Keresés

Részletes keresés

szabsai Creative Commons License 2012.10.05 0 0 42654

A 730-as nekem is nagyon tetszik, Sony boltokban 320e, de azért van számlásan garisan 270-ért is.

Előzmény: etwg (42651)
etwg Creative Commons License 2012.09.29 0 0 42653

Én 2 ilyen (hasonlo) kamerával bejártam az egész világot....semmi gond nem volt velük (nem olyan nagyok, mint a képröl gondolnád), és nem is lopták el (csak Olaszországban az üres pénztárcámat)......  :-)

Előzmény: AlexBp (42652)
AlexBp Creative Commons License 2012.09.29 0 0 42652

szélzaj-redukció az enyémben is van, 2 fokozatban is, na de amit meg Te mondasz, hááááááááát ugyan nagyon szeretném, csak aztán a diliházban kötnék ki, hogy mindig azt kell lesni, hogy még állványostóül vagy akár a vállamról is mikor ki lopja le vagy mikor botlok meg vele ... -((

Szóval egy ilyen kinccsel kb ki se mernék menni a lakásból.

Ez kb olyan, mint van egy bicó-őrült haverom, éa valami horror összegért vett magának egy nagyon márkás versenybicót (de millió felett ám!), aztán meg fent őrzi a szobájában, ott is a radiátorhoz láncolva, és az utcán meg használja a 10 ezres másikat :DDDDDD

Előzmény: etwg (42651)
etwg Creative Commons License 2012.09.29 0 0 42651

Nézd meg a SONY boltokban, hogy mibe kerül a HDR-CX730-s. Abban még szélzaj redukcio is van - meg sok minden más fontos dolog.

(A kamerahang sokkal bonyolultabb dolog, mint azt sokan hiszik - még a gyártok is - és tisztességes hangot nem olyan egyszerü kapni - söt).

Előzmény: AlexBp (42650)
AlexBp Creative Commons License 2012.09.29 0 0 42650

Hát ez azért nem piskóta. Legalábbis számomra, mert én csak eddig a kommersz 60-80 ezres kamerákhoz voltam szokva. 

És szabad tudni, hogy amit említesz, hogy "olcsóbb fajta", de ilyen kivitelű (azaz a leírt megoldásokkal), az kb milyen áron megy?

Előzmény: etwg (42649)
etwg Creative Commons License 2012.09.29 0 0 42649

Még annyit, hogy ennek (de sok más) kamerának is van extra 3,5mm Jack sztereo mikrofonbemenete, amit akkor is lehet hazsnálni, ha leszereled a mikrofonhidat a kameráról (vagy az olcsobb házikamera verziot veszed).

De abban is extra elöerösitö van a külsö mikrofon illesztésére - független a belsö mikrofonok erösitöitöl.

Természetesen akkor hiányzik az extra elektronika ami a hidba van épitve - elöerösitök, tápellátás, keverö stb.

Előzmény: etwg (42648)
etwg Creative Commons License 2012.09.29 0 0 42648

Általában extra áramkörök vannak a külsö bemenethez. Amikor bedugod a külsö mikrofont az esetek többségében a belsök lekapcsolnak.

A mikrofonbemenetnek vannak szabványai (érzékenység, bemeneti impedancia), ezeket többé kevésbé betartják, de maguk a mikrofonok sokkal szélesebb sávban müködnek, igy nem lehet egységes szabványt alkotni. Emiatt fontos a manuális beállitás lehetösége.

A kamerákon általában a szoftwareben vannak ilyen lehetöségek.

Egy kicsivel jobb kamerákon extra kapcsolok vannak a mikrofonhidon. (választo kapcsolo (külsö-belsö), szint kapcsolo LOW-MID-HIGH, ha XLR a bement akkor van még phantom (48V) kapcsolo is. Ehhez jön az automatika ki/be kapcsoloja.

Rendszerint a bemenetek nem igen alkalmasak dinamikus mikrofonok jelének a vételére, a döntö többség a ma modern elektret mikrofonokat támogatja.

