Az "Én a vizilovakkal vagyok"-ban is van egy ilyesmi jelenet amikor megjelennek Ormond emberei Jason rendelőjében hogy szóljanak az újságok nyomtatása miatt. Majd miután Tom és Slim szétverik őket, megszólal a főnök nagy szédülten hogy:
"Most megkaptátok az üzenetet."
"Láttuk, hallotuk."
Aztán kifele menet az ajtóból még egyet vissza szól:
"Ha Mr Ormond olvas valami hasonlót, abból nagy bajok lesznek."
Erre pont rá van nyomtatva a hátára az újság cikk, amire Bud meg csak a fejét fogja.
De a Seriff és az idegenek filmben is van egy muris részlet, amikor a motorosok megjelennek azokkal az ördögszarvakkal, kigúvadt üvegszemekkel, aztán elkezdenek törni-zúzni, jön a rendbontás, és kénytelen ebbe beszállni a Seriff is, természetesen ő rendcsinálási célzattal.. !
A szőnyegárusnál összetapossa a piros sapkás arabus lábát, aki pokolian elordítja magát kínjában, aztán kezdetét veszi a vallatás, majd jól megfenyegeti, hogy mi lesz, ha nem beszél:
Kránitzos szinkron:
"-- Olyan laposra verlek, mint ezt a szőnyeget!!!"
Bujtoros szinkron:
"-- Olyan laposra verlek, hogy azt hiszed, szőnyeg vagy!!!"
Nem tudom ki hogy van vele, nekem itt a Kránitzos szinkron jobban tetszik... .
Van másik is, a Piedone Egyiptomban c. filmben amikor Conit kiszabadítja a gengszterek karmai közül a hajón, akkor Rizzo felügyelő úgy rájuk rivall, hogy majd' összecsinálják magukat, Coninak pedig közben ettől a látványtól még a nevetéshez is visszatér a jókedve!:
Rizzo: -- Egyikőtők sem rabolta volna el a lányt a saját szakállára! Halljam a nevet!!!
Bumm, rátapos az egyik gazember lábára... !!!
Gazember-1.: -- Felügyelő Úr kérem, csak a lábamat neeee... .. !
Rizzo: -- Olyanok vagytok, mint három patkány!!!
Caputo: -- Beszélni fognak ők, mert "tisztelettudóak"(!) ám!
Coni erre már elneveti magát, mert tudja, hogy ez esetben a "tisztelettudóak... !" szó jelentése = "pokolira be vannak szarva... !".
Persze a jelenet eleje is szép ;-)), amikor Salvatore megjegyzi, hogy:
"-- Jegyezd meg, hogy amikor Salvatore Coppolával dolgozol, akkor nem történhet semmi... !" ---> Aztán Bummm egy baromi fejberúgás Rizzo-tól Salvatore-nak, aki métereket repül lefelé a lépcsőn, és még a korlátot is csaknem leviszi.. !
Aranyeső Yuccában, a rosszfiúk egyik félresikerült akciója közben le akarta volna lőni Buddy-t, de az ütőszegbe belerepült az indián Girolamo tolla... ..
Mecsoda pech, kérem... Utána hatalmas saller Buddytól, előtte szól is neki: " -- Vigyázz, a toll! ;-))" ---> Bummm!!!
A rosszfiúk is nagyon viccesek tudtak lenni. Azt hiszem az Aranyeső Yuccában volt, hogy az éttermet szét akarták verni a banditák, de BS verte őket laposra.
Távozáskor az egyik rosszfiú kiköpte a kivert fogát és fenyegetőleg odaszólt Spencernek, elég pöszén már:
Ha már "... és megint dühbe jövünk", Johnny mit mond egész pontosan a Görög hajóján, mikor beleharap az almába? Minden nap egy alma, és a doktor...? Én "alhat"-ra tippelek. Valaki meg "alma"-ra, de úgy semmi értelme szerintem.
Az "...és megint dühbe jövünk"-ből emlékszem egy nagyon ironikus humorú beszólásra Johny Firpo-tól, amellyel teljesen kiakasztja a görögöt, Paragulis-t:>>
"-- A játék az nem játék!!! ;-D! ;-)))!"
Az ilyen vicces beszólásokat is lehetne gyűjteni, amikor az ellenségeiket húzzák fel... ! ;-))
Köszi. Ez az egy kormányzó jutott csak eszembe, de hogy lebrokkolizták, az már nem, ráadásul a kedvenc filmemből. Nagyon szégyellem magam :) Kapsz egy virtuális pisztácia fagyit a segítségért, persze, csak ha el nem fogyott.
De,... ha már Bud Specner -- Terence Hill topikba írogatunk, akkor már Terence Hill-ről is essék néhány szó.
A Banános Joe-ról jutott eszembe, szóval arról a részről, amikor Joe és Doriana rajongásig megtetszenek egymásnak... ..
.. ...Hát szóval Terence Hill-nél, A keményfejű című filmben is van egy hasonló jelenet. Ez pedig az, amikor Mood első látásra rajongásig beleszeret Luke-ba, és diszkréten már ajánlkozni kezd:
Mood: -- Óooóhhh... .. :-).. ;-)!
