Keresés

Részletes keresés

Lakki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 14
A második mondat első 'hogy'-a törlendő.
Lakki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 13
faithful,
18 éves leány, lehet buta, felelőtlen, tájékozatlan, teherbe es. Ha akarata ellenére megszüli, hogy lehet, hogy több gyereket ő köszöni szépen már nem fog akarni, mert hamarabb olyan helyzetbe kerül amit nem tud kezelni.
Ha meg nem szüli meg, akkor később, mikor már lelkileg is éretté válik a gyerek fogadására, már hármat szülne.
1-3. Ilyen is lehet nem? Sőt, van is.
faithful Creative Commons License 1998.10.21 0 0 12
Kedves Girlee!
"yereknek nem tudják biztositani a legoptimálisabb életkörülményeket"

Ha mindenki így gondolkozott volna, akkor már rég kihalt volna az emberiség.

Pucros Mackó Creative Commons License 1998.10.21 0 0 11
Nekem nagyon tetszik, hogy aggódtok a Föld lélekszámának növekedése miatt. Emléxem, iskolás koromban a legeslegjobban ez foglalkoztatott, meg a környezetszennyezés, meg az atomháború, meg általában azok a randa dolgok, amik a jövőmet veszélyeztetik. Most is fontos probklémáknak látom őket, de sajnos már nincs annyi időm filózni rajtuk.

Az ilyen kérdések, mint az abortusz, iszonyatos dilemmák. Az emberiség teljesen tönkreteszi ezt a bolygót, és előbb-utóbb valamit tenni kell. Minél előbb cselekszünk, annál kevesebb embertelenséggel meg lehet úszni.
Az nyilvánvaló, hogy nem szaporodhatunk vég nélkül, hiszen egyszerűen nem fogunk elférni. Már most is épp elég ponton üt vissza a kitörés az ember természet adta korlátai közül. Nagyon elkeserítő, de bizony ronda dolgokat kell majd egyszer elkövetni ahhoz, hogy legalább az emberiség egy részének leszármazottai tartósan itt élhessenek ezen a bolygón. Az abortusz éppenséggel durvább a fogamzásgátlásnál, de még mindig kisebb rossz, mint az "etnikai tisztogatás", például.

Persze közvetlenül nyilván nem létszámgazdálkodási megfontolásokból végeznek abortuszt, hanem valamilyen konkrét okból. Ennek ellenére a kérdés analóg a túlnépesedés kezelésének kérdésével. Akárcsak az euthanázia kérdése, az abortusz egyes alesetei és alesetenkénti alternatívái is mind-mind arról szólnak, hogy az egyedi élet tényét kell-e a legfőbb értéknek tekinteni, vagy sem. Szerintem, sajnálatos módon, nem. Látni kell, mire vezethet egy ilyen elv abszolutizálása. Akár arra is, hogy végül mindannyian itt pusztulunk.

Nem akarom elkapkodni, de az ilyen kérdések miatt szerintem jó, hogy vannak itt sulinetes vagy akörüli korú arcok. Tessék megváltani a világot, mert rá van szorulva. A dolgozó emberek már nem érnek rá ilyesmire, különben is, a látásukat elhomályosítja a sok élettapasztalat, olvasmány meg filmélmény.

gabriell Creative Commons License 1998.10.21 0 0 10
Bocsi! Nem csak az ágyban kell nagynak lenni.(A hölgyeknek is szól) Én részben ellenzem, de ha már más kiút nincs és kilátástalan a helyzet akkor ezzel még minden megváltoztatható.
girlee Creative Commons License 1998.10.21 0 0 9
Szerintem minden nönek joga és kötelessége eldönteni, hogy képes-e a gyermeket felnevelni.Akár egyedül, akár házasságban.Ha ugy gondolja(ják), hogy a lehetöségeik végesek, és a születendö gyereknek nem tudják biztositani a legoptimálisabb életkörülményeket, akkor jobb, ha a gyermek nem születik meg.
Annál szomorubbat ugyanis nem tudok elképzelni, mint amikor alapvetöen tehetséges, sokra hivatott gyerekek anyagi, vagy családi problémák miatt nem kaphatj'k meg mindazt, ami minden gyereknek kijárna.Azt meg nem igazán tartom anyának és apának - legfeljebb a szó eredeti értelmében csak "szülönek" -, aki a világra indít jónéhány emberkét - merthogy jöttek az istenadták -, aztán azzal, hogy boldogul-e, nem törödik.
Felháborit továbbá, hogy megint mindenféle alapitványok és egyebek akarnak dönteni olyan esetekben, amiknek a valoságos tartalmárol fogalmuk sincs!/lsd.a 14 éves dávodi kislány esetét!/
Persze a fogamzásgátlás még szélesebb körü elterjedése megoldást jelenthetne, de nem ilyen gyogyszerárak mellett!
faithful Creative Commons License 1998.10.21 0 0 8
GYILKOSSÁG!

