Ha megnyerik a választást, valóban elkezdené a fegyverszállítást Ukrajnának és leállítaná az orosz gáz és olaj importot?
Ha igen, akkor milyen időtávban?
Az ellenzékii szavazók vélemésnyére is kiváncsi vagyok.
Este 6 órától az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter lesz a vendégünk, akivel az ellenzék kormányprogramjának megvalósításának kérdéseiről fogunk beszélgetni.
Mi legyen a rezsicsökkentéssel?
Hogyan alakítanák át az adórendszert?
Hogyan tudják biztosítani a rászorulók megélhetését?
Jövő héten ilyenkor MZP már csak egy szerény kisvárosi polgármester, minden újraválasztási esély nélkül, szóval tök mindegy MZP akarat és véleménye bármiről.
Szerintem előbb-utóbb szedelőzködik, s hazatakarodik Kanadába.
ahogy az volt a délszláv konfliktus idején is és amikor Berzence határában dörögtek a fegyverek, nem sok hija volt hogy a harcok átcsapjanak a határon.
Ez most akkor igaz, vagy nem igaz, esetleg nem úgy kellérteni, vagy kap egy milliót, aki bizonyítja, hogy igen ?
Ha Magyarországon a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a gáz- és olajszállításra vonatkozó szankciókat. És hogyha a baloldal kormányozna, azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat is Ukrajnába” –
jelentette ki Szijjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,
Ha megnyerik a választást, valóban elkezdené a fegyverszállítást Ukrajnának és leállítaná az orosz gáz és olaj importot?
Megígérte, megcsinálja. Minél előbb, annál inkább hiszi, hogy nagyot üt az oroszokon, de be is kell bizonyítani hűségét a Nyugat felé.
Ha igen, akkor milyen időtávban?
A parlamanet alakukuló ülésének meg kell történnie május 4-én legkésőbb. Ez fix. Ez lehetnr az első nap. Vagy nem. Lásd alább.
Miért? Ez a legkorábbi dátum, amikor hivatalosan hadat üzenhet a Márky Zaj vezette Magyarország Oroszországnak, mint már hatalomban levő miniszterelnök. A kérdés, hogy ehhez szükséges-e bármit elfogadni az OGy-nek, figyelemmel arra, hogy ettől a naptól - vagy nem is? - nincs Alaptörvény és megszűnik az erre épülő jogszabályok egészének hatályossága is. Törvényen kívüli állapot lehet április 4-től.
Tulajdonképpen tehát akár már a 05.04-i napi ülésen bármire sor kerülhet. Természetesen nincs szükség arra se, hangsúlyozom, sőt arra se, hogy a államfő jelölje egyáltalán Márkyt, hiszen az Alaptörvény hatályon kívül kerül helyezésre, ill. a szivárványos zöldlogika szerint nem is érvényes, már most sem. Vagyis akár már április 4-én is tekintheti magát OGY felhatalmazás nélkül miniszterelnöknek Márky és eljárhat.
Nem vagyok ellenzéki szavazó, de az eddigi kijelentések alapján fenti teljes mértékben realitás. Ezzel NATO tagállam lép hadba, miáltal Magyarország katonai célpontt válik és megelőz csapást is mérhet rá Oroszország. Logikusan Budapest mint főváros lenne a primér célpont. Visszalőni Márky úgy se tud.
Makizajnak az elődje Róna, az ő elődje Dobrev, az ő elődje Karácsonyi, az ő elődje Jákón, az ő elődje Feketegyőri, az ő elődje Pálinkás Jósa bácsi, az ő elődje Botka Laci, az ő előd Bokros Lali, az ő elődje Mesterházy.