Ezekkel a fos mostani búvárokkal az a bajom hogy a kialakítása a motornak vízhűtéses és ezt egy golyósszeleppel oldották meg de azt a homok előbb utóbb berakja és beszorul . Aki nem tudja ezt ,vagy ez nem látható az úgy jár vele mint én a Makitával 3 óra után kuka lett ,mert ez a szar golyós szelep el van dugva rajta és a homokkal berakodott és megszorult . Ki húztam a motor köpenye körüli részből a víz kifolyt ,a motor légbuborékban ment és túlhevült és a hőmérséklet kapcsolója meghalt .
Kis 300w-os membránossal lehet belőle vizet kivenni, de a rezonáció miatt nem erőltetném, mert nem betongyűrűs, hanem kőből szárazon (beton nélkül) rakott a fala.
Ha sikerül mélyíteni, akkor egy ilyet raknék bele:
Ha minden jól megy, akkor ősszel megmélyíttetem az ásott kutat, 315 v 400 mm- es csővel. Csak kicsit drága, 25000 ft métere, sok méterig fúrják ha kell.
Nincs külömbség nyitott víztükör vagy zárt, zárt víztükrű csőkútnál (a kút fala gyakorlatilag a szívócső) sem tudsz kb 8m-től mélyebbről szívni. Ez fizika. A lényeg a talajban rétegben levő víz nyugalmi szintje mennyire van a talajfelszíntől-szivattyútól.
Nagyon gyanúsnak találtam. A nagy márkák sem tudnak ennyit. Hiába a nagy teljesítményű motor. Szerintem ez is csak a felvett teljesítmény lesz, a jó alu drótok miatt. Mennyi lehet a leadott, az megint más kérdés.
És a csőkútnál ez hogy alakul ? Ott ugyan fent van a víz a szelep miatt de az avalójában a nyugalmi vízszint lent lehet akár 20méter mélyen is . Ha üres csővel indítunk akkor neked van igazad ,de álltalában felöntjük vízzel és akkor a vízoszlop benne lesz a csőben .
Nem tudom de nekem volt egy nevesincs kínai vackom a nagy neves szivattyút lealázta ! Furt kútból az nem tudta felvenni a vizet az én vackom meg simán szívta belőle . Olyan törékeny kerámia belselye volt. Távolra nem tudott semmit sem ,de közelre jó nyomása volt .
Szerintem kamu szivattyúk mind ! Hogyan lehet az hogy a szenyvíz szivattyú kevéske homokba is belefullad ,ha a valódi szennyvízet kéne szívnia amiben minden van azzal hogyan bánna ,szerintem sehogy . Írnak mindenféle baromságot hogy 30mm szemcsékkel is elbánik ! Hazugság a Makita szennyvíz szivattyú kb 3 órát bírt és sima vizet szívtam vele ami kissé homokos volt . A légző szelepét eltömte a finom homok ésegy lég buborék lett a motor körül és leégett ! Sajnos olyan eldugott helyen van hogy mire rájöttem mi a baj már vége is volt . Az obiban a kínaiak közzül válasz az legalább ha tönkre megy nem nagy veszteség .
Sziasztok ! Abban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy egy Elpumps BT 4877K jelű darabolós szennyvíz szivattyút milyen olcsóbb kategóriás darabolós szennyvíz szivattyúval tudnám kiváltani? Elpumps szivattyú kb. 80eft felett van, más , az én szememnek hasonló darabólós szivattyút láttam webárúházakba kb. 30eft körüli áron, ráadásul nagyobb teljesítménnyel ami nekem jól jönne. Segítségeteiket, hozzászólasaitokat előre is köszönöm. Üdv Tibi
Láttam már ilyet hát nem egy nagy szám a második képen a műanyag tómederhez való kicsi szivattyúk . Gondolom a drágábbat kell vegyed hogy a szűrőt is tudja kezelni . Igazán tapasztalatom nincs ezekben . Volt tavam halakkal őszre már 30dekásak voltak ,meg bazi békáim is azok voltak a legjobbak ,őszönte teletettem a vízóra aknába a békákat egy 15 literes diszperzites vederben ami le volt ásva az aljába ,ha akartak kijöttek belőle ,és vissza is tudtak menni ha fáztak . A legjobb az esővíz bele az élő víz és sose zöldül be gyorsan betelepül mindenféle bogárral a békák is megjelennek ,sőt ebihalunk is volt rengeteg ! Ha nem lennének fák megint lenne ! De ha így drágul minden meg gyengülök is tovább akkor megint lesz egy tó és nem termelek semmit ,csak nézem majd a békákat !
Bármelyik mélykút búvár tudja azt szerintem termelni ! Nem hiszem hogy nagyon kéne tisztogatni azt ha nem lett beledobva semmi sem a finom homokot majd kihordja a víz a szivattyún keresztül . Homoktűrő legyen a búvár !
Gyűrűs kutam van, kb 30 méteren van a víz. Milyen szivattyút ajánlatos venni hozzá ? Honnan? Csak locsolásra lenne használva. Előtte érdemes kitisztíttatni? Tudtok ajánlani valakit ? Budapest 17. kerület. Köszönöm. Arti
Ezeket én fenttartással fogadnám a nagyobbfélével vagy ahhoz nagyon hasonlóval dolgoztunk nem nagyon tudott az semmit sem ,még árasztani úgy ahogy lehetett vele de nagy nyomást nem tudott . A kisebb meg tuti csalás az adatokban . Nem hinném hogy ráverne e Kámámra és az is csak 10000 literes szivattyú és 2-2,5 bárnál nem tud többet . Ez meg a 98cm3 motorral 50%-al többet tudna ? Kinai adat nem valós adat . De kíváncsi vagyok ki mit mond hátha van aki betéved ide és van neki ilyen szivattyúja .