Na, szerencsésen túljutottunk a tegnapi napon is, bár ezt most lényegesen rosszabbul viselte Soma, mint a múltkorit. Ismételten reggel 8-ra kellett bemennünk, és csak 2.07-kor vitték be a műtőbe. Gyakorlatilag 11-től teljesen kezelhetetlen volt, nem engedte., hogy felvegyem, a földre feküdt, sírt. Annyira szomjas volt szegényke, de ugye nem lehetett neki inni adni. Végül már azt csináltam, hogy bevizeztem az arcát, és hagytam, hogy lenyalja a kezemről a vizet. Vagy 2 órán át cipeltem fel-alá, van is mára jó kis izomlázam. Magát a műtétet jól viselte, csak fél órát volt benn, és utána kb. fél óra megszakítással 3 órát aludt. Nem hányt, jól érezte magát, így este 7-kor el is jöhettünk. Hát mit mondjak: jól elfáradtam...
Most elgondolkodtattál... Még alszom rá párat. A fogorvos azt mondta, hogy ez a 7-es kikapása csak az ő javaslata, szerinte szájsebésszel kéne konzultálnom.
Nem, a szokásos éves rákszűrésre mentem el, és pont benne voltam abban a bizonyos menzesz előtti 1 hétben, mikor vérezgetni szoktam. Így derült ki, hogy a méhszájseb vérzik. Amúgy a fejem katasztrofális, szerintem nemcsak e miatt. El kéne mennem egy alaposabb kivizsgálásra, mert néha iszonyat furcsa tüneteket produkálok:-( Szóval neked kivésték? Nekem sem a felette, hanem a mellette lévőket akarják kihúzni:-)
PISKO, huh, akkor én örülök, hogy nekem csak kúpot írtak fel, bár én meg most kezdtem el megint a fog-gátlót újra, de már 10 napja kezdődött a mensim, és még most is néha barnázok, ezért még nem mertem a kúpot sem elkezdeni, lehet, hogy a tabi? Bár korábban nem volt nekem azzal ilyen gondom, igaz volt vagy 8 éve, mikor szedtem. :-)))
Ancsúr, úgy látszik most mindenkinek az orvoshoz járás a téma, főnök meg nagyon durva, de sajnos nem tudunk mit csinálni, nem?
Nálunk sajnos a fiúk helyzete nem túl rózsás, antibiotikumok, ráadásul kedden kiderült, hogy Kornélnak nem is jó antibiotkumot írtak fel, azért volt lázas még 5 nap után is, bár keddre már nem, úgyhogy hagyták azt végül, de nem örültem szó-mi-szó, ahhoz a dokihoz sem megyünk többet aki azt írta fel. :-(
Quizas, örülök, hogy pozitívan zárult a dolog, KisBulcsúval kapcsolatban meg hát tényleg, nem egyszerű vele, ahogy láttam, de le a kalappal előttetek, hogy még szeretnétek így is gyereket, én már tuti nem bírnám. :-)
Persze. :-) Tanulási Képességeket Vizsgáló Bizottság. Viselkedési és emocionális zavart írtak a papírra. Az orvos félóra alatt úgy döntött, nem hiperaktív. Hiába mondta az apja, hogy előtte 20 percre kivitte, valamit hagyta az orvos békén olvasni. Hogy aki hiperaktív, az nem ül meg soha nyugodtan. Érdekes, amikor 3 hétig hordtuk megfigyelésre, az ottani szakemberek hiperaktívnak tekintették (amellett, hogy a fenti zavar IS fennáll). Na mindegy, végül is ennyivel könnyebb lesz őt elhelyezni... aztán majd döbbennek a suliban, mikor falra mászik. :-/
Megkérdezhetem milyen bizottságnál voltatok? Mi is voltunk kedden Emmussal, ő SNI besorolást kapott, ami végülis arra jó, hogy normatív alapon olcsóbban vehetjük igénybe a korai fejlesztő óráit.
A férjem volt vele, nem bőbeszédű alkat, és a levelet majd csak később postázzák. De akkor természetesen elküldöm, ahogy mást is, ami megvan már, csak még nem gépeltem be, olyan sűrű volt mostanában a program.
Annyi értelme van, hogy dupla fejkvóta jár utána.
A párod mondhatta volna, hogy miért nincs annyi fizetése a gyerek apjának, hogy az anyja otthon maradhatna vele még pár évet...
