Keresés

Részletes keresés

székkutas Creative Commons License 2000.06.26 0 0 767
Giczy és Kapolyi választási szövetséget kötött. Nagy a csend a kereszténydemokrácia és a szociádemokrácia közötti házasságról. Giczy úgy tűnik, bigámista. Vagy csak a baloldal koordinátora?
Előzmény: Lépesméz (766)
Lépesméz Creative Commons License 2000.06.26 0 0 766
Elég érdekes kérdés, gondolom nem véletlenül keresed a válaszokat....
A szombati Népszabó szerint Giczyvel titkon találkoztak. Nagyon kiváncsi lennék mi lesz ebből, lehet, Németh előkészíti a terepet arra az esetre, hogy ha az MSZP-ben nem ő lesz az 1. sz. vezető. Ugyanakkor találgatásokra ad okot Horn Gyula helyzete is, aki igen aktív, noha a jelen ismereteim szerint az új felállásban smmiféle szerepe nem lesz. Mármint az MSZP-ben.... Esetleg máshol? Mongyuk a megújulló Munkáspártban?
Előzmény: europeer (757)
Varga László Creative Commons License 2000.06.26 0 0 765
Szóval Némethnek nem izlik az elvtársak főztje?
Lehet, hogy tényleg Giczyét szereti?
Előzmény: micacska (763)
aggályos Creative Commons License 2000.06.26 0 0 764
sztori forrása ?
Előzmény: micacska (763)
micacska Creative Commons License 2000.06.26 0 0 763
Ha Farkasházy megtiszteli NM-t és meghívja, akkor NM kapjon az alkalmon és siessen- mit siessen, rohanjon- Szárszóra!!! És ez a legkevesebb, amit tehet.Ne üzengessen bugyutaságokat- ugymint ő nem eszi meg mások főztjét- hanem főzzön másoknak is, mesterszakács módjára.Na de ehhez IS túl buta.Szegény!!! Bezzeg Kovács László ott volt.
Üdv: mic.
aggályos Creative Commons License 2000.06.25 0 0 762
Szerintem vannak olyan rétegképző elemek, amit a szociológia (legalábbis a választási politológia) nem tud mérni.
Nem látja, nincs.
keresztény, vidéki, paraszt

a munkamegosztásban elfoglalt hely nem legalább annyira nem számít, mint a lakóhely

a keresztény-be nem menjünk bele...

annyiféle szubkultúrális, helyi érdekviszonyokba ágyazott (mondjuk a volt tsz/párt mufti a fő kisgazda, falugazda)

tömegkommunikáció: sem a Vasárnapi Újság, sem a 77 közönsége nem fordítható le ilyen nemparaszt és ki-hol lakik dolgokra

és ha itt az indexen egyre többen kommunikálunk az is egy speciális szelet

Előzmény: europeer (761)
europeer Creative Commons License 2000.06.25 0 0 761
En lassan kezdek szkeptikussa valni abban, hogy a magyar tarsadalomban valamifele reteget bizonyosan ki lehet mondani egy part szavazobazisanak. Ti ezt hogyan latjatok?
Előzmény: krz (760)
krz Creative Commons License 2000.06.25 0 0 760
igy kepzeli a narancs a fidesz szavazobazisat:))

esetleg az eszak-keleti regioban kisgazda szavazatokat vehet el nemeth, ha valamit...

Előzmény: europeer (759)
europeer Creative Commons License 2000.06.25 0 0 759
Ez nekem is vilagos, csak az nem, hogy ki ez a kereszteny, paraszti, videki lakossag, akinek Nemeth jobban tetszene, mint Orban? Nem latom ezt a reteget a tarsadalomban.

europeer Creative Commons License 2000.06.24 0 0 757
Nem tudom hanyan olvastak kozulunk a Magyar Narancsban a Nemethrol szolo cikket. Mindenesetre erdekes volt.

En csak a veget irnam le, miszerint Nemeth kepes "lenyulni" a videki, paraszti, kereszteny (!!!) lakossagot, akik eddig a Fideszre szavaztak.

mit gondoltak errol?

