Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 3014
**** !!!! EURIT 25 !!!! ****

Figyelem: mindenkinek aki Eurit 25-öst vesz (akár akciósan akár nem)!

Amikor szerdán megkaptam, megdöbbenve vettem észre, hogy a tesztidőszak alatt használt SMC szám van gyárilag beprogramozva (0681202020), amivel NEM fog működni!

A helyes szám (SMS Gateway 1.):0641202020

Sok sikert mindenkinek!

mikimaus

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 3013
Brrrrr-Jujjjj!

A vezetékes SMS képes készülékek párhuzamos működése nem megengedett (finomabban: messze nem ajánlatos) megoldás.

Ez CSAK abban az esetben (lenne) lehetséges, ha az egyik készülék CSAK az 'A' MSN-edre, a másik pedig CSAK a 'B' MSN-edre lenne felprogramozva ÉS ezekkel az MSN-ekkel (kimenve) jelentkeznél fel az egyik és a másik SMS képes ISDN készüklékeddel az SMC-re (Sms Service Center). Ekkor két külön MSN-eden két külön SMS-t tudnál fogadni (akár egy időben :-) is), de ekkor a két ISDN készülékeddel a bejö9vő hívásoknak csak azt a részét tudnád fogadni, amelyet ráprogramoztál (mint MSN-t).

Ami MOST Nálad üzemel, az az erősebb (és itt: gyorsabb) kutya b...ának ellenőrzéslére kitalált rendszer legstílusosabb megalkotása:-D

Ui. az első csengetési utáni első szünetben (mindneki, azaz minden erre képes és programozott analóg és az ISDN meg a technikájából következően már akko ramikor az analóg még meg sem csörren:-D !!!) megkapja az SMC hívószámát (0641202020) és erre a gyorsabbik elkapja a hívást és elveszi az infót az SMC-től. De rosszabbik esetben szarva közt a tőgye és egyik berendezés se szólal meg erre a számra és azt látod eredményként a hívószámlistában!

(Apropó: HA analóg CLIP - hívószámkijelző - megy az anbalóg portodon, akkor az minden esetben jelez, ha mindenkire minden MSN be van programozva... ez nem derült ki egyértelműen leírásodból)

Szóval ha rám hallgatsz, akkor eg yidőben csak egy berendezést használj SMS küldésre és fogadásra.

Létezik olyan készülék, ahol be lehet állítani, mely számon küdje és melyiken fogadja az SMS-t: HA ilyen van Nálad akkor a fogadáshoz használt számot töröld ki és akkor azzal tudsz küldeni és a másikkal küldeni és fogadni...

Sok sikert!

mikimaus

Előzmény: DGKUm (3012)
DGKUm Creative Commons License 2003.10.25 0 0 3012
A rejtély jelenlegi állása:
S busz a fix vezetékezés egy kommunikációs csatlakozó aljzatban végződik. Eközt és a netmod között egy jó darab nyolceres, két végén RJ 45 dugós madzagon ment az összeköttetés eddig. Az előzőekben ismertetett játékot ez produkálja, dugói sorrendhelyesek, erei nem szakadtak, köztük zárlat nincs.
Miután ki lett váltva egy, ugyanazokba az RJ 45 aljzatokba dugaszolt, két végén RJ 11 dugóval ellátott négyerű egyszerű mezei telefonvezetékre, a rendszer immáron az S buszon kettő, a netmodon egy, összesen három ISDN készülékkel, plusz egy analóg telcsivel tökéletesen működik.
Viszont egy újabb kérdés vetődik fel: a három ISDN készülékből kettő SMS képes, ezek közül véletlenszerű, hogy az érkezett SMS jelzése melyiken jelenik meg, míg a nem SMS képes készüléken mindig szerepel az SMS központ száma a hívólistában. Mi az oka?
Előzmény: rainman (3011)
rainman Creative Commons License 2003.10.25 0 0 3011
Ezért is mondtam, hogy námi szakértelmet is igényel.

Mondod: a két készülék közvetlenül az NT-be csatlakoztatva működik.
NT tehát rb., készülékek rb.