Ezek is lehetnek két félék, belsö táplálással (amikor elemet, akkut kell tenni magába a mikrofonba), és a külsö táplálásu, amikor a tápot a kamerából kapja. Enélkül a mikrofon nem megy. Ebben az esetben a kamerának rendelkeznie kell ilyen táp megoldással. (Nem tul szabványositott a dolog, ezért nem mindig müködik).

A bemenetek mindig sztereok, hacsak nincs extra mikrofonhid (XLR csatlakozokkal).

Ebben az esetben 2 bemenetre osztják a sztereot, de ugy, hogy (egy extra kapcsolo) bármelyik mikrofonbemenetet bármelyik csatornába lehet vezetni, azaz lehet 2 csatorna, mono, de sztereo is.

A kamerára szerelt külsö mikrofon többnyire mono és iránymikrofon, azaz csak a célzott területröl bejövö hangok jutnak a kamerába.

Kb igy néz ki egy olcso, de jol felszerelt kamera külsö mikrobemenetekkel.

Előzmény: AlexBp (42647)
AlexBp Creative Commons License 2012.09.29 0 0 42647

És nem tudod véletlenül, hogy az a tisztességes mikrofonbemenet hogyan van ott kiképezve? 

Na meg akkor ha már ennyire szó volt erről, milyen bemenet az ? Stereo vagy mono mikrofont lehet rákötni?

És olyankor a saját belsője lekapcsol vagy egyszerre megy mindegyik? Vagy esetleg opcionálisan állítható?

Ami még érdekelne nagyon!!!

A külső mikrofonhoz milyen szabvány van meghatározva? Dinamikus? és hány Ohmos kell neki? 

üdvözletem mindenkinek!

Előzmény: etwg (42643)
nikon-fan Creative Commons License 2012.09.25 0 0 42646

Alig használt SONY SXS 32gb  eladó!

Ára fix 100.000ft!

etwg Creative Commons License 2012.09.25 0 0 42645

Ami nincs vagy amit nem lehet kezelni (beállitani az érzékenységét).

:-)

Előzmény: elemes2 (42644)
elemes2 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 42644

milyen a tisztességtelen mikrofon bemenet...?

Előzmény: etwg (42643)
etwg Creative Commons License 2012.09.25 0 0 42643

Ez igy van, nekem is van kettö, egy kábeles sztereo, meg egy kábelnélküli rádiomikrofon (mono).

De nekem van a kamerán tisztességes mikrofon bemenet is.

Előzmény: elemes2 (42642)
elemes2 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 42642

kézi kamkorderekhez szoktak sztereó külső mikrofont rakni. láttam pár ilyen felvételt, fiú beszél kezében a mikrofonnal, kamera a barátnő kezében.

a mikrofonon egyrészt látszik, hogy sztereó, másrészt a háttérzajból hallatszik is. de ez nem színpadtechnika, csak kültéri, beszédhangot is tartalmazó

felvételeknél jobb a beszéd / háttérzaj aránya.

Előzmény: AlexBp (42631)
Marosi Peter Creative Commons License 2012.09.09 0 0 42641

Ajándék áron megkaphatod ;) ! 

Előzmény: mercatoris2 (42639)
rijir Creative Commons License 2012.09.08 0 0 42640
Sziasztok!Nagyon régen jártam itt, évekkel ezelőtt rendszeres olvasó és tanácsot kérő vendég voltam. Most is segítséget szeretnék kérni.2005-ben hosszas keresgélés, válogatás, teszt olvasás után vettem egy akkor igen jó gépnek számító Canon MV 750i kamerát. Belecsöppentem a házivideózás, útifilm készítés világába, amit azóta is nagyon élvezek. A kamera analóg bemenetének hála, sorra bedigiztem az addig készült családi felvételeinket, majd a Pinnacle 10, 12 segítségével menüs, aláfestő zenés, stb filmeket csináltam és írtam ki dévédékre. A kamera még mindig megvan, használom is, de újítanom kellene a technikát...Elszaladt mellettem hét év, és én szégyen szemre teljesen kimaradtam a fejlődésből. A mai HD felvételek, szerkesztés teljesen ismeretlen világ: ma már szinte minden fénykélpezőgép és telefon HD-ban rögzít. A sok új formátum, felbontás között alig igazodok el.Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hol találok a neten valami jó kis oldalt, leírást, amelyek segítségével többé-kevésbé napra kész lehetnék újra. Köszönöm szépen a segítséget, ötleteket!
mercatoris2 Creative Commons License 2012.09.07 0 0 42639

