Keresés

Részletes keresés

Hápi Zsák Creative Commons License 2020.04.07 -2 1 253

"Nézzék ezt a csodát, és jusson eszükbe, hogy nemrég a sok aljas, szarházi gazember arról értekezett, hogy hiába van elég lélegeztetőgép (nemrég még az sem volt elég), de nincs hozzá oxigén meg vezeték meg pszichológus meg gyógytornász.."

na hazudj fideszes, nem ezt mondtuk. és még mindig nincs elég orvos és nővér az EÜ-ben. mert basztok nekik tisztességes bért fizetni, elmentek.

Előzmény: tejet iszok és pipázok (247)
Drótvágó Creative Commons License 2020.04.07 0 0 252

Ezt a kormányon, és 133 legbátrabb emberén kívül minden politikához kicsit is konyító ember tudja, és vallja.

Előzmény: Fiqueira (250)
Drótvágó Creative Commons License 2020.04.07 0 1 251

Konkrétan: fizetés nélküli szabadság 30 napja után szünetel a biztosítási viszony is, tehát csak akkor jár egészséügyi szolgáltatás, ha fizeted a eü. szolgáltatási járulékot, és akkor számít be a szolgálati időbe, ha szerződést kötsz a TB-vel, és fizetsz minden járulékot

És milyen sokan nem tudják ezt!

Előzmény: Törölt nick (249)
Fiqueira Creative Commons License 2020.04.07 -1 0 250

Megoldás volt, de nem a dolgozóknak, Orbán akkor a füle botját se mozgatta. Mi lesz velük?- a kérdés milliárdoséknál nem merült fel.

Előzmény: Drótvágó (248)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.07 0 0 249

Annyiból hátrányos, hogy se fizetés, se segély, és még fizetnie is kellett a tb-járulékot - de ha elmúlik a járvány, azonnal mehet újra dolgozni és a cég is - ha van mit csinálnia, van megrendelés  - azonnal újraindulhat, nem kell új embereket felvenni, betanítani (akár több hónap!) mert a régiek (ha csak nem találtak közben másik állást) maradnak.

A nagy cégek a leállás alatt is tudnak valami kis pénzt fizetni a hazaküldött dolgozóknak, a nagy baj a kis cégeknél van.

Előzmény: Drótvágó (248)
Drótvágó Creative Commons License 2020.04.07 0 0 248

Csakhogy eddig szó nélkül hagyta, hogy ezek a cégek tízezerszám elbocsássák a dolgozóikat.

Róluk pedig nem hajlandó még csak beszélni sem,

Kínomban röhögtem tegnap, amikor Gulyás óva intett mindenkit, hogy fizetés nélküli szabadságot 

vegyen igénybe, mert ez a leghátrányosabb a dolgozóra nézve.

Miután az iskolák NEMBEZÁRÁSA óta szülők, leginkább édesanyák százezrei a munkáltatók ösztönzésére erre kényszerültek.

Előzmény: Törölt nick (246)
tejet iszok és pipázok Creative Commons License 2020.04.07 -1 0 247

Persze hogy azok, hisz annak épültek:

Inkább ezt nézzétek:

Nézzék meg ezt a kisfilmet a kiskunhalasi járványkórházról, amit percek alatt húzott fel ez a “nem cselekvő” kormányzat. Nézzék ezt a csodát, és jusson eszükbe, hogy nemrég a sok aljas, szarházi gazember arról értekezett, hogy hiába van elég lélegeztetőgép (nemrég még az sem volt elég), de nincs hozzá oxigén meg vezeték meg pszichológus meg gyógytornász... Ezt tudtuk felhúzni napok alatt. A gazemberek meg pofázni és hazudozni tudnak. És ez így van tíz éve..

Az új típusú koronavírus-járvány megfékezése, illetve következményeinek mérséklése érdekében, Orbán Viktor miniszterelnök a mobil járványkórház létrehozásáért felelős akciócsoport vezetésével Tóth Tamás bv. vezérőrnagyot, a büntetés-végrehajtási szervezet országos parancsnokát bízta meg. A grémium kidolgozta a mobil járványkórház megvalósításra vonatkozó javaslatát, amit a belügyminiszter jóváhagyott. Így március 16-án Kiskunhalason megkezdődhetett a 150 fő befogadására alkalmas, az egészségügyi és a járványügyi szakmai tevékenységet kiszolgáló és támogató ideiglenes intézmény megépítése.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága YouTube csatornáján videót tett közzé a kiskunhalasi mobil járványkórház aktuális készültségi állapotáról, amit itt tekinthet meg.

https://youtu.be/W9iWzAo-t1k

Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.07 0 1 246

https://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20200407-koronavirus-operativ-torzs-tajekoztato.html

Palkovics László többek között arról beszélt, hogy a munkahelyvédelmi rész egyik eleme szerint ha egy adott cég a "munkaterhelésének" 15-50 százalékát elveszíti, akkor ebben az időben 70 százalékkal támogatja az állam a bérköltségeket.