Tehát a busszal lesz gond.
Ellenőrizd, hogy az ISDN konnektorok mindenhol színhelyesen legyenek kötve. (a készülékzsinórok jók, ha egyszer a közvetlen csatlakozásnál működtek. - tipikus hiba, ha cserére szorul a készülékzsinór, hogy a csatlakozók fordulnak a zsinór két végén!) Illetve további hibalehetőség, hogy a pérhuzamosításnál keverednek a busz erei.

Üdv!

Előzmény: DGKUm (3010)
DGKUm Creative Commons License 2003.10.25 0 0 3010
Nos, itt az INTRACOM netmod legújabb feladványa:
Korábban említett S busz kiépítve, rajta eddig egy ISDN telefon volt. A második készülék a netmod 2. RJ45-ös csatlakozójára volt kapcsolva.
A rendszer működött, ha az SW1 kapcsolót kikapcsoltam. A harmadik készülék S buszra csatlakoztatásával "Hibás install" kiírás és 0 eredmény lőn, SW1 állásától függetlenül.
Két készüléket az S buszon a technika SW1 bármilyen állásában elvisel, bár a leírása szerint be kéne kapcsolva lennie.
Ha az S buszt leválasztom, s a két készülékkel a netmod RJ45-ös csatlakozójait dugom meg, a technika SW1 bekapcsolt helyzete mellett megy, tehát SW1 kapcsol.
Az S busz két érpárjának 100 ohmos lezárása rendben van. A leírás szerint elvileg négy készüléket kellene saját áramellátás nélkül a netmodnak megtűrnie.
Ilyenkor mi van?
DGKUm Creative Commons License 2003.10.24 0 0 3009
A soros port meg ott hevert parlagon...
Azt azért nem mondtam. :-)
Előzmény: rainman (3008)
rainman Creative Commons License 2003.10.23 0 0 3008
annak idején a netmod a tetőtérben kapott helyet,

A soros port meg ott hevert parlagon...
Micsoda luxus!

Előzmény: DGKUm (3007)
DGKUm Creative Commons License 2003.10.23 0 0 3007
Ez stimmel, annak idején a netmod a tetőtérben kapott helyet, egy ISDN készülék a földszinten, a rövid passzív S-busz kiépült miatta. Ezen van most a 2. ISDN telefon is, (de lehet, hogy még egy 3. is jön hozzá).
Előzmény: rainman (3006)
rainman Creative Commons License 2003.10.23 0 0 3006
ISDN készülék (akár akciós is) vásárlásakor figyelembe kell venni, hogy az NT-ken csak 2 db S0 csatlakozó van!
Ha már van egy ISDN készülék, és mellette mondjuk egy termináladapter, vagy PC kártya is dolgozik, akkor az új készüléket nincs hova dugni!
Illetve S-busz építése szükségeltetik, ami azért igényel némi szakértelmet. És a buszhoz szükséges kiegészítő szerelvények plusz költséget jelentenek.
Előzmény: DGKUm (3005)
DGKUm Creative Commons License 2003.10.23 0 0 3005
Nem kaptam, azt hittem, úgy járt mint a szeptemberi telefonszámlám (1 eredeti, 5 másolat, a 4. tértivel, ajálva feladva nem tudni merre jár, Matáv a postánál érdeklődni nem hajlandó, én meg a címzett vagyok), 1212 szerint nem is kaphatok, de azért még jött egy DM levél tegnap.
Előzmény: Törölt nick (3004)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.22 0 0 3004
Nem kaptál vagy nem is kaphatsz DM levelet?!
mm
Előzmény: DGKUm (3002)
DGKUm Creative Commons License 2003.10.20 0 0 3003
Tárgytalanná vált, már Martisznak köszönhetően megoldódott a telefonbeszerzés.
Előzmény: DGKUm (3002)
DGKUm Creative Commons License 2003.10.18 0 0 3002
Ki tud olyan valakit, aki nem kívánja felhasználni ASCOM EURIT 25 SMS AKCIÓS készülék utalványát?
B. bácsi Creative Commons License 2003.10.18 0 0 3001
Nagyon szívesen, remélem másoknak is segítettem vele. Hozzáttenném még, hogy a honlap szerint az mdintra driver XP-hez is jó. Tehát nem az van, hogy ezt ugyan w2000-hez adták ki, de elmegy XP-re is.
Egyébiránt ha elindítom a Config Managerben a teszteket (utolsó fül), elkezdi őket, de egyszer csak windows-os hibaüzenet jön fel, hogy valamit megsértett és leáll. Nem tudom, hogy emiatt aggódnom kellene-e...
rainman Creative Commons License 2003.10.17 0 0 3000
Szervusz B.bácsi!

