 7. shout out louds - howl howl gaff gaff 7. dogs - turn against this land 7. bloc party - silent alarm 10. art brut - bang bang rock & roll
sokat hallgatott kiskorongok 2005
8. cribs - martell 2. the longcut - a quiet life 7. lemon jelly - stay with you 3. whitey - non stop/a walk in the dark 1. lcd soundsystem - daft punk is playing at my house/jump into the fire! 4. the dead 60's - riot radio 10. martin henry rifles - slash the seats 9. shout out louds - comeback 5. art brut - emily kane 6. mando diao - god knows
Számomra a 2005 ös év legjobb lemeze egyértelműen Dusted - Safe from Harm c. lemeze. Erről az anyagról annmyit érdemes tudni, hogy Rollo Amstrong a Faithless együttes egyik zeneszerzője, és gitárosa csinált egy mesekönyvet, és kiadtak hozzá egy lemezt is. Amely lemez tele van csodálatos és lírai számokkal. Egy vendég is van a lemezen, aki három dalban is énekel. Ő nem más, mint Rolló hugicája Dido. Az Ő csodálatos hangja tovább emeli e szép album színvonalát.
utolsó pillanatban. sorrend nincs, azt nem tudok, ahhoz én puhapöcs vagyok.
Adam Green: Gemstones Armand Van Helden: Nympho Anthony and the Johnsons: I Am A Bird Now Art Brut: Bang Bang Rock'N'Roll Bloc Party: Silent Alarm Caribou: The Milk of Human Kindness Clor: Clor CocoRosie: Noah's Ark Colder: Heat Dalek: Absence Edan: The Beauty And The Beat Franz Ferdinand: You Could Have It So Much Better Goldfrapp: Supernature Isolee: We Are Monster Jamie Lidell: Multiply Juliet: Random Order Harmonic 33: Music For Film, Television And Radio Volume 1 Hot Hot Heat: Elevator Kelley Polar Quartet: Love Songs Of The Hanging Gardens Ladytron: The Witching Hour LCD Soundsystem: LCD Soundsystem Major Swellings: Major Swellings M83: Before The Dawn Heals Us M.I.A.: Arular Out Hud: Let Us Never Speak Of It Again Princess Superstar: My Machine Queens of the Stone Age: Lullabies To Paralyze Roisín Murphy: Ruby Blue Saint Etienne: Tales From Turnpike House Soul Mekanik: Eighty One System of A Down: Mezmerize / Hypnotize The Books: Lost And Safe The Bravery: The Bravery The Dead 60s: The Dead 60s The Juan MacLean: Less Than Human The Kills: No Wow The Rakes: Capture/Release The White Stipes: Get Behind Me Satan Whitey: The Light At The End Of A Tunnel Is A Train Whomadewho: Whomadewho
Igen, a probléma nem ismeretlen előttem :-) Szőrös tökű Mercury Revesektől hallottam már ugyanezt. Az van, hogy életem első Mercury Rev-albuma az idei volt, és én visszafelé ismertem meg az előző kettőt. Érdekes, mert nekem pedig pont azokból hiányzik valami, ami az újban meg ott van, de ez már nyilván tök szubjektív dolog. Szeretem nagyon, nyálhatáron egyensúlyozó elszállt popzene, nekem való.
Az M83-at raktad elsőnek. Most akkor hogy legyen? Nyugodtan variálj, egyrészt egy darab pontszámot nem nehéz átírni, másrészt pont te voltál, akinél vonalat húztam és elkezdtem ezt az egész faszságot, az meg még november eleje volt, szóval picit igazságtalan ez veled, szóval érted, na, azóta annyi minden történhetett. Mondd, hogy legyen a sorrend. A listádat és az eddigi állást nézve nagyon nem mindegy ebben az izgalmas versenyben :-D
Hát akkor csodálkozom, hogy tetszett az új Mercury Rev, mert még nem találkoztam olyannal azok közül, akik szerették az előző 2 lemezüket, hogy ne lett volna fájdalmas csalódás az új. Pont az hiányzik belőle, amitől annyira jó volt a Deserter's Songs meg az All Is Dream. Szerintem jobb is nem foglalkozni vele, mert az ember utána a korrábbi munkákat is elkezdi más füllel hallgatni. Idén még a Weezer követett el hasonlót, de azok aztán úgy szembeköpték magukat, hogy azzal gyakorlatilag felülírták az egész eddigi életművüket.
Figyi, a múltkor elhamarkodottan neveztem meg az ezévi elsőmet, mindegy, mostmár nem akarok változtatni, de azért a második helyért járó pontot légyszi add hozzá Sufjan Stevens eddigi pontjaihoz, mert kezdek aggódni, hogy az összesítésben nem ő fogja megszerezni az egyébként őt megillető első helyet.
És akkor már: 3. Wolf Parade, 4. Clap Your Hands 5. Maximo Park 6. Bloc Party 7. Bright Eyes 8. Kaiser Chiefs 9. Architecture In Helsinki 10. 30y Hát ennyi, én ennél több kedvencet nem tudok felmutatni egy évben. Azért volt még pár album, amiről tetszett egy-egy szám, de albumként egyik sem volt olyan jó, hogy felkerülhessen egy ilyen színvonalas listára. :DD