Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Voltak olyanok, 30-40-50 évvel ezelőtti vasak ezek, szög egyszerűek. Ezek azok az autók, amik futott kilométer rekordokat állítgattak fel. W123-as mercedesek, 200-as volvók, ilyesmi. Azok gyári alkatrészei legendásan sokat kibírtak. Csakhogy amikor karbantartod ezeket, vagy mire hozzád kerülnek, már tele vannak után gyártott alkatrészekkel, amik viszont már nem biztos hogy bírni fogják a következő 30 évet.
Amikor elkezdtek a komfort elektronikák, turbók és mindenféle környezetszennyezést visszafogó technológiák beépülni az autókba de főleg utóbbiak, azok ha nem is üzemórássá, de behatárolható élettartamúvá tették a járműveket. Ja és a költség csökkentés, a magasabb profit miatt, hogy legyen mivel kedveskedni a részvényeseknek. Kiforratlan, silány termékek piacra öntése.
Egyébként városi rohangálós, szívó benzines még ha közvetlen befecskendezéses, akkor is jobban bírja a gyűrődést mint bármi egyéb. Inkább úgy mondanám, tovább bírja.
Kompromisszumot kell hozni, amikor nem végtelen a pénztárca. Vagy veszel egy ésszerű autót, ami nem teljesen felel meg az igényeidnek, de olcsóbban fenntartható, vagy veszel egy olyat, ahol meg a ráköltött pénz a kompromisszum tárgya. De olcsó, meg költség mentes több százezer kilométert futott, 5-10 év feletti használt autó nincsen. És minél modernebb, annál bonyolultabb, annál nehezebben szervizelhető és mocskos drága alkatrészekkel teli autó lesz.
Hát nem t'om, Páppá, én a jelenlegi Volvok közül nem választanék semmit. Nem csak hogy nem tetszenek, de ezek a pármilliós kis szösszenetnyi meglepetéskék, amik leselkednek a gyanútlan sakalistára... a kis faxomnak kell ez...
"Aki ezen átesik azt a közügyektől eltiltják és nekem ne mond hogy ez nincs meg."
Naná hogy azért bújik a mentelmi mögé. Nem akarja feladni a politikai karrierjét. Ha a közügyektől való eltiltás nem lenne, akkor gondolom simán kicsengetné a büntit és menne tovább a show.
De még mindig azt mondom, az az ügy egy bolhacirkusz ahhoz képest, hogy milyen egyéb károkat okoz.
"Odaállt elé és elmondta neki hogy mekkora paraszt."
De ilyet nem csinál egy úriember. Ez nem elegáns. Ez pont az a sudribunkó tempó, amit nem szívesen látok egy politikustól, vagy közszereplőtől. És az a baj, hogy ezzel a húzásával, ugyan arra az alacsony szintre tette magát, mint ahol Péterünk sertepertél. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy MP szinte minden héten lejáratja magát valamivel.
Az ilyen húzásokra tartják a fizetett újságírókat, egyéb jutúber megmondóembereket. Akárhogyan is magyarázod ezt, politikushoz ez a viselkedés nem méltó.
Már az is abszurd, amilyen indokkal elrendelte a hadiállapotot.
"Az államfő az ellenzék „államellenes tevékenységével” indokolta a lépést, szerinte arra készültek, hogy véget vessenek a liberális demokráciának az országban, valamint azzal vádolta a politikai csoportokat, hogy Észak-Koreával játszanak össze."
Tehát mindenki aki nem ért velem egyet, az csakis észak koreával játszhat össze, független akarata, döntése nem is lehet nyilván. Pont olyanok, mint a mi balosaink. Mindenki aki nem ért velük egyet, az náci is, meg oroszpárti is, meg minden is. Hadiállapottal kell megvédeni a liberális demokráciát. Az aztán egy demokrácia, amit katonák védenek. Kb olyan, mint az amerikai demokrácia import rakétákkal.
Az elnök ellen elindítottak egy korrupció miatti bizalmi szavazást (impícsment), ami általában börtönnel vagy kivégzéssel végződik koreában, erre az elnök - magát védve - kihirdette a rendkívüli állapotot és kiparancsolta a hadsereget annak betartására. A rendkívüli állapotban nincsen semmilyen politikai munka, a parlament sem ülésezhet, vagyis nem tudták volna a bizalmi szavazást lefolytatni. A honatyák egy kis parlamenti ajtóban elkövetett pofozkodás után mégis bejutottak és 100%-os igennel érvénytelenítették az elnök rendkívüli állapot elrendelését. A hadsereg ott volt, de nem tudta kire lőjjön, szóval inkább hazament. Ez van, amikor ketten kiabálják, hogy "én vagyok a főnök" de egyik sem egyeztetett előre a hadsereggel. Mert a hatalom az a kard, csak a kard. Nem néztem azóta híreket, de szerintem ezek után az elnök a szó szerinti értelemben is egyedül maradt, szóval nem lennék a bőrében.
