Keresés

Részletes keresés

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.10.06 -1 0 78
Előzmény: Bölcs Árnyék (77)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.10.06 -1 1 77

Ezt a tegnapi írásomat ma éjszaka teljesen befejeztem ! Kiderült belőle, hogy a kőkorszakban teljes kontinensre egységes kőkorszaki írásrendszer volt kiterjedve ! 

Előzmény: Bölcs Árnyék (74)
Teveneve Creative Commons License 2024.10.06 -1 1 76

Egy frászt.

Törölt nick Creative Commons License 2024.10.06 -4 1 75

"az egészségeseket bonyolult öngyógyító folyamatok tartják egészségesen, a betegeknél pedig e öngyógyító folyamat nem végzi a dolgát: vagy mert nem elégé erős ez az öngyógyítási képesség vagy mert túl sokat várunk el ettől az öngyógyító képességtől"

Valamikor a hàttérsugàrzàs sokkal erosebb volt mint napjainkban. A gyenge de àllando sugàrzàs felébreszti nàlunk az elaludt sejtjavito mechanizmusokat. Orosz kutatok szerint a fold kozelében élo ràgcsàlok kozt a ràkos daganatok megjelenése sokkal kisebb lett tchernobilban a gyenge de àllando sugàrzàs nak koszonhetoen. Mikor valaha a 30-as években ràdiumos krémeket ajànlottàk a bor fiatalitàsa céljàbol pontosan ezért tortént...a sejtek onjavito képességének felébresztése céljàbol. Valamikor minden thermàlfurdo buszke volt ha a vize ràdiumos volt.

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.10.05 -1 0 74

Bizonyítottam, hogy 3 ezer évvel ezelőtt a kőkorban hatványoztak és gyököt is vontak, a logaritmus számítást nem tudom ! 

De azt már tudom, ill. bebizonyítottam, hogy 100 ezer ével ezelőtt az ősember is ismerte a nagy számokat, lásd itt ni ! 

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-csimpanz-es-bonob-kiserleti-keresztezese-1214388

Előzmény: Bölcs Árnyék (73)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.10.04 -1 0 73

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-kokorszaki-mondatok-hatvanyozas-es-gyokvonas-1214384
A kőkorszaki: mondatok, hatványozás és gyökvonás !

Alapos okom van feltételezni, hogy sikerült olyan 2 db kőkori agyagtáblát találnom, amin az egyiken hatványozás van, a másikon gyökvonás van ! - mármint i. e. 3000 évvel .

Mivel még csak kevés ilyent néztem át, ezért nem tudhatom, hogy a kőkori logaritmus számolásról mit is gondoljak ?

Kérem a segítségeteket, hogy vizsgáljátok már át ezt a 2 db táblámat ♥

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.10.01 -1 1 72

https://erdosattilask01.lapunk.hu/helyerteku-szamolas-a-kokorban-1214376

Helyértékű számolás a kőkorban !

Ellenőrizétek már, hogy nem tévesztettem-e el valamit !

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.29 -1 0 71

+ ide illő zene

https://youtu.be/prdMsp-o1G0?list=RDMM&t=197

Ghostbusters • Theme Song • Ray Parker Jr.

Előzmény: Bölcs Árnyék (66)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.29 -1 0 70

én meg majdnem a bútoraim közé estem, nem is tudom, hogy mi lett volna

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.29 -2 1 69

Eltort de ugy hogy egyben maradt a csont. Lehet hogy egy kicsit ki is ficamodott. Nem akartam hordani a hevedereket és vissza se mentem vizsgàlatra.

Előzmény: Bölcs Árnyék (68)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.29 -1 0 68

eltört, kificamodott neked ?

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.29 -2 1 67

Nekem két évig fàjt a vàllam mikor egy székre estem a sotét szobàban....

Előzmény: Bölcs Árnyék (66)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.29 -1 1 66

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-proto-kinai-iras-megfejtese-1214374
A proto-kínai írás megfejtése !

