A napokban tette fel a youtube csatornájára a már elhunyt közismert gyülekezeti lelkész külföldön élő fia a kozmológiai nézetét: a Föld lapos.
A Bibliára hivatkozik, mert ő ragaszkodik a Szentírás alázatos elfogadásához. De mit szólnak ehhez azok a fundamentalisták, akik tagadják azt, hogy a Föld lapos lenne, holott a Szentírás ezt tanítja?
Sejtettem, hogy leszarod, ha írok egy bizonyítékot a gömbföldről.
Szerinted érdemes veled "vitázni"?
Szerintem nem.
Hisz te nem is tudsz vitázni.
Nincs is érved. Csak felolvasod a Bibliát.
Én is olvasok neked valamit:
Semmiféle problémát nem okoz számomra tévedhetetlenségről beszélni. Viszont ha lelkészként azt mondom akármelyik laikus hívőnek, hogy elfogadom a Szentírás tekintélyét, de nem hiszek a tévedhetetlenségében, egyből megkérdezi majd: mi a különbség a kettő között? És ahogy ezt elkezdem magyarázni, egyből forgatni kezdi majd a szemét, és azt gondolja magában, hogy ez a különbségtétel fából vaskarika. Ha azt mondom, hogy csak részben fogadom el a tekintélyét, és nem tévedhetetlen, azt megértik. Ha azt mondom, hogy a tekintélyét minden egyes részére vonatkozóan elfogadom és tévedhetetlen, azt is érteni fogják. De 35 éves pályafutásom során egyetlen olyan emberrel sem találkoztam, aki értené, ha azt mondom, hogy elfogadom ugyan a Szentírás tekintélyét, de nem tartom tévedhetetlennek.
"Úgy tudom, van lehetőség moderátorhoz fordulni. "
Természetesen van.
"Próbálj meg normálisan, tisztelettel irni, ha nem megy, inkább ne irj. "
Aki azt hiszi, hogy az nem tiszeletteljes írás, ha azt mondom,
"az elemi geometriai ismeretek megszerzéséhez általános iskola kell" vagy hogyha azt mondom, "aki azt gondolja hogy a szemmel is látható Hold nem gömb, az hülye", nos az buta.
Az alábbi írást azért írom le mert az "értelmező" nicj külön megkért rá.
Ha ő ezzel nem fog törődni és őt ez nem érdekli akkor szégyellje magát hogy ilyen hosszú írás megírására megkért és azt figyelmen kívül hagyja.
Szóval az a helyzet hogy Bécsből mentem Jerevánba méghozzá repülőgéppel
Több mint 10 km magasságból Törökország felett repülve felhőkkel borított táj volt alattam.
Teljesen úgy nézett ki mint a tenger felszíne
Na már most nyugat irányába nézve még óriási területen ragyogóan sütött a Nap, bezzeg kelet felé már rég lenyugodott és ott éjszakai sötét volt
Na mármost nyugat felé nézve még látszott a ragyogón sütő Nap
De az a kelet felé levő tájakat már nem tudta megvilágítani
Ezt nem lehet azzal magyarázni hogy reflektorként bizonyos területeket megvilágít a Nap, más területeket pedig nem hanem csak úgy hogy görbül a földfelszín és ezért bizonyos részeit megvilágítja a nap más részeit pedig nem
És mivel ez a jelenség bármelyik helyen tapasztalható ahol az ember repül, ebből az következik hogy folyamatosan mindenütt görbül a földnek a felszíne vagyis a Föld gömb alakú
Ennek megértéséhez bizonyos geometriai ismeretek szükségesek ezen ismeretekkel lehetséges hogy a vitapartnerem nem rendelkezik.
Javaslom hogy vásároljon középiskolai geometriai tankönyveket.
Ha lehet, röviden írd, mert elvesztem közben a fonalat.
Aki elveszti a fonalat miközben röviden kifwjtem, hogy miért gömbölyű a Föld, annak valószínűleg arra van szüksége hogy újból beiratkozom az általános iskolába.
Nézz már légyszíves meg egy közönséges középiskolás geometriai könyvet mielőtt ilyen hülyeségeket beszélsz
Az a baj hogy bizonyos általános iskolai műveltség hiányában fórumozni értelmetlenség nem lehet mert akkor az ember a legalapvetőbb dolgokat sem érti meg
És akkor bizony az történik hogy a vitapartner által odaírt hosszú komment olyan mint amikor a sertések elé gyöngyöt hintenek
és a sertések az agyarukkal meg szaggatják azt aki a gyöngyöt hinti.
Az alábbi írást azért írom le mert az "értelmező" nicj külön megkért rá.
Ha ő ezzel nem fog törődni és őt ez nem érdekli akkor szégyellje magát hogy ilyen hosszú írás megírására megkért és azt figyelmen kívül hagyja.
Szóval az a helyzet hogy Bécsből mentem Jerevánba méghozzá repülőgéppel
Több mint 10 km magasságból Törökország felett repülve felhőkkel borított táj volt alattam.
Teljesen úgy nézett ki mint a tenger felszíne
Na már most nyugat irányába nézve még óriási területen ragyogóan sütött a Nap, bezzeg kelet felé már rég lenyugodott és ott éjszakai sötét volt
Na mármost nyugat felé nézve még látszott a ragyogón sütő Nap
De az a kelet felé levő tájakat már nem tudta megvilágítani
Ezt nem lehet azzal magyarázni hogy reflektorként bizonyos területeket megvilágít a Nap, más területeket pedig nem hanem csak úgy hogy görbül a földfelszín és ezért bizonyos részeit megvilágítja a nap más részeit pedig nem
És mivel ez a jelenség bármelyik helyen tapasztalható ahol az ember repül, ebből az következik hogy folyamatosan mindenütt görbül a földnek a felszíne vagyis a Föld gömb alakú
Ennek megértéséhez bizonyos geometriai ismeretek szükségesek ezen ismeretekkel lehetséges hogy a vitapartnerem nem rendelkezik.
Javaslom hogy vásároljon középiskolai geometriai tankönyveket.