Keresés

Részletes keresés

Degeczi Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1252
OFF
ja: negyedszázada még reklámblokkokban állandóan szerepelt Forgó "fogy az energia" Morgó, bűntudatot érzett az ember, ha reggelig égve felejtette a WC-ben a 20W-os izzót
most meg a készenléti cuccok símán elvihetnek 70-80W-ot - folyamatosan... pusztán a távvezérlés kényelme miatt
és nem egy olyan akad, amit fizikailag nem is lehet lekapcsolni, legföljebb áramtalanítva, de akkor meg némelyiknél esély van az óra/memória kimaradásra
szóval hihetően hangzik a 15%, és szimpatikus a Panasonic megoldása (kazettát amúgyis kell bele rakni, tehát oda kell menni hozzá)
Előzmény: Alelnök Úr (1251)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1251
Egy német tesztmagazin szerint az áram felhasználás mintegy 15%-át a készülékek STANDBY módja adja! Elég sok!
Előzmény: Degeczi (1250)
Degeczi Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1250
legalább kikapcsolt állapotban van mód arra, h teljesen hideg maradjon (nem vicc, jónéhány készülék készenlétben is erősen melegszik), uis van energiatakarékos módja, amikor mindent lekapcsol, ami nem muszáj (kijelzőt is, infraérzékelőt is)
nem hülyeség, különösen, ha az ember összeszámolja mennyi készenléti fogyasztó van otthon
Előzmény: harpokratesz (1245)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1249
Igazad van, nálunk soha semmi nem lesz olcsóbb, mert ahogy csökken a kereslet, ugy kell a maradék vásárlók büntetése útján beszedni a lóvét. Mit gondolsz, miért kerül egy szemét TDK AD90 magnókazi 270 forintba?

A videómagnók 10 évesen ugyanúgy melegszenek mint új korukban, nem jellemzô, hogy eleinte szorul a fejdob golyóscsapágya, és késôbb bekopna :):):)

Mindenesetre folyamatos 24 órás üzemet is bírnia kell egy 27 fokos szobában éveken át.

Előzmény: harpokratesz (1248)
harpokratesz Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1248
Ha begyün a blúréj, akkor remélem a hagyományos lemezek ára jól leesik, mint ahogy a CD.

Ebben én nem lennék olyan biztos, pont az audio CD-ék irreálisan magas (4-8 e Ft.) ára mutatja, hogy nem tövényszerű az árak leesése. Pedig Nyugaton már most is jóval alacsonyabbak a cd és dvd árak, mint nálunk. Az sem indokolja, hogy az előállítása filléres. Nálunk az a lényeg, hogy minél többet kaszáljanak be a kiadók és a forgalmazók. Pedig a dvd filmeknél is megvan az a veszély, hogy sokminden letölthető a netről.
Én nem vagyok ilyen optimista ezzel kapcsolatban.

Előzmény: Asszem (1247)
Asszem Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1247
"Egy svhs kazetta meg már majdnem felér egy dvd lemez árával. Röhej. "

Ha belegondolsz, akkor nem ez a röhögséges, hiszen a DVD előállítása filléres az SVHS kazihoz képest. Az a helyzet, hogy a dvd lemez baromi drága. A sima írható CD is horror áron volt az elején, amikor még ráadásul többet is ért a forint. Ma meg 100 Ft alatt van, hivatalosan, tokkal, áfával. Ha begyün a blúréj, akkor remélem a hagyományos lemezek ára jól leesik, mint ahogy a CD.

Előzmény: harpokratesz (1246)
harpokratesz Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1246
Az hagyján, hogy húzos a kazik ára, de a mínőségük sem olyan jó, legalábbis a vhs-é. Még a drágábbaknál is a színek általában elég pocsékok, természetellenesek.
A műsoros kazik közül pedig a Warner Home és a UIP Duna Film a legbotrányosabb minőségű. Ezeket egyáltalán nem veszem, pedig ezeknek van a legtöbb kazijuk.
Egy svhs kazetta meg már majdnem felér egy dvd lemez árával. Röhej.
Előzmény: MeliZoli (1244)
harpokratesz Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1245
Nekem Pana 632-esem van, tavaly karácsony óta.
Tényleg eléggé felmelegednek a kazetták és a gép is, de pillanatok alatt le is hűl, szerintem egyáltalán nem vészes. Mindig várok egy picit a kazi eltevésével (amíg kihűl).
A gépet pedig jól szellőző helyre kell tenni, ami azt jelenetheti, hogy a hátulja és a teteje szabadon lélegezhessen. Nem célszerű zárt helyre betenni, pl. zárt tévéállványba stb.
De, hogy legyen egy jó hírem is, mostanság azt vettem észre, hogy ez az erős felmelegedés jelentősen enyhűlt, mind a kazetták, mind a gép oldaláról. Pedig mostanában elég sokat videóztam, lehet, hogy csak az elején van ez a jelenség, idővel, ahogy egyre inkább bejáratódik a gép, mérséklődik a dolog. Épp tegnap is megjegyeztem, hogy jé, alig meleg a kivett kazetta és a gép is. (Remélem, hogy nem valami meghibásodás jele akar lenni !)
Úgyhogy, nem kell aggódni, lehet, hogy jót tesz neki, ha minél többet használod, vagy a fene tudja mi...