Pásztörperc Creative Commons License 2000.06.20 0 0 756
Hoppá!

Elnézést: nem tudtam. Bocs, bocs!

Előzmény: belovai (755)
belovai Creative Commons License 2000.06.20 0 0 755
Kedves Pasztorperc,

Igen, talan nem reszleteztem, de az eredeti kiszabat: eletfogytiglan es a kozugyektol 10 evre eltiltas. Ez pedig akkor lep ervenybe, amikor a biszabat lejart. A lejart idopontja 2005(annak ellenere, hogy kegyelemmel szabadultam. Majd ezt kovetoen tiz ev mulva szavazhatok.

Ezt az elvtarsak talaltak ki nekem, a demokracia intezmenyei pedig szigoruan orkodnek azon, hogy amit a kommunistak kimertek, az ugy legyen.

Konyvem tobb helyen kapohato, de a leggyakrabban a FOKUSZ KONYARUHAZ cimet adom meg, mert ez olyan konnyen megkozelitheto Budapesten.

Talalhato (gondolom tudja hol van, de masok miatt is leirom), ha az Emketol es ezen az oldalan haladunk az Erzsebet hid fele, akkor ugy a kozepetajan van a bolt. Ott biztos kaphato.

udv.belovai

aggályos Creative Commons License 2000.06.19 0 0 754
Kedves Pásztörperc !

Azt hiszem Belovai Úr felfüggesztés alatti szabadságvesztés büntetésének lehet némi közügyektől eltíltás mellékbüntetése.

Kedves Belovai Úr !

Nem találom a könyvét a boltokban, postai küldőszolgálat nem forgalmazza ?

Előzmény: Pásztörperc (752)
belovai Creative Commons License 2000.06.19 0 0 753
Kedves pasztorperc,

Sajnos nemOn nem tajekozott.

Ha otthon elnek, akkor sem szavazhatnek. Hozzam hasonloak sem szavazhatnak, csak adot fizethetnek. A tobbit nem fejtem ki mert hosszu, mert nincs ra idom es nem is eri meg.

Konyvem kiadasa utan van jovedelmem Magyarorszagon es adozom is utana, de itt Amerikaban.

Azt a bizonyos szerencsetlen szoveget nem Orban mondta, hanem Kover Laszlo. A tobbi stimmel.

Nemet Miklossal en a tovabbiakban nem fogalakozom, ha be tud palizni embereket, hogy ra szavazzanak, az az o ugyessege es akit bepaliz, annak meg ...

Ennyi es ki is leptem ebbol a rendszerbol.
Udvozlok mindenkit ezen a listan.
belovai

Pásztörperc Creative Commons License 2000.06.19 0 0 752
Kedves belovai!

1. Az országgyűlést (ahová képviselőket választunk) más néven törvényhozásként emlegetik, ui. az a dolga, hogy meghozza azokat a tv.-eket, határozatokat, amelyek az itt élők életét szabályozzák. Megválasztja a MK miniszterelnökét, elfogadja a kormányprogramot. A kormány pedig ennek az államnak a gépezetét működteti, a mi munkánk eredményéből befolyt adóval sáfárkodik. Ha itthon adóznál, természetesen szavazhatnál is itthon. (Most nem arról a durva justizmordról beszélek, aminek értelmében a külszolgálatot teljesítő stb. okokból külföldön tartózkodó, belföldön adózó állampolgárainknak nem adták meg a szavazás LEHETŐSÉGÉT, hanem arról, hogy Neked, mint külföldön adózó magyar állampolgárnak, nincs szavazati JOGOD.)

Köv.képp saját szülőhazádban ettől nem vagy "megfosztva", ui. magad mondtál le róla: nem vmi nyilatkozattal, hanam azzal, hogy Amerikában adózol. Ezt a gondolatsort brilliáns logikával maga Orbán Viktor fejtette ki az Országgyűlésben, 1991(?)-ben, amikor az Antall-kormány kacérkodott a külföldi magyaroxavazati jogának gondolatával.

