Üdvözlet a színházkedvelők táborában! Jó kérdéseket tettél fel, bár mindegyik akkora, hogy akár topikcímek is lehetnének. Ha beleolvasol a színházas topikokba, a kérdéseidre rengeteg választ fogsz találni. Addig is várjuk a színházi élménybeszámolóidat.
kultúra
Szerencsére nem ez az egyetlen ilyen témájú topik, ha körülnézel, számos színésznek van külön topikja, ebből az is kiderül, ki mit/kit szeret a legjobban...
Végre egy színházi topik a sok tinglitangli baromság közt.Nagyon örülök ,hogy végre találtam egy ilyen topikot.E-szerint van még embere a földön aki nem a szellemet butító tv állandó rabja hanem veszi a fáradságot és elmegy Színházba.Szerintem ma már nem az az úttörő aki dúrva zenét hallgat és szakadt ruhában és lázító stílusban él, hanem az az ésszel gondolkodó szívvel érző saját magát adó ember aki néha a kezébe vesz egy könyvet vagy "veszi a fáradságot" és elmegy a Színházba vagy operába.
Na figyeljetek megkérdeznélek titeket ,hogy:
Mi a kedvenc előadásotok?
Ki a kevenc színészetek(színésznőtök)?
Ki a kedvenc opereaénekesetek(énekesnőtök)?
Ki a kedvenc rendezőtök?
Kíváncsi vagyok ,hogy mik a válaszok kedves barátaim!És mi maroknyi kúltúra szerető emberek tartsunk össze!Köszönöm!
UI:ezt a lehetőséget hogy ide írjak egy kedves barátomtól kaptam, tehát ez nem az én login nevem. De majd igyekszem regisztrálni!
Tegnap láttam a Varrónőket a Pestiben!
Kitűnő szereposztás (mindenkihez nagyon illik, amit játszik), és - bár nem értek hozzá- érdekes rendezés (Eszenyi); csakis jó értelemben persze.
Nem emelnék ki senkit, mert atarget=_blank>szereposztásmagáért beszél.
egyetlen negatívum, kizárólag a tegnaphoz: a közönség űbergáz volt! Nem mindig esett le a poén és hát ... hogy finoman fogalmazzak: "kímélték a tenyereiket", de volt aki elment a két felvonás között. Hozzáteszem: bérletes előadás volt.
Szóval nagyon ajánlom mindenkinek!!!! És ha vmelyikőtök látta írja meg, hogy mi a véleménye. Kiváncsi vagyok.
Íme, a lezárt februári program, amire minden érdeklődőt szeretetettel várunk! (A gyertyák csonkig égnek című előadást végül is február 17-én, kedden tekintjük meg)
1.
2004 február 3. kedd 19 óra, Pesti Színház (1052 Váci utca 9.):
Alfredson-Danielsson: Picasso kalandjai
Rendező: Méhes László - Horgas Ádám
Szerepel: Gyuriska János, Hajdu István, Igó Éva, Kútvölgyi Erzsébet, Berki Mónika, Kis Bernadett, Kolovratnik Krisztián, Fesztbaum Béla, Vass Szilárd, Schmied Zoltán, Helyes Annamária, Sebesi Janka, Kispál Anita, Bernáth Dénes
http://www.vigszinhaz.hu/html/picasso.htm
jegyár: 1900 Ft Jegyek a földszint 6., 7., 9., 10. sorba
----------------------------------------
2.
2004. február 15. vasárnap 19 óra, Magyar Színház (1077 Hevesi Sándor tér 4.)
Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek
Rendező: Iglódi István
Szerepel: Avar István, Agárdy Gábor, Csernus Mariann, Mihály Pál
http://www.magyarszinhaz.hu/eloadasok/gyertyak.shtml
jegyár: 1700 Ft Jegyek a földszint 5., 6., 8., 10., 11. sorba
----------------------------------------
3.
2004. február 24. 19 óra, Vígszínház (Pannónia utca 1.)
Henrik Ibsen: Nóra
Rendező: Marton László
Szerepel: Hegedűs D. Géza, Eszenyi Enikő, Benedek Miklós, Kiss Mari, Gálffi László, Szatmári Liza / Tanai Bella, Buza Tímea
http://www.vigszinhaz.hu/html/nora.htm
1500 Ft Jegyek a földszint 1.,2., 3., 7., 8., 9. sorba
-------------------------------------
"Akárcsak a pestis, a színház is olyan válság, amely vagy halállal, vagy teljes
gyógyulással végződik." - (Antoine Artaud)
Az Egyenes út a Színházba-program 2004. tavaszi évadjának programhirdetése
Ugye neked is eleged van abból, hogy nincs egy normális szabadidős program
speciálisan a Te igényeidhez igazítva?
Szeretnéd látni a pesti színházi élet sikerdarabjait?
Még soha nem láttad a Bánk bánt, Ibsen Nóráját vagy a Kopasz énekesnőt?
Kíváncsi vagy, milyen lehet egy filmsiker színpadon,
mint a Száll a kakukk fészkére, vagy a Picasso kalandjai?
Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor ez a te helyed:
http://szinhaz.nemesis.hu
- Teljes színházi program 2004. február közepétől júniusig!
- Több mint tíz nagyszerű előadás!
