Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.16 -3 0 11
  1. Nekem sikerült először lefagyasztanom a ChatGPT MI motort .
  2. Én gondoltam először arra, hogy az átlagember családi szerverére kellene csinálni egy szerveri ChatBot-ot, hogy minden családnak legyen ChatBot-ja . Ami városonként sok ezer ChatBot-ot jelentene . 
  3. Felfedeztem a filozófia legfelső tételét . 
  4. A matematikában javasoltam a többszörös axióma rendszert, ahol az egyik axióma rendszer a másik axióma rendszer felállítását határozza meg . 
  5. Feltételeztem, hogy az élet spontán kialakulás vitamin-vírusok nélkül nem történhetett volna meg . 
  6. Rájöttem a madarak nyelvére, amiből következik az állatok nyelve is . 
  7. Szorgalmaztam, hogy az átlagember, ill. a polgári családok csoportosuljanak kis méretű, teljesen automatikus, robotos géppark fenntartására . 
  8. Kikombináltam, hogy a panel lakásokban a nyúl fajta háziállat tartható a legsokoldalúbban . 
  9. Felfedeztem, hogy az univerzum egészre a pí szám érvényes . 
  10. Egy új fajta hiperkomplex szám osztályt hoztam létre  
  11. Észrevettem, hogy nem csak szinuszos, hanem tangenses elektromágneses hullámok is kelthetők . 
  12. Kiötlöttem, hogy a változó gravitációs állandó csak a matematikai kaszkád egyenletekkel írható le .
  13. Kitalálta, hogy a idő paramétert bevezetése Newton-gravitációs képletbe matematikailag lehetséges, fizikailag meg a klasszikus és a Einsteini gravitáció közé esik . 
  14. Foglalkoztam a lélek általános  szerkezeti modelljével, amiből az derült ki, hogy az állatok lelke és az emberek lelke nagy-vonalakban hasonló . 
  15. Majdnem befejeztem egy JavaScript programnyelvet, ami az aritmetika szerű algebrát ad hoc alapra helyei . Csak azért nincs befejezve, mert most a ChatGPT-vel vagyok elfoglalva mint mindenki más is .
  16. Megalkottam egy mesterséges nyelvet amit Busz-busz nyelvnek neveztem el . Ez alapján a magyarok eredete egészen furcsa képet mutat . 
  17. Kitaláltam egy - az eddiginél jobb - új magyar ábécét . 
  18.  Megoldottam a sötét anyag és a sötét energia rejtélyét . 
  19. Ajánlottam, hogy mindenki csináljon magának YouTube tudástárat: a Youtube <iframe> kódolás lehetőségével . 
  20. Megmutattam, hogy van értelem a kémiai képletekből: kisebb-nagyobb képlet-rendszereket összehozni .
  21. Megmutattam, hogy a kaotikus függvényektől is van egy még kaotikusabb külön osztályt alkotó függvény .
  22. Megfogalmaztam egy sejtést, miszerint a vákuum kontinuumos molekulákból áll össze Dirakt-tengerré . "Ez olybá tűnhet neked, hogy az éter molekulákból áll, de persze én is megértem, hogy éter nincs ." 
  23. eg új jobb IPA jelrendszert alkottam . 
  24. ...stb. 

Ez az új portálom linkje, ami új csökkentett válogatás mutat a tanulmányaimból: 

https://erdosattilask01.lapunk.hu/

Előzmény: Minimálszennyező (8)
SoftReset Creative Commons License 2023.07.16 -1 2 10

A tudományos díjak kora lejárt.

A ChatGPT csupán egy bölcsen kitalált eszköz, melynek árnyékéban ezt meg lehet ideologizálni.

A tudományokhoz valóban értők száma rohamosan csökken. Jól mutatja ezt itt a fórumok témáiban egyre gyakrabban megjelenő önjelölt tudósok, melyek hiányos felkészültségük miatt leginkább a nevetség tárgyai az idősebbek - és még tudással rendelkezők - körében.

A tudás megszerzéséhez komoly erőfeszítésre volna szükség. Tanulni kellene, ja meg tanulni, és az sem baj ha az ember tanul, ahelyett, hogy tudása hiányában a saját - elvetélt - ötleteit zseniálisnak látná.

Erőfeszítésre azonban nincs erő, nincs motiváció, azt nap mint nap halogatják, s könnyen megszerezhető élvezetek sokaságával próbálják az így lecsökkent önértékelésükből származó szorongásaikat csillapítani. S ez még jobban csökkenti az önértékelésüket. Könnyű élvezet egyeseknek az új és új topikok nyitása, és abban a vélt zsenialitásnak a csillogtatása. És szintén nem hoz ez számukra értéknövelő eredményt.

A könnyű élvezetekben bővelkedő - és eddig még a történelemben meg nem jelenő - korunkról itt egy ismertető (feliratoztassuk magyarra):

https://www.youtube.com/watch?v=AdHOXKLgGUY

Itt a baj! Szűkölködnünk kellene. Önkéntesen. Ez azonban nem megy, és a bajt látva a fejünk fölött akarnak különböző módszerekkel szűkölködést globálisan bevezetni.

Ha felvesszük a tudomány által felfedezett ismeretek szerinti új "szemüveget", akkor minden érthetővé, világossá válik. De ehhez tanulásra, azaz erőfeszítésre lenne szükség. Az pedig NINCS! Sokaknak még arra sem, hogy az előzőekben megadott videót végignézzék.

Persze, ha erre alapítanának valamilyen díjat, akkor . . . De ne reménykedjünk.

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Törölt nick Creative Commons License 2023.07.16 -1 0 9

Ptolemaiosz egymáson legördülő körei - tulajdonképpen a Fourier-transzformáció furcsa változata. Normál esetben a körök középpontja "gördüle" az "alatta" lévő kör kerületén. Vagyis az amplitudó igy dupla. Nincs itt semmi látnivaló. Newton adott helyette egy dinamikai leírást, Einstein talált benne egy apró hibát. Egyikük sem a Fourier-transzformációra építette a modelljét.

Előzmény: Fat old Sun (5)
Minimálszennyező Creative Commons License 2023.07.16 0 1 8

Miket?

Előzmény: Bölcs Árnyék (1)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.16 0 0 7

szegény szerény ember

Előzmény: XtraP (3)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.16 0 0 6

Mégis mitől ?

Előzmény: Fat old Sun (5)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.07.16 0 4 5

Newton halott... Einstein halott... nekem is fáj a fejem

Előzmény: XtraP (3)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.07.16 -1 1 4

0 ember kap tud0mány0s díjat.

XtraP Creative Commons License 2023.07.16 0 1 3
dezsoKE Creative Commons License 2023.07.16 -1 1 2

0 okos dolgot.

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.16 -3 0 1

Nagyon tartok tőle, pedig sok okos dolgot találtam ki ...

Előzmény: Fat old Sun (0)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.07.16 0 6 0

0 tudományos díjat fogsz kapni.

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.16 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!