2. "Én a politikusokat nem a szeretem es nem szeretem kategóriáiba sorolom, hanem programjuk elfogadása vagy nem elfogadása alapján értékelem" — "Németh Miklóst korábbi tettei minősítik az én szememben" — nem érzel itt vmi egészen durva ellentmondást???

Előzmény: belovai (750)
belovai Creative Commons License 2000.06.18 0 0 750
Geo,

En a politikusokat nem a szeretem es nem szeretem kategoriajaban sorolom, hanem programjuk elfogadasa vagy nem elfogadasa alapjan ertekelem es dontok. Kerlek, ezt vedd figyelembe.

Amerikai allampolgar is vagyok (itt legalabb van szavazati jogom is, mert sajat szulohazamban ettol is meg vagyok fosztva) es annak megfeleloen dontok, hogy kire szavazok: arra, akinek elfogadom a programjat. Ez lehet feher, fekete, azsiai, hispanic, demokrata vagy republikanus.

Nos, miutan ezt didaktikusan levezettem, megerted: Nemet Miklost korabbi tettei minositik az en szememben. Remelem masok szemeben is. Mint emlitettem, minden elenken el emlekezetemben arrol, amit o tett. Ha ez nagyon erdekel, akkor kerlek nezz utana a korabeli sajtoban. Konyvemben is foglalkozom ezzel az emberrel.

Nem szamit semmit, hogy Nemet Miklos Londonban annal a banknal kapott alkalmazast. Mindennek megvan az oka es melyebb osszefuggese. Talan meg te is rajossz, ha nagyon akarsz gondolkodni. Ne mindent en ragjak a szadba.

Egyebkent is, amig ott teljesitett szolgalatot, mindevegig aggodtam: csak ezt a Nemet Miklost nehogy valaki Magyarorszagon bugyuta modon azzal vadolja, hogy annak a banknak olyan adatokat "kotyogott volna el", amelyek mindenkeppen sertik Magyarorszag titkait, allamtitkait es gazadasagi erdekeit. Csak nehogy valaki kemkedesel vadolja meg Nemet Miklost. Ugyanis ennel sokkal kevesebbert es koncepcionalis alapon 15-20 evre, halalra iteltek magyar embereket, eppen Nemet Miklos altal IS fennetartott kommunista rendszer alatt.

Koszonom ovo figyelmeztetesed, hogy ne menjek politikusnak, "meg jobbra sem", ettol azonban nem kell tartanod. En csak a konkret, ertelmes, tisztessegesen vegigviheto dolgokat szeretem.

Politikuskent hamar kinyirnanak, mert egyszeruen nem turnem a kornyezetemben, hogy a dolgok ne tisztessegesen menjenek. Vagy en nyirnam ki oket. De milyen aron?

Egyebkent, amint latod, en most is a nevemmel jelentkezem barmelyik listan itt a Forumon. En mindig vallaltam es most is vallalom azt amit irok es modndok.

Geo, kovesd a peldamat!

ttaarrllee Creative Commons License 2000.06.17 0 0 749
Egy kormány vagy párt se szeretné elveszteni a hatalmat, és ez jól is van így.
A lényeg a 4 évenkénti szabad választásokon van.
(Habár, ami engem illet, nekem jobban tetszik a svájci rendszer, ahol minden témában, mindenféle marhaságban, külön népszavazást tartanak, és fennállásuk óta még -fene tudja, hány száz éve- még nem kerültek csődbe emiatt.)
Előzmény: Törölt nick (746)
belovai Creative Commons License 2000.06.17 0 0 747
Geo irja: "(Amúgy: amennyiben igazad van, az csak azt bizonyítja, hogy NM képes a fejlődésre..."

Kedves Geo,

Gondolom viccnek szantad, hogy nekem elvtarsam-e Nemeth Miklos, vagy mi? Na, ne! Felnott vagy te mar.