Grúziában is lejárt a grúz elnökként pózoló volt grúziai francia nagykövet (erre varrjál gombot) mandátuma, aki elindította az ottani majdant. Még nem tudjuk mi lesz belőle, de utcai hangfelvételek már vannak, amiben arról beszélnek, hogy halott kell az utcára, mert a tüntetőknek már elment a kedve és mennek haza, kell valami ami miatt maradnak/visszajönnek. Észtország már megszankciózta a grúz kormányt. (nem lesznek kiszolgálva a nyugat európai kuplerájokba, vagy micsoda)
A moldávoknak most kell figyelni, ott is egy külföldi (román) elnök van, aki pölö moldáviában beszüntette a moldáv nyelvet. Stb.
Jól teszed! Rendes pénznyelők ezek az új vasak márkától függetlenül és egyre több a meghibásodás ezeknél, sufniszervíz szóba sem jöhet ugye...
Este asszonykám szólt, hogy a városban hagyta a 480-ast, nem indult. Egyből tudtam mi a baja (a régóta használt vas egyik előnye, hogy minden zörejét, nyiszogását ismered), a fhanszia valeo csúcstermék generátor 5-6 évenkénti felújítása következik és igen, az volt, rámértem, semmit sem töltött, valami minimálisat nagy fordulatnál. Este kisbikával beindítottam, hazahoztam, reggel generátorjavító haver szétkapta, kiderült, hogy most spec. a csúszógyűrűk, bronzkefék, feszszabályzó rendben vannak, az egyik dióda volt zárlatos. Teljes diódasor csere másikra, összeszerelés és tízkor kész is volt. Megy a kicsikocsi tovább, ez 5-6 évente belefér. Ja a kötelező biztosításokat is rendeztem hétfőn a szokásos "tárgyaljuk meg, mennyi lesz a köv. év, de több nem lehet mint a tavalyi" stílusban, a kettőre 49 ezret fizettem.
Nincs veled semmi gond, gyógyulsz te rendesen, látom forgatod itt a tollat (képzavar, csapkodod a billentyűzetet:-)) rendesen! Azéé óvatosan, tudod, a B oldal forog már nálunk, oda kell figyelni mindenre! ;-)
Mondjuk ezt én sem tudtam hova tenni ami ott történik. De annak még nincs vége. Ugye? A Koreai népben erős a nemzettudat és ilyen helyen az álliberalizmus (ez a demokrata igazi neve) vélelmezett túlhatalmát hajlamosak kissé szigorúbban kezelni jobbról a népek.
Nincsenek fokozatok így a "bár"-ral kezdődő mondatrész okafogyott. Ha bizonyítható módon eltulajdonítod valakinek a mobilját az lopás és az bűncslekmény. ...és mivel ebben a témakörben csak az alsó összeghatár (50 eFt alatt) mentesíthet és annál ez egyértelműen az 50001-500000 Ft-os kategória, ezért a bíró meglátására (kegyelmére?) vár amikor azt kell megítélnie, hogy a kimenetele 2 évig terjedő szabadságvesztés v. közérdekű munka és vagy pénzbüntetés legyen. Egy biztos. Aki ezen átesik azt a közügyektől eltiltják és nekem ne mond hogy ez nincs meg. Vagyis Petike köztörvényes.
Odaállt elé és elmondta neki hogy mekkora paraszt. Persze. Ez a politikában mindig szokatlan azoktól akiket eddig büntetlenül lehetett vádolni ugyanilyen módon faszságokkal csak mivel most ez megfordult, minyá Menczer a bunkó (..és dikatatúra van meg izé). Én a helyében amikor meglökött még le is csavartam volna egyet a hisztis kisköcsög Petikénknek csak hogy átérezze milyen az amikor nem akarják meghallgatni az elmebeteg mondanivalóját - mert ugye az tiszta, hogy Péterünk meghallgatni nem szeret senkit csak leobégatni szeret és ez alól gyakorlatilag senki sem kivétel. Másik dolog. Bunkónak mindig is bunkó volt az ellenszere. Vagy esetleg Te is azt hiszed, hogy a véres terrorizmus ellen a vonulás, a macik és a gyertyák meg az együtt éneklés ellenfegyver? Én sokkal inkább hiszek abban, hogy a fogadj isten akkor jó, ha pontosan ugyanolyan súlyú mint az adjon isten. Így tehát a terrorizmus ellen sem a macik működnek, hanem a bakancsok a kevlár és az optikai szerelékkel ellátott karabély. ..és bocs a szélsőséges példáért, de már nagyon kikivánkozott belőlem. Petikét most egy nagyon hasonló fegyverrel támadták ellen, mint amit ő szokott alkalmazni csak Menzernek egyértelműen jobb puskája van. Egyébként a verekedést mindig az kezdi aki elkezd lökdösődni. Most nézd vissza ismét a videót.