Aggódik az Állami Számvevőszék, hogy ha túl sok a diplomás nő, kevesebb lesz a gyerek. A nyilvánosságot csütörtökön bejárt, de még júliusban publikált elemzés szerint a nők jelentős felsőoktatási túlreprezentáltsága demográfiai problémákat is okozhat.
Kövér László nem sokat gondolkodott ezen a mondaton: "Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákatszülhetnének nekünk".
Ez ugyanis kábé az ő incesztus iránti vágyának megjelenése.
Na ez meg a másik, hogy az ilyen SZFE meg Fundan izéket is "egyetemnek" nevezünk. Ez komolyan olyan Orbánnak, mint egy játszótér, úgy csűrheti-csavarhatja a fogalmakat ahogy neki tetszik. Miket képeznek az SZFÉ-n? Miket képeznek a Fundanon? Senki nem tudja, de el lehet rajta ideologizálni meg politizálni, és fel lehet venni érte a lóvét. Egyébként jól mutatja a kormány hozzáállását a felsőoktatáshoz, hogy általában az olyasmiből lesz hír, hogy "ide jönnek a külföldi hallgatók és ez rengeteg vécépucoló melót fog a magyaroknak teremteni". Ennyi.
Néhány órával azután, hogy híre ment annak: az Állami Számvevőszék aggódik „a nők jelentős felsőoktatási túlreprezentáltsága” miatt, mondván, az demográfiai problémákat okozhat, Nyáry Krisztián egy Facebook-posztban idézte fel: volt már olyan korszak Magyarországon, amikor a politika sokallotta a nők számát az egyetemeken.
„Kmety Károly, a jogi egyetem professzora és parlamenti képviselő 1907-ben a magyar történelemben először numerus clausus bevezetését indítványozta az egyetemeken. Nem faji, hanem nemi alapon: célja a nők visszaszorítása volt.A diplomát szerző lányokat »női szörnyetegeknek«, a tudást szerző asszonyokat »családot robbantó bombának« nevezte a képviselők egy részének hangos helyeslése közepette” – kezdődik az író, irodalomtörténész közíró posztja.
Nem minden nőt ferdít el a libernyák önmegvalósítási maszlag..
Aha azért írta ezt a gyerekeiről hogy elege van, fájdalmat tudna nekik okoznini mert szeretne használni a diplomajat, elege van a hulye gyerekmesekbol!
Gyakran vagyok türelmetlen. Sokat kiabálok, könnyen kijövök a sodromból. Bár még soha nem emeltem kezet a gyerekeimre, többször éreztem már azt, hogy legszívesebben én is fájdalmat okoznék nekik, amiért úgy felbosszantottak. .. Szeretném hasznát venni a két diplomámnak, a négy általam ismert idegen nyelvnek, az élettapasztalatomnak.
Kitiltották a CEU barátok és öregdiákok Facebook-csoportból Pető Andreát, a CEU Társadalmi Nemek Tanszékének egyetemi tanárát – olvasható a Híradó.hu-n
Gyakran vagyok türelmetlen. Sokat kiabálok, könnyen kijövök a sodromból. Bár még soha nem emeltem kezet a gyerekeimre, többször éreztem már azt, hogy legszívesebben én is fájdalmat okoznék nekik, amiért úgy felbosszantottak. Mintegy húszféle ételt főzök felváltva, a séták közben máshol jár az eszem, sokszor nincs türelmem minden bogárnál, virágnál megállni, lehajolni. Esténként könyvből mesélek, sokszor csak ülök a gyerekek mellett, és nincs türelmem a valódi játékhoz. Unom a bárgyú mesekönyveket, szeretnék két mondatot úgy váltani egy felnőttel, hogy nem szakít félbe senki, és minden vágyam csukott ajtó mellett pisilni. Szeretném hasznát venni a két diplomámnak, a négy általam ismert idegen nyelvnek, az élettapasztalatomnak.
Aggódik az Állami Számvevőszék, hogy ha túl sok a diplomás nő, kevesebb lesz a gyerek. A nyilvánosságot csütörtökön bejárt, de még júliusban publikált elemzés szerint a nők jelentős felsőoktatási túlreprezentáltsága demográfiai problémákat is okozhat.
Pető Andrea történész, a társadalmi nemek kutatója
Mikor Novák Katalin az Axióma-videóban meghirdette, hogy a nőknek nem kell magasan kvalifikált, szellemi munkát végezniük, akkor már világos volt, hogy megkezdődött a nők közvetlen kiszorítása a magyar felsőoktatásból. A csökkenő forrásokat férfiaknak kell kapniuk, mint ahogy a numerus clausus is eredetileg a nőket szándékozott kiszorítani a magyar felsőoktatásból, csak már akkor se hagytak parlagon egy jó válságot, és gyorsan a zsidókat is megregulázták. Most folyik a közvélemény tesztelése és a megkülönböztetés normalizálása. Kíváncsi vagyok, a lányos szülők mit szólnak, hogy gyerekeik életesélyeit megint államilag határozzák meg.
Heal Edina, az Egyenlítő Alapítvány vezetője, korábban a Google magyarországi vezetője
Ezt a tanulmányt, azt hiszem, nem nevezhetjük teljes joggal kutatásnak, inkább egy ideológiai rémhírterjesztéssel ér fel. Megalapozatlan, tényeket teljességgel nélkülöző, félrevezető megállapítások vannak benne, melyek mindegyikét meg lehet cáfolni.