Keresés

Részletes keresés

főgóré Creative Commons License 2023.02.27 0 0 71

igen, a túlárazott conradból az, akinek két anyja van!

ezt amit a képen mutattam, éppen a fele az ára a conradosnak.

de nem is ez a lényeg, hanem az , hogy  egy ilyen nagy hodály márkecóban,  az ott levő árúcikkek

99 százaléka érdektelen számomra, és ami éppen kellene , az meg nincsen, nem tartanak.

Előzmény: XNC (69)
főgóré Creative Commons License 2023.02.27 0 0 70

hát ja!

össze lehet suszterkodni , de az se lesz olcsó, mert a szivargyújtós 6000 Ft, + az akku is legalább annyi.

aztán, a praktikussága meg sem közelíti ezét , ami a képen van.

Előzmény: XNC (68)
XNC Creative Commons License 2023.02.27 0 0 69
XNC Creative Commons License 2023.02.27 0 0 68

Én a szivargyújtósról leszedtem a szivargyújtót; és egy 12V-os kocka akkut kötöttem a helyére.

Előzmény: főgóré (67)
főgóré Creative Commons License 2023.02.26 0 0 67

emberek,annyira szarul állunk , hogy csak na!

ilyen pumpát akartam venni, bementem több multihoz, és nincs bazmeg, a 21-ik században.

ilyenekkel kéne tele lenni a polcoknak, de nincs, nem is láttak, nem is hallottak róla.

van az a szivargyújtós xar, oszt kész, ja meg a kenyérszervós vackok.

bazmeg, o1g, tankok helyett inkább akkus pumpát gyárcsatok!

altenberger Creative Commons License 2023.02.07 0 0 66

Nálam is elhajlott kicsit a kulcs, de vissza tudtam egyengetni. :-)

Kapkodva, idegesen rángatva ne használd! :-)

Előzmény: főgóré (64)
főgóré Creative Commons License 2023.01.29 0 0 65

hát, maradjunk annyiban, hogy valamit ér, a semminél többet.

Előzmény: főgóré (64)
főgóré Creative Commons License 2023.01.28 0 0 64

aztarohatt!

a két hónapja vásárolt biciklizár már renoválásra szorult.

amikor újonnan megvásároltam a kulcs finoman , vajpuhán csúszott be és fordult el a zárjában.

na most, az elmúlt két hónap nedves, párás időjárása megtette negatív hatását.

tegnap már alig tudtam elfordítani a kulcsot a zárban, nagyon nem akartam erőltetni nehogy belebaszódjon 

aztán vehetek erővágót, vagy egy másik bringát zárral együtt.

más nem lévén, nyálat folyattam a zárba ettől megenyhült és némi noszogatásra elfordult , kinyílt.

hú bazmeg , ennek fele sem tréfa, valami szart kell hogy vegyek, há persze zárolajzót!

kerékpár kenőolajom van, de az nem jó, mert olajos lesz tőle még a teremtőnek a faxa is.

az egyik multimárkecóban találtam jégoldó/olajzót , az jó mert nem nagyon hagy nyomot , elpárolgó.

persze, kérdés , ha elillan mennyire marad meg a kenőanyag?

majd holnap kiderül, mert akkor megyek újra a bringával.

Előzmény: főgóré (57)
altenberger Creative Commons License 2023.01.23 0 0 63

Jól tetted! Nem ér annyit! :-)

Előzmény: főgóré (62)
főgóré Creative Commons License 2023.01.22 0 0 62

azt a megválogatott kutya kurva eget!

itt van már este hét óra, és mostanra végeztem a kötelező tennivalókkal, mostantól pihi van.

bár , egy hülye luvnya még beszólt, de semmi kedvem nem volt vele hadakozni, a drága időmet elbaszni rá,

inkább ráhagytam, húzzon el az anyja keservíbe!

főgóré Creative Commons License 2022.12.05 0 0 61

természetesen ezt én is megtettem!

már minden úszott az olajban, ennek ellenére a kulcs kb. fele továbbra is nehézkesen ment bele a zárba.

azt meg nem akartam kockáztatni , hogy beletörjön , ezért döntöttem az új zár mellett.

Előzmény: XNC (58)
főgóré Creative Commons License 2022.12.05 0 0 60

úgy látom ez némi magyarázatra szorul!

utcán, kihelyezett tárolókhoz, oszlopokhoz, fához, stb. egyéb alkalmas tárgyakhoz én is rövidebb láncot 

használok.

a hosszabb zár épület ablakán levő masszív és vastag vasrácshoz való rögzítéshez szükséges.

Előzmény: altenberger (59)
altenberger Creative Commons License 2022.12.05 0 0 59

"a 150 centis hossz meg kell, mert így tudom masszív tárgyhoz fogatni a bringát"

Én 80 centissel többet sétálok, mert csak vékonyabb oszlopokhoz tudom kikötni, de eddig valahogy mindig le tudtam valahová zárni, ha akartam.