En, amit Nemet Miklos eloadott, nem fejlodesi tunetnek latom, hanem vegtelen ravaszsagnak. Ugyanis, en nagyon elitelem azokat az embereket, akik annak ellenere, hogy muveltseguknel es tudasuknal fogva ralatnak a dolgok egeszere, emberbutito szoveget vagnak le. Ugyanis, amiket Nemet elnyilatkozgat ide meg oda, zomeben nem felel meg sem az igazsagnak, sem az orszag erdekeinek. En peldaul lelkiismeretem szerint nem tudnek es nem mernek hazudni az emberek tomegenek, tudva tudvan, hogy nem az igazat mondom. De ez le is rina rolam.

Az meg mar egyszeruen a tisztessegesen dolgozo es gurcolo magyar allampolgarok kigunyolasa, hogy olyan ember akarja osztani nekik a szentenciat, aki a kommunista rendszer utolso szakaszaban teljes mellszelesseggel segitette a nep vagyonanak nem a nep kezebe valo juttatasat. Emlekezzunk mar, mit is csinalt! En ugyanis emlekszem. Meg meg masra is.

Avagy, tenyleg mindegy Magyarorszagon, hogy ki, mit mond? Mar elfelejtettek mi volt a Magyar Koztarsasag kikialtasa elott?

Udv. belovai

ttaarrllee Creative Commons License 2000.06.17 0 0 745
Ami azt illeti a Horn-Kovács-Német triumvirátus veszedelmes ellenfél volna. Hiszen Horn hozná a pufajkások, munkásőrök és régi mozgalmi elvtársak szavazatait. Német Miklós a nép egyszerű gyermekeiét, Kovács pedig a dörzsölt, vállalatigazgatókból lett "manager"-ekét.
Hál'istennek már az első nap összevesztek, csak nehogy kibéküljenek a végén.
speaker Creative Commons License 2000.06.17 0 0 744
A saját érdekeiket ki tudja jobban, mint mi, a mi kormányunk? Az az idő elmúlt, amikor megvártuk, míg megtáviratozzák Moszkvából.
Előzmény: europeer (743)
europeer Creative Commons License 2000.06.16 0 0 743
Ez pedig a jelenlegi kormanyra igaz:

"Ahol fölényesen kioktatnak tekintélyes nemzetközi szervezetet, legyen az az Európai Unió vagy éppen biztonsági szervezet. Ahol felelős emberek úgy beszélnek, mintha mi mindenkinél mindent jobban tudnánk... "

Előzmény: belovai (742)
belovai Creative Commons License 2000.06.16 0 0 742
Ha nem olvastam volna, ugysem hittem volna:

"Ha az ember a stílust jellemzi, ha akarja, ha nem, a belső, erkölcsi indíttatásokról is szól. Összefoglalva: ha ez az ország így politizál - és itt főleg a kormánykoalíció pártjainak politikai stílusáról, itt-ott a tartalmáról is beszélek -, akkor olyan irányt vesznek a folyamatok, hogy...

Nem szeretném a fiaimat olyan országban tudni, ahol majd mindennapos és következmények nélküli az alkotmánysértés. Ahol a törvényszegés mintha már sikk lenne, és igen gyakran ugyancsak nem jár következményekkel.

Ahol fölényesen kioktatnak tekintélyes nemzetközi szervezetet, legyen az az Európai Unió vagy éppen biztonsági szervezet. Ahol felelős emberek úgy beszélnek, mintha mi mindenkinél mindent jobban tudnánk...

Olyan országot szeretnék, amelyben a demokrácia nem csak szólam, ahol a jogállamiság a mindennapi gyakorlatban is szentség. Ahol kevesebb nyilvánosságot nem - csak sokkal több nyilvánosságot lehet szorgalmazni
Forras: Bodor Pál (DIURNUS) / Budapesti Lap, 2000.junius 16."

