Az internet alapja a szerver-kliens architektúra . Magyarországon - de széles a világban is - szinte minden családnak van személyi számítógépe, pl. laptopja, amivel főleg kliensként csatlakoznak az internethez . Ezen szeretnék változtatni {Okos/Bölcs Árnyék = Erdős Attila/Rimaszombatból} . Legyen politikai(!) cél, mondhatni jogállamisági kritérium, hogy minden család lehetőleg szerver oldalként csatlakozzon az internethez, vagyis webszerverként, és hogy ez könnyen történhessen ♥
A valóság ezzel szemben az, hogy idehaza a demokrácia kb. Gyurcsányék óta kb. konstans. Ezzel szemben az USA-ban tényleg hanyatlik, hála az újbaloldal izmosodásának. Ami amúgy egyébként elég nagy baj nekik is, de nekünk is.
Az történne, hogy a nagykövetnek is lenne saját webszervere ahol ezt a véleményét leírja, amit vagy olvas másvalaki vagy nem, akárcsak most. Most még nincs szüksége rá, mert a mandiner ingyen kiszolgálja és közzéteszi mit mond, neki elég csak mondani.
Ugye jön az éhínség, jön a gázhiány, van az energia drágulás, migránsok lövöldöznek a magyar határon, szilveszteri nők molesztálása, rendőri túlkapások a tüntetéseken, verekedések az iskolában, ...stb. : ezeket a nyugati média erősen cenzúrázza .
De ha az állampolgároknak általában van/lesz saját szerverük az általam felvázolt egyszerű saját-mini híradóval, akkor a nyugati balliberálisoknak annyi, mert a mobiltelefonokra felvett kis videóikat a saját webszerverükön lévő saját híradójukban tehetik közzé, és ha több ezren tesznek valamit közzé, akkor mit tehet a zsarnokság ellenük .
Szerintem egyetlen program liszensze sem vonatkozik az általuk publikált tartalomra, legfeljebb magának az alkalmazásnak a terjesztésére, módosítására.
A tartalomra vonatkozó liszensz feltételei annak fellelhetőségi helyétől függetlenül
De én ilyen licencet nem adok ki, mert nincs mire .
és arra már most is töménytelen alkalmazás létezik, csak fel kell telepítened egyet egy megfelelő gépre{web.szerverre} és hajrá.
Valóban, ha van olyan, akkor nem is kellesz a leprogramozásukkal annyit bíbelődni; nyilván csak ha kell, akkor illeszteni szükséges majd őket: elég a töménytelen helyet csak néhány szerencsésen összeválogatott olyan szabad és esetleg nyílt PHP alkalmazást egy ZIP(?) -be tömörítenetek, aminek a licence nem foglalkozik "avval, hogy mi van a képen" .
Továbbra sem értelek. A tartalomra vonatkozó liszensz feltételei annak fellelhetőségi helyétől függetlenül (lényegtelen melyik/kinek a szerverén van) vonatkozik, ha meg teljes mértékben saját tartalmat csinálsz akkor meg mindegy hol publikálod, és arra már most is töménytelen alkalmazás létezik, csak fel kell telepítened egyett egy megfelelő gépre és hajrá.
De mindegyik ilyen szerver magán és független szerver . Mindegyik közvetlenül az internethez kapcsolódik és nem valamilyen rendszert meghatározó izékhez .
Ugyanis nincs semmiféle rendszer e szerverek között .
Tehát én semmit nem köttök ki, hogy mi legyen és hogy mi ne legyen, nem is nyújtok hozzá semmit .
Továbbra sem értelek, a liszensz feltételeket úgy is megtudod sérteni, ha nem nyúlsz az én/vagy valaki más szerveréshez. Ha pedig engedély nélkül piszkálnád más szerverét akkor nem a liszensz feltételeket sértenéd, hanem "Tiltott adatszerzés és az információs rendszer elleni bűncselekményt" követnél el. Az kicsit más kategóra.
Mint ahogy az AGPL-sem :) Amúgy hiába üzemeltetsz saját szervert, a liszenszek vonatkoznak rád, tehát más által gyártott tartalmat nem tehesz fel, csak ahogy annak tulajdonosa megengeni.
Saját-mini Twitter, saját-mini Facebook és saját-mini YouTube ; olyan változatként, ami változat neked frankó .
A mindentől független NET-et úgy hívják, hogy: LAN lokális hálózat és még nem is lassú . Vannak ilyen LAN hálózatok kisebb-nagyobb, csak ha távolsági hívást akarsz, akkor kell a külső világhoz csatlakoznod .
Csak hogy a saját szervereden olyan licencet alkalmazol, amilyet csak akarsz, és nem én mondom meg neked, hogy melyik licenc legyen, hiszen még az elérhetőségedet sem tudom, nem is tartozik rám .