Hogy én miért nem kapok ilyen ajándékot soha... :-)

Előzmény: Marosi Peter (42637)
AlexBp Creative Commons License 2012.09.06 0 0 42638

Na akkor még egy kérdés :)

van-e itt olyan szakember, aki vállalná, hogy "kiberheli-beberheli" a külső miki-csatlakozót a kamera saját vezetékére? 

rájöttünk h ez csak így oké nekünk ....

lehetőleg átkapcsolahtó módon, de ha csak úgy megy, hogy az eredetit végleg kiiktatod, úgy is tökéletes !!

valaki? 

köszi előre is !

Marosi Peter Creative Commons License 2012.09.03 0 0 42637

Ajándékba kapott vadiúj JVC GS-TD1 3D full HD videokamera = 280e Ft-ért  ! Akit érdekel írjon!

Info: 1080p Full HD 3D kamkorder 64 GB-os belső flash memóriával és SDXC/HC kártyafoglalattal. 3,5"-es érintőpaneles LCD F1.2 Super Bright JVC 3D TWIN HD GT objektív és a két, hátsó megvilágítású CMOS érzékelő !

AlexBp Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42636

Neked is köszi! Nagyrészt nem zenei célokra kell, bár nem mintha igen neves Wembley stadionos koncerteken is nem ilyen mikit használnának, szóval én nem hiszem, hogy a minőségével gond lenne zenei tartományban, de szóval nem, nem ez a gond. 

Egyébként köszi, azt hiszem, tényleg ezzel próbálkozunk meg, aztán kicsit elmerülök valamelyik videoszerkesztő programban. Úgy tűnik, nincs más megoldás, ami tuti biztos is lenne. 

Előzmény: PETYUS (42634)
AlexBp Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42635

Áhh, nagyon köszi fiúk, hagyjuk sztem, ez így nem megy. Tényleg hihetetlen, ez max skype-on menne, élőben.

Bele se megyek semmibe, csak abba, hogy szinte minden egyes mondatban elbeszélünk egymás mellett, továbbra is ...

Még egyszer köszi a segíteni akarást (és nem, piszkálódásból mondom, tényleg köszi)!

üdv

Előzmény: etwg (42632)
PETYUS Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42634

Továbbra is javasolom a külső hangrögzító használatát. Én is azt teszem már pár éve, és jók a tapasztalataim. Egy videokamera akkor is eltorzítja a hangzásképet, ha a legjobb mikrofonokat dugod rá. A kikapcsolhatatlan dinamikakompresszióval nem lehet mit kezdeni, igényes zenei felvételre alkalmatlan.

etwg Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42633

Általában valamennyi szoftwer ingyenes letölthetö 30 napra, amin ki tudod probálni ugy a munkát mint a tudásodat. Amint irtam is valamennyi SW-nek van nagyon olcso vagy ingyenes elödje (pl. A VS X2 ingyenes, több forrásból. 

Ettöl többet nem tudok neked segiteni

Előzmény: AlexBp (42630)
etwg Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42632

Ne essünk már abba a hibába, hogy a te tudásodat beszéljük itt meg nyilvánosan. Az csakis a te dolgod.

A leirtak alapján azonban több, mint hiányos, és amit te még nem láttál, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem létezik.

