Tenyleg ti nem utaljatok azt, hogy a sorozat aktualis reszenek az elejen roviden osszevagjak a tartalmat, bemutatjak?
Engem ez rohadtul idegesit.
De mar kezdek hozzaszokni, es raerezni, hogy mennyi idore kell mas adora kapcsolgatnom, egesz addig, amig be nem jon az oroszlanos logo, mert a rendes resz onnan kezdodik.
Lejjebb volt szo a Millennium-rol. Most latom az ujsagban, hogy ujra elkezdik leadni az elso resztol kezdve. Nem lenne rossz, ha most nem hagynak abba ott, ahol a multkor. Pam? Errol nincs valami infod?
Kedves Végtelen Határok rajongók! Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Mátrix cimű filmet! Nekem nagyon tetszett. Jó, volt benne egy két jelenet amikor eszembe jutott más film is, de nem árulok inkább el semmit. Nézzétek meg érdemes. A film közepén már úgy éreztem hogy egy "nagy Végtelen Határt" látok.
exlex: rendicsek, igyekszem, de ha bármi ?-ed van, bátran kérdezz, ovis koromban úgyis tanár akartam lenni.
Más; apró részletek: Láttátok kb. két hete a TV2-n a Szerelem tengere címú filmet Al Pacino-val a főszerepben? Ott is bibis volt a dolog, az Édes amikor felkelt az ágyból kétszer bújt bele a nadrágjába?! Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy még a nagyfilmekben sem ügyelnek mindig a részletekre, sajna!
exlex:
Szerintem (szinte) akarmilyen szigoru ellenorzes mellett ki lehet talalni egy modszert, amivel egy kis mintat ki lehet csempeszni. (Pl. mint a kabitoszeresek, hogy egy gumikapszulaban lenyeli a mintat, vagy barmi.)
Viszont az teny, hogy figyelhettek volna ra, de valahogy biztak benne, hogy nem csinal hulyeseget. (Amikor kirugtak akkor emlitette is a tudosbaratja, hogy ne is gondoljon semmi torvenytelenre.) Etc.
"Amugy szerintem a homokkiralyok reszben eleg nagy felelotlenseg volt az, amit a tudos csinalt, hogy hazacipelte a tojasokat, es ott nevelte oket. Azert latszik, hogy nem veletlenul dolgoztak a laborban tobb biztonsagi szinten es melyen a fold alatt."
Uhum. De akkor miert nem volt szigorubb az ellenorzes? Ha jol emlekszem a tudos egy termosz aljaban vitte ki a tojasokat. A kijaratnal eszrevettek kameraval, hogy visz valamit es felszolitottak, hogy mutassa meg. O felmutatja a termoszt, erre elengedik. Ha ennyire veszelyes kiserletek folynak egy laboratoriumban, akkor nem hiszem, hogy a valosagban megelegednenek egy szimpla vizualis ellenorzessel... nem is szolva arrol, hogy eppen akkor zartak ki a kiserletbol, vagyis kulonosen figyelni kellett volna ra, hogy nem csinal-e szabotazst vagy ilyesmit.
Neha eppen azt hianyolom a VH-bol, hogy nem figyelnek az apro reszletekre, vagy nagyvonaluan intezik el a dolgokat, es igy sokszor hiteltelenne valik a tortenet (nem tortenhetne meg ugy, ahogy megtortenik). Bar lehet, hogy csak en vagyok tulsagosan szorozo es inkabb a lenyegre kellene koncentralni :)
exlex:
Koszi. En is azt a bizottsagi uleses reszt lattam, ott emlitettek visszamenoleg a homokkiralyokat.
Bar lazan vettek. Mondtak, hogy addigra ugyis metan lesz a legkor, meg ilyesmi, es ki tudja, hogy birni fogjak-e a homokkiralyok.
Amugy szerintem a homokkiralyok reszben eleg nagy felelotlenseg volt az, amit a tudos csinalt, hogy hazacipelte a tojasokat, es ott nevelte oket.
Azert latszik, hogy nem veletlenul dolgoztak a laborban tobb biztonsagi szinten es melyen a fold alatt.
Kedves Pammy!
Miert adsz fel nekem olyan rejtvenyeket, amelyek meghaladjak szereny szellemi kepessegeimet? :)))
JZ:
A homokkiralyok ket reszes volt. A masodik reszben bevackoltak magukat a hazba is, erre a tudos rajuk gyujtotta a hazat es o is bennegett. Majd ezutan befutottak a kormany emberei, es vedofelszerelesben kifustoltek a kornyeket. Sajna addigra mar az erdoben is voltak homokkiraly varak, igy onnan zavartalanul terjeszkedhettek tovabb.
