Halászlé jó, gyümölcstől éhes leszel. Nyaralás alatt ha már a gyerek végre alszik szánjatok időt a hosszú beszélgetésekre anyókával. Muszály! Ha nem tudja mi a gondod s Te nem tudod Neki mi fáj akkor sosem lesz megoldva és csak halmozódnak a problémák. Mire észbe kaptok addigra bizony lehet, hogy már toronymagas lesz a halom:( Azt meg ugyi nehéz lebontani. Kevés az egy hét, de sokmindenre elég lehet, ha jól osztjátok be az időtöket. Nem csak a gyerek létezik, hanem Ti ketten is!!! MIért van az, hogy ha egy párnak gyereke lesz, rögtön úgy tűnik, mintha a párkapcsolatuk alárendelt szerepet kapna? Nem kéne ennek így lennie. Hidd el tapasztalatból beszélek. Mi februárban házasodtunk össze másodszor 25 együtt töltött év után /ezüstlakodalom/. Mi is felneveltünk egy gyereket, ma már diplomás, de arra, hogy kidumáljuk a dolgainkat mindíg szakítottunk időt. Még ma is kézenfogva szoktunk sétálni, pedig nálunk is volt kanálcsörgés bőven. Míg a férjem rendőrösködött, addig én voltam boltos, kocsmáros, titkárnő biztonsági szakember, mellette tánctanár és fellépő táncos. Szóval hidd el a mi párosunk sem volt éppen egy egyszerű:) No ha megjöttél a szabiról tessék jelentkezni aztán majd mi lefogyasztunk ha akarod:)
Szép nyaralást, jó időt, kellemes beszélgetéseket a kedvessel, sok játékot a gyermekkel! Ja és igyál sok finom hideg sört, aztán majd szépen ledolgozod:)
Ui.: Melóra még gondolni sem szabad, kizárólag a saját kapcsolatotokról beszélj!
Hazaestem a melóból ! Amúgy pár napja sokkal jobban vagyok, jobb a közérzetem, tolom a melót ezerrel. Lehet, hogy a jövő heti nyaralás motivál tudat alatt, de lehet, hogy az időközben ideért hidegfront javított valamit a helyzeten. Pár napja ritkábban jön rám a kóválygós érzés, de néha azért van.
Köszönöm a törődést és a tanácsokat, tényleg, jó fejek vagytok !
Ficek, meg szépfiú, nohiszen, miket nem vágnak itt az ember fejéhez ! :))
Igen, talán a törődés, pontosabban az ilyen jellegű törődés hiánya is hozzásegített ahhoz, hogy ide írjak. Nincs ezen mit titkolni, ez van. Könnyebb így szembeszállni a problémákkal. Azt hiszem rohanó életünknek egyik rákfenéje, hogy nincs időnk párkapcsolaton belül ilyen mélységbe szántó beszélgetésekbe fogni. Most is az van, hogy gyerek alszik, csajom melózik vagy este 21:30 - ig, hazaér tök fáradtan, ennyi a nap. Holnap vica - versa. Mindenesetre most a melót helyre tettem, ezután igyekszem több időt magamra ( is ) fordítani. Mondjuk a jövő heti nyaralás pont jót fog tenni a fogyókúrának, de hát nyaralni meg köll a gyerkőccel...
Kaját amúgy mindíg viszek, nincs ezzel gond, eszek én rendesen, csak az volt a baj, hogy mittomén este vacsi előtt megittam egy - két sört, akkor olyan szinten tudtam vacsizni, hogy másnak ebédre is sok lett volna. Ez lesz az első lépés, amibe beavatkozok, már most. Tegnap pl. halászlét ettem kenyér nélkül vacsira. Ma valami gyümölcsöt fogok. Aztán meglátjuk.
mostanában engem is megvisel, fájnak a combjaim. Most lazítottam is kicsit, kevesebbet járok futni és a torna is el-elmarad, de majd behozom. A testtömeg-index szerint:
TÚLSÚLY (kis súlytöbblet) Aggodalomra nincs különösebb ok, de némi túlsúllyal rendelkezik! Most kell fogyókúráznia, ilyenkor még viszonylag könnyen megszabadulhat a nem kívánt kilóktól. Ha egy év alatt csak egy kilót hízik, azt szinte észre sem lehet venni, de ez 10 év alatt 10 kiló pluszt jelent! Ez a kis súlytöbblet még nem jelent egészségügyi problémát, de mindenképpen érdemes egy kicsit figyelni a kilókra. Az egészség és az ideális súly alapja az egészséges táplálkozás, tesztelje táplálkozási szokásait!