Lezuhantam a szoba létrámról, és pokolian fáj a jobb kezem . 1 kg-tól nem tudok nehezebbet emelni vele, a tol kiesik a kezemből . Még az akadémikusokat se tudom szívből szidni, ezért elhihetitek, hogy valóban rosszul vagyok . Sokáig, akár 2 hétig se fogok hosszabb cikkeket írni, addig megáll a tudomány fejlődése, a meta-fizikusok hajcihót rendezhetnek .

(1) Így néz ki egy proto-kínai tábla/: Láthatóan függőlegesen írták, több régi írás elemei fedezhetők fel rajta, de elsőre érthetetlennek tetszik az egész .

Ez így igaz: függőlegesen írt (rovásírás, pálcika írás és minószi írás) van rajta keveredve olyan 1/3-1/3-13 arányban, és persze sajátosan módosítva !

a többiért kattints e fenti linkemre

Előzmény: Bölcs Árnyék (63)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.28 -1 0 65

Nagyon jó kérdés ! 

Sokszor már annyi is elég a matekból, hogy: van kaja | nincs kaja ! 

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.28 -2 1 64

Mi szukséguk lehetett a nagy szàmokra a kokorszakban....

Előzmény: Bölcs Árnyék (62)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.28 -2 1 63

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167964781&t=9251304

A kőkorszaki táblák analízise !

alcím: A kőkori szakik Standard Modellje !

Ez a tanulmányom még egyáltalán nincs elkészülve, csak én lettem mára kikészülve ! - hamarosan folytatom . 

Előzmény: Bölcs Árnyék (62)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.27 -2 0 62

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-kokorszaki-szamabrazolas-logikaja-1214371

A kőkorszaki számábrázolás logikája !

"Ez a felvétel a nagy számok rövid vonalakkal való írását mutatja ! Vagyis a fenti logikám szerint: az ankh és a swastika egy ilyen nagy számot rövid vonallal való írás egyik jele csupán ! "

a többit lásd e linkemen

Előzmény: Bölcs Árnyék (61)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.25 -3 0 61

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-szvasztika-szimblum-zsid-szimblum-lenne-1214367

A szvasztika szimbólum zsidó szimbólum lenne ? 

nem biztos, de ...

Az "a zöld nyíl : az összetettebb proto-szorzásé" -ból fejlődött ki az "Az ☥ (ankh) szimbólum egy ősi egyiptomi hieroglif, amelynek számos jelentése és értelmezése létezik. Az egyik legáltalánosabb értelmezés szerint az élet szimbóluma."  !  

Az "a piros nyíl : az egyszerűbb proto-szorzásé"  -ból fejlődött ki a "A swastika régészeti szempontból egy rendkívül érdekes és vitatott szimbólum. Világszerte számos ősi kultúrában megtalálható, és gyakran összekapcsolják a napot, a mozgást, a szerencsét vagy a jólétet szimbolizáló jelentéssel." !

Kattints érte a portálomra ♥ 

Előzmény: Bölcs Árnyék (60)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.22 -1 0 60

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-kulfoldi-bal-liberalisok-bosszantasara-1214364

A külföldi bal-liberálisok bosszantására !  

Avagy hogyan tanulhatod meg a magyar nyelvet - mint idegen nyelvet - gyorsan és könnyedén ?

I. lecke : bevezető  

...

Ezért sok kínai jól tud angolul hadarni . De ha a kínaiak, köztük a kínai katonaság áttérne az angol nyelvről a magyar nyelv használatára, olyan értelemben, hogy ha már bevezetik, akkor nem az akadémikusi magyart vezetik be, hanem az én új magyar nyelvemet vezetik be a kínai katonaságnál ! Mert az ugye egy kicsit politikai bolondság, hogy a kínaiak egyre inkább szembe kerülnek az amerikaiakkal, de mégis az angolt nyelvet muszáj használniuk !   

"Komolyan" : kínaiak térjetek át az angol nyelvről a magyar nyelvre ♥

Kattints a linkemre, ha érdekel ez az új magyar nyelvem ! 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.21 -1 0 59

https://erdosattilask01.lapunk.hu/ajia-triada-lelet-megfejtese-1214363
Ajía Triáda lelet megfejtése !