Ennek is ideje volt már, úgy tudom, más országok már régen megtették ugyanezt.

A fizetés nélkül szabadságon lévők sem maradnak egészségügyi ellátás nélkül

Meg ennek is. Sőt, ez valami korlátozással maradhatna a válság után is. 

Drótvágó Creative Commons License 2020.04.07 0 0 245

Leállították'

Éppen tegnap beszéltem a bankommal. 

Kérelemre is csak májustól állítják vissza

Előzmény: mac.m (243)
Drótvágó Creative Commons License 2020.04.07 0 0 244

Valóban

kiszera méra bávatag.

és abrakadabra!

Előzmény: lxt (226)
mac.m Creative Commons License 2020.04.07 0 2 243

Hitelkártyát használok én is, automatikus törlesztés van beállítva. Utána is nézek, nehogy ezt leállítsák, a moratóriumra hivatkozva.

Előzmény: Törölt nick (242)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.07 0 1 242

Jelenleg nincs személyi kölcsönöm, csak lakáshitel és hitelkártyák, a lakáshitelt vonják, a hitelkártyát utalom. A lakáshitelnél megírtam, hogy tovább fizetem, aztán utána olvastam, hogy a moratórium a hitelkártyára is vonatkozik, amit eddig én magam utaltam, na gyorsan ezügyben is írtam a banknak, hogy nem kérem vissza, mert én szinte mindig azzal fizetek, nem hiányzik jövő januárra még egy milliós adósság.

Előzmény: mac.m (240)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.07 -1 1 241

https://168ora.hu/itthon/koronavirus-vegrehajtas-csokkentett-ber-levonas-183938

Azért sikerült a legelesettebbeket az út szélén hagyni ...

mac.m Creative Commons License 2020.04.07 0 1 240

Nekem is van ilyen hitelem, úgy 7% alatti kamatozású. Bosszantott is, hogy nekem kell utánamenni, hogy véletlenül se kelljen részt vennem ebben a moratóriumban.

Ugyanígy vagyok egy autó lizinggel, az nem csoportos beszedéssel megy, hanem be van állítva a számlán, hogy minden hónapban automatikusan utalja el a bank, remélem ez így műkszik, és nem fogják visszautalni a moratórium miatt.

Ezt valahogy fordítva kellett volna bevezetni, aki akarja, annak kelljen kérelmezni, és ne annak, aki nem akarja.

Előzmény: Törölt nick (238)
Hápi Zsák Creative Commons License 2020.04.07 0 0 239

a csúnya bankok betartják a szabályokat.

Előzmény: Fiqueira (237)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.07 0 0 238

A kiemelt ügyfeleknek (havi 300 ezer nettó fölött) eddig 7-9 %, a többieknek 10-12 %  adtak személyi kölcsönt, logikus, hogy a moratórium lejártával visszaemelik. Nem jótékonysági, hanem üzleti szervezetek. Azt meg ők is tudják, hogy az alapkamat nem nagyon fog lejjebb menni, inkább már emelést várnak.

Előzmény: Fiqueira (237)
Fiqueira Creative Commons License 2020.04.07 0 0 237

A bankok igazán gondoskodóak.Kihasználnak minden helyzetet.Nem számít nekik semmi.

Közélet koronavírushitelthm Kőkemény szigorításokkal reagáltak a bankok a koronavírusra Kovács-Angel Marianna újságíró. 2020. 04. 07. 08:28 Korábban a témában:

Több bank dobta piacra a decemberig 5,9 százalékos maximális thm-mel futó személyi kölcsönét, és már a jövő januártól érvényes feltételeket is elárulták.  A januártól megemelkedő kamat miatt banktól és kedvezményektől függően egy 1,5 millió forintos személyi kölcsön esetében az addigi 29 ezer forintos törlesztés 31-36 ezer forintra ugrik — derül ki a money.hu elemzéséből.

Mint írják: markáns változások indultak el a bankokban az elmúlt napokban, hetekben. Például egyre több banknál jelentek meg az új személyi kölcsönök, amelyek teljes hiteldíjmutatója (thm) a koronavírus-járványhoz köthető egyik új jogszabály szerint december végéig maximum 5,9 százalék lehet. Emellett több banknál megjelentek a jövő januártól érvényes feltételek is – derül ki a money.hu legfrissebb összeállításából.

Az érintett bankok döntöttek arról, hogy 2021 januárjától mekkora kamattal futnak tovább ezek a személyi kölcsönök

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.07 0 0 236

Itt elolvasható az egész: www.pitee.org 

Egyrészt belenyúl magánszerződésekbe, másrészt miért nem csak a rászorulóknak, bajba jutottaknak van?