BTW, korabban mar utaltam arra a reszre, ahol egy titkos bizottsag ulesen osszefoglaltak a korabbi reszek esemenyeit. Ott is szobakerult, hogy a homokkiralyok egyre nagyobb teruletet foglalnak el es hogy ez a jovoben problemat fog jelenteni.
Lenne egy keresem...
Amikor itt ment az elso resz (Homokkiralyok) akkor valahogy lemaradt a vege. Legalabbis nekem ugy tunt. De az is lehet, hogy ket reszes volt?
Ha valaki latta, meselje mar el a veget, mert mar nagyon kivancsi vagyok ra!
Kb. odaig lattam, amikor a feszerbe ejjel kiment a kutya, es megettek a kutyat a homokkiralyok...
Na akkor fussunk neki még egyszer. Leírtad az összes epizód címét, eszembe jutott hogy estetleg az eddigi részeket rögzítetted kazin, ami nem rossz kezdés egy videotéka megnyitásához.:))
a K(á)V(é)n már túl vagy?
Pam irta korabban, hogy ez ev vegeig megy majd a VH (vagy TOL? :)
Ime az eddigi epizodok listaja:
Episodes
Season 1 (1994-95)
Sandkings (Originally Aired 3/26/95)
Valerie 23 (Originally Aired 3/31/95)
Blood Brothers (Originally Aired 4/7/95)
The Second Soul (Originally Aired 4/14/95)
White Light Fever (Originally Aired 4/21/95)
The Choice(Originally Aired 4/28/95)
Virtual Future (Originally Aired 5/5/95)
Living Hell (Originally Aired 5/12/95)
Corner Of The Eye (Originally Aired 5/19/95)
Under The Bed (Originally Aired 5/26/95)
Dark Matters (Originally Aired 6/2/95)
The Conversion (Originally Aired 6/9/95)
Quality Of Mercy (Originally Aired 6/16/95)
The New Breed (Originally Aired 6/23/95)
The Voyage Home (Originally Aired 6/30/95)
Caught In The Act (Originally Aired 7/1/95)
The Message (Originally Aired 7/16/95)
I Robot (Originally Aired 7/23/95)
If Walls Could Talk (Originally Aired 7/30/95)
Birthright (Originally Aired 8/13/95)
Voice Of Reason (Originally Aired 8/20/95)
Season 2 (1995-96)
A Stitch In Time (Originally Aired 1/14/96)
Resurrection (Originally Aired 1/14/96)
Unnatural Selection (Originally Aired 1/20/96)
I Hear You Calling (Originally Aired 1/26/96)
Mind Over Matter (Originally Aired 2/2/96)
Beyond The Veil (Originally Aired 2/9/96)
First Anniversary (Originally Aired 2/16/96)
Straight & Narrow (Originally Aired 2/23/96)
Trial By Fire (Originally Aired 3/1/96)
Worlds Apart (Originally Aired 3/22/96)
The Refuge (Originally Aired 4/5/96)
Inconstant Moon (Originally Aired 4/12/96)
From Within (Originally Aired 4/28/96)
The Heist (Originally Aired 5/5/96)
Afterlife (Originally Aired 5/19/96)
The Deprogrammers (Originally Aired 5/26/96)
Paradise (Originally Aired 6/16/96)
The Light Brigade (Originally Aired 6/23/95)
Falling Star (Originally Aired 6/30/96)
Out Of Body (Originally Aired 7/14/96)
Vanishing Act (Originally Aired 7/21/96)
The Sentence (Originally Aired 8/4/96)
Season 3 (1996-97)
Bits Of Love (Originally Aired 1/19/97)
Second Thoughts (Originally Aired 1/19/97)
Regeneration (Originally Aired 1/24/97)
The Last Supper (Originally Aired 1/31/97)
Stream Of Conciousness (Originally Aired 2/7/97)
Dark Rain (Originally Aired 2/14/97)
The Camp (Originally Aired 2/21/97)
Heart's Desire (Originally Aired 2/28/97)
Tempests (Originally Aired 3/7/97)
The Awakening (Originally Aired 3/14/97)
New Lease (Originally Aired 3/21/97)
Double Helix (Originally Aired 3/28/97)
Dead Man's Switch (Originally Aired 4/4/97)
Music Of The Spheres (Originally Aired 5/9/97)
Revelations Of Becka Paulson (Originally Aired 6/6/97)
Bodies Of Evidence (Originally Aired 6/20/97)
Feasibility Study (Originally Aired 7/11/97)
A Special Edition (Originally Aired 7/25/97)
Season 4 (1997-98)
The Criminal Nature (Originally Aired 1/23/98)
The Hunt (Originally Aired 1/30/98)