" No, adok egy utolsó lehetőséget: mit van rajta ? Már halom is: nem tudjuk !

Azt mindenesetre látni hogy az baloldali A korongon: alig van sisakos fej, és valami gomb alak, de a jobboldali B korongon meg sok van belőle ! Az A korongon több db - nem sok - boglya alak van, az B korongon - meg ha jól látom, akkor - csak 1 db darab van belőle ! Az emberke alakból meg mindkét korongon körül-belül ugyanannyi darab emberke alak van !

Mi következik ebből ? Nem tudjuk !

Ebből az következik, hogy az A korongon a nagy-paraszt emberkénk egy csomó terményt állított elő, majd az B korongon tanúsága szerint eladta a változatos vevőinek ! "

Ha többre is kíváncsi vagy akkor kattints a linkemre érte 

Előzmény: Bölcs Árnyék (58)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.20 0 1 58

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167911456&t=9251304

A Húsvét-szigetiek ősi szorzása és osztása?, Az ékírás és a Krétaiak?, Vagy Sumerok laktak volna Európában is ?  

korai Neolitikum korszak írása és matematikája ! 

amikor a valóság izgalmasabb, mint egy sci-fi 

A Kréta szigeti minósz lineáris A írás egyik matematikai témájú agyagtáblájáról sikerült levezetnem a világ csaknem összes természetes nyelvét !

Ez tudományosan azért fontos, mert ha a különféle írásrendszerek közt szeretnél eligazodni, ez a művemmel kulcs fontosságú neked !

És politikailag meg azért fontos, mert az írás alapján a természetes nyelvek annyira szorosan együvé tartoznak, hogy nincs értelme nyelvek vagy ábécék miatt háborúzni ♥ 

Előzmény: Bölcs Árnyék (57)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.19 0 0 57

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167905622&t=9251304

A felső-Neolitikum kőkorszakának az agyagtáblás-lexikonja !

És az elméletem szerint az 5-ös számrendszert használták !

Hogy ne legyen félreértés, ezért elkészítettem a webprogramját is, ami csak egy demonstráció, bár működőképes ! 

Ezt kell bele írnod /:

alma, almá : Az alma, a puhább körtéhez hasonló ízletes gyümölcs .
körte, körté : Az körte a keményebb almához hasonló szintén ízletes gyümölcs .
macska, macská : A macska nem szereti a kutyákat ! 
kutya, kutyák : A kutya nem szereti a macskákat ! 

És ezt írja ki neked /: 

1. alma : Az alma¹, a puhább körtéhez² hasonló ízletes gyümölcs .

2. körte : Az körte² a keményebb almához¹ hasonló szintén ízletes gyümölcs .

3. macska : A macska³ nem szereti a kutyákat⁴ !

4. kutya : A kutya⁴ nem szereti a macskákat³ !

Ahol a számokat nagyon ügyesen kereszteződő pálcikákkal jelölték ! Pontosabban a szám és a szó azonos volt !  

Nyilván nem csak 4 darabos, hanem 40, 400, 4000 darabos is lehetne ez e kőkorszaki lexikon ! - nincs elvi akadálya, hogy sok darabos legyen .  

Előzmény: Bölcs Árnyék (52)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.17 0 0 56

Én minden esetre - ha lesz akkora szerencsém - meg fogom kérni Orbán Viktort miniszterelnök urat, hogy vezessék már be a magyar közoktatásba ! 

Előzmény: Androgeek (54)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.17 0 0 55

A mondatod két végét külön-külön értem, de együtt nem értem ! 

Előzmény: Törölt nick (53)
Androgeek Creative Commons License 2024.09.17 0 2 54

Ki fog törni a világ frász ?

Ki, és mindenki összefossa magát a rémülettől.

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 -3 0 53

Nem tartom lehetetlennek hogy azok a kokorszaki szakik sokkal jobb aggyal rendelkeztek ami késobb szép lassan napjainkig degeneràlodott.

Előzmény: Bölcs Árnyék (52)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.17 0 0 52

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167890031&t=9251304

A késői Neolitikum kőkorszak írása és matematikája !