Egyébként nagyon jó kis gépek a panák, én csak meleg szívvel tudom ajánlani őket.

Előzmény: Egoist (1232)
MeliZoli Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1244
Igen ez elszomorító, hogy kazik ára nagyon húzós. Amikor egy SVHS videó már bőven a megfizethető ársávba esett akkor az alapanyag stagnál.

Azért egy 240-s kazettáért még ha SVHS is sok a 3650.

Előzmény: CiluHS (1237)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1243
Ó, fel sem merül, hogy 3 rétegű pollenszűrô nélkül kellene beszerelni..:)
CiluHS Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1242
Csak óvatosan a ventilátorokkal, az nem csak levegőt, hanem port is juttat a rendszerbe, azaz a takarításra és kenésre is figyelni kell utána. (persze ha "pormentes" a hely, akkor nincs gond :)
Előzmény: Alelnök Úr (1241)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1241
Egy miniatűr procihűtót kell beépíteni a hátujlába, oszt kész! Hely meg áram van benne, az ziher!
csibesz Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1240
Az enyém is melegszik,főleg,amikor 24 órás nonstop felvételen van.Bírnia kell neki,legfeljebb a tápban hamarabb száradnak ki a kondik>csere.De a szervizeknek is meg kell élni valamiből...
Előzmény: Egoist (1239)
Egoist Creative Commons License 2003.06.16 0 0 1239
Akkor most azt mondod, hogy normális az ilyen fokú melegedés?

Jól szellőzhet ha akar, mivel sem alatta sem fölötte nem melegíti semmi és nem is zárjuk el a (nem létező) légnyílásokat felfelé.

Előzmény: Alelnök Úr (1234)
Degeczi Creative Commons License 2003.06.16 0 0 1238
ezzel lehet megölni egy piacot
hiába lenne megfelelő a céljaidra egy (bármilyen) készülék, ha nem kapsz hozzá megfizethető kiegészítőket
máskben semmi akadálya nem lenne, h az ember pl orsós magnón hallgasson zenét
Előzmény: CiluHS (1237)
CiluHS Creative Commons License 2003.06.16 0 0 1237
Kazetta árak...

Tegnap véletlenül jártam az Europark-Media Markt-ban, hát izé. Úgy felverték a videokazetta árakat, hogy alig kaptam levegőt. Az EMTEC ugyan már a tapasztaltak szerint kiesett a képből, de ami eddig 2600Ft volt, az most 3650... így már nem is annyira olcsó, mert akko rinkább TDK XP pro 4000-ért, és akkor tényleg profi kazettát vesz az ember. Na de 4000Ft-ot egy kaziért?...

Degeczi Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1236
igen, a Commodore korszakban sokan módosítottuk hasonlóképp az 1541-es flopyymeghajtót: a lemezek másik oldának fölhasználásához ki kellett volna csipkézni a túlsó szélén is, de praktikusabb volt az érzékelőt egy kapcsolóval megbolondítani
Előzmény: Asszem (1235)
Asszem Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1235
Kitaláltam a tutit SVHS kifúrt kazi ügyben. Nem kell kifúrni, hanem az érzékelőt ki kell vezetékelni egy kapcsolóhoz, amit mondjuk a készülék hátlapjára szerelünk. Így egyszeri munkával sok-sok farigcsálástól mentjük meg magunkat. És úgy emlékszem, ha már egyszer SVHS felvétel került a kazira, akkor ha leragasztod is, úgy játsza le. (Nem fogja bénán lejátszani, mint egy sima VHS, így ha egy másik SVHS magnóba kerül, ami nincs "preparálva" szépen lejátsza)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1234
Próbáld meg nem beépíteni, legyen szabadon, alé is mehessen a levegô, és a tetején se tarts kazikat.
Szobai hônél pedig folyamatos 24 órás üzemet is bírnia kell, nincs semmilyen limit. Ha nagyon zavar, pöcköld ki az ajtaját és állíts szembe vele egy ventilátort.
Előzmény: Egoist (1232)
gyoz_tesh Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1233
"Én megfogadtam, hogy műsorost soha többé nem veszek."