TÖMEGGYILKOSSÁG!

NÉPIRTÁS!

Fujjj!

faithful

Pintyő Creative Commons License 1998.10.21 0 0 7
80000, tényleg sok. Most még nem akarok gyereket és mindent megteszek, hogy ne legyek terhes. De ha mégi megtörténne szeretném, hogy jogom lenne eldönteni, hogy vállalom-e a felelőssége. Sokkal borzasztóbb, a egy gyereket nem várnak és a sorsa is ennek megfelelő lesz. Szóval csak egy "nyűg".

A Nema sikoly megdöbbentő, de szerintem hatásvadász is. Bár jó ha mindenki tudja, mi is történi közben...

Muncurkó Creative Commons License 1998.10.21 0 0 6
Lányok !

Megfigyeltétek, hogy az abortuszról milyen hevesen vitatkoznak - a férfiak ?

moineau Creative Commons License 1998.10.21 0 0 5
Azt hiszem en nem lennek ra kepes. Nekem mar van harom gyerekem es nem szeretnek tobbet de ha megis ugy adodna, hogy terhes lennek biztos megtartanam. Talan csak akkor nem ha valami nagyon sulyos fejlodési rendellenessége lenne. Ennek ellenere nem itélem el azokat akik ehhez a megoldashoz folyamodnak, vegul is egyetlen gyereknek sem jo ugy megszuletnie, hogy a szulei nem szeretik vagy nem kepesek gondoskodni rola.
A 80000 abortusz tenyleg sok de szerintem nem szigoritani kene a torvényeket hanem gondoskodni a megfelelo felvilagositasrol a fogamzasgatlok hozzaferhetosegerol.
Maminti Creative Commons License 1998.10.21 0 0 4
S kedves fiúk, egyáltalán nem mellékes téma a nők önrendelkezési joga...
Maminti Creative Commons License 1998.10.21 0 0 3
Kedves fczigony!

A gond csak az, hogy az abortusszal általában az amúgy egészséges magzatokat távolítjuk el. Míg a születési rendelleneségekkel világrajött gyerekekért mindent megtesz az orvostudomány, ami csak lehetséges, hogy életben tartsa őket...

IMHO nem az abortusszal kéne foglalkozni, hanem a hatékony megelőzéssel.

robicsek Creative Commons License 1998.10.21 0 0 2
nézze meg mindenki a "Néma sikoly" című dok. filmet.
GabE Creative Commons License 1998.10.21 0 0 1
Hánynom kell! Hogy lehet így beszélni! Tegnap hallottam, hogy magyarországon évente átlagosan 80000 (nyolcvanezer) abortusz történik! Össze kéne számolni, hogy a jugo polgárháboru alatt kinek sikerült több áldozatot összehozni!!! És ráadásul mi csak gyerekeket ölünk! Fujj!
Bocs, ha egy kicsit kikeltem magamból!
fczigony Creative Commons License 1998.10.21 0 0 0
Szerintem nyugodtan lehetne engedályezni általánosan az abortuszt!Lehet,hogy kicsit vulgárisan hat,de a világ jövője miatt is fontos az abortusz!Túl sokan vagyunk:2010-re már,egyes jóslások szerint a 10 milliárdot is elérhetjük!Ez a fajta(drasztikus)beavatkozás a meg nem fontolt terhességet megszakítja,és így nem leszünk még többen!
féktelen Creative Commons License 1998.10.21 0 0 topiknyitó
A kormány egy törvénytervezetet akar benyújtani az abortusz szigorúságával kapcsolatban !
Szerintetek Magyarországon érdemes e ilyen törvényt előterjeszteni ,helyes e az abortusz?
Amcsi barátaink is írhatnak ,hogy ott mi az ábra.
féktelen

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!