Igazán érdekes, és a mi modern matematikánktól teljesen eltérő, de működő matematika: kattints érte a linkemre ! 

Előzmény: Bölcs Árnyék (51)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.09.16 0 0 51

Sikerült bebizonyítanom, hogy a "Húsvét-szigeti alig fennmaradt Rongo-rongo" írás és a "Kréta szigeti alig fennmaradt Minószi lineáris A írás" megegyezik !

Ebből nagy világ frász lesz, mert az hagyjám, hogy megegyeznek, de hogy a Földnek a Csendes óceánján a semmi közepén lévő szigetecskén ugyan olyan írás van mint egy sűrűn lakott és forgalmas Európában bár szigeten, vagyis vagy 20 000 km távolságban, no ez már politikai probléma ? 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.06.20 0 0 50

"mennyi kellene még ?"

ARANY FRÁSZ = 

https://www.portfolio.hu/befektetes/20240619/nagy-tetelben-veszik-az-aranyat-a-jegybankok-a-kovetkezo-evekben-sem-allnak-le-693181

Nekem van egy sanda gyanúm megint, az internet, a gmail, a chatgpt, a wiki-ik nagyon le van lassulva

=>

Azért mert minden számítógépközpont a katonai megrendelésék kiszolgálására hajt ! Ez tart addig, amíg még ennyit sem akarnak titkolni, és teljasen leterhelik a számítógép központokat ! És mi szegénykék meg papíron számolgathatunk meg firkálgathatunk, meg papír magazinokat nézegethetünk, pedig én már úgy megszoktam a " P. " internetes portálokat ! 

Előzmény: pepe_pepe (40)
CiniKuss Creative Commons License 2024.06.18 -1 1 49

Ez így igaz, ha külső szemlélőként elemezzük. Ugyanez van az állatoknál is. Teljesen természetes, és kiküszöbölhetetlen jelenség az ijedség, a félelem, bizonyos külső ingerek által.

Belülről más történik. Ha a racionalitásom alatt (belülről) azt értem, hogy tisztán a logikus következtetéseim által ijedséget, félelmet generálok magamban, akkor ez nem működik. Csak akkor működik, ha ezzel a következtetési láncolattal egy olyan emlékig jutok el, amely automatikusan kiváltja ezt az érzést. Ez tehát lehet egy racionális folyamat eredménye, és magának a folyamatnak a létezése, lehetősége is - kívülről szemlélten is - racionális tény.

Sajnos közismeret szintjén még nem jutottunk el oda, hogy alapismeretként elfogadjuk azt a tényt, hogy mindezek az érzések a szülő-gyerek kapcsolatban épülnek ki, még kb. 3 éves kor alatt. Ha valakinél (s van ilyen) ez az érzelmi kiépülés gyenge, és azt veszi észre magán, hogy kevésbé fél, ijed meg (undorodik, szomorkodik) mint mások, akkor ott ez a szülő-gyermek kapcsolat szélsőséges formája az ok. Vagy elhanyagoltság történt, vagy túlzott elkényeztetés, pl. "még a széltől való óvás" is okozhatja. Ez nem tudatosul a gyerekben és úgy nő fel, hogy a gyenge érzései természetesek.

Nem racionális módon - hanem biokémiai mechanizmusokkal - zajlik le az, hogy az egyénben vágy támad erős érzésekre ilyenkor (ugyanis ez ad motivációs energiát a tettre). S ennek az egyik megnyilvánulása az, hogy felnőtt korra fogékonnyá válik különböző függőségekre, súlyosabb esetben akár alkoholizmusra, vagy drogra (de pl. a ma "divatos" nárcisztikus viselkedés alapja is egy egy függőség mások érzelmi megnyilvánulásaitól). Pillanatnyi, rövid távú motivációját innen nyeri, de ez hamar lankad, és újabbra, sőt egyre erősebbre vágyik. Ez utóbbi a függőség jele, s ezt tapasztalni - évek során eluralkodva - a drogosoknál is (sokaknál ez vezet túladagolásra).

Előzmény: pk1 (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!