Én sem. Ugyanis úgy jártam nemrég, hogy megvettem a Mélység titka c. filmet. A képpel nincs is különösebb gond, a szokásos VHS minőség. Na de a hang! A dobozán az áll, hogy Dolby surround, erre MONÓ HANG felkeverve sztereó sávra...!! Na ehhez mit szóltok?

Más.
Ha scart-tal kötöd össze, észrevehetően szebb a kép. Igaz, nem fényévekkel, de azért tisztább.

Előzmény: harpokratesz (1227)
Egoist Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1232
Sziasztok.

Nemrég vettem egy Pana videót.
Most szoltak otthonról, hogy nagyon felmelegednek benne a kazetták. Állítólag megfogni is alig lehet őket.

Más is tapasztalt hasonlót?

(megnézettem: nincsenek szellőzőlyukak a videón (???))

harpokratesz Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1231
akkor tényleg nem véletlen...
Előzmény: division by zero (1230)
division by zero Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1230
audiókazettával is pont ugyanezt csinálják...
Előzmény: Alelnök Úr (1228)
harpokratesz Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1229
mégiscsak vettem tegnap egy műsoros vhs-t, mert ez a film ritkaság, szóval muszáj volt.
valami Best Hollywood adta ki, a képe viszonylag jó, szép, de a hang rettenetesen recseg-ropog, el-el tünedezik végig a film alatt.
ez mi a fenétől van, hibás a kazi, vagy nekem kéne valamit beállítani a videón. amúgy pal rendszerben működik (ez vagyon ráírva), de tudtommal a tévém is.

hát igen, a dvd jó dolog, csak a többségnek még nagyon drága. amúgy meg a videó sem olcsó, főleg hogy ennyi selejt van köztük.

Alelnök Úr Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1228
Egyszerű. Ez a VHS végleges kiírtását megvalósító program egyik alaplépése. Ezzel büntetik azt, aki nem hajlandó áttérni a DVD-re. Tudod, globalizáció, EU, DVD mind ugyan azt a célt szolgálja. Hogy ne legyen választásunk, semmiben.
harpokratesz Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1227
Árulja már el valaki, hogy a magyar műsoros vhs kazetták minősége miért olyan szar, amilyen. Teljesen nézhetetlenek, még a legújabb filmek is, és képesek ezekért elkérni 3 ezer forintot. Én megfogadtam, hogy műsorost soha többé nem veszek. Amit tévéből felveszek vhs-re, annak a minősége viszonylag megfelelő, persze a kazitól is függ.
Mondjuk, az igaz, hogy nincs scart csatlakozásom (a régi tévém miatt), de nem hinném, hogy az olyan sokat jelentene.
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.06.01 0 0 1226
Ó, sebaj, akkor majd veszek 2800-ért egy S VHS EMTECet és abban van ma az a szalag, ami fél éve a piros TV 240-be volt töltve! Megvan a megoldás!
Előzmény: CiluHS (1225)
CiluHS Creative Commons License 2003.06.01 0 0 1225
EMTEC balhé. Háát izé, kb. 2 hónapja vettem egy, az előzőimhez kinézetre is teljesen hasonló 240-es SVHS kazit, és hát minőségileg majdnem VHS szintjén áll, DVHS-ben lehetetlen rá venni még STD-ben is. Úgy látszik, a régi raktárkészleteket még fel kell kutatni, és gyorsan megvenni, amíg nem késő. Itt tényleg nagy gáz lehet.
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1224
Igen, az is és a Memorex is!
Előzmény: harpokratesz (1223)
harpokratesz Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1223
én is vettem egy ilyen kékdobozos EMTEC-et, és minden rajta volt a kazin, aminek rajta kellett lennie, és a szalag is jó minőségű.
gondolom a sárgadobozos hi-fi kazija is jó.
Előzmény: CiluHS (1222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!