XNC Creative Commons License 2022.12.04 0 0 58

Nekem a záram egyszer akadt, akkor kenőanyagot juttattam bele.

Ha nagy méret kell, akkor én láncot használok.

főgóré Creative Commons License 2022.11.27 0 0 57

fax ki van!

állandóan a kurvinyek pénzt húzzák ki az ember zsebéből.

bowdenes biciklizáram zárjába nem ment bele egészen a kulcs, nem akartam nagyon feszegetni, erőltetni

mert beletörik aztán kereshetek vágóeszközt hozzá, még nagyobb baj-buli.

addig-addig taszekoltam , míg belement egészen, oké kitudtam nyitni, de ha ez továbbra is így fog szarakodni

egyszer megjárom vele.

lófaxt, veszek másikat , mintha ez olyan könnyű lenne.

ahol néztem vagy nem volt egyáltalán, vagy volt de qurva drágán, vagy nagy böszme lánc vagy sodrony.

a kilométerekkel távolabb levő márkecóban találtam olyan fost ami nekem is volt, á inkább hagyjuk.

mivel itt már volt választék is, 3 rugóért vettem ilyent 

ennek a zárrésze pont egy fokkal jobbnak tűnik mint az 1500 forintosé, +a kulcsai is talán bikábbak.

a 150 centis hossz meg kell, mert így tudom masszív tárgyhoz fogatni a bringát.

most nézem a neten , hogy mennyivel rövidítettek meg anyagilag, de itt reál az ár 

mert, 2500 -ért van ,de+ 1500 a postaköltség.

altenberger Creative Commons License 2022.11.21 0 0 56

Én többé-kevésbé elkerülöm a "szarra ázást". A Decathlon-ban elég jó cuccok vannak: kapucnis, vízálló kabát, esőnadrág, félóra intenzív áztatást simán kibír.

A kabát simán elmegy normál utcai kabátnak, az esőnadrágot meg felhúzod igény szerint a nadrágodra, van egy plusz cipőt védő része is!

Előzmény: XNC (55)
XNC Creative Commons License 2022.11.19 0 0 55

Nov. 18-án szép idő volt.

Gyakorlatilag sz@rrá áztam....

főgóré Creative Commons License 2022.11.06 0 0 54

a nemjóját!

városi lejtős szakasz miatt erősebben rákellett húznom a féket , az első féknél reccsent egyet, kart teljesen

be lehetett húzni.

fasza, mondom, valahol elszakadt a bowden.

nézem, a bowdenvég engedte el.

szerencsére korábbi beszerzésből volt nálam bowden, Istennek hála a kengyelcsavar sem volt berohadva.

ha már bekoszoltam a kezem a gumikba is nyomtam levegőt, ha sokkal könnyebb nem is lesz tekerni,

legalább jobban rázzon.

orygabor Creative Commons License 2022.10.17 0 0 53

Csatlakozom. Tegnap valami elképesztően szép idő volt. Szikrázó napsütés, meleg, fantasztikus színek, őszi illatok.

Előzmény: főgóré (52)
főgóré Creative Commons License 2022.10.16 0 0 52

időjárás pajtás megint fittyet hányt a naptárra, és szinte nyárias időt varázsolt mára.

nyugodtan mehettem volna bringával rövidnadrág- póló kombóban is.

amerre jártam a szikrázó napsütésben csak úgy csillámlott a talaj a rengeteg üvegszilánktól, amelyek amúgy nem, vagy alig látszódnak.

a járda mellett vezetett kerékpársáv a legveszélyeztetettebb ilyen szempontból, mert a belüket haza húzó alkoholista férgek

azon baxxák földbe éppen kiürült flaskájukat.

főgóré Creative Commons License 2022.08.21 0 0 51

most már eshet, és esik is!

piros pont esőpajtásnak, hogy megvárta míg elintézem a dolgaimat.

bár az időjósok felhőszakadással , nagy mennyiségű csapadékkal riogattak, nem törődtem velük, és milyen jól tettem.

orygabor Creative Commons License 2022.08.17 0 0 50

Tegnap, mondom tekerek egyet, a guglin kinéztem az útvonalat. Nos, az alábbi kerékpáros útvonalat adta ki:

És persze meredek volt, mint az állat, legalább 15 százalékos.

főgóré Creative Commons License 2022.08.06 0 0 49

bár ,voltam a bringával , különösebb esemény nem történt, teszi a dolgát.

a keményre felfújt gumik döcögősebb úton jobban ráznak, de cserébe megpakoltan, emelkedőnek felfelé kisebb erőkifejtés kell.

a hajtás felől jön néha terhelésre kattanás, ez már egy ideje megvan, de csak ha nagy erővel kell tekerni akkor.

xerintem a hajtómű fogaskereke és a lánc kopására vezethető vissza, egyenlőtlenül van megkopva.

aztán lehet, hogy a racsni is beleszól. 

ez csak szétszedéssel lenne látható, de egyelőre nem vészes, azért az egy-két kis kattanásért nem kenem össze a kezem.

főgóré Creative Commons License 2022.07.31 0 0 48

szereptévesztésben vagy!

ezt a topikot én nyitottam, azzal a céllal, hogy posztoljam a kerékpározás közben gyűjtött tapasztalatokat, érdekességeket.

ezt bárki más is megteheti, akár még te is. 