Kösz a beszámolót!
Örülök a visszajelzésnek, hogy nem hiába koptattuk a billentyüzetet...

Üdv!

Előzmény: B. bácsi (2999)
B. bácsi Creative Commons License 2003.10.17 0 0 2999
Na emberek,

Eltűntem a pusztában, hogy megvilágosodjak, és lőn. Azazhogy a "hogyan installáljunk intracom netmodot xp alá" problematikája sötét és bonyolult nálunkfelé (vö. a hazai oldalakon sok az elavult info, driver, miegymás), ezért szétnéztem az intracom.gr oldalain és némiképp tisztult a helyzet. Vagyis sikerült installálni xp alá a készüléket, méghozzá kulturáltan, ahogy kell, és nem holmi fapados modemként.
Nasszóval a menet a következő:
1. Ha RS-232 típusú a ketyere (azaz COM porthoz csatlakozik), akkor el kell látogatni a
http://netmod.intracom.gr/installation/engl_drivers_rs232.htm
oldalra, onnan letölteni a mdintra.inf állományt, és azt telepíteni. Ha USB csatlakozós, akkor a menüben az USB Drivers-be kell menni, és onnan letölteni.
Fontos!! Miután befejeztük a telepítést, a windows NEM kéri, hogy indítsd újra a gépet (nálam legalábbis nem), de ezt meg kell tenni, másképp addig nem fog működni!
2. A Configuration Manager az 1.52-es verziónál tart, töltsük le innen:
http://netmod.intracom.gr/installation/engl_conf-man.htm
majd telepítsük.
3. Ha elindítottuk a Managert, ki fogja írni, hogy hányas hardver és szoftver verziójú a cucc (nekem a hw 2.0, a szoftver 2.2-es volt). A szoftver-frissítést letölthejük a
http://netmod.intracom.gr/software/hungary_sw.htm
címről. Az utolsó verzió 3.76, a támogatott HW verzió pedig V.19, ill. V.02.
A Managerben a legelső fül alatt van egy olyan gomb, hogy Upgrade Software (vagy ilyesmi). Kattintsunk rá, válasszuk ki a letöltött frissítést, majd legyünk türelmesek, amíg befejezi a telepítést. Lehetőleg ne szakítsuk meg! (hülye tanács, de én türelmetlenségből megtettem, aztán kezdhettem elölről, mert nem működött a netmod).
Nagyjából ennyi.

DuDoR Creative Commons License 2003.10.17 0 0 2998
> (Az AT parancsok is mintha az aktuális kapcsolatra lennének hatással!)

Addig hatásosak, amig egy másik AT parancssal, vagy egy modemujrainditassal ki nem törlöd.
Persze le is lehet menteni a modem nem felejtő memóriájába (általában ATW), akkor minden bekapcsolás után visszajön a kívánt beállítás.

Előzmény: rainman (2995)
DuDoR Creative Commons License 2003.10.17 0 0 2997
> De ha egyszer az ügyfél nem akarja ar RVS-Comot?
> Vagy vegyen egy külső analóg modemet, dugja az analóg porta, aztán hajrá!

Akkor majdnem ugyanott van, hiszen a modemhez is kell valami faxprogit felrakni.
Sőt, ha nem külső, hanem valami olcsó belső modemet vesz, akkor igencsak csöbörből vödörbe kerül, hiszen ezek szinte teljesen ugyanúgy mindent szoftból csinálnak manapság, mint az rvs.