Az Ön ideális testsúlya 80.8 és 101 kg között van.
2 éve átakarták álítani másik inzulinra, ne tudd meg milyen szarul volt. Kóma -kóma hátán. Itt kezdődött a hízása. A szőlőcukor végett.
A háromszakról is letiltotta a doki, mert az éjszakásba is nappal kell ennie 3 óránként ,és mindig keltenem kellett. Hétközepére meg már össze vissza járt a cukra. Megint szőlőcukor. Hízás. Aztán fejetlenül be a konditerembe, szénhidrátra nem figyelt -szőlőcukor napokig. Hát meg néha bűnbe esik, nasi.
Most meg ez a kislány is csak kedveskedni akart neki. De lehet, hogy az éjszakai szex végett etette. Mert hát a cukrosoknak arra is kell szénhidrát.)))))))))
Most akarták átálítani a szájon át belélegzős inzulin pumpára, de még annyira új, hogy a dokinő sem ismeri igazán. Kérdezősködjünk akik már használják, meg a net.
Így még- nem mer belevágni. Pedig jó lenne .
Ja, nincs pénze a korháznak, arra, hogy a cukrosokat befektessék beálításra. Jó mi?
Amúgy az inzulin eü rendeletes, ingyenes. De a havi adagja, százhetvenezer lenne.
Azt hiszem ezek a pumpák meg nem olcsók.
Nézni kell, hogy majd később ezt tudja e állni családja mellett. Hát...
Ennyire közömbösek az emberek. Ha bajba kerülsz, kiröhögnek, gúnyolódnak, meg jókat csámcsognak. Pedig nincs mit röhögniük a biztonságiaknak, mert lehet, hogy ők is egyrészt hibásak itt, mert nem segítettek ,a pánikoló embereknek.
De te nem ezekhez tartoztál, nincs mit szégyelned.
Még a BBC is velünk foglalkozik. Ez elkerülhető lett volna. Az index elején vannak képek. Láttad? A fáknak alig volt gyökerük, közepük meg jóformán semmi.Itt a városba is nagyon sok fát vágtak ki. A CBÁ-nál, nem volt közepük a fáknak.
Pont a múlthéten vágták ki a korház területén az ilyen fákat, itt zümmögtek a gépekkel. Lehet, e-téren figyelmesebb Bencsik ,Demszkitől?
Csendesen megjegyzem, hogy ilyenkor nagyon szégyellem, hogy 15 évig tartoztam a biztonságiak táborához...tudom, van utasítás, meg szabály, de van emberség is, meg telefon, ahol segítséget lehet kérni....
A múltkorában a TV-ben már bemutattak egy új terméket, ami talán még nincs forgalomban, de elképzelhető, hogy nemsokára nagy segítséget nyújt a cukorbetegeknek. Valami olyan kis készülék volt, ami sűrített levegő segítségével juttatja a bőr alá a gyógyszert. Lehet, hogy érdemes lenne a Net-en utána nézni, mert mintha a németeknél már kapni lehetne...vagy rosszul emlékszem.Minden esetre azért az nagyon jó lenne, hiszen elkerülhetnétek a szurkálást!
Például kinyitni a vár ajtaját és beengedni az embereket, de a biztonsági őrök az üvegajtó mögül a biztonságos melegből röhögve figyelték a pánikoló embereket....
Az izomlázra vigyázok, ami meg van, kibírom.. Csak lassan ovatosan-nagyon ovatosan. Inkább még csak nyújtó gyakorlatokat csinálok.
Még jó, hogy megkérdeztem, mert a végén leégette volna a fütyülős -rézangyalát szegénykémnek.
Én szoktam használni erőspaprikás krémet, de a lábaimra mert sok az ülés.Ilcsi néninst. Vérkeringés -pezsdítő.