PISKO,
Nekem is a bölcsességfogakat szedték ki. De mivel már addigra gondot okoztak - pedig szólhattak volna előbb is, jártam épp eleget fogorvoshoz -, összetorlódtak a fogaim, egy egészségeset kilökött egy tömött (begyulladt a csonthártya), egy másikat félregyökérkezelt az fogorvos, a mostaninak ki kellett húznia, azon az oldalon híd van; a másikon megvan mind, de kettő gyökérkezelt és nem is 100%-os.
Fölül kiszedte a mostani dokim az egyiket; a másikat nem, mert az előző szájsebész kihúzta a hetest, és ugyan ferdén (és összetolva a többit), de mostanra kinőtt a hetes helyére a nyolcas, annál csinált a mostani orvosom barázdazárást. Bár szerinte azt is jobb lett volna kiszedni anno és meghagyni a hetest, de mit tudtam én. A heteseket könnyebb szükség esetén gyökérkezelni, könnyebb rájuk hidat tenni...
Szóval nem biztos, hogy a halogatás a jó taktika. Munka közben durva ám a bölcsességfog-vésés, ha mégis arra adod a fejed, három napig harcképtelen az ember, ha olyan nehéz kioperálni a helyéről. Cataflam, jegelés és pépes kaja. Legalábbis nekem és a férjemnek ez volt. Ő akkor adott le 3-4 kilót, igaz, nem is bánta. Én sem. ;-)
Véletlenül titokzatos voltam, de kitaláltad, Tőled kérdeztem:-)
Durva a listád:-( Azért mentél el végül, mert annyira fájt? Elgondolkodtam, megijedtem. Nekem is volt most talán 2x is, hogy barnáztam menzesz előtt.
Én azóta is küzködök (márciusban lesz 4 éve) a nőgyógy bajaimmal, de szeptemberben átadtam magam a homeopátiás dokinak. De a méhszájseb esete megrémisztett.
A bölcsességfogaim nekem is feküdtek, de nekem azokat vésték ki, nem a felette lévőket húzták ki.
Zorka nem ment tegnap. El kellett vinni dokihoz, hogy adjon igazolást. Erre a doki megállapította, hogy csúnyán köhög, egész hétre itthon tartatja. Párom főnöke beszólt, hogy miért nincs nagyanyja, anyja a gyereknek...
Megnyílt végre a homeós gyerekrendelő, ma azért tesznek oda is egy kitérőt, addig nem adom az antibiót.
Mona, szerintem a kulcsszó a figyelemelterelés. Sománál is macera az öltözködés, ilyenkor én is azt csinálom, mint Ancsúr: kiválaszthatja, mit és hol vesz fel. Ha ez sem jön be, akkor jön a játék: megnézzük, hogy benne van-e Soma lábija a zokniban. Jééé, nincs benne? Akkor tegyük bele gyorsan. Ugyanezt eljátsszuk a pulcsival, nadrággal, cipővel stb. Loránál anno az vált be, hogy hagytam, hogy egyedül öltözzön. És láss csodát: 2 éves kora előtt már önállóan öltözött. Mire reggel felkeltem, ott állt felöltözve. És a figyelemelterelés bármikor bejön. Mondjuk macera mindig valami újat kitalálni, de be szokott jönni:-) Próbálj meg nagyon következetes lenni, és a sarkadra állni, mert ilyenkor próbálgatják, hogy meddig mehetnek el, és ennek muszáj valahol határt szabni. Legalább is a jövőre nézve nem árt...
