A győri polgármester indokolatlanul magasnak tartja az autók bérléséért kifizetett összeget.
A hvg.hu is megírta, hogy a győri önkormányzat havonta összesen 3,6 millió forintot költ hat szolgálati Audi bérlésére, ebből Dézsi Csaba András polgármester A8-asára áfával együtt körülbelül 960 ezret. Dézsi az ügyben hétfő délután közleményt adott ki, amelyben jelezte: az autók bérlését nem ő koordinálja, és nem tudott arról, mennyi pénz folyik el erre a célra.
Bemutatkozott, milyen tájékozatlan polgármestere van Győrnek, még sok pénzszórás lehet még amiről nem tud?!
Júliusban felvette a patinás Rába ETO nevet a győri Vital Judo Klub, melynek elnöke a polgármestert segítő sportügyi tanácsadó. A Borkai Zsolt vezette Győri Atlétikai Clubnál (GYAC) azt rebesgetik, ellenklubot hozhattak létre az ellehetetlenítésükre. Borkai szerint a háttérben már megkeresték a szakosztályvezetőiket, hogy igazoljanak át.
Nem kizárt, hogy megjutalmazza Borkait a Fidesz, ha visszalép
Mikecz Dániel, a Republikon Intézet kutatója szerint a szexbotrányát követően ismét polgármesterségre áhítozó volt győri városvezető, hogy kap majd cserébe valamit a Fidesztől, ha visszalép a polgármester-jelöltségtől.
Egyre izgalmasabb a győri mezőny: korábban Borkai Zsolt, az adriai videóba korábban belebukó polgármester jelentette be visszatérését a politikai térbe.
Szeretném elmondani, hogy a polgármester úrral dolgozunk azon, hogy az önkormányzati választásokat követően, amikor ő újra polgármester és én még miniszter vagyok, akkor össze tudjuk tenni mindazt, amit a tárcám munkája és a város együttműködése jelenthet
– jelentette ki a GyőrPlusz beszámolója szerint Lázár János építés- és közlekedésügyi miniszter Győrben. Lázár szavai egyértelműek:
Válasszatok meg, én ezután is elmegyek hajókázni, de a ribiket már nem hozzuk - ALKALMAS!
Még meglehet, hogy megkérik Dézsit, fáradjon vissza a kórházába túlórákban ügyelni, úgyis orvoshiány van, kártya lehúz, 8 óra bent, nem ám a teniszpályán..
„Győrben mindig hírérték, ha egy polgármester hajóba száll, de ne tévesszen meg senkit az, hogy én is hajóba szállok, teljesen más célból, más helyszínen, nem megyünk az Adriára”
Az ellenzéki pártok azonban "röhejesnek tartják" Borkai visszatérését, a Momentum szerint az egykori fideszes politikus többszörösen megbukott, emberileg és polgármesterként is.
“Dzsúdós ember vagyok, nem azt nézem, hogy ki az ellenfelem, az győz, aki a legjobb” – reagált a hvg.hu kérdésére a 7 danos dzsúdós, senior magyar bajnok győri polgármester, Dézsi Csaba András arra, hogy a 2024-es önkormányzati választáson elődje, Borkai Zsolt is elindul a polgármesterségért.