Luke: -- Köszönöm! :-)!
Mood: -- Tessék, a harmadik adag! ;-)! Magának aztán jó étvágya van!
Luke: -- Szeretek jókat enni!
Mood: -- CsaK enni szereeet?? ;-)
Luke: -- Hááát, nemcsak aaazt... !! ;-)... Meghívhatom vacsorára? ;-)
Mood: -- Maga már megvacsorázott.... !! ;-)!
Luke: -- Ahh,.. háá,... ..Tényleg... ??! ;-));... .. Van itt egy motel a közelben?? :-) ;-)
Mood: -- Van a Mood!!! :-) ;-)!... A sztrádán jövet jobbra az első ház!!! ;-) ;-))!... Dupla ágy(!!!),... .. bőséges reggeli(!!),... és nem is kerül egy vagyonba(!)... !!! ;-))!!! ;-))!!! Hümmmm... ???? ;-)! ;-D! -- (És Mood-nak úgy megcsillan és úgy felragyog a szeme(!!!), mint amelyik szempár azt üzeni Luke-nak: "Na, Luke, most már rajta vagy a horgomon.. !!!!")
Luke: -- Mood,... ez a neve.. ?? -- (És Luke a kérdését a nőnek célozza, rá célozva, nyílegyenesen bele a szemébe... !)
(Mood diszkréten elmosolyodik... ..)
Bárpultos: -- Hééé,.. Mood, ne gatyázz már... !!
(.. ...Mood, amikor látja, hogy a pultos beszólásából Luke-nak leesik a tantusz, hogy Mood az Ő neve, most már még sokkalta jobban elmosolyodik!! ;-) Most már biztos benne, hogy Luke-nál nyert!!! ;-))! )
Mood: -- Állítsd le magad!!! -- (Ez csakis a bárpultosnak szól, annak célozza oda, Luke-nak még véletlenül sem.... !)
Szóval Mood-nak és Luke-nak már itt elsőre úgy megjön a kedvük egymáshoz, hogy azt ki sem lehet fejezni... .. Kár, hogy végül másképp alakul..
Jav.: ---> A bárfőnök-ös jelenetrész idézéséből kimaradt két mondat:>>
Bárfőnök: -- Ha a külügyi államtitkár meghívja az asztalához, azt köteles elfogadni!
Doriana: -- Az illető személy egy modortalan paraszt.
Bárfőnök: -- Úgy látszik, ideje, hogy egy kis észt verjek a fejébe!
Doriana: -- Rajta, mire vár, próbálja meg!! :-))) -- (Már tudja, hogy új testőre úgysem fogja annyiban hagyni az ilyesmit, az erőszakot... .. !)
Bárfőnök: -- Vigyázzon, mert én megteszem.. !!! -- (És már neki is állna kezet emelni Dorianá-ra! Ha... ..)
(.. ...A Banános Joe azonnal, és határozottan közbe nem lépne! De közbelép! És egy határozott mozdulattal hátracsavarja a bárfőnök jobb karját... !!)
Bárfőnök: -- Mit csinál, megőrült??!;.. Azonnal eresszen el!!!
Banános Joe: -- Ha tovább molesztálja a kisasszonyt, kipenderítem az ajtón!! Indulás!!! -- (És se szó se beszéd, már rángatja is kifelé, amerre a bár ajtaja található... !)
(Doriana tettét helyeslő szempillantással, és egyúttal ámulva és csodálattal kevert szeretettel néz fel Banános Joe-ra, hogy még a kisebbik főnöktől, a bárfőnöktől is meg meri védeni Őt, és levakarja róla szemvillanás alatt, se szó, se beszéd... !!! Bezzeg a bárfőnököt úgy méregeti a tekintetével, akár egy mérges vipera.. !! A tekintete ezt üzeni a bárfőnöknek: "Ezt megérdemelted, te szemét disznó... ... !!!")
Bárfőnök: -- Vegye le rólam a kezét!!!.... Maga barom!! Maga ki van rúgva!!! Érti?!! Hogy merészeli ezt??! Azonnal hagyja el a mulatót!!! Érti?!!
(Banános Joe kitolja az ajtón....)
Bárfőnök: -- Takarodjon!!!
(....Banános Joe ekkor a bárfőnököt is lelöki a lépcsőről!!)
Ja, és a film végére már tegeződik is Banános Joe-val Doriana: "Joe, azt hittem, hogy a börtönben ülsz??! ;-) :-)"<--Ez itt a film végénél bizony már tegezés!!! <--------> a bárban ahol megvédte, ott még csak magázza... .. "Jöjjön velem gyorsan!! [...] Ne kérdezzen semmit, csak jöjjön!! [...] Tudja kit dobott ki, a nagyfőnököt!! :-O El kell tűnnie!! :-O [...] Biztosan elbocsátják azért, mert engem megvédett!!"<--Ez meg itten a bárban még csak magázás!!!
.. ...A magázódásról tegeződésre történő átváltás már a barátság szorosabbra fűzésének a biztos jele!!