Hearts And Minds (Originally Aired 2/6/98)
In Another Life (Originally Aired 2/16/98)
In The Zone (Originally Aired 2/20/98)
Relativity Theory (Originally Aired 2/23/98)
Josh (Originally Aired 3/6/97)
Rite Of Passage (Originally Aired 3/13/98)
Glyphic (Originally Aired 3/20/98)
Identity Crisis (Originally Aired 3/27/98)
The Vaccine (Originally Aired 4/3/98)
Fear Itself (Originally Aired 4/10/98)
The Joining (Originally Aired 4/17/98)
To Tell The Truth (Originally Aired 4/24/98)
Mary 25 (Originally Aired 5/28/98)
Balance Of Nature (Originally Aired 9/4/98)
Final Exam (Originally Aired 6/26/98)
Lithia (Originally Aired 7/3/98)
Monster (Originally Aired 7/10/98)
Sarcophagus (Originally Aired 8/7/98)
Nightmare (Originally Aired 8/14/98)
Promised Land (Originally Aired 8/21/98)
Balance Of Nature (Originally Aired 9/4/98)
The Origin Of The Species (Originally Aired 11/27/98)
Phobos Rising (Originally Aired 12/4/98)
Black Box (Originally Aired 12/11/98)
In Our Own Image (Originally Aired 12/18/98)
Season 5 (1998-99)
The Alien Radio (Originally Aired 1/22/99)
Donor (Originally Aired 1/29/99)
Small Friends (Originally Aired 2/5/99)
The Grell (Originally Aired 2/12/99)
The Other Side (Originally Aired 2/19/99)
Joyride (Originally Aired 2/26/99)
Human Operators (Originally Aired 3/12/99)
Blank Slate (Originally Aired 4/2/99)
What Will The Neighbors Think? (Originally Aired 4/23/99)
The Shroud (Originally Aired 4/30/99)
The Ripper (Originally Aired 5/7/99)
Tribunal (Originally Aired 5/14/99)
Summit (Originally Aired 5/21/99)
Descent (Originally Aired 6/25/99)
Haven (Originally Aired 7/2/99)
Deja Vu (Originally Aired 7/9/99)
The Inheritors (Originally Aired 7/16/99)
Essence Of Life (Originally Aired 7/23/99)
Stranded (Originally Aired 7/30/99)
Fathers And Sons (Originally Aired 8/6/99)
Star Crossed (Originally Aired 8/13/99)
Better Luck Next Time (Originally Aired 8/20/99)
Legutobb a 3. szezon 6. epizodja volt (Dark Rain). Ha ez ev vegeig megy,
akkor kb. 40 :)))) resz van meg hatra, vagyis valoszinuleg a negyedik szezont
meg leadjak, azutan meg mintha elvagtak volna.... :-(((((
JZ: exlex mondja jól, senki nem szeretne kisérleti nyúl lenni, különösen akkor amikor az esély 1:100000000000000:))). Az UFOkért én sem rajongok annyira: akkor már inkább Man in Black!!! Imádom!
jó ez a topic. Én például már régóta nézem a sorozatot, amit különben a főcímzenéje miatt kezdtem el nézni. Tök eltalált zene. Kevés benne a szintetikus (vö. X-files, Vészhelyzet), a vonós-szekció meg remekül ki van találva.
Látta valaki MP3-ban?
A háttérzenéi is sokkal jobbak, mint a többi sorozaté.
Nekem egyébként azok az utópisztikus részek tetszenek, amiben a humánum győz, az UFO-s hókusz-pókuszok elég gyengék.
Valószínűleg azért vagyunk többen ezzel így, mert az UFOlógia távolabbinak tűnik, és egyelőre kevesebb embert érint vagy érdekel, mint az, hogy mit kezd az emberiség a tudomány egyre nagyobb vívmányaival (atomenergia, szupravezetés, klónozás, informatika, stb.)
Fontos kérdés az is, milyen lesz a következő évezred társadalma (információforrások és médiák versenye, szétszakadt emberi kapcsolatok, felgyorsult tempó, gyerekkorban kezdett és teljesen kiteregetett szexualitás, stb.)
Ezekre a kérdésekre ez a sorozat nem ad választ, de remekül rávilágít. Ezért szeretem jobban, mint az X-filest, ahol a Szkali meg a Murdör UFO-kat meg kísérteteket kerget.
Pam:
Igazad van.
De emlekezz arra, hogy amikor mar legeloszor bekerult a no a korhazba, mar akkor felt a gyerek megszulesetol. Szinte minden vizsgalat (vagy eleg vizsgalat) nelkul el akarta vetetni...
Ez viszont tarsadalmilag nem korrekt...