Nem, az állítólag a peteérés rendszertelenségével függ össze. A gyulladást tegnap diagnosztizálta, az van a leletemen, hogy "kézzel tapintható adnexum". Megnézte UH-n is, és ott mutatta, hogy hol van a gyulladás (mondjuk én nem láttam semmit:-)) Akkor odairányította az UH fejet, és megkérdezte, hogy ez nem fáj-e. Hát az fájt:( Ja, és fogorvoshoz is elmentem:-) 4 régi tömést kell kicserélni, mert alatta szuvasodik a fog, de annak örülök, hogy újabb rossz fogam nincs. És még javasolta, hogy húzassam ki a bölcsességfog előtti 2 db hetesemet a jobb oldalon, mert a fekvő bölcsességfogaim vannak, és előbb-utóbb komoly gondokat fognak okozni. Na, ezt egyelőre hanyagolom, megvárom, még tényleg problémát jelentenek. Lehet, hogy nem jó politika, de bevállalom:)
Sziasztok, Quizas, ezek nagyon jó hírek:-) Én is drukkoltam ám, csak nem volt időm írni. Ancsúr, Zorka egy hős. Lora biztos sokkot kapott volna, ha egy ollóval közelítenek a szája felé:-) Az óvodai logopédus elküldte hallásvizsgálatra, mert az egyik feladatot gyengén oldotta meg. Eltakarta a száját, és közben értelmetlen szavakat mondott a gyerekeknek, akiknek azt vissza kellett mondani. Az a gyanúm, hogy Lora azért nem mondta, mert nem merte, nem azért, mert nem hallotta. Olyan kis nyuszi idegenek előtt, hogy még azt sem mondja, amiben biztos... Tegnap felhívtam 2 maszek hallásvizsgáló helyet, az egyikről most várom a visszahívást. Nem szeretném kórházba vinni, ott tutira leblokkolna. Arról nem is beszélve, hogy előtte meg kell mutatni fülésznek, és semmi kedvem 2-3 órát ülni 2 gyerkőccel beteg gyerekek között. Jövő kedden szemészetre is megyek velük, szóval mostanában gyakran járunk fehér köpenyesek közé És akkor még nem is szóltam Soma holnapi műtétjéről:-(
Tegnap voltam én is orvosnál (változatosság kedvéért), és kiderült, hogy mi okozza ezeket a helyes kis PMS-eket. Ui. egyáltalán nincs peteérésem. Az orvosom szerint a 14. naptól jelentkező fejfájás, az intenzív hasfájás, ezek mind-mind valamiféle peteérési problémára utalhatnak. El is küldött ma hormonvizsgálatra, ott ültem de. 2 órát (ma fizettem életemben először vizitdíjat). Aztán van egy "csodaszép" petefészek-gyulladásom is, valamint az is kiderült, hogy mi okozza a menstruáció előtti vérezgetést. Én azt hittem, hogy valami hormonális probléma, de nem: egy nagyobbacska méhszájseb a ludas. 10 éve már leszedett egyet, hááát: nem volt valami kellemes élmény. Szóval lesz mit kezelni rajtam is:-( Hogy ezzel most mi lesz, azt a rákszűrés eredménye dönti el. De ez most mind-mind lényegtelen, először a holnapi napon szeretnék szerencsésen túljutni... P.
Úgy végzik, hogy érzéstelenítik (bekenték, inj.-t nem sikerült beadni), felhúzzák a nyelvet, aztán ollóval vágják. Zorkáé alig vérzett. Dr- nő nem kért pénzt, mert úgy örült, hogy sikerült megoldani. Még arra sem tett megjegyzést, hogy 13 h helyett véletleneül 10- re vitte apja.
Nem is sejtettem, azt hittem, az index felé sme nézel így vizsgaidőszak táján. Várom a levelet, elvben benne vagyok a taliban. :-)
Ancsúr, Hogy végzik a felvágást? Nem fáj, vérzik nagyon? Hajjaj, szegény, én munka nélkül sem könnyen élek családi életet néha, el sem tudom képzelni, hogy oldod meg Te.
Örülök a jó híreknek!!!! Rossz a rendszer, hogy ennyiszer van alkalmuk megijeszteni....
Sejtettem, most már tudom is, hogy nagyon nem egyszerű munka mellett családi életet élni.
Zorkának ma felvágták a nyelvfékjét, elég jól viselte, aztán örült, hogy jobban mozog. Majd hó végén ránéznek, hogy tényleg jó lett-e. Fél centit vágtak rajta.
Én is kaptam időpontot. Sürgősségit. Ahol majd bevallom, hogy 2005. nyarán kezdődött a kezelés.
Zorkának viszont hőemelkedése lett mostanra. Hogy a beavatkozástól vagy mástól, az passz. Kicsit köhög is, de azt már kb. egy hete kezdte.
Jaj de jó hírek! :) Itt aggódtam a háttérben érted...
off írok majd mailt; jövő héten összefuthatnánk (most ellepett a munka, vizsgáim, de hétvégére a végére kell érnem a dolgaimnak), nem tudom hogy álltok iskolailag, de a törökugratóról vannak jó híreim. Ákosnak nagyon kellene már a mozgás/társaság, ha meg tudom oldani, hétfőn elmennék vele a közösségi házba a tornára, utána sétálhatunk! :)
Méhen kívüli terhességre gyanakodtak (igazán megírhatták volna), de a tapintásos vizsgálat és a vérvétel sem igazolta (hcg 2,8). És elég két hónapot várnunk!
Ancsúr, Drukkolok, hogy a kisfiú szüleinek szolgáltassanak igazságot, ahogy megérdemlik. Jó, hogy megkönnyebbültél egy kicsit.