A videokamerák alapból mindig sztereo hangot rögzitenek, és nagyon meglepödnék, ha a Samsung ilyen primitiv lenne, hogy csak egy mono mikrofon van benne.

Mono mikrofonok vannak, szinte minden riporter mikrofon ilyen, söt egyes profi, félprofi kamerák külsö mikrofonja is mono, de egy elöerösitöbe csatlakozik, amin mind a két sávba bekeverik a hangot, gyakran bizonyos beavatkozási lehetöségekkel.

Viszont minden kamera, amennyiban csak egy mikrofoncsatlakozoval rendelkezik, azok szinte kivétel nélkül sztereo kivitelüek (pl. ilyen), azaz 3 eres kábel és csatlakozo (kis 3,5mm-es jack) kell hozzá. Amennyiben bedugod a külsö mikrofon a belsö rendszeresen lekapcsolódik.

Ezt kell neked megoldanod.

A 3 eres vezetéken esetleg a mikrofon áramot is kap (a belsö elöerösitöhöz), vagy ezt a mikrofonban oldják meg gombelemmel vagy nagyobb pl. AA elemmel. (pl. ilyen).

Szoval van min elgondolkodnod és megoldanod, ne kezd okvetlenül a kamera gányolásával.

Remélem azt meg tudod állitani az eddigi felvételeidböl, hogy a kamera sztereoban vette a fel a hangot/zajokat, vagy valoban csak monoban. (Ha jol emlékszem ugyanis semilyen MPEG formátumban nincs mono kivitel, legfeljebb mind két sávra ugyanazt a hangot rögzitik.

és a kamban levő mikin is két "pötty" van, akkor egyáltalán van esélyem arra, hogy elrontom?

Az eddig az általad leirtak szerint erre igen nagy az esély......

A mai modern kamerához használhato mikrofonok egyáltalán nem Ohm-ban vannak specifikálva, mert szinte kivétel nélkül elektret mikrofonok, belsö elöerösitövel/illesztö áramkörrel stb., amit elektromosan táplálni is kell (és nem 48 Voltal, mint sok XLR csatlakozojú studio mikrofont (amivel eddig összefutottál).

AlexBp Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42631

Figy, én nem is tagadom, hogy sok mindent nem értek. Ennek ellenére azért színpadtechnikához elég merész dolgokat összehoztam már, és abszolút igazad van, hogy ez egy más terülewt, de úgy érzem, hogy egy dolog az én analfabétaságom, és egy másik, hogy ezzel párhuzamosan teljesen elbeszélsünk egymás mellett :((

Szóval értem én amit mondasz ...

1, megnéztem megint, és a kamban csak 1 db miki van, amin 2 db "pötty" van, szal egy kis áramkörből egy icipici kéteres vezeték megy ki hozzá, ennyi.

2, igen, annyit tudok, hogy azt a bizonyos 4-et hogyan kell 3-ra "csökkenteni", de ez most esetemben sztem nem téma

3, na most adott egy akár nagyon-nagyon jó minőségű külső miki (és ha hiszed ha nem, rengeteggel találkoztam már úgy belülről is, de ilyet csak most olvasok először, hogy mindenképpen 3 vezeték kéne hozzá), amiből én még stereót nem láttam, nem is hallottam róla, sőt most kérdeztem itt a műszakis emberkét egy rendezvényen, és az meg azt mondja, hogy az emberi hanghoz nem is érti, mi értelme lenne a stereo mikinek. Na de sebaj, ez se annyira a mi kérdésünk most.

4, na most egy miki vagy mono jack-be vagy XLR-be végződik, de amikor XLR a vége, akkor is szinte mindig mono jackba alakítják át, és úgy megy be a keverőbe. Azaz egyszerűen nem értem a dolgot, de tényleg :(  

Biztos én nem értek hozzá, én ezt elismerem, semmi gond, na csak látom amit látok ... És bizony 3 vezetékes (mármint 3 eres) miki-vezetéket még nem láttam soha.