Pam:
Jo, de ha senki se akar szulni (vagy legalabbis a tobbseg nem), mert fel a mutans megszulesetol, akkor ki fogja megszulni a tokeletes, tulelo gyereket?
Senki?
A biztosan mutansnak szuleto gyerekeket nem tudom, hogy miert nem engedtek elvetetni (hatha valamelyik megis tulelo lesz?).
Ez a hozzászólás nem is kimondottan a sorozatról szól , hanem inkább a sci-fi műfajról, mint olyan.Szerintem a legtöbb sci-fi film alapja valami tudományos dologra alapoz, amit aztán kiegészít az író saját fanitáziája szerint, de hiszen ezért hívják SCI-FI -nek.Hogy aztán milyen lesz egy történet vége az szerintem nagyban függ az író emberiséről alkotott véleményétől.
Érdekes dolog még, hogy bárhogy is próbálják a dolgokat alakítani, szerintem minden sztori az emberről szól alapvetően , mivel nem tudunk kiszakadni saját tapasztalati tudásunkon és az írók sem.Csak saját problémáinkat helyezzük át egy másik környezetbe, időbe stb.. mely által felnagyítjuk őket, örök érvényt adhatunk nekik.
Furcsa dolog, még ebben a műfajban a lényekről alkotott képünk, hiszen a legtöbbet a természetben megtalálható dolgokból rakjuk össze. Pl 10 feje van 1 szeme stb.., de lehet tárgy is stb..
Pam-nak igaza van. Konnyu hideg fejjel igy beszelni, amig nem a te gyerekedrol van szo. Katasztrofahelyzetekben a tarsadalom szempontjait az egyen szempontjai fole helyezik, es ez elkerulhetetlenul egyeni tragediakhoz vezet (brrrrr, de "szakszeruen" hangzott ez! :)
Egyebkent a filmben ugye azt mondtak a kormany emberei, hogy tiz eve nem szuletett egeszseges gyerek, ehhez kepest a "jok" taboraban jo par gyerek nyuzsgott. Azert vannak ketsegeim, hogy egy ilyen NWA stilusu foldalatti mozgalom ilyen hatekonysaggal tudjon mukodni, hogy minden egeszseges gyereket nyom nelkul elhappol az osszes kormanyzati eroforras felett rendelkezo szervezetek elol (jo, jo, tudom, hogy nem ez volt a lenyeg....).
Ja, es a vilag mas orszagairol sem esett tul sok szo (bar valami volt az elejen). Sehol mashol a vilagon nem szulettek egeszseges kisbabak? Vagy minden orszag kulon sutogette a sajat pecsenyejet? Ilyen mervu katasztrofa idejen valoszinuleg az egesz vilagnak ossze kellene fognia, de errol a jelek szerint szo sem volt.
(Itt persze szamitasba kell venni a US sorozatok szokasos Amerika kozpontusagat. Hol mashol szulethetnenek egszseges gyerkocok, ha nem az USA-ban, a Vilag Vezeto Orszagaban? :)
Látszik hogy pasi vagy! Képzeld el hogy kínlódsz 9 hónapig, reménykedsz és szülsz egy "szörnyet"! A filmben még a jogot is megtagadták a szőke nőtől (akinek végülis meg kellett szülnie a gyerekét), hogy a bébit elvetesse, pedig az orvosok biztosra tudták hogy mutáns.
Az pedig hogy ezeknek a "gyerekeknek" milyen lesz a sorsa... Akkor már inkább a Taigetosz!
exlex:
Szerintem a kormany erthetoen jart el, amikor mindenkit "reprodukciora" kenyszeritett, es szulesre. A faj tulelese kozugy, ha valaki azert nem hozza vilagra a gyereket, mert fel, hogy mutans lesz, de ugyanakkor tudja, hogy megvan az esely ra, hogy a gyereke esetleg ep legyen, az nem korrekt.
Ilyenkor az egyen celjai es donteseinel fontosabb a tarsadalom erdeke, a tuleles.
Minden eselyt meg kell ragadni ilyenkor. Onzes es felelotlenseg nem megprobalni kihordani a gyereket.
én nagy rajongója vagyok a sorozatnak, próbálom mindig megnézni, meg videóra venni, ha valamit nem tudok éppen akkor TV3 közelébe jutni
valahol az elején kérdezte valaki, hogy honnan veszik a történeket, nos (bár nem tudom igazolni...mer' lusta vagyok) de nekem néhány sztori eléggé visszaköszönt a korábbi sci-fi olvasmányaimból (ez főleg a korábbi részeknél volt, azt több ismerősöm is állította, hogy pld. a homokkirályok epizódot olvasta valahol)
nekem azt tetszik benne, hogy elég igényes történeteket filmesítenek meg (néha komolyan elgondolkodtató és szép történeteket)