Ostobaság. A részleges csapatkivonás 1989. május 28-án lezárult, június 16-án, a beszéd elhangzásakor semmi nem volt folyamatban, legkevésbé a a megszálló hadsereg teljes elvonulása.
Legalább a saját linkedet olvasd végig, ha már máshonnan nem tájékozódsz.:-))
idézet a Wikiből:A nemzeti liberalizmus egy szellemi és politikai irányzat, melynek értékrendje a nemzeti kultúra, illetve az általa és benne megfogalmazott történelmi azonosságtudat és a hagyomány mellett az európai szabadelvűség eszméihez és tradícióihoz kötődik. Klasszikus magyar képviselői: Kossuth Lajos, Eötvös József, Deák Ferenc, Bibó István; és egy-két kisgazda politikus: Kovács Béla, Nagy Ferenc.
Arra céloztam, hogy az általa használt "folyamatban volt" kifejezés teljesen helytálló. Én legalábbis értem. De ha neked kérdésed merülne fel azzal kapcsolatban, hogy mit érthetett ez alatt, azt tőle tudakold meg.
Orbán nem részleges csapatkivonást követelt, ahogy az akkori ellenzék sem.:-)) Vagy arra célzol, hogy az olvtársnő netán tudott Németh Miklós állítólagos titkos megállapodásáról (a teljes csapatkivonást illetően), aminek a létezését egyébként semmilyen forrás nem támasztja alá?:-)
De sose volt egy nagy lúmen. Ott voltam ifjan és bohón anno a Hősök terén, 1989. június 16-án és cseppet sem volt szimpatikus sem az a hadaró fiatalember, sem a beszéde, ami abszolút nem illett oda és nem az ottani dolgokkal foglalkozott (ezt a szokását azóta is megtartotta, mindennel foglalkozik, csak azzal nem, amiért összegyűltek az emberek). Jól emlékszem az egészre és azt is tudtam (tudtuk), hogy az oroszok kivonása már folyamatban volt a kormány részéről, de persze, ő maga akart erről beszélni, és a mostani agymosottak el is hiszik neki, hogy ő vetette fel.
Nos, a szellemi képességeit én nem tartom nagyra, egy közepes szintű intellektus, akinek nagyon komoly mentális problémái vannak, ezzel egyetértek az előttem szólóval.
Hogy ebből az országból mit művelt már 2002-ben is (amikor veszített és hergelte a népet), de főleg 2010-től, azt kérdés, hogy mennyi idő alatt lehet egyáltalán valaha is helyrehozni.
Úgy látszik, ennek az országnak ilyen közepes vezetőkre van szüksége, Horthy is pontosan ugyanilyen volt, ugyanilyen szintű.
Nagyon elszomorító látni, hogy a egy amúgy jobb sorsra érdemes (Tehetséges? Ehhez mondjuk tudni kéne definiálni általában a tehetség fogalmát. Mondjuk azt, az ő esetében fel lehetett építeni a karizmájára egy személyi kultuszon alapuló rendszert. Tegyük hozzá, óriási anyagi erőforrások árán, ami az ország GDP-jéhez képest is jelentős összeget képvisel/t) ember nem tud túllépni az árnyékán, és képtelen élni azzal a lehetőséggel, amivel beírhatta volna a nevét a Összes Nagyjaink Könyvébe. Ahogy én látom, az egész tragédia alapja egyfajta kisebbségi érzés, a hit hiánya abban, hogy önmagától, becsületesen is tud nyerni. Hogy ez az apai terror következménye, a diákévek hordaléka, vagy már gyárilag is ilyen volt, mindegy talán. Ezek a tünetek már '98-'02-ben is nyilvánvalóak voltak, amikor simán újrázhatott volna, ha nem kezd el görcsösen kapkodni, kicsinálva a szövetségeseit, néhány százaléknyi népszerűség oltárán beáldozni a semlegesek jóindulatát és akkor még kisebb skálán, de elkezdeni a gigavagyon-építkezést. A szocik két kormányzása idején válhatott világossá, az az amúgy felesleges, de csökött, leginkább öncélú kontrázás, a beteges minél rosszabb, annál jobb-politizálás, a Simicska-pénzekből (ma már tudjuk, akkor is Orbán-vagyon volt az, hiszen Lőrinc nem véletlenül jutott birtokába a portfólió nagyjának) létrehozott propaganda- (nem média) birodalom elképesztő vehemenciájú nyomulása és a kifelé zárt véleményburok felépítése. Pedig nyerhetett volna szabályosan is, nem lett volna nehéz dolga. A szocik ugyanis mindig belekényszerültek a népszerűtlen, gyakorlatilag kormánydöntő intézkedésekbe (Bokros-csomag, EÜ-reform kísérlete), a világválság és konjunktúra ritmusa is neki kedvezett, de nem. És a kihagyott lehetőségek, a valódi kormányzás helyett a magánvagyon és bebetonozott pozíciók építgetésére fecsérelte el pénzt és időt, végül ez a kontraszelektált elit képtelen bármi kézzelfoghatót felmutatni, csak a kitalált ellenség ellen vívott képzelt győzelmeket és az egyre zavarosabb, szánalmas összeesküvéselméleteket.
Orbán már évek óta gyakorlatilag alkalmatlan politikusnak is, nem hogy miniszterelnöknek.
Már ott el kellett volna komolyan gondolkodni az utódlásán, amikor kiderült, hogy a kampányában látogatott helyek egyikében sem sikerült a Fidesznek győzelmet szereznie.
Mára gyakorlatilag ott tartunk, hogy jobb, ha meg sem szólal nyilvánosan.
Egy bársonyszékéhez a végletekig kapaszkodó, jócskán levitézlett apparatcsik.