Jól látom, hogy még csak előrendelés? Nézegettem szórakozásból a lehetőségeket: vannak még pl. DIY megoldások, ahol egy régi mobilt vagy TV sticket használnak mint "slave" stb. de valszeg én inkább maradok a drótnál...
(Amúgy a fejegységem tudja a wifit, de még nem kompatibilis a wirelesshez - de ezért most nem cserélek autót.....:-))
Én most egy ilyenen gondolkozom. Az autó szempontából transzparens (állítólag), a fejegység nem is veszi észre, hogy nem a telefont dugtad rá. A telefonnal meg kábel helyett wifin kommunikál. Amitől félek, hogy a telefonom (az enyém speciálisan) hajlandó-e kezelni, amire ugye nincs garancia.
Én Messenger üzenetekkel jártam hasonlóan, felolvasta angol kiejtéssel a magyar szöveget, szóltam is az illetőnek, hogy jobban járunk, ha legközelebb inkább angolul ír...:-)
Viszont a 12-es Androidtól megszűnik az AA támogatása, és marad a Google Assistant Driving Mode, amit már pár éve bejelentettek, de még nem tökéletes, prüszkölnek is egy kicsit, akik használják...
Tegnap halálra röhögtük magunkat a kollégámmal, miközben a WhatsApp üzeneteket hallgattuk (a cégnél azt használjuk a gyors belső kommunikációra). Az AA felolvas hat egymás után következő üzenetet: a nevet hol magyar fonetikával mondja, hol angollal. Az üzenetet hol magyarul, hol angolul, így a "Jaja!"-ból "Dzsadzsa!" lesz. És ami a legszebb: a beépített angol szöveget ("xy said", vagyis "xy azt mondta") magyar fonetikával mondja, mint a paraszt, aki olvasni ugyan tud, de angolt még vécét se nagyon látott: "xy sh-a-i-d". :-))) Mindegy, értjük így is, de így nagyon vicces.
Tegnap játszottam egy kicsit én is, bekapcsoltam a YT-ot, majd kitolattam a garázsból. Intelligens módon az autó rendszere megállította a videót, és a tolatókamerát adta be, nagyon helyesen. Jó játék, de menet közben, vezetésközben nem nézünk filmet, legfeljebb az anyósülésen az utas?
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy mikor akarok így mozizni az autóban, járó motorral persze, mert ha leveszem a gyújtást, az okosautó egy perc után mindent lekapcsol. Még az előzőben talán, de az pöttyet nagyobb volt és párszor használtam is sátorként este, amikor a tanyán volt a buli. A cél a BÁRMELYIK android app kirakása az autó képernyőjére, ez a youtube-videó-www valójában csak egy mellékszál, de érdekes.
Kiegészítések, helyzet a Suzuki fejegységével használva:
1) a bemondások változatlanul csonkoltak. "xxx méter múlva f..." és snitt (a lejjebb említett beállítás nem segített), sőt, már olyat is produkált, hogy "Sss..." és snitt (ez a "sebességmérő kamera van előtted" akart lenni, de rögtön az első hang után vége). :-(
2) ha felkapcsolt világításnál csökkenteni kezdem a műszerfal fényerejét, a Waze automatikusan átvált éjszakai módra. Ez viszont tetszik! :-)
Az aktuális verzió nálam tegnap reggel óta: 7.1.614574-release
A céges autóban (Suzuki) nem működött az automatikus éjszakai mód, ez megjavult. (A saját KIA-mban ez mindig is jó volt, ugyanazzal a telefonnal.) Azért van fejlődés... :-)
Telefonodon a menüben beállítások/alkalmazások/alkalmazások kezelése itt bkeresd meg a Waze app beállításait és akkumlátorkimélő-> nincs korlátozás legyen beállítva.
Beteszem ide is, hátha használ valakinek: A WhatsApp akkor olvassa fel az üzeneteket, ha ez a kapcsoló BE van kapcsolva. Szerintem fordítási hiba az Android Autoban.
A mellékelt képen: amikor lefagy a fejegység. :-))
Rendszeresen produkálja ezt a jelenséget. Továbbá nincs automatikus éjszakai módba váltás, csak kézi, a Waze bármikor enged keresni, akár menet közben is és rendszeresen adja a következő hangutasítást: "xxx méter múlva f..." - és soha nem derül ki, merre kell fordulni. :-)
Az az érdekes, hogy egy másik (a saját), jóval olcsóbb autómban tökéletesen működik ugyanaz a telefon.