- Last minute színházi ajánlatok, fapados árakon!
- Új ismeretségek, régi barátok, randi-megoldások!
Regisztrálj gyorsan, vegyél részt egyszerre virtuális és valóságos klubéletünkben!
Ne feledd, hogy anarcho-szindikalista közösségünk az egyéni kezdeményezések
primátusában hisz, vagyis rajtad is áll vagy bukik a dolog sikere! Minden
programötletet szívesen fogadunk, akár mozi, zene, kiállítás témakörben is! Terveink
közt saját színtársulat alapítása, önálló produkciók létrehozása is szerepel, várunk
minden exhibicionista hajlamú jelentkezőt:)
Ha nem akarod mindig a fórumot böngészni, inkább levelező tagozatunk lassan száz fős
táborát erősítenéd, csatlakozz levlistánkhoz, melyen keresztül szintén mindent
megtudhatsz programjainkról!
A központi e-mailcím: Elte-szinhaz@primlista.hu
(Szükségesnek tartom megjegyezni, hogy az elte ez esetben nem az Eötvös Lóránd
Tudomány Egyetem mozaikszavát jelenti, hanem valami egészen mást. A helyes megfejtők
ajándék színházjeggyel, és különleges ingákkal gazdagodhatnak :)
Ha jelentkezni kívánsz, dobj egy emilt az elte-szinhaz-feliratkozas@primlista.hu
címre, és pár perc múlva máris a tagok közt lehetsz, fogadhatsz és küldhetsz
leveleket.
elte-szinhaz-feliratkozas@primlista.hu
Ha érdekel a levlista története, olvass bele a nyilvános archívumunkba!
mi értelme van a woyzek c. darabnak? mi értelme van józsef attila költészetének? mi értelme van az emberi elnyomásnak? annak, hogy egyesek a kisemberrel packázhatnak? hogy bármit megtehetnek vele?
mi értelme van annak, hogy ilyen a világ?
nem tudom a választ. a darab sem. felveti a kérdéseit, s azok a végén ott maradnak az emberben, s néha eszébe jut, hogy jó lenne őket megválaszolni.
Hadd invitáljalak meg Benneteket februártól induló színházi programon első három előadására! Amennyiben valamelyik előadás felkeltette az érdeklődésed, jelentkezni a dns@wiw.hu e-mail címen ill. a 70/3173165-ös telefonszámon tudsz.
A program legfőbb médiuma egy levelezőlista ( elte-szinhaz@primlista.hu ), melyen keresztül naponta újabb és újabb (soxor igen kedvezményes) színházi előadásokat hirdetünk meg. Válj tagjává egy egyszerre virtuális és valóságos közösségnek, vegyél részt 2004-ben akár 30-40 színházi flashmobon!
Mindössze annyi a dolgod, hogy küldj egy emilt az
elte-szinhaz-feliratkozas@primlista.hu címre!
Ha nem jelentkezel, akkor is figyelemmel követheted a program ajánlatait a nyilvános archívumban:
http://lista.prim.hu/levlista.prm?mit=archivum&lista_id=5672
Tehát a februári program az alábbi:
1. 2004 február 3. kedd 19 óra
Pesti Színház (1052 Váci utca 9.)
Picasso kalandjai
Bemutató: 2003. október 17
szerző: Alfredson-Danielsson
rendező: Méhes László - Horgas Ádám
Szerepel: Gyuriska János, Hajdú István, Igó Éva, Kútvölgyi Erzsébet, Berki Mónika, Kis Bernadett, Kolovratnik Krisztián, Fesztbaum Béla, Vass Szilárd, Schmied Zoltán, Helyes Annamária, Sebesi Janka, Kispál Anita, Bernáth Dénes
Rómeó és Júlia (játszódik az Osztrák-Magyar
Monarchiában, Bosznia-Hercegovinában, 1914-ben)
http://www.barka.hu/eloadasok_romeo.php
Kardos Róbert, Ollé Erik, Tausz Péter, Fige Tamás, Gados Béla, Kiss Katalin, Balázs Zoltán, Végh Zsolt m.v., Horváth Kristóf, Bíró Attila, Ujlaki Dénes m.v.,
Ráckevei Anna m.v.,Varga Gabi, Szikszai Rémusz, Spolarics Andrea, Lucskay Róbert
800-1000 Ft
--------------------------------------------------
Vasárnap Radnóti: Ördög
az elmaradt Kripli helyett :(.
SCHNEIDER Zoltán alkatához biztosan sokféle szerep passzol. Ez nem.
Ugyanez igaz Bálint Andrásra is. Nagyon igyekezett, de semmi sátáni nem volt benne.
Egyébként fura figura lehetett ez a Molnár. Mint aki mindent tud az összes emberi viszonyokról.
A nézővel legalábbis elhiteti (nem a Radnóti előadásán)ezt.
Lehet, hogy csak én voltam fáradt, de a nőkön kívül semmi nem tetszett.
Talán csak Csányi, de neki alig volt szerepe. Hozta azt a figurát, amelyiket az I love Budapest-ben.
Ez Hevva kérdése volt (az index kavart egyet).
Egyébként én a Mozartot láttam, Alföldi és Darvas játéka tetszett. Az Operaház fantomjára még nem jutottam be.