Ja. Csak tudod amikor az alsó tagozatos osztályba bejön a 90 kilós hátrányos helyzetű anyuka és elkezdi hülyére verni a Pistikét meg a védelmére kelt 40 kilós tanítónénit mert a nyuszómuszó azt mondta neki otthon, hogy a Pistike csúfolta, akkor kevésbé vidám a helyzet. A fenti esetnél szerencsére épp járt arra egy férfi pedagógus és helyre tette az anyukát. És ez nem vidék, és nem nyócker. A tanítónéni meg nem Rambo. Ráadásul ma már nem nagyon van olyan sem, hogy az elmebeteg gyerek kisegítő iskolába kerüljön ha csak a szülő nem támogatja a dolgot. És ha a szülő leszarja, az iskolapszichomókus dettó, akkor a tanítónéni azzal fogja tölteni a napot, hogy lefogja a hülye Pistikét ha rájött a roham mert reggel nem vette be a bogyóját, hogy ne ölje meg se magát, se mást. Mert ha Pistike kiszalad az iskolából az úttestre és elüti egy autó, akkor nem a szülőt fogják elővenni, se nem az iskolapszichomókust.
A szülő pedig pont leszarja a dolgot, mert egyrészt mi lesz ha kiderül hogy a cuncimókusnak speciális iskolába kell járnia, másrészt az ez iskola három buszmegállóval meszebb van, és onnan már nem ér vissza a kedvenc sorozata következő részére.
Mint minden tanfolyamon, már a jelentkezésnél megindul a szelektálás, ami normálisan várható, és ezzel számol az elindító, de nem ennyivel:) Később jön a ló másik oldalára esés, ami a biztonsági őröknél lett a valóság. Szépen csökkentek a követelmények. Vajon ki hallott olyanról, hogy a biztonsági őri vizsgán valaki megbukott? Na, annk már igazán fideszesnek kell lenni:)
Az előszűrőn sem ment át az iskolaőrnek jelentkezők többsége, a képzés és a vizsgák még csak ez után következnek.
Július végéig összesen 1409-en jelentkeztek a rendőrség által meghirdetett iskolaőri pályázatra, az egészségügyi, pszichológiai és erőnléti vizsgálatok után pedig augusztus 3-án 497-en kezdték meg a képzést – válaszolta a Népszavának az Országos Rendőr-főkapitányság.
A pályázók kétharmada tehát már a tanfolyam előtti szűrőn sem jutott át - hogy hányan voltak azok, akiket kiszórtak, és hányan azok, akik saját maguk nem akarták folytatni, az nem derül ki a válaszból.
tegnapi hír, hogy a törvény szerint max.négy hónapra hivatásosokat is átvezényelhetnek iskolaőrnek. A rendőröknek ez nagyon nem tetszik. A szakszervezet már tiltakozik.
Nálunk van 1 Oblio intézet, a nevéhez illően ötődöttek kéne legyenek a lakók, de nem az, inkább beillik javitóintézetnek, vagy árvaháznak, van egy két dilis is de ez pont belefér. Nahát, én ide úgy be vagyok épülve, egyedül elbírnék a 30 többségében roma gyerekkel 10 - 18 évesek, máshol nem, pl a Pataréten/Kolozsvár cigánytelepe/- ott biztos, kicsinálnának a kölykök, de itt ebben az OBLIO -ban, ahogy mondom, ez az Oblio távolabbi szomszédom, ugyanabban a lakónegyedben van amiben én is lakok. Előszőr a csajokkal barátkoztam meg a buszon, egyazon járattal közlekedünk, öt éve ismerkedek velük és mostanra úgy tisztelnek, hogy az példaértékü lehet, én is csodálom..:) Itt más az alaphelyzet mint Magyarországon, Romániában a Rendőrség/Csendőrség is nagyon ott van, nem igazán Európai normák és emberi jogok meg ilyen csemegék alapján működnek, újabban eleget tesznek az EU látszatnak de belűl azért a rendőrállami, vagy a milliciás keménység nagyon is ott van.
Az Obliónál egy férfi oktató van, egy vékony alacsony de intelligens pofa, és vagy öt felügyelőnő, de ott pofázás velük szemben sincs egy szó sem, úgy hallhgatnak a szóra, úgy bokáznak a gyerekek ahogy elő van írva. Mégis innen kerül ki a jövő bandita társadalma..
Van egy kicsi barátom, Márinika, három négy éve beszéltem vele a buszon, 38-as, akkor rendesen kioktatott művészetből, művészeti suliba járt, akkor volt hatodikos, azóta most az idén találkoztunk csak, kérdem, a suli ? nyolcadikos, de eltelt több év, hogyhogy nyolc, hát megbukott, elment birkozni, művészsulit otthagyta.
A karantén + a járvány miatt töltöttem több időt itthon és a szomszédos parkokban, így jöttem jobban össze a gyerkőcökkel ezen a tavaszon, és nyáron.
Az egyik tanár vinné az oktatást az átlagos elvárt szint szerint, addig a másik a lemaradóknak segítene, hogy tudják követni a tananyagot, vagy jó csoport esetén adna plusz feladatot az okosoknak!
Most is ez van, csak térben és időben szétszórva kevésbé hatékonyan.
A gyenge elveszti a fonalat az óra folyamán és majd korrepetáláson kezdheti előről.
A jó unatkozik egy fél órát, pedig csinálnatna okosabbat is, és nem kellene visszajönni tehetséggondozásra.
van olyan ország, ahol két tanár van állandóan a tantermekben...igaz, nem Európában...az egyik hátul ül, és "figyeli a tanítást"...ráadásul a bejáratnál fémdetektor is van...