Előzmény: XNC (47)
XNC Creative Commons License 2022.07.31 0 0 47

Van a problémára topik: (Guminyomás)

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9237836

Amiről beszélsz az a gördülési ellenállás.

Vagy puhára hagyod, akkor jó kényelmes - cserébe az ellenállás nagy lesz.

Vagy keményre fújod, kicsi ellenálllás, de "rázós út".

Előzmény: főgóré (46)
főgóré Creative Commons License 2022.07.31 0 0 46

na most, vagy az van , hogy kicsit hasasabbra hagyjuk a gumikat és így nem ráz annyira, viszont nehezebb tekerni, főleg teherrel.

vagy felfújjuk olyan keményre amennyit a pumpa / tömlő enged. ez esetben nagyságrendekkel könnyebb tekerni, de jobban is ráz

minden hangyafaxt megérez a kerék.

ez utóbbit választottam, bár enyhébb kéznyomásra még elégnek  tűnt, azért elfért még benne néhány légkör.

nem szívesen bizergálom, mert a pumpatömlőm ,bár nemrég vettem, a jelzett helyeken képes elengedni a levegőt.

pár hónap után meg szét is repedezik,ismételten hulladékká válva.

főgóré Creative Commons License 2022.07.24 0 0 45

tele vannak szeméttel, ipari hulladékkal a boltok, kócerájok!

na most az van, hogy a nemrég feltett pedál letérdelt.

pontosabban a baloldali elkezdett kattogni, ropogni, már a múltkor is néztem elég szorosan forogtak a tengelyen.

megállok, látom ám , hogy eléggé lötyög és a tengelyén a hajtókartól elfele le tud forogni.

visszatekertem, jól van bameg, nem baszkolódok vele, veszek másikat.

vasárnap lévén szűkek a lehetőségek, obivankenobiban láttam ugyanezt a xart de már 1600 -ért.

volt még alu, de az csak le volt dobva árcetli nem volt rajta,  néztem alu , de ez is csak a csájniz fos rosseb tudja milyen bilialuból

van összeheftelve. otthagytam.

átmentem a spórolósokhoz, ott volt olyan ami bexart, de már 700 ft alatt, jövő héten megyek lehet már öccázért vesztegetik majd.

baxxátok meg!

volt egy másik fajta , az is műanyag 1040-ért, vettem egy olyant fel is raktam, a hazautat kibírta, tapsot neki.

a leszerelteket úgy bebaxtam a susnyásba hogy csak úgy nyekkent.

a fax ki van, már megint össze kellett kennem a kezem, szerencsére nem nagyon, és a multi mosdójában tisztára tudtam mosni.

+ egy sárgát is muszáj voltam dobni, mert az is tutkóra szerelés közben jön az emberre.

főgóré Creative Commons License 2022.07.17 0 0 44

tegnapi utam során arra lettem figyelmes , hogy a baloldali pedál érdekesen kóricál a talpam alatt.

megnézem, hát ki volt lazulva a hajtókarból , már két-három menetnyire, kézzel visszatekertem.

amikor a cserekor betekertem a kulccsal ráhúztam, de nem téptem rá, azt kellett volna.

tegnap már nem akartam összekenni a kezemet, majd ma, úgyis kell még mennem ma is.

úgy is volt , alkalmas helyen megálltam, 15-ös villáskulcs elő, aztán jól meghúztam.

próbaként a jobb oldalit is leellenőriztem , az szoros volt, de azt észleltem , hogy a hajtómű mozog a tengelyen.

rögtön tudtam, hogy a csavar meglazult, a műanyag menetes kupakot fogóval lecsavarva sejtésem beigazolódott.

fasza bazmeg! ezt akármivel ismét nem lehet szorosra húzni.

szerencsére, kis szerszámkészletemben megtaláltam a hajtóműlehúzót , amivel már gyerekjáték volt megoldani a problémát.

hiába, a híresen "jó" városi utakon való zötykölődések után, néha érdemes leellenőrizni a csavarkötéseket.

persze, mivel nem ma kezdtem a bringázást, jól tudom a tervezett átvizsgálásokkor általában minden oké, a gebasz váratlanul üt be.

főgóré Creative Commons License 2022.07.17 0 0 43

örülj amíg még örülhe'cc ..

Előzmény: XNC (42)
XNC Creative Commons License 2022.06.25 0 0 42

HURRÁ!

Veled együtt örülök, ha nem haragszol......

Előzmény: főgóré (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!