Végre megtaláltam azt amikor a fideszes ember arról beszél, hogy mennyi pénzt jelent EGY HÓNAPBAN egy átlag családnak a rezsicsöki. Íme: "Emlékeztetett, hogy csak a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig csaknem 190 ezer forint havi megtakarítás egy átlagos fogyasztású családnál." - Link: https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/07/31/hollik-istvan-a-benzinarstop-es-a-rezsicsokkentes-miatt-havi-200-ezer-forint-marad-egy-atlagos-fogyasztasu-csaladnal
Miért nem törekedtek arra az elmúlt évek alatt, hogy normális fizetést adjanak az embereknek?
Mégis ki a faszom adjon nagyobb fizetést? A ~ 6 millió munkavállaló közül 0,8 millió az állami alkalmazott, a többi a magángazdaságban vakarja a tökeit.
Te még mindig ott tartasz, hogy a pártkongresszuson dől el a következő 5 éves tervben a dolgozók fizetése és a Központi Anyag és Árhivatal intézi ezeket?
Én azt veszem észre a környezetemben, hogyha valakinek képzettsége van és még munkakedve is, akkor igen jó fizetésekért dolgozhat. Nagyjából havi nettó 1 millióért van teli mérnöki állásokkal a LinkedIn (párat ismerek is közülük, tehát nem kamu állások) és van amire 2 éve nem találnak embert. De ott nem baloldali szájtépés a munkakör, hanem tudni és dolgozni kell.
Fa nincs, és drága.Szén nincs és drága. Gáz drága. Palackos gáz nincs. Áram drága. 2 kabátban, 3 hálózsákban sátorban az asztal tetején a lakásban. Legyen Ön is Európai Polgár!
azaz, ha jól értem, ha nem lenne rezsicsöki akkor minden magyar átlag család 200 forinttal többet tudna keresni, hiszen az állam ez esetben náluk hagyná ezt a pénzt?