Nekem úgy rémilik, hogy a modulok különbözősége és/vagy egyedisége miatt a direktben készített pdf helyett, a ps distiller, vagy a ps volt a favorit. A direktben gyártott pdf-ek szerintem túlnyomórészt az önjelölt kollégáktól lehetnek, vagy csak tutira utazó kollégáé, aki már „bejáratta” a sajátját.
Régebben CorelDraw-ból én is ps-distiller utat használtam, mert a közvetlen pdf kimenet nem volt megbízható nyomdai célra. Gondolom az újabb draw verziókban már javítottak rajta. Olyat is hallottam, hogy valaki Indesign-ból a mai napig distillerezik, mert gondjai voltak a közvetlenül gyártott pdf-ekkel.
Szerintem használja mindeki azt a megoldást, ami bevált neki :)
minap kaptam egy doboztervet (corelból exportált PDF-ben) stanc nélkül, kicsinyítve, mikor reklamáltam a managernél, elküldött a pi*ba, hogy ez egy VIP vevő, ne cseszegessük, oldjam meg (ja: németországból jött az anyag...)
Nálunk az egyik megamulti marketingese folyamatosan nem találja el, hogy az anyag fekvő-e vagy álló. Ha véletlenül eltalálja, akkor meg a leadásnál kiderül, hogy tök más számok vannak a méretben. :) Már röhögünk, ha hív. :)
Csak azért vigyorgok ennyire, mert napi szinten kapok ilyen anyagokat. Ne félj, akkor nem vagyok ilyen vidám :) De kell, hogy az ember ezen tudjon röhögni, mert különben sírna.
Ősrégi technika, a PostSscript korlátai miatt tele van kompromisszummal. Évek óta kerülendő már, ha egy mód van rá (voltak régi RIP-ek, amikkel baj volt, de azért azok szerencsére kipusztulnak lassan). Nem azt állítom, hogy nincs eset, amikor muszáj lehet hozzá folyamodni, de alapeset az, hogy kerülni kell, ha csak lehet. És ha valahol valamivel baj van, akkor inkább érdemes kideríteni az okát. De nem feltétlenül egyszerű, elég kevesen tudnak PDF-et belülről megnézni és kielemezni...
(ehhez képest VAN kutyamenhelyem, működik, hatékony, eredményes, támogatott ; VAN sok munkánk - tapasztalatom, hogy az idő és tettek ált. igazolnak) engem.)
Napi gyakorlat, hogy az önkormányzati lapban hirdető boltos és szabó is magának készíti el a hirdetést. Ráadásul Power Pointban. Amit Wordben küld el...
Úgy látszik érzékem van hozzá, hogy hosszú idő után akkor lépjek be, amikor nők nőkkel a szakmáról vitatkoznak. Érdekes, hogy a fiúk (DJG, SzT) már beletörődtek, hogy a topikra mindig rátalál egy-két kezdő, aki olyat kérdez, ami másoknak természetes, illetve akkora önbizalommal rendelkezik, hogy mélyebb előzmény nélkül vág bele a DTP-be. Visszaolvastam. Kb. három-négy ilyet „párbajt” simán lehet találni az elmúlt 12 év termésében. Emlékszem, Kürtök „fogadtatása” is valami hasonló volt.
Kedves A!
Sok dologban igazad van. Napi gyakorlat, hogy az önkormányzati lapban hirdető boltos és szabó is magának készíti el a hirdetést. Ráadásul Power Pointban. Amit Wordben küld el...
Ha lenne egy szakmai kamara, aki eldönti ki lehet tag és ki nem, kit fogad be, akkor ki lehetne alakítani egy elitet. Azt listázni és propagálni kellene, s aki közülük bíz meg valakit munkával, biztos lehet benne, hogy kiváló terméket kap a pénzéért. A többi meg küzdjön meg a munkáért a kapcsolatrendszerén keresztül.
Aztán jön a csavar a dologban. Mivel Magyarországon vagyunk és kevés a munka, a kamara nem venne fel újakat a tagok közé, hogy ne kelljen többfelé vágni a kenyeret.
Nincs szerencséd ezzel a netes vitatkozással, mert több témában, több alkalommal is félreértettek. Lásd. kutyamenhely támogatása anno.
Tényleg, nem tudod, hogy regisztrálás után mikor lesz már használható a dolog? Már több mint egy hete regisztráltam, de még mindig azt kapom bejelentkezés után, hogy "Your personalized access to Kodak systems is still being configured. We will notify you when it is ready."