Azt nem írja, ki a rászoruló. Aki elveszti az állását? Vagy aki már a megtakarításait is felélte és nyomorszintig jutott? Attól tartanak, hogy a moratórium több gazdasági gondot okoz, mint amit segít.

Előzmény: mac.m (232)
questt Creative Commons License 2020.04.07 -1 0 235

A sajátodat mutogatod.

Előzmény: Kon Trolling (231)
Hápi Zsák Creative Commons License 2020.04.07 0 0 234

milyen igaz, ott fossák keresztbe a jogot ahol tudják.

Előzmény: mac.m (232)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.07 -1 0 233

Nyomika, ugye tudod hogy te is odakerülsz?

Előzmény: Kon Trolling (231)
mac.m Creative Commons License 2020.04.07 0 0 232

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/koronavirus-valasg-alkotmanyjogi-panasz-fizetesi-moratorium.703774.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Alkotmányjogi panasz nyújtottak be a fizetési moratórium ellen

Az egyesület szerint ugyanis nincs a kormánynak alkotmányos felhatalmazása arra, hogy módosítsa magánjogi szerződések tartalmát.

Kon Trolling Creative Commons License 2020.04.07 0 0 231

Ez meg a tiétek te idióta:

Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.07 -1 1 230

Persze hogy azok, hisz annak épültek:

Előzmény: Kód 001 (227)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2020.04.07 -1 0 229

Irigy vagy, proli?

Előzmény: Terépcsecseőy Lw. Bogumil (211)
lxt Creative Commons License 2020.04.07 0 0 228

A sztoikus irónia, bizalmi viszony – bár kéretlen, mindazonáltal kitárulkozó

Azt is írhattam volna: ez (egy) a mesterterv része. De, mert ezeket a döntéseket a(z azokat sajnálatosan formáló) nem kiszámítható körülmények határozzák meg, ezért (esetlegesek, minek után nem lehetnek tervezettek, meghatározóan, előre szándékoltak)… lásd alább.:-)

Előzmény: Kód 001 (227)
Kód 001 Creative Commons License 2020.04.07 -1 0 227

"nem megemlítve a 13. havi nyugdíj időarányos juttatásának marginális, mégis, oly meghatározó voltát "

Szlovákia e téren:Az új szabályozás szerint Szlovákiában minden nyugdíjas évi egy alkalommal egy a mindenkori átlagnyugdíj összegét kitevő egyszeri juttatásra, egy úgynevezett 13. havi nyugdíjra lesz jogosult. A minden egyes nyugdíj típusra vonatkozó intézkedés már az idei évtől hatályos, a juttatást - amelynek összege az öregségi nyugdíj esetében az idén 460 euró (mintegy 150 ezer forint) - először idén novemberben kapják majd kézhez az érintettek. Ott, ahol a minimálnyugdíj 334. eur.

" idáig, a legtöbbet hozta ki kormányunk a tőle a függetlenül kialakult helyzetből;"

A kormányunktól független az egészségügy jelenlegi helyzete?

Viccelsz?

Majd a stadionok fogják meggyógyítani a magyar emberek, igaz?

Előzmény: lxt (226)
lxt Creative Commons License 2020.04.07 0 1 226

Akcióterv

Feltétlen híve vagyok az intelligens megoldásoknak!

Ez az egyetlen pozitívuma annak az akciótervnek, amit elénk tártak.

Amiként a szórványos (valóban lefolytatott?) koronavírus szűréseknek köszönhetően (ha Türkmenisztánt és Észak-Koreát nem is túlszárnyalva, de) a kormány által (vezérelten, vélten) irányított védekezési/megelőzési erőfeszítéseinek eredményeként (létszámarányosan), a legjobbak közé tartozunk – nem megemlítve a 13. havi nyugdíj időarányos juttatásának marginális, mégis, oly meghatározó voltát a minket sújtó probléma természetéhez mérten –, szóval idáig, a legtöbbet hozta ki kormányunk a tőle a függetlenül kialakult helyzetből; ami az ellenzéki erők szerint, első ránézésre, számukra (lett) volna kedvező; és talán ezért is, még mindig keresik a szavakat.

Hogy mindezek okán, most ki és miért érezze rosszul magát…:-)

Kon Trolling Creative Commons License 2020.04.06 0 0 225

nem rendelkezhet 2021-re, mert ki tudhatja lesz e még akkor felhatalmazása

Ha nem lesz, akkor megszavaztatja, ugyanis kétharmasdos többség van mögötte.

Előzmény: Drótvágó (223)
Drótvágó Creative Commons License 2020.04.06 -1 0 224

elköltése=eltörlése :))

Előzmény: Drótvágó (223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!