Nehany gondolat Nemet Miklos elvtars melyen szanto gondolataihoz:

- mennyivel mas volt az a stilus, amit Nemeth elvtars valositott meg, amikor az MSZMP KB Gazdasagi Osztalyanak vezetoje, illetve amikor miniszterelnok volt. Ott aztan volt stilus. Uralkodasa alatt a folyamatok…

- szerencse, hogy fiai eddig a klasszikus kapitalizmus hazajaban tanultak, remelhetoleg megtanultak az angolt es ha a folyamatok meg a mindennepai torvenysertesek, meg az alkotmanysertesek tovabb fokozodnak, akkor remelem Nemeth elvtars fiainak csak lesz lehetoseguk valahogy kimenekulni az orszagbol, amig apukajuk nem kerul hatalomra es nem allitja helyre a demokraciat, nem szunteti meg a torvenyserteseket Magyaroszagon. Addig is aggodom Nemeth elvtars fiaiert. Nem tudom, a tobbi gyerek addig is hogyan eli at az egesz mostani veszkorszakot.

- igen, Nemeth elvtarsa var a feladat, hogy Magyarorszagon helyreallitsa a demokraciat, a jogallamisagot es szivos munkaval kiharcolja a nyilvanossagot.

Udv.belovai

micacska Creative Commons License 2000.06.07 0 0 741
Kedves Geo!
A Charta- mozgalommal kapcsolatos megállapításoddal egyetértek, el is halt a dolog igen hamar./Legutoljára Farkasházy adott ennek hangot, de ő legalább a szárszói találkozókat tartja/
Igen KL és NM között fog a dolog eldőlni, született erre már topic is.
Üdvözöllek:
mic
P.S.Van néha hab is a tortán.Sajnos.
GLászló Creative Commons License 2000.06.07 0 0 740
Ami a csirke, vagy fácánlevest illeti, az aranylik magától, valóban. Feltéve, ha a csirke látott valaha tápon kívül mást is. Ez errefelé egyre ritkábban mondható el, viszont a fácánok még úgy működnek, ahogyan rég.
nemrég egy Paks-környéki faluból kaptam némakacsát, elképesztő tud lenni a hús, ha nem három hét alatt akarják piacra dobni születése után az állatkát. :-)
Előzmény: HAME (738)
Zeuszka Creative Commons License 2000.06.07 0 0 739
Igy legalább romlik az msz(m)p népszerüsége!!!
Meglátogatja az elvtársakat, megszedi magát, aztán elmegy az usa-ba!
HAME Creative Commons License 2000.06.07 0 0 738
Na ehhez aztán igazán értek!!!!
A legkomplikáltabb étel amit meg tudok főzni, az úgyan a lágytojás, de enni - azt nagyon szeretek.:))
Ó az isteni húsleves. De nem ám marhacsontból. Brrrr. A disznóból is csak a "disznótoros", amit még meleg húsból főznek.
De a sárgálló tyúkhúsleves, vagy FÁCÁN! És ebbe nem is kell ám sáfrány (ami egyébként is mérgező), mert magától is aranyló! Mnyam, mnyam. Teljesen mindegy ki és hogy főzi. A franc akarja egy levestől, hogy tápláló legyen. Csak szép és jó!! Sőt finom!
Ó isteni májgaluskák, házi - kézzel gyúrt cérnametéltek.
Megyek is ebédelni...
Előzmény: GLászló (737)
GLászló Creative Commons License 2000.06.07 0 0 737
Nem, mindent nem, BaSand. De egyrészt tudom a különbséget az erőleves és a húsleves között, másrészt valamennyit értek a dologhoz múltam kapcsán. A húsleves habjának leszedését minden régi szakácskönyvben megtalálod, ezen azonban már elég régen túl vannak a maiak, éppen a Derek által említettek miatt.
És ha kipróbálod, magad is rájössz, hopgy értelmetlenül szóltál.
Előzmény: BaSand (736)
BaSand Creative Commons License 2000.06.07 0 0 736
Ez a húsleves-alaprecept a klasszikus értelemben inkább az erőlevesnek felel meg.
Amennyiben a felhasznált vegyes húsok helyett megfelelő mennyiségű más húst veszünk,
ugyanúgy kell a levest elkészíteni, csak a főzési idő változik a hús fajtájától függően (általában a marhahús főzési
ideje két óra, a disznóhúsé egy-másfél, a csirkéé, galambé 20 perc, más, vagy öregebb baromfié, vadé valamivel több
- a varjúé legalább két óra).