Legyen igazad a gyulladással kapcsolatban. Bár jelei tudtommal nem voltak és nincsenek (pszichoszomatikusokat kivéve, azóta mióta behívtak). Az biztos, hogy nem is vettem észre a terhességet, tehát nem is lehetett igazán életképes. Már amennyiben az előző terhességeimet inkább azoknak tekintem. A bevitt anyagot kérték. És szerintem nem sok minden maradhatott bent utána, de majd rá is kérdezek, ha már becitáltak.
Irigykedtem a korcsolyázásra, de nem jogosan. Múlt héten csak a lustaságom tartott vissza. Tökéletesen befagyott a tó, ingyen korizhattam volna az óriási térben. Már bánom, azóta persze olvad:-(
Igen, ő az a kisfiú. És igen, el kellett mondanom az ő jelenlétükben, hogy mikor milyen sejtéseim voltak. Valahogy meg is könnyebbültem, remélem hasznukra leszek. Nagyon nagy a tétje a tárgyalásoknak. Az erkölcsi elégtétel miatt is, de jelenleg főleg az anyagiak miatt. Nagyon sokat nyerhetnek, de sajnos veszíthetnek is.
Amit vetéltél otthon, azt vajon hozzátették a vizsgálandó anyaghoz? Nem lehet, hogy keresnek vmit? Bár én továbbra is gyulladásra tippelnék. Lehet, hogy túl sokára indult meg a vetélés.
Én a durvaságot próbálom szigorúan elfojtani. 3- 4 alkalommal úgy döntöttem, hogy bezárom pár percre a szobába. Persze hangosan voltunk kint, hogy az ordítás mellett is hallhassa. hogy ott vagyunk. Hatott. Azóta elég megemlíteni.
A héten történt pont, hogy egy ismerős autójából nem engedtem elhozni papírokat. Kezdett tombolni, kiabált a kezemben, közben kénytelen voltam futni, hogy elérjük a buszt. Így nem tudtam magyarázni sem. Már lelkiekben készültem, hogy le fog fejelni dühében, de nem, fogta a fejemet és sírva ordította, hogy bezárlak, bezárlak. Ez máris haladás, szerintem. Így is le tudta vezetni a feszültséget, 5 perc múlva vígan mosolygott.
Sőt, a bölcsiben ő oktatja az egyik kisfiút, hogy nem szabad karmolni, harapni, másokat bántani, mert az fáj.
Az öltözésnél, pelenkázásnál nekem is át kell vágnom kissé. Megkérem, hogy segítsen ruhát választani, mondja meg, hogy hol szeretne öltözni...Így olyan, mintha az ő akarata érvényesülne. Persze vannak döccenők, főleg reggel, mikor sietnénk.
Viszont érdemes következetesnek maradni, pontosan tudja, hogy mikor mik az elvárások, a bölcsiben mintagyerek. Evésnél, öltözésnél, játszásnál, stb.
Quizas! Nekem egyszer volt egy hasonló valamim. Csak nekem nem tudták, meg én sem, hogy terhes vagyok és csináltak egy egészségügyi küretet. Annak az eredményéből tudtam meg hogy terhes voltam, mert magzati bolyhokat találtak, de mivel elhalt, igy gyulladás lépett fel. NEm lehet, hogy nálad is ez jött vissza eredményként? Mert ebből is lehet gond.
Nálunk, a Norbi kezelhetettlen! Szó szerint. Nem tudom másnál is van e hasonló probléma, de nálunk azt hiszem katasztrofális a helyzet. Csak azt csinálja amit nem szabad! Hiába mondom hogy nem, annál inkább. De nem is tudom leirni. Szörnyű. A másik nem engedi magát öltöztetni sem, és tisztába tenni sem. Ez kész közelharcot jelent. Ordít, vergődik, csapkodja magát, belém rúg....! Ma ott tartottam, hogy hagyom meztelenül.... Semmilyen szép szó nem használ. Nem tudom miért csinálja. Pedig nem vagyok vele dúrva... Valamit valahol elrontottam.... De mit, és hol?
Ez az a baráti család, akiről régebben beszéltél? És akiknél nem mondtad, hogy esetleg gond lehet a kisfiúnál, pedig megfordult a fejedben? Aki miatt azóta is furdal a lelkiismeret? Szegény, nagyon nehéz helyzet lehetett. :-( Persze a kisfiúnak és a szüleinek sokkal rosszabb. :-((