Előzmény: rainman (2996)
rainman Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2996
Egy szabványos (Capi) felületre.

Na igen! Ezt nem vitatom!
De ha egyszer az ügyfél nem akarja ar RVS-Comot?

Vagy vegyen egy külső analóg modemet, dugja az analóg porta, aztán hajrá!

Meglehet, jobban is jár, merthogy akkor nem kell, hogy állandóan fusson a gép, várva egy érkező faxra. Egy külső modem által érzékelt csengetés felébereszthet egy szunnyadó gépet, ami leveszi a faxot, aztán dolga végeztével újra alvókába térhet.

És nem kell görcsölni RVS-el, CAPI-val...

Előzmény: DuDoR (2994)
rainman Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2995
A szamárvezetőben kitértem arra a színes-szagosra is....

Számomra nem volt egyértelmű, hogy a multilink későbbi beállításaira hatással volt-e az átjelölés, paraméterek módosítása.
Mintha olyan rémlene, hogy ha fel is töltöttem a módosítást a netmodra, egy újabb konfigruráló program indítás során már újra az alapértelmezett beállításokat jelenítette vonla meg. Vagy rosszul emlékszem...
(Az AT parancsok is mintha az aktuális kapcsolatra lennének hatással!)

Egy Op.rendszer újratelepítést, Op.rendszer váltást pediglen előzzön meg egy alapos felkészülés!
Megvan-e minden eszközhöz (alaplapi driverek, video-, hangkártya, háló- és modemkártya, PPPoE, stb.) az aktuális - avagy az új rendszerhez szükséges - illesztőprogram, drájver, miegymás. Vagy legyen egy tartalák múködéképes net-kapcsolat, hogy el lehessen érni a netmod.borsodweb.hu oldalt, meg az index ISDN fórumát! :-)

Előzmény: DuDoR (2992)
DuDoR Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2994
> Ja! mindekettő funkciója pl. a faxok kezelése.
> Az egyiket irta a kártya gyártója,

Azért én nem vennék mérget arra, hogy a kártyához adott szoftot tényleg a kártya gyártója írta...

> a másikat meg valaki, úgy általában.

Egy szabványos (Capi) felületre.

Előzmény: rainman (2993)
rainman Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2993
Semmi köze a faxhoz.

Nem teszteltem fax küldéssel-fogadással. Ezért is jeleztem bizonytalanságomat a feltételes móddal.
Mindenhez én sem férek hozzá...

Van, ahol korrekten működik, feltéve, hogy jól van konfigurálva!
Egyszeri User beizzítja az RVS-Comot, aztán panaszkodik, hogy ha őt keresik, minden hívásra fax hangot kap a hívó...

Más írta, de ettől még funkcionaliatásában ugyanaz.
Ja! mindekettő funkciója pl. a faxok kezelése.
Az egyiket irta a kártya gyártója, a másikat meg valaki, úgy általában.
Én inkább a kártya-specifikusra szavaznék, ha lehet, de megindokolni nem tudnám...

Előzmény: DuDoR (2991)
DuDoR Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2992
> Bizonyos extra settingsek bevetésével pedig elérhető a multilink is, mindenféle spéci drájverek nélkül is.

Van hozzá szines-szagos konfigprogram, két fajta is, azokkal össze-vissza lehet konfigolni.
http://www.netmod.hu/letoltes.html
nMSetup.exe ill. ncm142.zip

> A másik apróság talán az, hogy a standard modemdrájver kapcsolódási sebességként a beállított soros porti sebességet fogja kijelezni,
>(tipikusan a 115 200-at) mig az eszköz saját drájvere a valós kapcsolódási sebességet - azaz a 64k-t.

Szerintem, ha a speciális beállításokba beírod a megfelelő AT parancsot, akkor 64k lesz standard modemnél is.

Előzmény: rainman (2989)
DuDoR Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2991
> Most hirtelen nem tudom beazonosítani, hogy ez az a bizonyos Diva ISDN PC kártya lenne-e?