5, Befejezésnek akkor ennyi levezetés után: ha egyszer adott egy miki egy 2 eres vezetékkel, és a kamban levő mikin is két "pötty" van, akkor egyáltalán van esélyem arra, hogy elrontom? Ugyan oda ráforrasztom, nekem csak az mozog az agyamban, hogy az Ohm-értékek szoktak különbözők lenni, na csak multimédiás és elektronikus esetében ez se teljesen igaz (a "hagyományos" dinamikus mikikhez képest). Emiatt van kis káosz na meg nem tudom, merjek-e kísérletezni, azt viszont tudom, hogy meg kell oldani a problémát valahogy. Most akkor a felvázoltak alapján szted el tudom rontani így? 

Tényleg ezer bocs a kötözködésért, nem az a szándékom, és nyilván jobban értesz hozzá, na csak látod, tényszerű dolgokban látom, hogy másra gondolunk. Természetesen megköszönöm véleményed, még akkor is, ha teljesen ellentétes. Üdv!

Előzmény: etwg (42626)
AlexBp Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42630

Nagyon köszi, igazad van, ott aq google, csak aztán amikor neki állok keresni, mindig ott kötök ki, hogy ennyi meg annyi ...

Szóval egy ingyenes szoftvert szeretnék, bocs, hogy ezt nem tettem hozzá a legelején már.

Előzmény: etwg (42627)
AlexBp Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42629

A Format Factory ingyenes és mindent konvertál mindenbe (és még az én bénaságommal is kezelhető!!!! XD)

üdv

Előzmény: videos65 (42628)
videos65 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42628

Üdv mindenkinek!

Régen jártam már itt (nvgs-280-nal).

Most vettem egy fényképezőgépet,ami - h.264 - formátumban rögzít,ezt szeretném avi,vagy mpeg formátumra konvertálni,

(ha lehet ingyenesen használható verzió)

Tudom,hogy a googlében utána lehetne nézni,amit meg is tettem,de ha tud valaki segíteni,akkor azt megköszönném.

A segítséget köszönöm!(A mini dévés videózás még mindig jól működik,ez első sorban fotózásra kell)

etwg Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42627

COREL: Video Studio (VS X5 az aktuális verzio, 30 napra ingyenesen letölthetö).

PINNACLE  Studio 16, hasonloan egy idöre ingyenesen letöltheted.

SONY:  VEGAS (nem tudom mi az aktuális verzioja), van proba lehetöség.

CYBERLINK: POWER DIRECTOR  (azt hiszem szintén a 16. verzionál tartanak - az talán a legolcsobb).

MAGIX: Video Pro, Video De Lux

stb.

De ott a barátod a google, pillanatok alatt egy egész sort talál az Adobe, Nero, Lightworks meg egy sor más gyártótól.

Előzmény: AlexBp (42624)
etwg Creative Commons License 2012.09.02 0 0 42626

Ezek szerint nagyon sok mindent nem értesz.

A mikin valoban 2 forrasztopont van, de 2 mikin (ennyi kell a sztereohoz) összesen 4. (amit ha tudod hogyan, 3-ra lehet csökkenteni). A külsö mikrofonhoz mindenképpen 3 vezeték kell (még a monohoz is), mert csak a külsö bemenetnél lehet a mono miki jelét sztereoba rakni (azaz mindkét csatornába egyformán). A kamera belül erre képtelen.

Ha a kamerában valoban csak egy mikrofon van (nagyon csodálkoznék), akkor a külsö mikrofon is csak mono lehet.

Előzmény: AlexBp (42623)
AlexBp Creative Commons License 2012.09.01 0 0 42625

ja meg azt se értem mondjuk, szal ez lehet persze az én hiányosságom, de pl. szétszedtem én már multimédiás mikit, és az is csak 2 eres vezetékes volt, pedig stereo jack a vége, és az megy a számítógépbe. Akkor azon hol a 3 pont vagy hogy van ez? egyszerűen valamelyik nincs bekötve? 

Előzmény: etwg (42621)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!