Nagyon nagy ez a zene, főleg az UGISIUNSI albumuk jön be most nagyon, szereztél nekem egy új kedvencet, köszi!!!
És valóban, nem hülyeség, amit olvastam több helyen a Solarisról külföldi cikkekben, hogy van ez a "Space Rock" kategorizálás őket illetően. Tényleg masszív Space Rock hatás van a Solarisban, noha az az acidos, drogos utóérzet viszont teljességgel hiányzik a Solarisból, helyette a Solarisban van az a megfoghatatlan űr és kozmikus atmoszféra, meg epikusság... itt főként a Marsbélire gondolok. Tehát az a pszichedelia tényleg gyökeresen hiányzik a Solarisból. Valójában számomra ezért teljesen egyediek és másak, mint minden más 60-70-es évekbeli nagy, illetve későbbi követői... sok tekintetben épp azt a pszichedeliát, mint érzést már nem tudom magaménak érezni felnőttként... túl borult és emészthetetlen... Viszont a Solaris ezt sosem követte, ez nagyon érdekes.
De ez a Quantum Fantay nagyon jól csinálja, amit csinál (csipetnyi acid van csak, nem ködös túlzottan), és főleg itt a szintikezelés az igazi klasszis (ami nagyon is közös pont a Solarisszal).
Hihetetlen sok hasonló megoldás van a szintiben, fuvolában, gitárkezelésben...
Egy egészen friss hír a FB-on a bakelit lemezről !!!
"A gyártó a mai napon visszaigazolta a lemez szállítását, ennek alapján 27-én vagy 28-án kapjuk meg a csomagokat. A megjelenés kitűzött napja május 30-a, aznap kerül ki a terjesztőkhöz."
Micsoda örömhegyek :o)))))) Feltámadt a Solaris, feltámadt az EAST is - mekkora öröm mindkettő! Fantasztikus ajándék :o)))))))
S még mi minden klassz dolgot várhatunk Tőlük :o))) - de ez még a jövő zenéje :o) Annyira klassz érzés, hogy nem egyszeri fellángolás ez egyiküknél sem csupán, hanem vannak távlatok, jövője van mindkét zenekarnak!!!! Kimondhatatlan öröm! :o)))))))))))))))
okt. 26-át egyébként grandiózus űrbéli vetítéssel és földöntúli lézerekkel, fényekkel, jó sok köddel és atmoszférával képzelem el... Ha hasonló koncepcióban kerül színpadra, mint a mexikói, akkor én nagyon boldog leszek...
Kiváncsi vagyok, ki lesz nekünk az "űrséta-szomszédunk" a 6.sor 15.sz. kilövőállomásán a Marsra??? Én és asszonykám a 6.sor (tulajdonképp 9., ha az A-B-C sorokat is beleszámoljuk...) 13-14-ről indulunk :)
Nem szeretnék sem álszerény lenni sem rámenős, ezért nyíltan megkérdezem: Azt lehet már tudni, hogy kik fognak majd a színpadon állni októberben ? (direkt nem az együttes tagjait kérdeztem :) )
Kiteszem ide is a Marsbéli krónikáknak az alábbi részletét, az előbb a FB-on osztottam meg a vörös árnyalatú képpel együtt:
„- Ma éjjel lesz az az éjjel – mondta az álarc. - Készüljön fel. - Készen leszek. Valami meglepetés jön? (…) Az álarc lebegett a szél szárnyán. – Mi megyünk. Készüljön fel! (…) A nő az éjszakai eget figyelte és várt. - Gyerünk - mondta a férfi. – Fel kell készülnünk. (…) Kiment és az eget kémlelte. Nem látott semmit. - Talán egy perc múlva – mondta. (…) Elma hallgatott. (…) , de szemét állandóan az égre emelte. - Sam – mondta fél óra múlva -, ott van, nézd. Felnézett és látta. A Föld. Teljesen körben, zölden, mint finoman csiszolt kő kelt fel a dombok felett. - A jó öreg Föld – suttogta Sam szeretettel. - Jó öreg, csudálatos Föld. (…) - Sam – szólt Elma.
Én most beszéltem a MŰPÁVAL telefonon, kellemetlen hírt kaptam.
Ma délután szándékoztam személyesen megvenni a koncertjegyet. (felhőcske mellé! - hihi).
De most elbizonytalanodtam!
Noha a nejem 'Apa, neked természetesen ott a helyed' - módon rábólintott a beruházásra, annál is inkább, mert Szabadidős ERZSÉBET-utalvánnyal szándékoztam fizetni. Ám a MŰPA azt mondta, hogy a weboldalunkon keresztül még nem lehet jegyet venni, de menjek bátran, mert személyesen már kapható jegy! De!
Mivel ez egy "befogadott rendezvény" és nem a saját szervezésük ezért az Erzsébet utalványt nem fogadják el. :-(
Holott itt van előttem az EAST koncert-jegy, azt bezzeg lehetett Bözsi-csekkel fizetni. És itt van előttem a kikészített utalvány is, és nem örülök ennek a készpénzes dolognak.
Kérdés: Pillanatnyilag hány hely elérhető? Van fanatikus, aki tudja, a Fsz + lenti oldalpáholyok együtt hány férőhelyet jelent? Valami 1000, nem? (Teljes befogadőképesség: 1525). Pár nap után röpke 200 körüli jegy el is ment... Jeeeeee :)
Köszönöm megtisztelő válaszát. A Hungarotonnál kit érdemes megkeresnem? Abszolút amatőr vagyok, csak a hobbim és nem a foglalkozásom a zene.
Természetesen az őszi koncerten ott leszek, valószínűleg a családdal. Éppen ahogy e sorokat írom, a feleségemnek játszom le a Marsbéli krónikákat, hadd szokja :-)
Sajnos, a Marsbéli Krónikák a Hungaroton tulajdona, és az ő döntésükön múlik, áldoznak-e egy ilyen projektre. Őket kell megkeresned az ötlettel, és mi őszintén drukkolunk, hogy pozitív választ kapj!