Igen.

> lesz egy Eicon ISDN V.120 56k modemed is.

Semmi köze a faxhoz.

>Egy másik ISDN kártya: nevezetesen az AVM Fritz! kártya telepítése során egyébként települ egy saját komplett fax-alkalmazás is.
>Végső esetben marad az RVS-com.

Nem látom az elvi különbséget a két szoft között. Más írta, de ettől még funkcionaliatásában ugyanaz.

>Van, ahol korrekten működik, feltéve, hogy jól van konfigurálva!

Ezt sem tudom értelemezni :)
A korrekt és jó működés feltétele mindig a program megfelelő beállítása (és használata!). Különben pedig: szemét be szemét ki, nem?

Előzmény: rainman (2990)
rainman Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2990
Diva ISDN 2.01 modemet.

Most hirtelen nem tudom beazonosítani, hogy ez az a bizonyos Diva ISDN PC kártya lenne-e?

Ha igen, akkor erről a kártyáről már van "szamárvezető"!

Ebből látszik, hogy amennyiben a kártyához tartozó CAPI drájverek telepítését is kéred, akkor lesz egy Eicon ISDN V.120 56k modemed is.

Ezzel lehetne kísérletezni, amennyiben egy faxprogramhoz rendeled modemként. (Hirtelen nem is tudom: a V.120 jó-e faxmodemként...)

A CAPI drájverek teszik lehetővé egyébként, hogy a kommunikációs programok - pl. faxprogram - használhassa az ISDN vonalat, még akkor is, ha az alkalmazás eredetileg analóg eszközökhöz lett kitalálva.

Egy másik ISDN kártya: nevezetesen az AVM Fritz! kártya telepítése során egyébként települ egy saját komplett fax-alkalmazás is.

Végső esetben marad az RVS-com. Van, ahol korrekten működik, feltéve, hogy jól van konfigurálva!

Előzmény: B. bácsi (2984)
rainman Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2989
A poén az, hogy a windows standard 28.8-as, 33.6-os modemdrájvere elegendő a korrekt működéshez.
A sebesség így is 64 k lesz.
Bizonyos extra settingsek bevetésével pedig elérhető a multilink is, mindenféle spéci drájverek nélkül is.

Ami a használati komfortot csökkenti, az az, hogy minden gép-bekapcsolás után örvendezni kezd a windows, hogy talált egy netModot a rendszerhez kapcsolva. Na ezt lehet kiküszöbölni, ha a megadott linkről letöltött *.inf állományt korrekten telepíted.

A másik apróság talán az, hogy a standard modemdrájver kapcsolódási sebességként a beállított soros porti sebességet fogja kijelezni, (tipikusan a 115 200-at) mig az eszköz saját drájvere a valós kapcsolódási sebességet - azaz a 64k-t.

Dolgozom egy átfogó ismertetőn - "szamárvezető projekt" - : modemekről, netes programokról, miegymásról...
Az átmeneti címe: http//web.axelero.hu/fae

Vannak eszközök, amelyekről már komplett a leírás, másokról csak képernyőfotók vannak, egyenlőre magyarázat nélkül, mások csak tervbe vannak véve.

Ha valaki csatlakozna az ismertetők kidolgozásához, kérem írjon címemre!

Előzmény: B. bácsi (2988)
B. bácsi Creative Commons License 2003.10.16 0 0 2988
De akkor 33600-on fog menni?...
DuDoR Creative Commons License 2003.10.15 0 0 2987
> Hát ez nem sokat segített

Próbáltad 'Standard 33600bps Modem'-ként telepíteni?

http://netmod.fornax.hu/DownLoad/netmod_2000_h.pdf

Négyesi Creative Commons License 2003.10.15 0 0 2986
Email ment.
üdv Négyesi
Előzmény: DuDoR (2983)
DuDoR Creative Commons License 2003.10.15 0 0 2985
> Meg tudnátok mondani, hogy lehet-e vele faxot küldeni/fogadni? Mármint nem RVS-sel, hanem alapból?

Nem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!