Próbálnák neki segíteni, mert sok a csomó a napi 5x szúrástól.Ha a csomóba szúr nemszivódik fel, vagy egyszerüen kifolyik mellette az inzulin.Máshova meg nem akar szúrni. Hát köszi.
Azt sajnos nem tudom, arra a célra jó-e. De ha az orvos szerint bármelyik márka jó, akkor akármilyet veszel magadnak a saját sportolásodhoz, mellesleg fölajánlahatod a gyereknek, hogy próbálja ki ő is, hátha beválik. Ha nem, majd elhasználod magad és nincs veszteség...
Mindenesetre a Ben-Gay nagyon csípős, azt én nem szívesen kenném a hasamra; még lejjebb folyna és jujujj ;)
A nyafiról meg annyit, hogy nem baj, ha néha egy pasi kicsit nyafizik, nem rossz a szándéka, csak szeretné, ha többet foglalkozna vele a nő:) Márpedig én őszintén megmondom, hogy szeretem kényeztetni a hozzám közel álló pasikat, / a gyerkőcöt és papáját/, mert egy kis dédelgetést százszor-ezerszer hálálnak meg. No most akkor nem megéri?:) Szívesen mosok vasalok, főzök Rájuk, szeretem, ha jókat esznek és főleg, ha házikosztot! Cserébe Ők meg a tenyerükön hordoznak:) Szerintem megéri:))))
Szerintem nem melegítessz be rendesen:) Ha nincs időd mondjuk fél órát az izmaidat tornával melegíteni, akkor nagyon jó izommelegítő krémeket lehet kapni, melyek pillanatok alatt hatnak.
Igen,azon a számon el lehet érni általában, bár sokszor kell kikapcsolnom egyéb kötelességeim miatt:) A titok, hogy kitartóan, a nap több szakában kell próbálkozni:) Egyenlőre tartom a súlyom, bár mostanában söröztem kicsit, az megy ugyi hízlal:) Szombaton a Monostori Erődben léptünk fel, hát mit mondjak, dögmeleg volt. Vasárnap felugrottunk a Budai Várba a kézműveseket megnézni, na meg tüzijátéknézőbe. Ahogy elkezdődött a tüzijáték onnantól gyakorlatilag orkán erejű szél lett, elkezdett vízszintesen zuhogni az eső, de olyan erővel, hogy a tüzijátékból szinte semmi nem látszott át a vízfelhőn. Sikerült rögtön a vihar első egy-két percében a várárkádok alá behízódnunk, de elképesztő tömeg nyomakodott befelé a vihar elől, már attól féltünk, hogy a pánik miatt agyonnyomják egymást. Három óra alatt sikerült elhagynunk pestet, mert mindenhol le voltak zárva az utak, körbe-körbe bolyongtunk mire ki tudtunk jönni. Ez a legsza... élményem volt életemben. Mi pestiek vagyunk eredetileg, de most megfogadtuk, hogy soha többet nem megyünk ilyen tömeges rendezvényre. Inkább a TV-ben nézem meg. No most aztán nem ideillők voltunk. Bocs a többiektől.
Az oldalad betettem a kedvencek közé. Az a telószám jó, műkszik?
Hát én már méretest nem igazán vállalok. Nagykeresnek készítek, és onnan vásárolnak a butikosok, kereskedők.De s, m, l, méretbe.
Ez a ficek minket szivat. Bármit monduk, mindenre van kifogás.
Ugye, hogy nyüszög?
Olyan, mint a fiam .Mindenre van valami magyarázata.
Nem tom az is mi a jóisten csinál, de vissza szedett pár kilót.
Nemérdekel tovább, le.....rom. Hétvégén is vacsira barátnője rántott húst ,meg rizsát készített. A pótvacsija meg 15 szénhidrát, ami meg pl, fél zsömi lehetne. Nála még a panírt is nézni kell, meg hát a rizs...ami meg gondolom nem egy kanál volt. Erre a vacsira +inzulin, reggelre a + inzulintól kóma, rá a cukor.......Nem mérgelődök tovább.
Te még tartod a súlyod?
