Afelől érdeklődöm, hogy a férfiak nincsenek lelkiismereti válságban, hogy az anyukájuk kimaradt a felsorolásból? Csak mert ha a gyakorlatot nézzük, akkor a legtöbbet az anyjuk tesz értük, az anyai minőség felmagasztalása szerintem sokkal előrevalóbb, mint a férfié. de ha esetleg ezt mások máshogy vélik, az mégiscsak vérlázító, hogy az egész szentségből kimaradt.
te szerintem az a tanítónéni vagy, aki adatbázist tanított fősulin én meg szívattam,idétlenkedtem vele..... amúgy szívesen megkóstoltam volna ööö aaöö de ez maradjon köztünk.
Ez kevés, mert ahhoz, hogy ennek meglegyen az isteni megfelelője női istenre is szükség van. Ti. az ókori társadalmakban is voltak női istenek, s ennek "földi képviselői" voltak a női papok, és a családban is egyenjogúság uralkodott. Az égi "társadalom" a földi képmása és viszont. Az istenek egyenrangúságában törölközött a földi egyenrangúság, ami mind a társadalom, mind pedig a család szintjén a kiegyensúlyozottságot, a harmóniát jelentette.
"az agresszió mindig önvédelem, a határaink megvédése, mert nincs kapacitásunk máshogy megvédeni magunkat."
Hibás ez a megállapításod: Ügye, ha meg kell védenem magam, akkor nyilván valamilyen agresszióval szemben teszem, így az agresszió eleve nem lehet sohasem önvédelem.
Már a definíciójában is benne van, hogy szó sincs önvédelemről, hanem erőszakos támadást jelent:
1. Politika: Háború megkezdése; támadás indítása egy ellenségnek tekintett ország ellen;
2. Politika: Erőszakos külső beavatkozás más állam belügyeibe fenyegetéssel, hátrányt okozó gazdasági vagy politikai intézkedésekkel.
3. Politika: Támadó szándék megnyilvánulása; erőszakos önérvényesítés; kötekedő fellépés egy személy, közösség, jelenség, körülmény érdekeinek érvényesítése céljából egy másik személy vagy közösség, csoport ellen.
nem képes. az együttérzésből megértés származik. ha valakit megértek teljesen, akkor miért bántanám. ha értem a helyzetét tökéletesen, akkor tudok hozzá úgy szólni, hogy az megértse, és saját érdeke miatt változzon. az agresszió mindig önvédelem, a határaink megvédése, mert nincs kapacitásunk máshogy megvédeni magunkat.
Amit az én lelkem folyton keresett, és nem találtam. Ezer közül egy embert találtam; de asszonyt mind ezekben nem találtam.
Préd 7,28"
hát pont ezt mondtam én is. a férfi a teljességet három férfidologban találja meg. ebben nem talál asszonyt, azért mert ezek a tulajdonságok nem az asszonyban vannak, hanem a saját asszonnyal való viszonyában. ő ezerből egy férfit talált, akinek sikerült ezt a férfi teljességet megvalósítania, és az tetszett neki, mert azt tudta példának tekinteni.