Szerintem érdemes fejleszteni. Persze szem előtt kell tartani források kimeríthetőségét is.
A biciklin az a legfontosabb az mi a földhöz ér.
Kell egy jó kerék pl.:
alap Fulcrum raceing 5 (50000ft) 10min
haladó fulcrum raceing 3 (100000ft) 15min
félprofi fulcrum zéró (250000ft) 20min
Jó gumi. Ezen nem lehet spórolni. Köll! Conti Gp 4000s kb. 11000ft.10min
Nem ártana esetleg egy könyöklő, amivel ismét lehet nyerni néhány percet talán 20-at. Na persze ha könyöklés közben nem rugdosod a hasad,, és kapsz levegőt. Még akkor is megéri, ha néha fel kell egyenesedj levegőt venni.:)
A keró súlya nem olyan fontos az atádi pálya nem olyan hegyes. Az aeró váz, tele kerék meg hasonló nyalánkságok 40km/h átlag felett persze hasznosak lehetnek.
Lelkes amateur szinten nem kell ilyesmi. A lánc legyen tiszta, a váltó jól beállítva.
De mindennél fontosabb, hogy sokat kell menni, annyit amennyit csak lehet.
Coppi, nem tagadom az ironman.hu-n írt beszámolód olvasása komoly élvezeti faktorral járt:) Talán szakmai ártalom, hogy ilyen jó a stílusod?
Némi különbséggel persze, de vannak hasonló pontok az IM felkészülésemben (már ha egyáltalán sikerülni fog). 3 hónappal ezelőtt fejeztem be a szénhidrát raktárak feltöltését, ami az addigi intenzív futóperiódus kisebb megszakításokkal történő szüneteltetése miatt 8 évig tartott. Remélem nekem is sikerül átélni, ami neked már megadatott.
Pont ettől a választól féltem:) , de azért kösz. Lehet, hogy marad a régi edzésre és kölcsönkérni a nagynapra verzió. (Nagyon durva az 500e Ft , még ha ki is tudnám izzadni. Emésztenem kell ezt még hosszabban...)
Előzmény: Úgy gondoltam a futás mellett jövőre több triatlon versenyen is el szeretnék indulni. Majd menet közben kiderül,hogy mennyire reális a teljes távú IM Atádon, de féltávig mindenképpen el szeretnék jutni (Balatonfüred illetve Atád feles váltóban.)
Kérdés: 12 éve indultam pár rövid távú versenyen és abból az időből van egy leharcolt MALI triatlon nagyon fapados keróm. Érdemes lenne ezt leváltani egy jobb bringára? Mennyit javulást jelenthet a váltás a Extrememan összidőn? Ha érdemes venni újat, milyen jó ár/érték arányút javasolnátok? Nekem inkább futómúltam van, nem igazán vagyok bicaj/triatlon ügyben képben.
Saratice az a fasza. Hármas váltóban szuper volt 8 óra alatt mentem 260 kmet és minden percét élveztem. Olyan volt mintha egy nap alatt sokszor elmentem volna biciklizni.
Egyéniben viszont nagy kínlódás lenne. Mennék 500 +/-100 km-et, és10 óra elteltével nem nagyon élvezném. Főleg ha még az idő is rossz
Szóval egyéniben biztos nem. Inkáb a teljesítményt szertném növelni, nem az akarat erőmet próbára tenni.
Neked azért sok sikert, 24 óra bringa még mindig jobb mint egy dupla ÁjronmenN.:)