A vihar végett befolyt a garázsba a víz, nekünk meg ott van a parketta..... Ful ideg vagyok.
Túl azon, hogy egyes gyümölcsök nagyon hízlalnak, szerintem egy férfiember nem is lakik jól tőle, így majd kezdődik a colázás, stb., mert éhes maradsz. A sulimenza nem jó, gyerekeknek tervezték, nem egy életerős felnőttnek, ráadásul lépten nyomon azt modják a hírek, hogy a minősége és tápértéke 0. Mi is összevissza melóztunk, én meg aztán reggel hattól éjjel kettőig a kocsmába, no nem a pulton kívül, hanem belül, osztán mégis tudtam normális kaját adni az embernek. Tessék besegíteni anyókának a bevásárlásban, az ételek előkészítésében és mindjárt menni fog, hogy rendes kaja legyen az asztalon:) Konditerem: Ott is diétázni kell ahoz, hogy lefogyj:) Aztán meg, ha ellenőrízetlenül nekiállsz ott azokat a nagy súlyokat dobálni, bizony komoly sérülést is okozhatsz magadnak. A 90 napos diéta könnyen tartható, hiszen a gyümölcsöt meg tudod venni reggelre, és egyfélét kell főzni anyókának, amit ebédre és vacsira eloszt Neked. Szóval nem megterhelő elkészíteni, és minden este valóra váltható a másnapi kívánságod.
Tudom, kicsit keményen megmondtam amit gondolok, de nem akarlak bántani, csak felrázni, mert ha így folytatod, akkor 40 évesen egy gyomor és gerincbeteg emberke leszel és nem Szépfiú:)
No ide kuksizz szépfiú! Az én életem párja 25 évig üldözte a bűnt, de most 46 évesen sincs elhízva. A cigit Ő is rágta kb. két évig, amíg egy nagy csatározásunk alkalmából megigérte, hogy eldobja. Eldobta:) A lényeg a következő: Tessék napi háromszor rendesen enni, nem összevissza, amikor eszedbe jut. Reggeli normális férfias adag, mondjuk tojásrántotta, paprika, paradicsom egy szelet kenyérrel. Ebéd egy normál felnőtt tányérnyi főttétel, vacsora egy felnőtt adag mondjuk natúr husi párolt zöldségekkel. A colát felejtsd el. Ásványvíz jobb! A feleség szerpe a legfontosabb abban, hogy helyrejöjjön tested lelked. Igenis mindennap amikor melóba mész csomagolja be a napi kajád, mert muszály rendszeresen enni. Aki nem eszik, az bizony hízik:(Én 25 évig minden nap dobozoltam az emberemnek a kaját és bizony emlékeztettem is rá, hogy meg is kell enni:) A bagót sürgősen felejtsd el! Szar, drága és tüdőrákot kapsz. Nem beszélve arról, hogy büdös lesz a hajad, a ruhád, a szád... és kinek van kedve egy bagós szájat csókolgatni?:) Szerintem egyébként minden férfi lehet szexi, függetlenül a kilóktól, de az nagyon fontos, hogy magadnak megfelelj. Az időjárási frontokról csak annyit, hogy én egy elég edzett színpadi táncos vagyok, de az utóbbi néhány hétben erősen kóválygok:) Szóval nem beteg vagy, csak már nem bírja követni a szervezeted ezt a sok változást. No attól függetlenül irány az orvos, aztán rögtön tudni fogod a következő lépést:)
Ne viccelj, a 25-30 perc alatti 3 km az szerintem szép eredmény! Én mindig annyir futok és így fogytam le eddig 20 kilót! Nekem a kezdéskor 35 perc alatt volt 3,7 km, most nem azt mondom, hogy én vagyok a mérce. :) De szerintem ügyes vagy és ne becsüld le az eredményed! Pár hét, hónap és sokkal többre is képes leszel.
Beleolvastam a 90 napos topicba... hmm, de jó is lenne erőre kapni !