Hozzávalók:
4-5 személyre
kb. 1,5 l leveshez
20 dkg sovány marhahús, 20 dkg orjacsont, 20 dkg disznóhús, 20 dkg
csont (velőscsont), 1-2 csirke apróléka, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg
petrezselyemgyökér, egy fej vöröshagyma, fél zöldpaprika, egy
krumpli, fél karalábé, fél zeller, néhány kelbimbó vagy kevés
káposzta, egy gerezd fokhagyma; ízlés szerint só, frissen tört bors,
köménymag, szerecsendió, szerecsendió-virág, szegfűbors.

A megmosott húsokat és a csontokat (a csirkemáj kivételével) tegyük fel főni. Ha erős levest szeretnénk, hideg vízben kezdjük
a főzést, ha inkább ízletesebb főtt húst akarunk kapni, akkor forróban. Nagyon óvatosan forraljuk, nehogy zavaros legyen, a habot folyamatosan szedjük le.

A zöldségeket tisztítsuk meg: a gyökereket, a krumplit és a karalábét négybe vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk és (a
krumplit kivéve) a fűszerekkel együtt akkor tesszük a levesbe, ha a habját már elfőtte. Lassú tűzön, fedő nélkül főzzük kb. két
órát, közben az elfőtt vizet pótoljuk. Az utolsó fél órában tesszük hozzá a krumplit és a csirkemájat.

A kész levesből a húsokat és a zöldségeket kiszedjük (ha a levesből kiemeljük a zöldséget, húst, nem tapad rá törmelék - ha
leöntjük róla a levet, annál inkább), külön annyi levest szűrünk rá, hogy ellepje. A többi levest leszűrjük, tetszőleges -
húslevesbe való - levesbetéttel tálalhatjuk.

A zöldségeket és a húsokat általában külön, melegített tálon adjuk hozzá, de megfelelően feldarabolva a levesbe is
visszatehetjük (különösen a csirkeaprólékot).

Ha velőscsontunk van, a velőt meleg tányérra szedjük ki, és pirítóssal, sóval, borssal, pirospaprikával kínáljuk előételként.

A főtt húst is szoktuk külön tálalni ecetes tormával, de felhasználhatjuk önálló fogásként (valamilyen meleg mártással),
feltétként, vagy hússalátákba is.

A húsleves

Persze, ha valaki (mindent) jobban tud...

Előzmény: GLászló (735)
GLászló Creative Commons License 2000.06.07 0 0 735
Aki azonban tud főzni, ilyet nem tesz. A húsleves, ha úgy készítik, ahogy kell, friss hozzávalóból és éppen csak bugyog aprókat olykor főzés közben, akkor kristálytiszta lesz, átlátszó és csillogó. A főzés elején keletkező hab - amely valóban a lényegéhez tartozik - magától is eltűnik, nem szabad leszedni. Ha a fűszerek közé a tüllzacskóba némi sáfrány (sáfrányos szeklice)is kerül, arany színe lenyűgöző lesz. Ilyen egyszerű. :-)
Előzmény: Derek (733)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.06.07 0 0 734
OFF

Liszt Ferencet felkereste egy fiatal komponista, hogy ugyan már, bírálná el a műveit. Liszt megígérte neki, hogy átnézi a papírhalmot, és majd úgy 2 7 múlva visszatérnek a témára. Jelzett időben valóban fogadta is a szorongó, ifjú titánt:

"Fiatalember, az Ön zenéjében sok új és sok szép van. Csak az a baj, hogy ami szép, az nem új, és ami új, az nem szép."

Előzmény: Derek (733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!