Nem biztos hogy feltétlen marhaság. Én úgy vagyok vegán pl, hogy gasztronómiailag nagyon szerettem a húsos jellegű ételeket legyen az sonka vagy rántott hús, vagy bármi.
Ezeknek az embereknek akik ilyen "állapotról" térnek át - és nem születésük óta élnek ilyen keretek között - egyáltalán nem baj, ha tudja időnként élvezni ezeket az ízeket is. Vagy az is, aki netán soha nem evett "rendes húsételt". Aztán majd eldönti ízlik nem ízlik-e neki. Persze sokak számára pont taszító lehet, van ismerős aki nem tudja az ilyet lenyelni, mert a húsra emlékezteti, és lelkileg taszítja.
De nem vagyunk egyformák, így igeni szerintem van helye a palettán.
Én amitől kivagyok azok a vegán sajtok. Iszonyat drága a tömény zsírcsomó, íze állaga meg szerintem borzasztó. Talán egyszer sikerült normálisat ennem belőle, a többi kb. kiköpés kategória lett.
A pontos ok nem derült ki, sokan rákérdeztek a tulajnál , a b vegán csoportban árusította ki az eszközöket meg az alapanyagokat.
Viszont van más cége is amivel foglalkozik, lehet azok jobban mennek, de kb akármi is lehet amit nem akart sokak orrára kötni.
Bérleti szerződés van ilyen helyen általában, ha felmondod a szerződést és kifut, akkor nem kell fizetni érte, onnantól a tulaj dolga mit kezd vele nem a bérlőé.
Igen: Éden volt a név. Drága olt, mégis nagy forgalommal, jó helyen, 'kiváló lokácó", turistahely- . Hogy miért zrtak bre "jogutód nélkül", kitalálni sem tudom. Több m. egy éve üres. Azt em értem, anyagilag kinek éri meg (így is fizetni kell az üres helyért, nem?) Semmit sem értek a gazdasághoz, kereskedéshez, minden vetélkedőt én nyernék kereskedés-nem értés tárgyában. Ezt értem a legkevésbé, sőt dühöngök: miért is nem értem?
A fővárosban rengeteg vega/vegán étkezési hely van olcsóbban és drágábban (mert sajna egyfajta divathullám is sok esetben, és ha ráírják az almalére hogy vegán, akkor dupla ára lesz).
Lehet mindenki igénye és vágya szerint találni. Én legutóbb ahol ebédeltem Pesten az a Mennyország szíve, kicsi hely a keleti meleltt, egyféle kaja van általában menüben, de nagyom finom és kedvesek a talán maláj tulajok, és nemrég a Govinda sarkot is kipróbáltam a Papnövelde utcában. Ugyanúgy mint a nagy Govindát, ezt is Krisna-sok csinálják, és nagyon fini.
De fb-n van külön ilyen csoport, rengeteg hely van a fővárosban. Mindennapra talán a Vegacity is jó tud lenni, bár kérdésesek az anyagi lehetőségek.
Gondolom akkor neked akkora hatalmas a lelki békéd, hogy még a baktériumokat sem bántod szegényeket, és így egy esetleges vérmérgezés esetén sem bántod őket és nem kérsz tetanuszt sem.