Azonban. Ősztől nyárig általános-iskolás menzás kaján élünk, ami nem rossz, sőt, sok is. Az életvitelünk nem teszi lehetővé, hogy naponta magunkra főzzünk, főleg olyan kajákat, melyeknek kritériumoknak kell megfelelniük. Egyszerűen nem fér bele a napirendbe. Párom váltott műszakban tolja a szekeret, én úgy ahogy éppen kell, nem részletezem, de éljük a mára jellemző rohanó életet. Ebben a szituban kell valahogy úgy változtatnom az életmódomon, hogy jobb legyen. Ezért is gondoltam első szúrásra az esti kaja gyümölcsre korlátozására, aztán majd nekiállok bringázni, vagy nem is tudom. Napi fél óra tekerésnek bele kell férnie, mint ahogy bele is fért egy ideig, míg csináltam. Van a munkahelyemeen kondi terem, erről mi a vélemény, mert a szó szoros értelmében nem éppen egy aktív átmozgató sport ?!
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a bíztatást, a jó tanácsokat !
Most aztán nagyon kitaláltam, hogy a vacsorákat gyümölcsre fogom korlátozni, ez is valami kezdetnek. Igen, erre én is gondoltam, hogy ez a bolond időjárás terhel meg ennyire, de egy papíron egészséges fiatalembert, hogy a francba viselhet meg ennyire az időjárás változás. Tény, hogy egy hete majd' ősz volt, most meg dög meleg van, holnap megint jön lehűlés. Meteopata lettem ? Régen nem is foglalkoztam ilyesmivel.
Ez jó volt, hogy gyalog menjek melóba meg vissza ! Cirka 1,5 perces sétára lakom a munkahelyemtől, úgyhogy ez megvan. :D Persze ezt nem írtam, úgyhogy a tanácsot értékelem !
A meló ? Nem, nem bújok a meló mögé, meg bele sem, viszont amit csinálok ( bűnüldözés lassan 10 éve ) non - stop egész embert kíván, kívánna, igyekszem megfelelni, mert ráadásul még szeretem is, csak amikor ilyen gatya passzban vagyok, akkor teherré válik. Most is ügyeletes vagyok, reggel 06:45 - kor ébresztettek és jöhetett a séta a melóhelyre. :D Szerencsére rövid meló volt, azóta csend van. :)
Dokit illetően... Fél éve, mikor mindenféle szívpanaszokkal ( ami mint kiderült, persze, hogy pszichés alapú volt ), alvászavarral parkolópályára álltam, akkor kivizsgáltak rendesen, többször EKG, labor, szívultrahang, minden penge volt, a vércukor meg a májfunkció ( hozzáteszem, csak sört iszok, napi mondjuk kettőt, rövidet gyakorlatilag nem ) volt a doki szerint jelzésértékű, azaz egy picit több-rosszabb a kelleténél. Meg is nyugodtam, és remélem, hogy most is a körülmények szerencsétlen összjátéka okozza ezt az egészet, úgy mint időjárás-eltunyultság-túlsúly együttesen.
Említettétek az anyagcserét. Olvastam a neten egy doki cikkét, ami a bagózás egyetlen pozitívumaként említi az anyagcsere gyorsítását - javítását. Régóta játszom a gondolattal, hogy rá kéne pippantani, na nem úgy kajakra visszaszokni, hanem csak úgy lájtosan. Ettől nem parázok, mert a leszokás nálam annyiból állt, hogy nem gyújtottam rá és kész, semmi nyűglődés. Jó, az kellett hozzá, hogy rosszul legyek meló közben, de nem a cigi miatt volt, hanem mert nem volt időnk ( nem hagytunk rá, mi barmok vagy én barom ) enni, és estefelé az üdítő-cigi páros már nem volt elég, aztán gondolom a vércukorszintem felborult úgy ahogy kell. De ha már szarul voltam, nem gyújottam rá, mert nem kelllett. Ennyi volt. Most viszont kacérkodom a gondolattal. Hozzáteszem azt is, míg bagóztam, soha nem voltam beteg, amióta viszont nem szívom, sznite két-három havonta van valami náthás- légúti nyavajám. Hmm...
Szóval egy szó mint száz, fogynom mindeképpen kell, a BMI - m vagy mi, 30.5, ami sok sok sok... A célom, hogy lemenjek 90 kg. - ra a mostani 105 - ről.